Cum se creează un portofoliu de fotografie

Un portofoliu mare de fotografie poate deschide uși pentru dvs. ca fotograf profesionist, dar cum ar trebui să mergeți la punerea împreună? Nu vă faceți griji - am compilat câteva dintre sfaturile de top pentru crearea unui portofoliu de fotografiere câștigătoare de locuri de muncă. Verificați pașii de mai jos pentru a afla cum să decideți între un portofoliu de imprimare și digital, alegeți cea mai bună lucrare și să vă organizați portofoliul într-un mod convingător.

Pași

Partea 1 din 3:
Definirea scopului și a obiectivului dvs
  1. Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 1
1. Identificați scopul portofoliului dvs. Acest lucru va dicta modul în care vă puneți portofoliul împreună și ceea ce merge în ea. Creați-o pentru un interviu de angajare? Încercați să vă prezentați munca într-o galerie? Aplicați la un program de artă pentru colegiu? Poate că este pentru o prezentare? Oricare ar fi motivul dvs., identificați-l înainte de a începe. Decizia ce se întâmplă în portofoliul dvs. este mult mai ușor atunci când aveți în vedere un obiectiv specific.
  • De exemplu, dacă scopul pentru portofoliul dvs. este un interviu de angajare, scopul dvs. ar fi să demonstreze anumite abilități și tehnici pe care le cere locul de muncă.
  • Pe de altă parte, dacă portofoliul dvs. este pentru o expoziție de galerie, scopul dvs. ar fi să demonstrați o temă clară și coezivă care să facă bine într-un set de galerie.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 2
    2. Luați în considerare publicul dvs. Specificarea scopului portofoliului dvs. vă va oferi o idee solidă despre cine este publicul dvs. Ce fel de răspuns sau reacție doriți de la audiența dvs? Gândiți-vă la ceea ce doriți să le arătați. Încercați să le provocați, vă rog, să le impresionați sau să le surprindeți? Adaptați conținutul dvs. publicului dvs.
  • De exemplu, dacă portofoliul dvs. este pentru un interviu de angajare cu o revistă de gătit, audiența dvs. va dori să vadă cât de bine fotografiați alimentele și ce stil personal este.
  • Poate că publicul dvs. include proprietarii unei galerie de artă independentă. Conținutul pe care l-ați alege pentru editorii revistei este mult diferit de conținutul pe care l-ați alege pentru proprietarii galeriei.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 3
    3. Decideți asupra unei teme unificatoare. În majoritatea cazurilor, portofoliul dvs. nu trebuie să prezinte cel mai bun din întregul dvs. corp de lucru. În schimb, stabiliți un concept care va unifica o serie puternică de imagini. Acest lucru va duce la un portofoliu mai coerențial și mai eficient. Tema poate fi orice doriți - ați putea să vă concentrați asupra imaginilor care prezintă un anumit obiect, un anumit stil sau fotografii realizate cu un anumit tip de cameră.
  • De exemplu, pentru un scop artistic, ați putea limita portofoliul dvs. numai la fotografia alb-negru clară.
  • Dacă încercați să obțineți un loc de muncă ca fotograf imobiliar, tema dvs. ar putea fi imagini dinamice luate de diferite tipuri de clădiri.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 4
    4. Alegeți un format de portofoliu. Indiferent dacă mergeți cu un tip de imprimare sau un portofoliu digital este în întregime până la dvs. Păstrați-vă audiența în minte când vă luați decizia. De exemplu, proprietarii de galerie și artiștii tradiționali ar putea prefera să vadă un portofoliu de imprimare frumos legat. Pe de altă parte, oamenii afiliați cu industriile precum mass-media și publicitatea pot dori să vadă munca dvs. prezentată digital.
  • Aveți întotdeauna opțiunea de a crea și de asemenea.
  • Un format electronic vă poate ajuta să accentuați diferite aspecte ale muncii dvs. decât un format tipărit poate, și viceversa.
  • Partea 2 din 3:
    Colectarea conținutului
    1. Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 5
    1. Du-te prin corpul tău de muncă. În acest moment ți-ai definit scopul, obiectivul, publicul și tema unificatoare. Pe măsură ce treceți prin fotografii posibile pentru portofoliu, păstrați ferm aceste lucruri în minte. Anulați toate imaginile care îndeplinesc criteriile pe care le-ați stabilit.
    • Nu vă faceți griji cu privire la luarea deciziilor finale acum.
    • Întrebați-vă dacă fiecare fotografie îndeplinește criteriile sau nu. Sortați imaginile într-o grămadă "da" și "nu".
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 6
    2. Evaluați individual calitatea fiecărei fotografii. Pe măsură ce examinați fiecare imagine, gândiți-vă dacă acesta reprezintă sau nu conceptul ales. Este imaginea suficient de puternică pentru a sta pe cont propriu fără explicații? Când este privită cu alte imagini, este la fel de puternic? Afișează în mod adecvat stăpânirea mediului? Este în concordanță cu corpul principal de muncă?
  • Prioritizați fotografiile care vă fac să vă simțiți un fel de emoție, ca un mire care strigă când își vede mireasa sau o lovitură a primului dans al cuplului.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 7
    3. Fii consistent. Pe măsură ce îl restrângeți în continuare, rețineți că imaginile pe care alegeți trebuie să fie consecvente în format. În majoritatea cazurilor, setul final nu ar trebui să fie un amestec de imagini orizontale și verticale. Să fie în concordanță cu unul sau altul. Stilul ar trebui să fie, de asemenea, consecvent pe tot parcursul. De exemplu, portofoliul dvs. nu ar trebui să sară înainte și înapoi între fotografii clare și alb-uri albe și imagini de vis imprimate în culoare.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 8
    4. Îndepărtați imaginile greșite sau repetitive. Scapa de imagini care nu sunt focalizate sau care au defecte vizibile. Este mai bine să aveți un număr mic de fotografii excepționale decât un grup mare de decente. Evitați includerea prea multor imagini care arată foarte asemănătoare una cu cealaltă. Trebuie să includeți o varietate de imagini care explorează tema.
  • De exemplu, portofoliul dvs. nu ar trebui să comporte din imagini care au fost toate împușcate în timpul aceleiași sesiuni. Probabil că doriți să aveți în jur de 20 de photoshoots sub centura dvs. înainte de a vă pune portofoliul împreună, astfel încât să aveți o varietate de fotografii de la alegeți.
  • Fiind capabil să elimine imaginile defectuoase și redundante arată că sunteți în măsură să evaluați în mod corespunzător propria dvs. lucrare cu un ochi critic.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 9
    5. Obțineți opinia cuiva în care aveți încredere. Este important să vă puteți evalua în mod critic propria lucrare, dar va fi dificil de a fi complet obiectiv. Fi la fel de obiectiv ca tine, dar luați în considerare obținerea unei opinii imparțiale de la cineva în care aveți încredere. Aduceți această persoană când sunteți în stadiile finale ale selecției.
  • Nu dezvăluiți conceptul dvs. sau acordați persoanei informații în avans. Vedeți dacă pot identifica ceea ce faceți fără să fiți spus.
  • Solicitați ca acestea să ofere cât mai mult feedback posibil și să ia note dacă aveți nevoie.
  • Partea 3 din 3:
    Punându-l împreună
    1. Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 10
    1. Stabiliți-vă pe zece până la douăzeci de imagini finale. Nu există un număr specific de imagini pe care un portofoliu ar trebui să includă și opiniile despre acest lucru tind să varieze. Cu toate acestea, majoritatea profesioniștilor sunt de acord că mai puțin este mai mult. Douăzeci de imagini ar trebui să fie cel mai apropiat de zece este preferabil.
    • Amintiți-vă, fiecare dintre aceste fotografii ar trebui să reprezinte puternic nivelul de calificare.
    • Execuția fiecărei împușcături ar trebui să fie aproape de perfectă și nu ar trebui să existe defecte vizibile în nici unul dintre ele.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 11
    2. Tweak imaginile finale, dacă este necesar. Examinați setul dvs. îndeaproape. Gândiți-vă la orice măsuri pe care trebuie să le faceți pentru a vă perfecționa imaginile alese. Poate că trebuie să tweak un negativ pentru o imprimare mai bună sau să cultive ceva ușor diferit. Finalizați calculatorul sau munca întunecată necesară pentru finalizarea seriei de fotografii.
  • Pe măsură ce modificați imaginile, nu uitați că ar trebui să fie evidențiată o temă consecventă, iar seria de imagini ar trebui să se potrivească împreună într-un mod coeziv. Nu schimbați imaginile atât de mult încât pierdeți coerența.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 12
    3. Organizați imaginile într-o anumită secvență. Nu există nici o modalitate "dreapta" de a comanda imaginile dvs. Cu toate acestea, prima imagine din portofoliul dvs. ar trebui să fie una dintre cele mai puternice. Vrei prima fotografie să facă o declarație clară. De asemenea, trebuie să creeze un interes suficient pentru a face ca spectatorul să vrea să continue să se uite prin seria. Aranja restul, astfel încât culorile, tonurile și starea de spirit compliment și să se joace unul pe altul.
  • S-ar putea ajuta să se gândească la aranjarea lor într-un mod care spune o poveste coerentă sau evocă o anumită stare de spirit.
  • Imaginea finală ar trebui să rezume în mod corespunzător restul seriei.
  • Evitați aglomerarea imaginilor "cele mai bune" în partea din față și apoi umplând capătul cu imagini mai slabe. Nu ar trebui să existe imagini slabe în grup.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 13
    4. Utilizați materiale de înaltă calitate. Portofoliul dvs. este mai mult decât o mână de fotografii minunate. Modul în care le prezentați este extrem de important. O carte legată de lucrări selectate este cea mai tradițională opțiune. Cartea pe care o aranjați ar trebui să reprezinte conținutul din interior. Alegeți tehnicile, frontierele și culorile foii de susținere care îmbunătățesc colecția. Faceți amprentele pe hârtie bună.
  • Fiți consistenți și alegeți fie Matte, fie lucioasă - nu includeți o combinație.
  • Pachet totul la fel de atractiv și profesional cum puteți.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 14
    5. Puneți fotografiile în portofoliul dvs. Majoritatea artiștilor preferă să facă acest lucru în sine. Acestea montează fotografiile pe hârtie de susținere, fie glisau imaginile în manșoanele din plastic pe care se oferă portofoliul achiziționat. Dacă preferați să aveți un profesionist, faceți această parte, cercetați zona dvs. pentru magazine care fac imprimarea personalizată. Fotografiile trebuie plasate în portofoliu în secvența pe care ați rezolvat-o mai devreme.
  • Puteți aranja o imagine pe pagină, sau ați putea grupa două sau trei fotografii împreună pentru a crea o "capitol."
  • Amintiți-vă, secvența ar trebui să aibă sens. Spuneți o poveste cu imaginile dvs.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 15
    6. Adăugați atingerile de finisare. Cantitatea de informații suplimentare pe care le includeți în portofoliul dvs. depinde de dvs. Luați în considerare adăugarea de elemente finale, cum ar fi un Declarația artistului, O listă de titluri a fotografiilor din portofoliu sau o imagine de acoperire care reprezintă portofoliul ca întreg. Vrei ca imaginile să stea singuri și să vorbească pentru ei înșiși, dar nu este nimic în neregulă cu includerea informațiilor suplimentare care pot spori portofoliul.
  • Imagine intitulată Creați un portofoliu de fotografie Pasul 16
    7. Luați în considerare un portofoliu online. Portofoliile digitale devin din ce în ce mai frecvente, în special în domeniul tehnologiei și al mass-mediei. Există două opțiuni - crearea propriului site web sau utilizând un site de găzduire de portofoliu, cum ar fi Smugmug sau Zenfolio. Dacă nu sunteți pregătit să cumpărați spațiu web și să creați un site de la zero, site-ul de găzduire este o opțiune mai bună. Aceste site-uri vă permit să încărcați fotografiile în galerii și apoi puteți personaliza comanda și aspectul.
  • Portofoliile digitale pot fi actualizate frecvent, în timp ce un portofoliu de imprimare este de obicei o lucrare finită. Online puteți adăuga și scoate imagini și personalizați continuu portofoliul.
  • Ar trebui să încercați încă să păstrați imaginile alese concis, dar cu portofolii digitale este acceptabil să afișați mai multe imagini decât o imprimare. 20-30 este un număr bun.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar