Cum să devii un profesor de dans

Dacă vă place dansul, devenind un profesor de dans poate fi o modalitate distractivă și plină de satisfacții de a vă transforma pasiunea într-o carieră. Dansul este o industrie foarte competitivă, astfel încât să devină un profesor de dans poate lua o mulțime de dedicație. În primul rând, veți avea nevoie de antrenament de dans în genul dvs. preferat. Apoi, urmăriți certificarea cerută de organizația sau școala în care doriți să învățați. Dacă sunteți pasionați și lucrați din greu, puteți reuși!

Pași

Partea 1 din 3:
Câștigând acreditările
  1. Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 1
1. Începeți prin antrenament ca dansator. Nu puteți învăța ceea ce nu înțelegeți, găsiți un gen pe care îl iubiți și lucrați din greu pentru ao învăța. Luați cursuri de dans și lecții private și luați în considerare participarea la concursuri, performanțe și intensive de dans pentru a vă îmbunătăți în mod constant abilitățile. În plus, dansul este exigent fizic, deci aveți grijă de corpul tău mâncând bine, practicând forma corectă cu un instructor și știind când să se odihnească.
  • Poate dura ani de formare înainte de a fi gata să-i înveți pe alții. Mulți dansatori profesioniști încep să danseze ca copii mici, deși unii nu iau prima lecție până la mult mai târziu.
  • Încercați câteva stiluri diferite de dans pentru a vedea ce vă place. Unele dintre cele mai populare genuri de dans includ: balet, robinet, sala de bal, jazz, Hip-hop, Liturgică și dans modern.
  • Continua Audiții Dacă doriți să dansați cu o producție, ca o dansatoare de back-up pentru un muzician sau un spectacol de scenă. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, de rețeaua, care vă poate ajuta mai târziu în cariera dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 2
    2. Completați diploma de liceu sau Ged. Veți avea nevoie de cel puțin o diplomă de liceu dacă doriți să lucrați ca profesor de dans. Diploma dvs. arată că aveți abilitățile de comunicare, citire și scriere necesare pentru a comunica cu studenții, părinții și furnizorii. Dacă ați părăsit deja școala, este posibil să fiți capabili să obțineți un certificat echivalentul diplomei dvs., cunoscut sub numele de GED, sau dezvoltarea educațională generală.
  • Unele posturi de predare vă vor cere să completați mai multă educație.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 5
    3. Urmăriți o certificare a profesorilor de dans pentru a preda la un studio privat. Multe studiouri individuale au propriile cerințe pentru profesori. Dacă există un studio de dans în apropierea dvs. în cazul în care doriți să învățați, contactați proprietarul și întrebați-le ce certificare ar trebui să lucrați acolo. Aceștia pot oferi un program de certificat prin școală sau pot fi certificați prin intermediul unei organizații independente.
  • Unele studiouri vor avea cerințe mai stricte decât altele. În unele cazuri, studioul poate dori doar să vă demonstrați experiența dvs. de dans, mai ales dacă aplicați pentru o poziție cu fracțiune de normă sau asistent, sau dacă este un studio de dans non-competitiv.
  • În Marea Britanie, probabil că aveți nevoie de o calificare specializată din partea Consiliului pentru educația și formarea dansului.
  • În SUA, programele variază. Unele grupuri populare de certificare a profesorilor de dans sunt Academia Regală de Dance, Teatrul American de Balet, Asociația Națională a Profesorilor din America și Fundația Americană de Dance.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 7
    4. Câștigați o certificare de fitness dacă doriți să învățați dansul la o sală de gimnastică. Predarea clasei de dans la o sală de gimnastică este o modalitate excelentă de a ajuta pe alții să învețe despre fitness în timp ce își exprimă creativitatea. Aceste clase sunt în creștere în popularitate și sunt un mod distractiv ajuta copiii, seniorii și toți cei să fie sănătoși și activi.
  • Programele populare de fitness de dans includ Zumba, Barre și Jazzercise.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 6
    5. Urmăriți o diplomă de licență în dans pentru oportunități avansate. Dacă doriți să învățați într-o școală publică sau la unele dintre studiourile de dans mai competitive, va trebui să completați un program de dans la un colegiu sau universitate. Există o serie de școli care oferă grade în dans, deși puteți, de asemenea, mai mari în performanțe arte sau chiar și genul preferat de dans dacă puteți găsi o școală care oferă un program.
  • Probabil va fi mai ușor să găsiți o școală care oferă programe specifice stilurilor clasice de dans, cum ar fi baletul, decât stilurile mai moderne, cum ar fi HIP HOP. Cu toate acestea, un dans general sau o diplomă de arte spectacol va fi de obicei suficientă dacă nu există un program pentru stilul dvs. de dans.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 6
    6. Deveniți licențiați în starea dvs. dacă doriți să învățați în școlile publice. După ce câștigați diploma de licență, va trebui să obțineți o licență de predare dacă doriți să învățați dansurile studenților școlii publice. Cerințele pentru a fi licențiate de obicei variază în funcție de locul în care locuiți, deci verificați cu Departamentul de Educație sau Instituție similară pentru sistemul dvs. școlar.
  • Aceste certificări se bazează în mod obișnuit pe nivelul gradului pe care doriți să-l predați, indiferent dacă este elev elev elementar sau de școală primară, nivel mediu sau junior și liceu.
  • Este posibil să nu aveți nevoie de o licență de predare pentru a lucra la o școală privată de dans.
  • În funcție de locul în care mergeți la școală, este posibil să fiți în măsură să deveniți certificați prin programul dvs. de colegiu. Consultați departamentul de consiliere în carieră pentru mai multe informații.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 8
    7. Câștigați un MFA sau doctorat în educația de dans pentru cele mai prestigioase locuri de muncă. Dacă doriți să lucrați undeva ca o universitate sau un conservator de dans, sau dacă doriți să lucrați ca antrenor pentru dansatori profesioniști, veți avea nevoie de cel puțin o diplomă de dans, deși pentru unele poziții, ar putea fi un doctorat în dans necesar. Aceste grade pot dura ani pentru a realiza și programele pot fi dificile, dar veți avea o educație prestigioasă când ați terminat.
  • Aceste programe vor acoperi tehnicile de dans, coregrafia, kineziologia, istoria dansului și multe altele.
  • Diploma de masterat poate fi în performanțe arte, arte plastice, educație de dans sau un gen specific ca balet. Veți lucra probabil ca profesor de student în timpul programului, care vă va oferi o experiență educațională valoroasă.
  • De obicei, un doctorat este centrat pe educația de dans.
  • Partea 2 din 3:
    Găsirea unui loc de muncă de învățământ
    1. Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 10
    1. Puneți împreună un CV de dans. La fel ca oricare altul relua, Un CV de dans ar trebui să evidențieze toate abilitățile și experiența dvs. relevante, împreună cu câteva referințe. Cu toate acestea, ar trebui să includeți și unde ați instruit, ce coregrafi sau companii cu care ați lucrat și orice premii legate de industrie sau roluri de așteptare pe care le-ați câștigat.
    • Nu uitați să puneți informațiile dvs. de contact în partea de sus a paginii, astfel încât angajatorul vă poate contacta dacă sunteți aleasă pentru poziția!
    • Păstrați CV-ul scurt - ar trebui să ia doar o parte a unei foi de hârtie. Dacă aveți mai multă experiență decât puteți să vă potriviți pe o singură coală, să vă concentrați asupra experienței care este cea mai recentă și mai relevantă pentru poziția dorită.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 9
    2. Lucrați ca asistent sau co-coregraf dacă doriți un loc de muncă la nivel de intrare. Uneori poate fi greu să vă găsești slujba de vis când începeți mai întâi, deoarece multe poziții sunt listate pentru cineva care are deja experiență ca profesor de dans. O modalitate excelentă de a câștiga experiența de care aveți nevoie este să găsiți o poziție care lucrează sub un alt profesionist de dans. De exemplu, multe studiouri păstrează profesorii asistenți la personal pentru a ajuta instructorul primar care lucrează unu-la-unu cu studenții.
  • De asemenea, ați putea avea rutine de coregrafie, cursuri de nivel pentru începători și ajutați la îndatoririle administrative.
  • Dacă nu doriți să învățați la un studio, încercați să găsiți un coregraf sau un profesor de dans în zona dvs. care caută un asistent personal. De exemplu, dacă doriți să predați dans liturgic, ați putea ajunge la biserici locale pentru a vedea dacă există lideri de închinare care ar putea folosi ajutor.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 11
    3. Aplicați pentru locuri de muncă cu normă întreagă la studiourile de dans local, școlile și organizațiile comunitare. Pentru a găsi o muncă cu normă întreagă, căutați deschideri de dans pe forumuri de locuri de muncă și în anunțuri clasificate. De asemenea, puteți să vă întrebați conexiunile de dans - nu subestimați potențialul oportunităților de cuvinte! Când găsiți o deschidere, trimiteți-vă CV-ul de dans împreună cu a scrisoare de intenție explicând de ce ați fi o potrivire bună pentru poziția.
  • Concentrați-vă pe studiouri și organizații care vă învață stilul preferat de dans, dacă este posibil. De exemplu, dacă dansați Hip-Hop, ați aplica la studiourile care predau dansul modern, în timp ce dacă sunteți un dansator de balet, ați putea alege studiourile care se concentrează pe stilurile clasice de dans. Unele studiouri vor acoperi mai multe stiluri de dans, așa că faceți o mică cercetare pentru a afla ce sunt cei mai competenți.
  • În funcție de dimensiunea comunității de dans în care locuiți, este posibil să trebuiască să luați în considerare relocarea pentru oportunități.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 11
    4. Găsiți un loc de muncă cu fracțiune de normă dacă aveți nevoie de ore flexibile. Dacă aveți deja un alt loc de muncă, sau dacă nu doriți să lucrați cu normă întreagă, luați în considerare munca în timp. S-ar putea să învățați câteva clase de post-școală în fiecare săptămână, de exemplu, sau ați putea învăța lecții private în weekend. În acest fel, vă puteți bucura în continuare de partajarea pasiunii pentru a dansa fără să se angajeze într-o carieră cu normă întreagă.
  • Puteți chiar să faceți o muncă sezonieră. De exemplu, puteți lucra câteva săptămâni din anul de predare la taberele de vară, festivalurile sau atelierele. Acest lucru poate fi minunat dacă preferați un stil mai puțin popular de dans, cum ar fi dansul interpretativ sau un dans cultural care nu are audiență pentru cursuri pe tot parcursul anului.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 12
    5. Învățați lecții private dacă vă bucurați de lucrul cu studenții. Lecțiile private sunt o modalitate excelentă de a ajuta un alt dansator să-și ia meseria la nivelul următor. Veți putea să le oferiți sfaturi personalizate, corectați formularul și tehnica lor la fața locului în loc de după o sesiune de grup mare.
  • Puteți face publicitate online sau prin cuvânt-de-gură pentru a găsi studenții care doresc să ia lecții. De asemenea, puteți găsi oportunități de lecție privată printr-un studio de dans.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 2
    6. Creșteți un urmat pe social media dacă vă simțiți confortabil cu tehnologia. Social Media vă permite să vă conectați, să publicați videoclipuri și puteți chiar să oferiți lecții online. Pentru a construi un urme, postați în mod consecvent, oferiți sfaturi de dans utile și oferiți-le în spatele scenelor se uită la industria de dans.
  • YouTube și Instagram sunt ambele platforme bune pentru construirea unui urme online.
  • Urmați alți dansatori și profesori de dans în genul dvs. de dans pentru a vă ajuta să creșteți următorul. Puteți chiar să urmați muzicienii. De exemplu, dacă sunteți un dansator hip-hop, puteți urma artiștii hip-hop, rapperii și producătorilor pentru a obține o idee pentru ceea ce se întâmplă în industrie.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 14
    7
    Deschideți-vă propriul studio de dans Dacă doriți să lucrați pentru dvs. Odată ce ați lucrat ca profesor de câțiva ani, ați putea decide că doriți să vă dețineți propria afacere. Scrieți un plan de afaceri detaliat, găsiți o locație pentru studioul dvs. și utilizați conexiunile de dans pentru a găsi studenți.
  • Dacă vă deschideți propriul studio, sunt șanse să fie rândul dvs. să renunțați la profesori de dans în sus și să vină o lovitură!
  • Partea 3 din 3:
    Fiind un profesor de dans bun
    1. Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 15
    1. Decideți ce grup de vârstă sunteți cel mai confortabil. În timp ce unii profesori de dans lucrează cu o varietate de vârste, de la copiii mici la seniori, mulți profesori aleg să se concentreze asupra unui anumit grup de vârstă. Există diferite provocări pentru diferite vârste, așa că, prin specializare, veți putea să vă perfecționați stilul de predare pentru a fi cel mai eficient pentru grupul cu care doriți să lucrați.
    • De exemplu, puteți lucra cu copiii care încep de la vârsta de 3 ani până la aproximativ 10-12 ani, ați putea alege să învățați adolescenți de la vârsta de 13-18 ani sau ați putea prefera deținerea claselor pentru adulți cu vârsta de 19 ani și în sus.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 16
    2. Oferiți elevilor dvs. critici constructive. Poate fi greu să lăsați pe cineva să știe când fac ceva greșit, dar este esențial ca profesor. Va trebui să vă corectați corect formularul elevilor și va fi de până la voi să îi încurajați când trebuie să lucreze puțin mai greu. Cu toate acestea, amintiți-vă să le construiți prin lăudarea lor atunci când fac o treabă bună și încercați să vă distrați clasele.
  • Dansul este foarte competitiv, deci va trebui să vă împingeți elevii dacă doresc să aibă succes.
  • Având o formă bună este o parte importantă de evitare a rănilor, deci este esențial să vă critici studenții.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 17
    3. Veniți cu creativitate coregrafie. Când creați o rutină de dans, ca și pentru un recital sau o competiție, încercați să vă gândiți la modalități distractive și inovatoare de a sincroniza mișcările dansatorilor cu muzica. Utilizați dansul pentru a vă arăta propriul stil și personalitate, precum și abilitatea dansatorilor dvs.
  • Mulți coregrafi preferă să asculte o bucată de muzică deasupra și să creeze o rutină de dans care merge împreună cu ritmul, armoniile și emoția cântecului.
  • Luați în considerare încorporarea elementelor din diferite genuri în dansul dvs. De exemplu, câteva mișcări de jazz pot să trăiască o rutină de bal, în timp ce o spin de balet poate adăuga har într-o rutină hip-hop.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 18
    4. Mentorează elevii dvs. pe și de pe ringul de dans. Ca profesor de dans, tu și elevii tăi vor trebui să-și petreacă mult timp împreună. Uneori, este posibil să trebuiască să fii acolo pentru un student care trece prin lucruri în afara clasei, mai ales dacă predați lecții private sau clase mici. Dacă observați că un student are un timp greu de concentrare sau par a fi greu, ia în considerare faptul că le are un minut suplimentar sau două după clasă în cazul în care vor să vorbească despre asta.
  • Bineînțeles, ca profesor, trebuie să vă puteți separa și de problemele studenților dvs. Să fie acolo ca o ureche de ascultare și să ofere sfaturi grijulii, dar rețineți că nu puteți rezolva întotdeauna problema.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 3
    5. Fi pregătit pentru părinții de dans dacă predați tineri studenți. Deoarece dansul este un mediu foarte competitiv, părinții de dans tind să fie foarte motivați și pasionați. Ei doresc cele mai bune pentru copiii lor, ceea ce poate duce uneori la emoții sporite dacă au opinii puternice care intră în conflict cu metodele de predare.
  • Rețineți că părinții studenților dvs. sunt de obicei bine intenționați și încercați să păstrați un ton plăcut dar autoritar atunci când vorbiți cu ei.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de dans Pasul 20
    6. Amintiți de ce ați intrat în această carieră. Pe măsură ce lucrați pentru a deveni un profesor de dans, pot exista momente când vă simțiți frustrați, copleșiți sau subapreciați. Lumea de dans poate fi uneori un mediu de înaltă presiune. Cu toate acestea, dacă acesta este ceea ce sunteți cu adevărat pasionați de asta, rămâneți cu el și lucrați din greu și va merita.
  • Încercați să țineți cont întotdeauna că fiecare carieră are greutățile sale și a fost dragostea ta de dans care te-a condus pe această cale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar