Cum de a crea o rutină bună de îngrijire a părului (pentru bărbați)

O rutină bună de îngrijire a părului este una simplă și eficientă. Armarea cu instrumentele potrivite și informațiile despre chimia părului este cea mai bună primă pas. Indiferent de tipul de păr și textura pe care îl aveți, veți putea să vă îndepliniți rapid rutina și să aveți părul de mare.

Pași

Partea 1 din 3:
Pornirea unei rutine de bază
  1. Imaginea intitulată Creați o bună rutină de îngrijire a părului (pentru bărbați) Pasul 1
1. Alegeți șamponul și condiționerul cu înțelepciune. Nu sunt toate create deopotrivă.Alegeți produsele care funcționează bine cu tipul de păr, astfel încât părul dvs. va arăta cel mai bun pe care îl poate fi. Dacă este posibil, du-te pentru șampon fără sulfate și balsam fără silicon - aceste ingrediente sunt greu pe păr și determină să pară uscate și plictisitoare în timp. Verificați eticheta. Iată un scurt ghid pentru ceea ce funcționează bine cu ce tipuri de păr:
  • Pentru părul uscat, care este predispus la îngrozitor, căutați produse hidratante sau hidratante care conțin uleiuri, butoane și alte ingrediente hrănitoare.
  • Pentru părul uleios sau fin, căutați produse clarificatoare care conțin ingrediente cum ar fi ulei de arbore de ceai și mușețel.
  • Pentru părul care se rupe și se încadrează cu ușurință, căutați produse restaurative care conțin proteine ​​cum ar fi colagenul și keratina.
  • Imagine intitulată Creați o bună rutină de îngrijire a părului (pentru bărbați) Pasul 2
    2. Spălați-vă părul de două sau trei ori pe săptămână. S-ar putea să credeți că este sănătos să vă spălați părul zilnic, dar este de fapt prea des pentru majoritatea oamenilor. Spălarea părului prea adesea părul dvs. de uleiuri protectoare produse în mod natural de scalpul dvs., lăsându-l mai predispus să se prăbușească și să se frazeeze.Pentru majoritatea bărbaților, două la trei șampoane pe săptămână funcționează cel mai bine.
  • Dacă părul tău devine rapid, ia în considerare să faci o spălare numai în apă în zilele când nu ai șampon. Apa va curăța părul fără a îndepărta uleiurile.
  • Când începeți mai întâi spălarea mai puțin, părul dvs. va păstra supraproducția uleiului timp de o săptămână, până când lucrurile se echilibrează. Doar fiți răbdători, iar curând părul va rămâne curat mai mult.
  • Imagine intitulată Creați o bună rutină de îngrijire a părului (pentru bărbați) Pasul 3
    3. Utilizați apă caldă sau rece în loc de fierbinte. Dușurile fierbinți sunt minunate, dar căldura apei usucă părul. Este mai bine să utilizați apă caldă sau rece pentru a vă spăla părul. Dacă trebuie să aveți un duș fierbinte, încercați să terminați cu o clătire caldă sau rece, astfel încât părul dvs. va arăta sănătos și strălucitor, mai degrabă decât îngrozitor și plictisitor când se usucă.
  • 4. Spot vă usucă părul în loc să-l prosperă aproximativ. Părul este slab atunci când este umed, deoarece apa determină moleculele de keratină în păr pentru a se întinde. De aceea a face un tratament uscat de prosop dur vă poate rupe părul. În schimb, utilizați un prosop pentru a vă usca părul uscat și scăpați de excesul de apă, apoi lăsați-l să finalizeze uscarea prin aer.
  • Partea 2 din 3:
    Styling parul tău
    1. Utilizați un gel sau o pomadă, dar nu prea mult. Dacă vă place un stil îngrijit, ordonat, folosind un gel sau o pomadă în timp ce părul dvs. este încă umed, vă poate ajuta părul să pară proaspăt îngrijit pe tot parcursul zilei. Utilizați numai o cantitate de produs de dimensiuni dime dacă aveți o tunsoare scurtă, deoarece utilizarea prea mult va face părul să arate gras.
    • Gelul este, în general, mai ușor și mai ușor de lucrat prin părul tău. Căutați unul care este fără alcool, deoarece alcoolul se usucă de păr.
    • Pomadele și cremele sunt minunate pentru părul curat, deoarece sunt mai groși. Sunt, de asemenea, mai dificil de spălat, astfel încât să folosiți cu ușurință.
  • 2. Pietre părul după aplicarea produsului. Dacă ați folosit un produs, utilizați un pieptene pentru a distribui-o pe tot parcursul părului. Apoi creați o parte îngrijită pe o parte sau pe celălalt și stilul părului dvs. vă place totuși. Este, în general, cel mai bine să vă pieptene părul în direcția pe care o crește: pieptene părul în spate și pe laturile în jos și pieptenează părul de sus înainte. Dacă părul tău este lung în față, terminați prin a-l curăța în direcția opusă părții dvs.
  • Dacă ale tale părul este curbat sau ciudat, Utilizați un pieptene de dinți la nivelul întregii dinte pentru a scăpa de orice încurcături - sau pentru a rămâne în totalitate în totalitate. Folosirea unui pieptene de dinți fine vă va face părul în friză.
  • Nu trebuie să-ți pieptezi părul înainte. Experimentați cu aspect diferit - încercați să vă răsuciți partea de sus în loc să o despărțiți sau să piepați partea de sus în sus pentru a-l spike.
  • 3. Suflați-vă părul cu ușurință. Folosirea unui uscător de suflare este o modalitate bună de a vă usca părul cât mai repede posibil, dar faceți-o în fiecare zi va începe în cele din urmă să provoace daune părului.Dacă sunteți îngrijorat de a subțiea părul, ștergeți uscătorul și lăsați-vă părul să se usuce în schimb.
  • Când vă suflați părul uscat, îndreptați uscătorul în direcția creșterii părului pentru a vă ajuta părul să stea plat.
  • Sau dacă doriți mai mult volum, îndreptați-o împotriva direcției creșterii părului în timp ce vă uscați.
  • 4. Menţine stiluri mai lungi. Dacă părul dvs. este mai lung decât un centimetru sau doi, va trebui să luați câțiva pași suplimentari pentru a vă asigura că rămâne în stare bună și arată grozav.
  • Condiție profundă dacă părul tău devine frizzy. Cumpărați un produs de condiționare profundă și utilizați-l o dată pe săptămână pentru a vă menține părul în formă bună.
  • Utilizați un pieptene în picioare în loc de o perie. Perii spargeră părul lung - scoateți încurcările cu un pieptene de dinți largi în schimb.
  • Ia în considerare un ulei de păr. Folosind o cantitate mică de ulei în păr, în timp ce umedul său va acționa ca un balsam de frunze. Un pic merge mult.
  • Imaginea intitulată Creați o bună rutină de îngrijire a părului (pentru bărbați) Pasul 9
    5. Luați excursii regulate la magazinul de frizerie. O mare rutină nu va face diferența dacă lucrați cu părul neclintit pentru a începe. Unii bărbați îl împiedică o dată pe lună, în timp ce o dată la trei luni este suficientă pentru alții. Găsiți rutina și păstrați-vă cu ea.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea părului subțire
    1. Masați scalpul în duș. Masajul mărește circulația sângelui, care stimulează creșterea părului. Vă poate ajuta să păstrați părul pe care îl aveți și să creșteți și părul nou. Utilizați degetele pentru a freca scalpul într-o mișcare circulară, concentrându-se asupra zonelor în care părul se subție.
    • Unele uleiuri se crede că ajută la stimularea în continuare a creșterii. Încercați să masați cu ulei de nucă de cocos, ulei de arbore de ceai sau ulei de migdale înainte de a vă șampona, apoi spălați uleiul.
  • Imaginea intitulată Creați o bună rutină de îngrijire a părului (pentru bărbați) Pasul 11
    2. Nu vă ocupați de părul. Părul dvs. va fi mai probabil să se spargă și să cadă dacă îl curățați cu șampon, utilizați apă fierbinte pentru ao clăti și apoi curățați-o din nou cu un prosop. Manipulați părul cu grijă la fiecare pas în rutina dvs.
  • Imagine intitulată Creați o bună rutină de îngrijire a părului (pentru bărbați) Pasul 12
    3. Au o dietă echilibrată.Există câțiva nutrienți esențiali care ajută părul să rămână gros și puternic. Asigurați-vă că dieta dvs. este bine echilibrată pentru a vă hrăni părul din interior. Utilizarea produselor topice vă va obține numai până acum dacă dieta dvs. nu este sănătoasă pentru părul dvs. Iată ce aveți nevoie:
  • Proteină. Mananca carne, ouă, nuci, fasole și alte surse de proteine ​​pentru a vă menține părul sănătos.
  • B vitamines. Acestea se găsesc în carne, ouă și legume verzi cu frunze. Dacă sunteți un vegetarian, poate doriți să începeți să luați un supliment de vitamine B.
  • Acizi grasi omega-3. Somonul, sardinele, avocadosul și nucile au o mulțime de acest nutrient important.
  • Ce ingrediente ar trebui să evit în produsele de păr?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Jenny TranJenny tranprofesional stilist de păr

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu pieptene părul când este umed, cum ar fi imediat după un duș. După cum sa menționat, aici este mai probabil să se spargă când umed și piepteni au tras blocurile umede în jos de la rădăcinile lor. Uscați-o încet cu un prosop, și apoi o combinație cu atenție când a fost uscată suficient de aer, asigurându-vă că nu vă răzgândiți scalpul.
  • Masați-vă scalpul cu vârful degetelor sau tampoanele degetelor - nu cu unghiile.
  • Obțineți tunsori regulate și declanșați de la frizerul dvs. de încredere.
  • Nu fi ieftin despre produsele de stil. Cei ieftini vă vor usca fie părul, fie o grăsimează. Găsiți gel de bună calitate, pomadă, mousse și oricare alte produse care sunt cele mai bune pentru tipul de păr. Ei pot fi un pic scump, dar trebuie doar să folosiți puțin pentru a face multe.
  • Dacă țineți părul tăiat foarte scurt, probabil că nu veți avea nevoie de tratamente de styling, deoarece uleiurile din scalpul dvs. vor fi suficiente pentru părul dvs. și părul scurt, în principiu, stilurile în sine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar