Cum să ai grijă de părul scurt

Tăierea părului scurt poate fi eliberator. Este nevoie de mai puțin timp pentru a spăla, usca și stilul și vă poate elibera greutatea părului lung. Cu toate acestea, părul scurt al oricărei texturi necesită încă o întreținere. Din fericire, puteți rula acel scurt "cu doar o mică întreținere de rutină.

Pași

Metoda 1 din 3:
Styling parul tău
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul scurt Pasul 1
1. Stilul părului rapid cu un pieptene umed sau o sticlă de pulverizare. Dacă doriți o modalitate rapidă de combatere a capului de pat, țineți pieptenele sub apă curentă sau ușor de cel mai ușor părul cu o sticlă de pulverizare. Odată ce părul tău este ușor umed, îl îmbraci în stilul tău preferat.
  • Un alt beneficiu al părului scurt este că puteți utiliza degetele pentru a crea un stil de păr rece! Doar să vă răsturnați părul umed, apoi lăsați-l să se usuce la aer.
  • 2. Utilizați mai puțin produs. Nu uitați că părul mai scurt nu are nevoie de mult produs. Un mic gel sau hairpray merge mult când vine vorba de a vă îmblânzi părul scurt. Prea mult produs se poate construi și pot provoca părul să arate plictisitor. Începeți cu o cantitate de dimensiuni de dimensiuni de dime de produsul pe care îl utilizați și lucrați de acolo.
  • 3. Utilizați un spray proiectat pentru a vă proteja părul dacă îl încălziți stilul. Dacă un fier plat sau o baghetă curling este o parte integrantă a coafurii dvs. scurte, asigurați-vă că vă protejați părul prin pulverizarea cu un produs special conceput pentru a reacționa la căldură. Aceste produse se sigilează în jurul cuticulei când se aplică căldura părului, protejându-l de la rupere.
  • Dacă utilizați un fier plat, poate doriți să investiți într-unul mai mic cu .5 inci (1.3 cm) plăci. Multe fiare plate sunt proiectate pentru a netezi în mod eficient părul lung. Dacă aveți părul scurt, este posibil să aveți nevoie să cumpărați un fier aplat mai îngust pentru a vă asigura că vă poate apuca tot părul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul scurt Pasul 4
    4. Încercați rolele care se fixează părul în loc de coadă de căldură. Protejați-vă părul de la deteriorarea căldurii prin utilizarea rolelor. Înfășurați părul umed în jurul rolelor moi, apoi lăsați-l să se usuce la aer timp de câteva ore sau peste noapte (sau să stea sub un uscător cu glugă). Este posibil să aveți nevoie să utilizați o rolă mai mică în părul dvs. dacă părul este foarte scurt.
  • Instrumentele speciale de styling numite Documente de capăt vă pot ajuta să prindeți sfârșitul părului scurt pentru a înfășura secțiunile în mod egal în jurul rolelor.
  • Dacă trebuie să ieșiți în timp ce aveți roluri în părul dvs., înfășurați o eșarfă destulă în jurul capului.
  • 5. Utilizați un ulei de păr ușor dacă aveți păr uscat sau grosier. Păstrați părul în căutarea netedă și strălucitoare cu un ser ușor de păr realizat dintr-un ulei natural. Cele mai bune seruri pentru părul grosier conțin acizi grași, minerale și vitamine, ca cele realizate din ulei de argan sau ulei de nucă de cocos.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul scurt Pasul 6
    6. Înfășurați părul pe timp de noapte într-o eșarfă de mătase. O pernă poate absorbi umiditatea din părul tău și frecare pe măsură ce vă mișcați capul peste pernă, vă poate provoca părul să se rupă. Protejați-vă părul prin împachetarea într-o eșarfă de mătase înainte de a merge la culcare. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, coafura să dureze mai mult.
  • Dacă nu aveți o eșarfă de mătase, încercați să cumpărați o pernă de mătase.
  • Metoda 2 din 3:
    Spălați-vă părul
    1. Spălați-vă părul cu un șampon de hidratare. Ar trebui să vă spălați părul ori de câte ori începe să arate uleios, dar în funcție de textura părului dvs., este posibil să nu aveți nevoie să vă condiționați părul scurt în fiecare zi. Părul fin, subțire poate arăta cântărit după acumularea produsului. În schimb, utilizați o șampon de hidratare în fiecare zi și balsam o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul scurt Pasul 8
    2. Încercați co-spălare dacă aveți părul uscat. Spălarea co-spălare sau balsam, implică utilizarea numai a balsamului pentru a vă spăla părul. Ideea este că balsamul elimină murdăria și uleiul din părul tău, în timp ce clătiți, dar nu folosiți niciunul dintre cei derulante dur găsite în samponul tradițional. Puteți utiliza un balsam regulat sau o curățare specială de condiționare.
  • 3. Utilizați un hidratant de lansare dacă aveți păr grosier sau curat. Părul curly este cel mai uscat dintre toate tipurile de păr, deci are nevoie de hidratare suplimentară. Alegeți un hidratant de lustruire din ulei de măsline, unt de shea sau unt de cacao pentru a vă menține părul natural sănătos. Ar trebui să afectați adânc cel puțin o dată pe săptămână.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul scurt Pasul 10
    4. Lăsați părul să se usuce cu aer. Deoarece părul tău este mai scurt, acesta va arăta mai repede daune, deci ar trebui să încercați să limitați cantitatea de căldură pe care o utilizați pentru a vă modela părul. Dacă aveți nevoie să vă aruncați părul, opriți-vă când părul este cam la jumătate uscat. Stilul părului în timp ce este umed, apoi lăsați-l să termine uscarea prin aer.
  • 5. Utilizați o folie netă dacă doriți să păstrați marginile de la ridicare în timpul unui duș. Temperaturile la cald și umiditatea ridicată de la duș vă pot afecta coafura, chiar dacă nu vă lăsați părul umed. Dacă aveți o coafură care implică netezirea marginilor dvs., utilizați o folie plasă pentru a ține părul în poziție în timp ce vă dați dușuri și îmbrăcați, apoi scoateți-l cu atenție și atingeți-vă stilul înainte de a ieși din ușă.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea tăierii și a culorii
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul scurt Pasul 12
    1. Obțineți declanșați la fiecare 4-6 săptămâni. Părul scurt trebuie să fie tăiat mai des pentru ao menține. Stilurile cu margini ascuțite ar putea fi necesar să fie atinse la fiecare 4 săptămâni, în funcție de cât de repede crește părul, deși ați putea aștepta până la 6 săptămâni pentru unele stiluri.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul scurt Pasul 13
    2. Rămâi pe partea de sus a root-up-up-urilor dacă culori părul tău. Indiferent dacă vă colorați părul albastru deschis sau blonda platină, va trebui să atingeți rădăcinile mai des dacă părul este scurt. Având /4 inch (0.64 cm) a rădăcinilor dvs. care arată că nu pare prea mult dacă aveți valuri lungi, plajene, dar va părea cu adevărat evident pe o tăietură Pixie. Atingeți rădăcinile dvs. ori de câte ori vă aflați pentru o declanșare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul scurt Pasul 14
    3. Alegeți un stil stratificat cu evidențiere pentru a reduce timpul salonului. Linii ascuțite și culoarea îndrăzneață sunt mai evidente atunci când încep să crească. Dacă nu doriți să mergeți la salon cât de des, optați pentru o tăietură mai moale, stratificată și evidențiere, care nu vor părea ca fiind evidente atunci când rădăcinile dvs. încep să crească.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar