Cum de a dansa en pointe

Tehnica Pointei este una dintre componentele majore ale baletului clasic, în care greutatea dansatorului este susținută pe vârfurile picioarelor, apărând curată, grațioasă și fără greutate. Este unul dintre elementele cele mai iconice ale baletului de dans. Pantofii Pointe permit ca greutatea dansatorului să fie distribuită uniform pe tot parcursul piciorului. Pentru a afla mai multe despre începerea activității Pointe-Work, puteți afla ce să vă așteptați de la procesul de instruire și cum să vă oferiți cea mai bună șansă de succes.

Pași

Partea 1 din 4:
Noțiuni de bază
  1. Imagine intitulată dans en pointe pas 2
1. Ia un profesor bun. Înainte de a cumpăra pantofi pointe, asigurați-vă că aveți un profesor de dans bun. Du-te acolo pentru a verifica învățătura, dacă nu lucrați deja cu un profesor. Discutați cu oamenii care știu ce fac pentru a vă asigura că obțineți pregătirea corectă și sigură.
  • Este mai bine să continuați să lucrați la Pointes cu un profesor pe care l-ați avut de mai mulți ani. Ei ar trebui să vă poată spune când sunteți pregătiți pentru Pointe-Work.
  • Imagine intitulată dans en pointe pas 1
    2. Completați cel puțin trei ani de formare obișnuită de balet într-un studio bun. O regulă bună de degetul mare este să danseze timp de cel puțin 3 zile pe săptămână. Acest lucru vă permite mușchilor să continue să crească, spre deosebire de numai dansând o săptămână nu ar fi. Cel mai important lucru despre pornirea muncii în Pointe este știind când să începeți. Pointe-Work este dificil și necesită ani și ani de formare pentru a deveni competenți.
  • Pentru a începe locul de muncă, dansatorul trebuie să fie extrem de puternic și bine pregătit în tehnicile de balet de bază. Trebuie să fiți pregătiți fizic și mental pentru a începe acest tip de muncă.
  • Nu încercați niciodată să lucrați la Pointe fără un instructor profesionist pentru a vă da drumul. Dansul pe pointe poate fi oarecum dureros pentru un începător sau de cineva fără instruire adecvată.
  • Imagine intitulată 298966 3
    Imagine intitulată 298966 3
    3
    Dezvoltați puterea în glezne. Continuați clasele de balet de bază ca normale, concentrându-vă pe menținerea echilibrului în gleznele și întărirea acestora cât mai mult posibil. Puterea gleznei este una dintre componentele cele mai esențiale ale lucrării de succes a Pointei și probabil că nu veți fi recomandată pentru a vă deplasa înainte cu dansarea enointei, cu excepția cazului în care gleznele dvs. sunt foarte puternice.
  • Pe cont propriu, practicați călcâiul pentru a vă ajuta să vă întăriți gleznele. Stați pe degetele de la picioare și ridicați tocurile în aer, flexându-vă vițeii. Stai echilibrat. Repetați aceste raze în seturi de 10 sau 15. Faceți trei seturi, cu un minut de odihnă între ele.
  • Imagine intitulată 298966 4
    Imagine intitulată 298966 4
    4. Așteaptă o amorțeală și disconfort. Mersul pe Pointe pentru prima dată nu va fi confortabil. Poate fi dificil și confuz să vă simțiți picioarele în ele, dar devine mult mai ușor pe măsură ce trece timpul. Este important să intrăm cu așteptările corecte, astfel încât să nu vă descurajați. Dacă ați luat balet timp de câțiva ani, fiți încântați! Aproape luați următorul pas mare în balet avansat.
  • Dacă sunteți puțin speriat, obțineți pantofi de la începători. Ei vă vor susține mai bine picioarele dacă nu aveți la fel de puternic ca un picior, deoarece este necesar să vă stați pe deplin pe degetele de la picioare încă.
  • Partea 2 din 4:
    Cumpărarea și pregătirea pantofilor de pointe
    1. Imagine intitulată dans en pointe pas 3
    1. Achiziționați pantofii corecți. Odată ce ați găsit o clasă de pointe a începătorului bun, mergeți la magazin și cumpărați pantofii dvs. de pointe. Discutați cu un vânzător la magazin și cereți asistență.
    • Asigurați-vă că pantofii dvs. de pointe se potrivesc cu picioarele dvs. Ei ar trebui să facă picioarele să arate lungi și subțiri. Dacă aveți arcuri moi, asigurați-vă că pantoful pe care îl obțineți are o coadă moale. Unele pantofi bune pentru persoanele cu arcade moi sunt Capezio, Mirella și Bloch Sonata. Dacă aveți arcuri puternice, ar trebui să încercați Grishko și Rusia Pointe.
    • Nu cumpărați pantofii online. Pantofii de pointe sunt extrem de greu de montat și ar trebui să luați cel puțin o jumătate de oră cu vânzătorul pentru a găsi potrivirea potrivită. Nu încercați să cumpărați pantofi într-o dimensiune mai mare, așteptând că veți crește în ele. Pantofii ar trebui să se potrivească perfect și să fie ușor de făcut.
  • Imagine intitulată dans en pointe pas 4
    2. Ascultați instructorul. Odată ce ați găsit o pereche bună de pantofi pointe, mergeți și verificați cu instructorul. Face orice instructor dvs. spune. Dacă trebuie să mergeți să obțineți pe cei diferiți, du-te obțineți diferiți. Discreția instructorului dvs. este cea mai importantă informație pe care o puteți obține pentru siguranța și confortul dvs. Dacă este posibil, profesorul dvs. va veni cu dvs. pentru a vă cumpăra prima pereche.
  • Imagine intitulată Dance En Pasul 5
    3
    Pregătiți-vă pantofii de pointe pentru dans. Pauze în pantofi corect. O modalitate bună de a vă rupe pantofii de pointe este să vă folosiți mâinile și să vă plimbați prin arc. Încercați să le rupeți mai întâi cu mâinile, acasă, înainte de a le purta în studio. În mod normal, profesorul tău vă va arăta Cum să le coaseți, dar dacă nu, atunci căutați videoclipuri pe YouTube. Notă: unele branduri, cum ar fi Gaynor Mindens, nu necesită rupere. Faceți cercetări înainte de a încerca orice tip de metodă de pe pantofii dvs.
  • La fel de important ca și de a sparge pantofii, nu-l exagerați până când nu sunteți experimentați cu pantofi de pointe. Niciodată nu se rupe în pantofii tăi bolnavi sau este doar o pereche irosită de pantofi pointe.
  • Nu utilizați tampoane de gel pentru început cu. Trebuie să simțiți podeaua. În schimb, utilizați o spumă subțire, lână sau o umplutură de țesături.
  • Partea 3 din 4:
    Dancing en pointe
    1. Imagine intitulată dans en pointe pas 6
    1. Încercați prima clasă. Acum că pantofii tăi sunt sparte, puteți merge la prima dvs. clasă. Pentru clasa unui începător, veți petrece o perioadă bună de timp la Barre pentru exerciții de încălzire. Probabil că nu veți merge la centru la început. Profesorul tău va decide asta pentru tine. Dansul en Pointe este foarte greu, și fiind bun la el este chiar mai greu.
    • Nu purtați pantofii de pointe fără profesorul dvs., dar așteptați aprobarea instructorului dvs. Fii răbdător. Pentru mulți dansatori, clasele de începători nu sunt super-distractive, dar sunt cruciale pentru construirea forței.
  • Imagine intitulată 298966 9
    Imagine intitulată 298966 9
    2. Concentrați-vă asupra alinierii întregului corp. Vrei să te concentrezi pe ridicarea pantofilor. Amintiți-vă că cu cât lucrați mai mult și mai greu la Barre, cu atât veți fi mai puternici pentru exercițiile centrale.
  • Ține un nucleu puternic. Dansul en Pointe este mult mai greu să mențină echilibrul și este esențial să ai un nucleu puternic. Dacă miezul dvs. este pierdut, există șanse, veți fi răniți sau va fi mult mai complicată decât trebuie să fie.
  • Îndreptați piciorul în pantof. Acest lucru vă va ajuta să vă stabilizați pentru munca Barre și Centrul. Când ești enointe, asta nu înseamnă că piciorul tău este cu adevărat indicat. Gândiți-vă să trageți în sus și să ieșiți din pantofii voștri.
  • Imagine intitulată 298966 10
    Imagine intitulată 298966 10
    3. Angajați totul. Dacă există o modalitate de a vă asigura că veți cădea, vă relaxează mușchii. Pentru a vă menține piciorul, lucrați Tendonul dvs. Achilles și flexați mușchiul de vițel. Pentru a vă menține piciorul drept, angajați-vă cvadricepsii. Pentru a prelungi și a extinde piciorul, utilizați hamstrings. Pentru a vă întoarce, utilizați flexorurile de șold și glutele dvs. Pentru a echilibra, utilizați abdominalele. Pentru a păstra postura bună, trageți în jos în mușchii din spate.
  • Imagine intitulată Dance En Pasul 7
    4. Gestionați durerea și discutați cu instructorul dvs. Când este prima dvs. clasă, puteți dura doar zece minute înainte de anumite dureri. Dacă aveți amorțeală, spuneți instructorului imediat, astfel încât să puteți scoate pantofii de pointe. Cum vă puteți spune, de asemenea, dacă ar trebui să vă opriți este fiecare minut sau așa că asigurați-vă că sângele continuă să curgă prin degetele de la picioare și degetele de la picioare încă mai simt în ele.
  • Nu vă scufundați în degetul mare. Acest lucru este cunoscut sub numele de bolnav. Este foarte rău pentru picioarele, gleznele și genunchii și face ca dansul să fie mai greu, ca să nu mai vorbim de o vătămare gravă. Păstrați greutatea în mijlocul cutiei, pe degetul mare.
  • Imagine intitulată dans en pointe pas 10
    5. Îngrijire pentru picioarele tale. Picioarele voastre vor fi probabil dureroase sau amorțite după aceea. Durerea va scădea după câteva săptămâni. Înmuierea picioarelor în apă caldă este bună pentru picioarele voastre, deoarece ușurează tensiunea și relaxează picioarele. Nu mergeți la un spa de picior sau să vă eliminați sumele, deoarece aveți nevoie de ele pe picioarele voastre, care ajută la munca în pointe. Utilizați o minge de stres sau o rolă de picior de către bastoane pentru a masca picioarele.
  • După clasă, puneți pulberea copilului pe picioare pentru a absorbi sudoarea și faceți același lucru cu căptușeală. Întotdeauna păstrați picioarele dvs. la lungimea medie (nu prea lungă, nici prea scurtă - care poate fi foarte dureroasă)
  • Lăsați-vă pantofii de pointe afară, deoarece dacă nu veți absorbi sudoarea și spargeți mai repede. Amintiți-vă că pantofii pointelui durează doar câteva luni sau ani, în funcție de cât de des le folosiți. Pentru profesioniști, de obicei trec prin numeroase perechi în doar câteva luni sau chiar săptămâni / s.
  • Partea 4 din 4:
    Construirea puterii
    1. Imagine intitulată Dance En Pasul 9
    1. Lucrați picioarele și picioarele. Există multe modalități de a-ți rezolva picioarele, astfel încât să aveți mai multă putere pentru următoarea dvs. clasă. Poți să faci relevés, sărituri și chiar să-ți îndrepte degetele de la picioare.
    • Este aproape imposibil să forțați prezența enout enointe, așa că trebuie să aveți o participare puternică înainte de timp. Un exercițiu adecvat pentru pregătirea dvs. pentru participare este întinderea broască.
    • Forța de gleznă este cea mai importantă lucru dacă nu doriți să vă răniți. Faceți niște relevés la bară înainte de clasă.
    • Înmoaie (îndoiți) genunchii ușor atunci când faceți o muncă în pointe.
  • Imagine intitulată 298966 14
    Imagine intitulată 298966 14
    2. Practicați la domiciliu în papuci moale. Concentrați-vă pe lucrul picioarelor și picioarelor și îndreptați-vă la maxim. Angajați totul. Va fi mai ușor să vă îndreptați picioarele în pantofii de pointe dacă aveți acea forță suplimentară a fost de la practicare pe cont propriu.
  • Imagine intitulată 298966 15
    Imagine intitulată 298966 15
    3. Continuați pregătirea obișnuită. Nu opriți luarea unor clase de tehnici regulate doar pentru că sunteți pe Pointe. Pointe funcționează singur, nu vă va îmbunătăți tehnica globală de balet. Clasele regulate vă vor oferi mult mai multă putere pentru a vă ajuta cu munca dvs. de pointe!
  • Imagine intitulată Dance En Pasul 11
    4. Rămâi puternic și fii răbdător. Mai presus de toate, ascultați astfel încât să puteți deveni un dansator uimitor!
  • sfaturi

    Este important să trageți întotdeauna prin picioarele și trunchiul. În același mod în care faceți un pirouette, trebuie să vă trageți pentru a vă asigura echilibrul și forța.
  • Dacă începeți, trebuie să vă simțiți întotdeauna ca și cum ați cădea când vă puneți greutatea peste degetul mare.
  • Păstrați-vă și grațios. Nu există nimic care să pară mai rău decât un dansator ciudat care arată că într-adevăr nu vrea să fie acolo. Păstrați pieptul în sus fără să vă aruncați spatele (dacă nu este în coregrafie) și păstrați nivelul bărbinelor sau ușor în sus.
  • Nu face începeți până când cel puțin vârsta de 11 ani - orice structură mai mică și cea osoasă în picioare nu este suficient de matură pentru a vă pune toată greutatea pe ea.
  • Nu lăsa să plece la Barre până când profesorul spune că ești gata.
  • Ridicați corpul pentru a vă duce greutatea de la degetele de la picioare. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să dansați mai grațios.
  • Dacă începeți să obțineți crampe, faceți o pauză pentru a permite crampele să se limpezească. Nu continuați, deoarece continuarea ar putea provoca vătămări grave.
  • Sare Epsom cu câteva picături de uleiuri esențiale albastre adânci într-un picior cald se înmuiere va face minuni pentru picioare înainte și după munca pointe.
  • Adresați-vă profesorului dvs. dacă sunteți gata pentru dans en pointe, înainte de a încerca. Dacă nu se face corect, poate fi periculoasă și poate provoca vătămări.
  • Încercați să faceți exerciții precum Theraband pentru a vă întări gleznele și arcurile picioarelor voastre.
  • Avertizări

    Ruperea în pantofii dvs. prea mult este foarte rău. Ar trebui să fie suficient de benzi pentru a obține arcuri frumoase și demi pointe. Orice va lua mai mult sprijinul și vă va purta mai repede pantofii. Profesioniștii pot dansa în pantofi foarte moi, deoarece picioarele lor sunt atât de puternice, dar durează ani, chiar și decenii pentru a obține acest tip de putere!
  • Înainte de a începe, încălziți-vă pentru a evita rănile
  • Nu puteți avea aceeași pereche de pantofi pointe pentru totdeauna, trebuie să obțineți o nouă pereche când spune profesorul, pentru că se sparg și nu vă pot ține.
  • Când dansează en Pointe ca un începător, fă-o întotdeauna sub supravegherea unui instructor dacă nu spune că o poți face pe cont propriu.
  • Partea de jos a pantofului nu este suficientă pentru a vă ține. Trebuie să păstrați dezechilibru. Dacă nu vă concentrați asupra acestui lucru, există multe șanse de a cădea.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Pantofi Pointe
    • Panglici și elastice
    • Un ac de cusut și fir gros (de preferință satin colorat al pantofilor dvs.)
    • Un instructor
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar