Cum să licitați o slujbă de curățare

Lucrările de curățare pot varia în funcție de domeniul de aplicare și dimensiune, fie că sunt într-un cadru rezidențial sau comercial. Dacă aveți un serviciu de curățenie și căutați clienți noi, va trebui să faceți o ofertă, astfel încât companiile și persoanele să înțeleagă tarifele dvs. Vizitând spațiul, făcând o estimare exactă a costului și scrierea propunerii dvs., puteți obține mai multă muncă și puteți transforma un profit!

Pași

Partea 1 din 3:
Vizitarea spațiului
  1. Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 1
1. Cereți să faceți o plimbare a zonei pe care o veți curăța. Apelați-vă clientul potențial și întrebați-le dacă vă puteți uita la spațiul înainte de timp. Programați un timp care funcționează atât pentru dvs. cât și pentru client, astfel încât să puteți vizita zonele care trebuie curățate. Văzând zona Firsthand vă poate ajuta să determinați dimensiunea și domeniul de aplicare al ceea ce trebuie să completați pe tot parcursul locului de muncă.
  • Având timp pentru a face un walkthrough, de asemenea, arată clientului dvs. că sunteți dispus să puneți în timp suplimentar și să aveți grijă să le acordați o afacere corectă și onestă.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 2
    2. Solicitați măsurătorile spațiilor pe care le veți curăța. Clientul dvs. ar trebui să aibă măsurătorile fiecărei camere, astfel încât să puteți determina dimensiunea spațiului. Proiectele mai mari necesită mai multe ore de lucru și forță de muncă decât zonele mai mici. Adresați-vă clientului dvs. imediat ce ajungeți dacă au măsurători specifice.
  • Dacă nu vă sunt acordate măsurătorile dvs. de către clientul dvs., atunci fiți pregătiți să măsurați singur spațiul.
  • Este o idee bună să obțineți aceste informații înainte de timp, deci luați în considerare trimiterea unui e-mail care solicită imaginile pătrate, precum și numărul de dormitoare și băi (sau birouri) înainte de a programa Walkthrough.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 3
    3. Ia notă despre tipul de podea în tot spațiul. Purtați un notebook cu dvs. în timp ce vă faceți griji. Scrieți dacă podelele sunt plăci, lemn, covor sau un alt material, astfel încât să puteți determina dacă aveți nevoie de cuterți specialiști. În timp ce covoarele pot fi nevoie doar de vacuum, etajele dure ar trebui să fie măturate și șterse.
  • Dacă nu sunteți sigur de ceea ce este materialul, cereți clientului să clarifice, astfel că știți sigur.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 4
    4. Notați numărul de corpuri și ferestre. Numără numărul de toalete, chiuvete sau orice alte corpuri mari în întreaga zonă. Aceste zone tind să devină mai murdare și vor necesita mai mult timp pentru a vă curăța. Apoi, numărați numărul de ferestre, astfel încât știți cât de mult va trebui să curățați paharul.
  • Întrebați dacă aveți nevoie să spălați ferestrele exterioare, precum și interiorul.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 5
    5. Fotografia zonele pe care clientul vrea curățate pentru referință. Luați o cameră digitală sau un smartphone cu dvs. în timpul călătoriei dvs. Obțineți imagini bune, ale fiecărei zone, clientul dorește să vă curățați astfel încât să vă puteți uita mai târziu în timp ce vă scrieți oferta. Fotografiile vă pot ajuta să vă amintiți detaliile despre munca suplimentară care trebuie făcută într-o anumită zonă.
  • Întotdeauna cereți clientului dacă este bine să faceți fotografii.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 6
    6. Discutați cu clientul Ce servicii speciale se așteaptă de la dvs. Pe măsură ce mergeți prin spațiu, întrebați clientului ce vor să vă curățați. Întrebați-le pentru detalii specifice, la fel ca dacă birourile trebuie să fie îndreptate, covoarele trebuie să fie șamponate sau ferestrele exterioare trebuie șterse. Luați note despre toate detaliile pe care clientul le spune.
  • Obținerea de răspunsuri detaliate vă ajută și clientul dvs. să ajungă la un acord cu privire la așteptări și vă oferă o idee mai bună despre ce să estimați pentru oferta dvs.
  • Adresați-vă clientului ce vremuri se așteaptă să curățați și cât de des veți lucra la fața locului.
  • Bacsis: Organizați-vă notele după cameră și afișați toate lucrurile care trebuie curățate astfel încât să puteți face o estimare mai precisă.

  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 7
    7. Adresați-vă clientului dacă vor furniza consumabile. Unii clienți vă vor oferi consumabile, cum ar fi hârtia igienică sau săpunul, dar nu oferiți alte consumabile de curățare. Întrebați-le dacă veți avea acces la orice consumabile pe site sau dacă va trebui să vă aduceți propria dvs. Pe măsură ce vă plimbați, puneți notă de orice consumabile pe care le aveți nevoie în timp ce vă curățați.
  • Partea 2 din 3:
    Estimarea costului
    1. Imagine intitulată Ofertă o lucrare de curățare Pasul 8
    1
    Determinați cât timp timpul va dura pentru a curăța locația. De obicei, timpul necesar pentru curățarea este calculat de dimensiunea zonei și de cantitatea de muncă pe care trebuie să o faceți. Dacă faceți doar o curățare ușoară, cum ar fi golirea gunoiului și aspirarea, atunci nu va dura cât mai mult timp ca un profund curat. Timpul dvs. poate depinde, de asemenea, de câți angajați aveți și cât de eficienți sunt.
    • Multe calculatoare estimate sunt disponibile online unde puteți conecta informațiile pentru a determina cât timp va trebui să cheltuiți.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 9
    2. Includeți costurile oricăror consumabile sau echipamente pe care trebuie să le aduceți. Uită-te la notele și imaginile zonei pe care le curățiți și determinați dacă aveți nevoie de cuterți specialiști. Faceți o listă detaliată a tuturor curățătorilor pe care o veți trece în timpul curățării și cât de des veți avea nevoie să le completați. Determinați cât de repede treceți prin produse și încărcați clientul în consecință.
  • De exemplu, podele de podea de lustruire necesită mai mult timp și consumabile decât aspirarea unui covor.
  • Chiar dacă clientul dvs. oferă unele dintre consumabilele dvs., este posibil să aveți nevoie de detergenți sau echipamente speciale pe care nu le cunosc.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 10
    3. Contul salariilor angajaților dacă aveți vreunul. Dacă lucrați un loc de muncă mai mare care necesită mai multă forță de muncă, asigurați-vă că includeți rata orară a acestora în costurile dvs. După ce ați aflat cât timp ar trebui să vă luați pentru a curăța zona, înmulțiți acest număr de către angajații care vor lucra la locul de muncă.
  • Dacă lucrați doar un loc de muncă mic ca individ, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la angajați.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 11
    4. Adăugați 10% din costurile pentru bugetul dvs. pentru orice probleme neprevăzute. Costurile generale ajută la contul de muncă pe care probabil că nu ați observat-o în primul dvs. walkthrough. Permiteți-vă aproximativ 10% din costul total al salariilor și consumabilelor, astfel încât să puteți avea destui bani pentru a ține cont de orice probleme care apar de-a lungul drumului.

    Bacsis: Dacă există vreodată un cost suplimentar care depășește estimarea pe care ați furnizat-o, permiteți clientului dvs. să știe în avans, astfel încât să puteți discuta orice taxe.

  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 12
    5. Dați-vă un profit egal cu 20% din cost. Pentru a face bani în timpul unui loc de muncă, aflați ce 20% din costul estimat total este astfel încât să îl puteți păstra ca profit. Adăugați-vă profitul la costul pe care îl veți încărca clientului pentru a obține o estimare finală a ceea ce ar trebui să vă taxați pentru slujba dvs. de curățare.
  • Profiturile pot varia în funcție de dimensiunea locului de muncă. De exemplu, un spațiu corporativ mai mare care este de aproximativ 150.000 de metri pătrați (14.000 m) vă poate oferi doar un profit de până la 10%, dar un spațiu mai mic poate fi mai ușor de transformat un profit mai mare.
  • Imagine intitulată Ofertă o lucrare de curățare Pasul 13
    6. Comparați estimarea dvs. către alte companii de curățenie din zona dvs. Apelați alte companii de curățenie din zonă și întrebați-le ce taxează pentru serviciile lor. Scrieți-le estimările și le comparați cu dvs. pentru a vedea dacă vă încărcați prea mult sau prea puțin. Asigurați-vă că estimarea dvs. este suficientă pentru a face bani, dar lângă prețurile celorlalte companii pentru a rămâne competitive.
  • Verificați anunțurile clasificate și plăcile de angajare pentru a găsi alți concurenți în zona dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Efectuarea propunerii dvs. de ofertă
    1. Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 14
    1. Puneți informațiile dvs. de contact în partea de sus a antetului companiei dvs. Listează numele dvs., numele companiei și un număr de telefon bun sau un e-mail în care clientul vă poate atinge. Acest lucru va facilita ca clientul să-și amintească informațiile dvs., astfel încât să vă poată ajunge la dvs. dacă au întrebări sau preocupări legate de oferta dvs.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 15
    2. Scrieți serviciile pe care le furnizați și cât timp iau. Asigurați-vă că lista dvs. este detaliată și aprofundată, astfel încât clientul dvs. știe ce să aștepți de fiecare dată când sunteți pe site. Cu fiecare serviciu pe care îl scrieți, dați-vă estimarea de cât timp va dura până la finalizare.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 16
    3. Menționați cât de des veți fi curățați. Dacă oferta este pentru o lucrare recurentă, atunci va trebui să includeți de câte ori veți curăța spațiul. Lăsați clientul să știe dacă veți fi curățați, zilnic, săptămânal sau lunar, în funcție de ceea ce ați discutat cu ei mai devreme.
  • Dacă lucrați într-o clădire mare, specificați ce zone curate în timpul anumitor zile. De exemplu, puteți curăța pardoseli impare de marți și chiar numită podele joi.
  • Imagine intitulată Ofertă o lucrare de curățare Pasul 17
    4. Listează orice consumabile pe care trebuie să le aduceți cu dvs. în timpul lucrării de curățare. Dacă lucrarea vă cere să vă aduceți propriile echipamente sau să curățați consumabile, includeți ceea ce aduceți și ceea ce îl utilizați. Dacă aveți nevoie să închiriați echipament de curățare specialitate, asigurați-vă că îl includeți în lista dvs. de consumabile.
  • Includeți numai consumabilele pe care le-ați convenit. De exemplu, dacă acestea oferă mături și mopuri, nu vă aduceți propria dvs. și încărcați-le pentru asta.
  • Dacă trebuie să aduceți un agent special de curățare care nu este la fel de comun, puteți percepe un preț suplimentar pentru ei.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 18
    5. Dați suma totală a sumelor licitate în partea de jos a propunerii dvs. După ce ați enumerat toate consumabilele și serviciile pe care le oferiți, descompuneți-vă costurile, astfel încât clientul dvs. știe exact ceea ce plătesc pentru. Includeți ore de călătorie la site, cheltuieli de aprovizionare și taxe de muncă pentru angajații dvs.
  • Imagine intitulată Ofertă O lucrare de curățare Pasul 19
    6. Livrați oferta clientului dvs. Fie luați-vă oferta direct către client, fie trimiteți-o peste un e-mail, astfel încât să se poată uita cu ușurință la ea. Furnizați informațiile dvs. de contact, astfel încât să vă poată ajunge la dvs. dacă au întrebări cu privire la propunerea dvs. Dați clientului 90 de zile să răspundă la propunere și să le informați că nu puteți începe să lucrați până când oferta este acceptată.
  • Urmăriți a doua zi cu un apel telefonic pentru a vedea dacă au primit propunerea dvs. și pentru a stabili un bun repertoriu cu clientul.
  • Dacă clientul vă aprobă oferta, configurați numirea dvs. și trimiteți informații pe care le solicită, cum ar fi certificatul dvs. de asigurare sau planurile dvs. de curățare. În acel moment, slujba este activă.
  • sfaturi

    Utilizați un calculator de licitare online pentru a vă ajuta să determinați o estimare rezonabilă pentru locul de muncă.

    Avertizări

    Nu dați o ofertă prea mică încât nu puteți obține un profit la locul de muncă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar