Cum să fixați o blocare a mașinii blocate

Există tot felul de motive de blocare a ușii mașinii poate fi blocată. De exemplu, tambururile din interiorul încuietorului ar putea fi înfundate prin murdărie sau rugină. Pe de altă parte, mecanismul ar putea fi blocat în interiorul ușii. Oricum, puteți încerca câteva metode diferite pentru a repara locul de blocare. Dacă nu puteți rezolva problema, apelați la un lăcătuș sau luați-vă mașina la un magazin de reparații auto pentru a obține blocarea și fixată de un profesionist.

Pași

Metoda 1 din 2:
Lubrifierea unei blocări blocateSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Fixați o blocare a mașinii blocate Pasul 1
1. Utilizați un catalizator penetrant sau WD-40 pentru a încerca blocarea blocajelor blocate. Un catalizator penetrant este un tip de lubrifiant care va rupe, de asemenea, rugina si murdaria care poate bloca blocarea. WD-40 este un lubrifiant universal care va curăța, de asemenea, părțile din interiorul încuietorilor și le va proteja împotriva coroziunii și murdăriei viitoare.
  • Puteți cumpăra un catalizator penetrant sau WD-40 la un centru de îmbunătățire la domiciliu, magazin de alimentare auto sau online.
  • Puteți încerca această metodă fie pe un manual, fie pe un blocaj electronic, atâta timp cât există o cheie de ieșire.

Bacsis: Dacă nu vă puteți introduce cheia până la ghiul de chei sau dacă este dificil să faceți acest lucru, acesta este o indicație bună că blocarea poate fi blocată de rugină sau murdărie. În acest caz, lubrifierea blocării prin ghiunele de chei poate remedia problema și poate ajuta să se întâmple din nou în viitor.

  • Imagine intitulată Fix o blocare a mașinii blocate Pasul 2
    2. Împingeți vârful unei șurubelnițe cu cap plat în gaura de ieșire pentru ao deschide. Așezați vârful șurubelniței împotriva piesei metalice mobile care acoperă ghiul de ieșire când nu există nici o cheie în el. Împingeți șurubelnița până când această piesă de metal se deplasează până la capăt, astfel încât să puteți obține lubrifianți în gaura de chei.
  • Dacă nu aveți o șurubelniță plat, puteți utiliza orice alt obiect metal subțire pentru a deschide ghiul de ieșire. Doar asigurați-vă că nu utilizați nimic defect care ar putea să se simtă și să se blocheze în blocare.
  • Imagine intitulată Fix o blocare a mașinii blocate Pasul 3
    3. Pulverizați lubrifiantul direct în gaura de chei. Țineți canața cu duza cât mai aproape de gaie posibil. Apăsați capacul în jos de 4-5 ori pentru a pulveriza o cantitate generoasă de lubrifiant în cheia.
  • Dacă utilizați WD-40, poate fi de obicei cu o paie roșie lungă pe care o puteți atașa la duză. Puteți să lipiți acel paie chiar în ghișeul de chei pentru a obține lubrifiant tot drumul înăuntru.
  • Imagine intitulată Fixați o blocare a mașinii blocate Pasul 4
    4. Lipiți cheia mașinii în cheia de chei și o încântați în jur pentru a slăbi încuietoarea. Scoateți vârful șurubelniței Flathead de la gasi-cheie și țineți-vă cheia mașinii. Împingeți cheia înainte și înapoi pentru a slăbi paharul în interiorul încuietorilor, apoi încercați să rotiți cheia pentru ao debloca.
  • Dacă blocarea este încă blocată, nu încercați să o forțați cu cheia. S-ar putea să terminați cheia în interiorul încuietorilor și faceți problema mai rău.
  • Imagine intitulată Fix o blocare a mașinii blocate Pasul 5
    5. Repetați procesul dacă blocarea este încă blocată. Scoateți cheia de la blocare și scoateți vârful șurubelniței flaconului în ea. Spray 4-5 mai multe scripturi de lubrifiant în încuietoare, apoi încercați să o deblocați cu cheia din nou.
  • De asemenea, puteți încerca să acoperiți cheia în lubrifiant și să-l alunecați și să ieșiți din blocare de câteva ori pentru a slăbi paharul din interior.
  • Dacă încă nu puteți dezactiva blocarea după ce ați încercat acest proces de câteva ori, ați putea avea o problemă mai mare. Veți avea nevoie fie să acceseze mecanismul de blocare din interior pentru a încerca și a le scoate sau a obține un lăcătuș pentru a rezolva problema.
  • Metoda 2 din 2:
    Neregularea mecanismului de blocareSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Fixați o blocare a mașinii blocate Pasul 6
    1. Scoateți mânerul ușii interioare sau întregul Panou de ușă Pentru a accesa blocarea. Utilizați o șurubelniță cu cap Phillips pentru a scoate șurubul care conține placa mânerului ușii în poziție și pentru a opri placa de pe ușă, dacă ușa mașinii are un mâner interior detașabil. Scoateți toate șuruburile și clemele de plastic care țin panoul ușii în poziție și trageți panoul de pe ușă, dacă nu puteți scoate doar mânerul ușii.
    • Procedura exactă pentru îndepărtarea mânerului ușii interioare sau a panoului ușii variază de la mașină la mașină. Cu toate acestea, conceptul general este același. Doar localizați toate hardware-ul care deține placa mânerului ușii sau panoul ușii în poziție și scoateți-l, apoi trageți mânerul ușii sau panoul ușii de pe ușă.
    • Dacă trebuie să scoateți panoul ușii, rețineți că unele uși au o foaie de izolație lipicioasă pe care trebuie să o eliminați și pentru reparații. Va trebui înlocuită după aceea. Luați în considerare obținerea de blocare profesională reparată dacă nu vă simțiți confortabil să faceți acest lucru.
    • Această metodă poate funcționa fie pentru blocarea electronică, fie pentru o mașină manuală.
  • Imagine intitulată Fix o blocare a mașinii blocate Pasul 7
    2. Localizați mecanismul de blocare a ușii direct sub blocul ușii. Căutați un tip de placă metalică atașată la o tijă dreaptă sub blocul de ușă expus, care se mișcă în sus și în jos. Acesta este mecanismul pe care îl veți încerca să vă mutați la blocarea mașinii.
  • Dacă întâmpinați dificultăți în a vedea mecanismul, utilizați o lanternă sau la lumina telefonului pentru a obține o privire mai bună.
  • Imagine intitulată Fixați o blocare a mașinii blocate Pasul 8
    3. Prinde tija mecanismului ușii cu o pereche de clești de ac. Deschideți o pereche de clești de nas și luați tija metalică care se atașează la placa metalică a mecanismului de blocare. Aceasta este pârghia care mișcă blocarea în sus și în jos.
  • Imagine intitulată Fixați o blocare a mașinii blocate Pasul 9
    4. Deplasați tija în sus și în jos folosind cleștii pentru a dezactiva blocarea. Țineți-vă cleștele strâns și încercați să răsuciți tija mecanismului de blocare în sus și în jos. Împingeți-l pentru a debloca ușa și în jos pentru a bloca ușa. Continuați să mutați tija în sus și în jos până când blocarea merge fără probleme între blocat și deblocat.
  • Dacă este greu să mutați tija în sus și în jos și nu puteți obține blocarea neînvățată, încercați să pulverizați întregul mecanism cu unele WD-40 pentru a le lubrifia.
  • Imagine intitulată Fixați o blocare a mașinii blocate Pasul 10
    5. Testați blocarea cu cheia și cu butoanele electronice. Țineți-vă cheia de mașină în gaura de blocare a blocării și încercați să blocați și să deblocați ușa de câteva ori. Încercați să utilizați butoanele de deblocare și blocare ale mașinii sau de blocare a lui FOB, dacă aveți un mecanism electronic de blocare în mașină.
  • Dacă blocarea dvs. nu pare total nejustificată, dar se simte ca și cum ați face progrese, continuați să vă plimbați mecanismul înainte și înapoi, folosind cleștii de acul până când acțiunile de blocare și deblocare se simt neted.
  • De asemenea, puteți încerca să pulverizați unele WD-40 de pe tastă sau în ghiul de chei pentru a curăța, lubrifia și proteja blocarea împotriva coroziunii.
  • Bacsis: Dacă cheia dvs. fizică funcționează bine, dar nu puteți debloca blocarea utilizând tasta electronică FOB sau un buton în interiorul mașinii, probabil că aveți o problemă electronică. Luați mașina la un mecanic pentru a obține acest lucru verificat și fixat.

  • Imagine intitulată Fixați o blocare a mașinii blocate Pasul 11
    6. Înlocuiți mânerul ușii interioare sau panoul ușii. Fixați panoul sau mânerului înapoi în poziție. Puneți toate șuruburile înapoi și strângeți-le folosind șurubelnița cu capul Phillips.
  • sfaturi

    Dacă nu aveți în mod normal probleme cu blocarea ușii și veți găsi că este blocată într-o zi rece, s-ar putea să se datoreze doar temperaturii. Puteți încerca încălzirea blocării cu un uscător de păr sau turnați o ceașcă de apă caldă pe ea pentru a dezactiva blocarea.
  • Dacă nu vă puteți dezactiva blocarea mașinii, puteți apela întotdeauna un lăcătuș profesionist pentru a veni rezolva problema pentru dvs.
  • Lubrifiați key-urile de blocare a mașinii cu WD-40 de 4-5 ori pe an pentru a păstra încuietorile libere și protejează interiorul împotriva coroziunii și murdăriei. Acest lucru va dispersa, de asemenea, orice apă care intră în încuietori pentru a le împiedica să înghețe și să blocheze vremea rece.
  • Avertizări

    Nu încercați niciodată să forțați o blocare a mașinii blocate cu cheia. Puteți rupe cheia în blocare, care va fi și mai mult de o durere de cap pentru a vă ocupa.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Lubrifierea unei blocări blocate

    • Penetrant catalizator sau wd-40
    • Flathead șurubelniță
    • Cheia de la mașină

    Neregularea mecanismului de blocare

    • Phillips-Head Șurubelniță
    • Clește cu cleme
    • WD-40 (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar