Cum să vă îngrijiți părul drept

Părul drept poate fi adesea ușor de întreținut, dar există câteva tehnici care să țină cont atunci când încercați să o păstrați mai bine. Veți dori să vă șamponați și să vă condiționați părul în mod corespunzător pentru grosimea sa și luați în considerare dacă părul dvs. este în mod natural drept sau îndreptat chimic atunci când decideți asupra altor tehnici de stil și îngrijire.

Pași

Metoda 1 din 3:
Șamponare și condiționare
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 1
1. Șampon și starea părului drept mediu-la-gros de 2-3 ori pe săptămână. Părul natural drept care are o textura medie sau groasă poate fi șampon de 2-3 ori pe săptămână sau în fiecare zi dacă sunteți foarte activ.
  • Utilizați un șampon regulat sau hidratant sau șampon pentru părul tratat cu culori, dacă utilizați culoarea în părul dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijirea părului drept Pasul 2
    2. Șampon În mod natural, părul drept în fiecare zi dacă este uleios. Un dezavantaj de păr natural drept, este că poate deveni ușor. Uleiurile naturale din scalpul dvs. călătoresc mai repede în jos, dacă este drept și acest lucru poate da un aspect gras. Dacă acest lucru se întâmplă cu dvs., spălați-vă părul în fiecare zi sau de mai multe ori pe săptămână la minim.
  • Utilizați un șampon care este etichetat ca "volumizant" sau "ușor" pentru cele mai bune rezultate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 3
    3. Aplicați balsam numai la capete dacă aveți păr drept drept. În mod natural, părul simplu poate fi ușor cântărit cu balsamuri. Utilizați un balsam ușor sau volumizant pe acest tip de păr și aplicați-l numai la capete. Acest lucru vă va ajuta să reduceți capetele divizate, lăsând părțile superioare ale părului liber de greutatea suplimentară a balsamului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 4
    4. Șampon se îndreptăm chimic. Dacă vă îndreptați chimic sau vă relaxați părul, este mai susceptibil la uscare decât părul tratat non-chimic. Deoarece șamponul se usucă în continuare părul, ar trebui să vă spălați părul la fel de rar cum puteți sta.
  • Șamponarea părului îndreptat chimic o dată pe săptămână sau mai puțin este cel mai bun, dar dacă absolut trebuie să șamponați mai mult decât atât, păstrați-l până la 2-3 ori pe săptămână la maximum.
  • Dacă părul tău se murdărește între spălări, puteți folosi un șampon uscat ca o alternativă la spălarea mai des.
  • Utilizați un șampon de hidratare sau șampon special conceput pentru părul îndreptat pentru cele mai bune rezultate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 5
    5. Condiția părului îndreptat zilnic. În timp ce ar trebui să șamponați părul îndreptat chimic rar, condiționarea de multe ori este o necesitate. Utilizați balsam hidratant sau balsam proiectat pentru părul îndreptat în fiecare zi prin aplicarea sub rădăcini și clătiți-o cu apă călduță în timp ce sunteți în duș.
  • Utilizați un balsam adânc o dată pe săptămână dacă părul începe să privească în special uscat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 6
    6. Utilizați zimerii adânci și șampon fără sulfat pe părul relaxat Afro-texturat. Părul texturat din punct de vedere chimic este deosebit de predispus la uscare. Utilizați balsamuri adânci și balsamuri pentru a vă menține părul hidratat și strălucitor. Sulfații în șampoane uscate părul în timp ce curăță-l, deci evitați aceste lucruri.
  • Dacă un balsam profund trebuie clătit, asigurați-vă că îl clătiți în călduță în loc de apă caldă. Folosirea apei calde vă poate usca în continuare părul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 7
    7. Utilizați șampoane și balsamuri libere de substanțe chimice. Anumite ingrediente chimice nu sunt bune pentru orice tip de păr, inclusiv păr drept și îndreptat. Ingrediente pentru a evita sulfații, parabeni, parfumuri, triclosan și polietilen glicol.
  • Aceste ingrediente s-au dovedit a fi prea dure pe păr și scalp (sulfați și parfumuri), cauzând cancer (parabeni și polietilenglicol) sau legați de problemele sistemului imunitar (triclosan).
  • Căutați produse care sunt etichetate sulfat și paraben liber și în mod natural parfum cu un ulei esențial.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 8
    8. Tăiați înapoi la șamponare dacă apare mătreața. Uneori, spălarea frecventă a părului drept poate provoca mătreață, deoarece, în timp ce șamponul îndepărtează uleiul din păr, se usucă și scalpul. Primul lucru care încercați dacă obțineți matreff este de a reduce cât de des vă spălați părul.
  • Dacă spălați părul în fiecare zi, scară înapoi la 2-3 ori pe săptămână.
  • Dacă încercați acest lucru nu vă ajută, căutați șampon și balsam special conceput pentru a trata mătreața. În majoritatea cazurilor, eticheta va afirma "contra mătreții." Produsele care conțin ulei de arbore de ceai sunt, de asemenea, cunoscute pentru a ajuta problemele de măturare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 9
    9. Purtați un capac de duș în zile, nu vă spălați părul. Umezirea sau clătirea părului dacă nu aplicați șampon sau balsam în duș, vă puteți usca rapid părul. Puneți părul sub un capac de duș în timpul băii sau dușului dacă nu vă veți spăla în acea zi.
  • Metoda 2 din 3:
    Stilul părului natural drept
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 10
    1. Ia-ți părul tăiat la fiecare 4-6 săptămâni pentru a elimina capetele divizate. Părul drept este tipul de păr care este cel mai susceptibil la capetele împărțite sau capete care arată fraied, plictisitoare și uscate. Combaterea împărțită prin faptul că părul tăiat în mod regulat sau la fiecare 4-6 săptămâni.
    • Dacă declanșarea de multe ori nu este posibilă pentru dvs., încercați alte tehnici la Preveniți capetele divizate cum ar fi diminuarea cât de des vă uscați, periați și pieptați părul mai puțin frecvent și fără a vă îmbogăți părul când este umed.
    • Dacă sunteți la îndemână cu foarfece pe propriul păr, puteți încerca, de asemenea Trimirea propriilor capete.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 11
    2. Purtați-vă părul într-un Bun sau Braids pentru a ascunde capetele Split. Uneori capetele divizate sunt inevitabile pe părul drept. Pentru a le ascunde, stilul părului tău într-un bun sau o panglică. Dacă părul tău este prea scurt pentru un Bun sau Braids, încercați să utilizați cleme mici pentru a vă răsuci părul în mai multe locuri peste tot capul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 12
    3. Încercați o tunsoare stratificată sau BOB pentru a vă da volumul părului. Părul drept poate arăta adesea că nu are volumul și sări. Dacă doriți ca părul să arate mai gros sau bounciat, întrebați-vă stilistul de păr pentru o tăietură stratificată sau un bob. Dacă vă place să aveți părul lung și un bob este prea intimidant pentru dvs., stilistul dvs. vă poate oferi sugestii pe ce tip de tăietură stratificată ar arăta bine pe tine.
  • Check out imagini online sau în cărți în stil la Studioul de păr pentru a obține mai multe idei pentru tăieturi stratificate și bobs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 13
    4. Adăugați volumul prin uscarea prin suflare a părului cu susul în jos. În timp ce uscarea prin suflare a părului dvs. prea frecvent poate să-l uscați, o suflare uscată pe părul drept subțire poate lucra minuni pentru adăugarea unui volum temporar. După ce vă spălați și condiționați părul, stați cu capul în jos și utilizați o perie rotundă pe măsură ce aplicați aerul în părul dvs. în timp ce este cu capul în jos.
  • Aplicați o cantitate de mărime ușoară de mousse ușoare în apropierea rădăcinilor dvs. pentru un efect suplimentar de volumizare dacă încercați această tehnică.
  • Dacă observați că părul dvs. începe să devină uscat sau deteriorat, reduceți numărul de momente uscate la 1-2 ori pe săptămână și adăugați un protector de căldură la părul înainte de uscare prin suflare. Reducerea setării de temperatură pe uscătorul de suflare poate, de asemenea, să reducă daunele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 14
    5. Încercați să vă împletiți părul noaptea pentru a adăuga valuri. O altă modalitate de a adăuga volum temporar la părul tău este adăugând valuri la el. Obțineți valuri naturale în părul dvs. prin împrăștierea acestuia când este umedă pentru cel mai bun efect, deși îl împrăștie când sunt și lucrări uscate.
  • Dormiți cu panglicele dvs. peste noapte și scoateți-le dimineața pentru a vedea noile valuri în părul vostru.
  • Asigurați-vă că panglicele dvs. sunt uscate înainte de a le dezvălui. Dacă nu sunt, puteți folosi un uscător de păr pe ele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 15
    6. Foloseste geluri, mouss si hairsprays cu putință. O mulțime de produse vor cântări cel mai drept păr drept. Când trebuie să utilizați aceste produse, utilizați cantități mici, de dimensiuni mari de gel sau mousse sau câteva squirturi rapide de pulverizare și folosiți cele care sunt etichetate ca volumizante sau ușoare.
  • Produsele cu alcool în ele pot contribui la părul uscat. Alcoolul este cel mai adesea găsit în hairprays și unele geluri. Încercați să evitați utilizarea produselor care conțin alcool.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijirea părului îndreptat chimic
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 16
    1. Evitați căldura uscată și apa caldă. Părul îndreptat chimic sau relaxat este în mod special susceptibil de a deveni uscat. Evitați uscarea prin suflare, folosind fiare de curling sau plat și spălarea părului în apă fierbinte cât mai mult posibil. Când spălați și clătiți părul, utilizați apă călduță pentru a reduce uscarea părului.
    • Dacă aveți nevoie să vă uscați părul, încercați să utilizați un spray de protecție împotriva căldurii înainte de a vă usca.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 17
    2. Pietre părul cu un pieptene de dinți largi înainte de a-l spăla. Pentru a vă proteja capetele de despicare și rupere, utilizați un pieptene de dinți larg pentru a elimina încurcările înainte de a vă peria părul. Începeți să detașați în partea de jos și să vă deplasați până la rădăcini. Dacă părul dvs. este umed sau în mod particular, aplicați un balsam de frunze înainte de a le împiedica pentru a împiedica ruperea părinților.
  • O perie largă de palete este cel mai bun tip de perie de utilizat pe părul îndreptat chimic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 18
    3. Găsiți produse special concepute pentru părul îndreptat chimic. Părul îndreptat chimic și relaxat, adesea necesită șampoane, balsamuri și ameliorate de hidratare speciale. Încercați să utilizați aceste produse cât mai des posibil pentru a vă asigura că părul dvs. obține suficientă hidratare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 19
    4. Protejați părul relaxat de AFRO cu uleiuri și protecții de căldură. Dacă utilizați orice tip de căldură pe părul dvs. relaxat, lucrați un ulei prin părul cu degetele înainte de ao folosi. Există uleiuri special concepute pentru păr relaxat, deși ulei de măsline obișnuit din bucătărie funcționează prea.
  • Pentru protecția căldurii, găsiți cele care nu sunt bazate pe alcool, deoarece acestea vă pot usca în continuare părul. Protecția căldurii infuzați cu proteine ​​de keratină sunt cel mai bun pariu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 20
    5. Remedierea împărțită se termină cu o tăiere la fiecare 4-6 săptămâni. Similar părului natural drept, părul îndreptat chimic este, de asemenea, sensibil la capetele divizate. Încercați să vă scoateți părul la fiecare 4-6 săptămâni pentru a păstra capetele Split la Bay.
  • Dacă nu puteți să vă tăiați părul care de multe ori, luați alții masuri preventive Pentru capetele împărțite, cum ar fi uscarea prin suflare sau căldura care vă tratează părul și nu-l îmbină în timp ce este umed.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 21
    6. Protejați-vă părul de la ruperea cu eșarfe și pălării. Părul tratat chimic și relaxat părul texturate afro este mai susceptibil la deteriorarea soarelui decât părul netratat. Dacă vă petreceți timp la soare, vă protejați părul cu o pălărie sau eșarfă elegantă.
  • Părul relaxat al AFRO este, de asemenea, predispus la rupere în timp ce dormi, așa că încercați să vă înfășurați părul într-o eșarfă peste noapte. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți o eșarfă care este făcută din mătase.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru părul drept Pasul 22
    7. Utilizați remedii de ulei fierbinte pentru păr care se uită uscat. Părul dvs. poate începe să se usuce dacă este îndreptat chimic sau relaxat, chiar dacă luați măsuri preventive. Tratamentele cu ulei fierbinte pot fi utilizate până la o dată pe săptămână pentru părul uscat și deteriorat.
  • Căutați produse de petrol fierbinte care sunt concepute special pentru păr tratate chimic sau relaxat.
  • Produsele petroliere fierbinți pot diferi în ceea ce privește tehnicile de aplicare. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru cele mai bune rezultate.
  • sfaturi

    Discutați cu stilistul de păr despre preocupările specifice despre părul dvs. sau despre sugestii de styling care ar potrivi grosimii dvs. particulare de păr.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar