Cum să vă schimbați numele în maryland

Locuitorii din Maryland își pot schimba numele pur și simplu prin utilizarea unui nume diferit în interacțiunile zilnice cu alte persoane. De exemplu, dacă primul dvs. nume este Maria, dar vrei să fii numit Marie, tot ce trebuie să faci este să spui oamenilor să te sune Marie. Cu toate acestea, dacă doriți să vă schimbați în mod legal numele dvs. în permisul de conducere, cartea de securitate socială și alte documente guvernamentale, trebuie să depuneți o petiție în instanță.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea numelui dvs. din cauza căsătoriei
  1. Imaginea intitulată Obțineți o comandă de protecție de urgență Pasul 13
1. Aplicați pentru o licență de căsătorie. Înainte de a vă căsători, trebuie să solicitați licența dvs. în județ unde va avea loc ceremonia. Dacă nu aveți o licență, căsnicia dvs. nu va fi validă din punct de vedere legal.
  • Funcționarul va emite licența dvs. atunci când depuneți cererea dvs. și veți plăti taxa, dar licența nu produce efecte până la a doua zi calendaristică după ce a fost emisă.
  • Deoarece taxele variază în rândul județelor Maryland, ar trebui să contactați grefierul din județul în care intenționați să fiți căsătoriți.
  • Cererea include informații precum denumirea legală completă, data și locul nașterii, locul de reședință, numărul de securitate socială și starea civilă a ambelor părți să fie căsătoriți.
  • Odată ce ați depus cererea dvs., licența dvs. este valabilă timp de șase luni.
  • Imagine intitulată Reînnoiți jurămintele de nunta Pasul 12
    2. Aveți ceremonia dvs. Indiferent dacă alegeți o ceremonie elaborată sau o simplă audiere a instanței civile, oficiația dvs. de nuntă vă va completa licența și va distribui-o în conformitate cu instrucțiunile despre formular.
  • Imagine intitulată Alegeți un nume de mijloc Pasul 3
    3. Începeți să utilizați numele dvs. nou. Dacă alegeți să luați numele de familie al soțului dvs. sau dacă ambele doriți să utilizați o combinație de crithenată a celor două nume de familie, puteți începe să o utilizați imediat după ceremonia dvs.
  • Imagine intitulată Reînnoiți jurămintele de nunta Pasul 7
    4. Obțineți o copie certificată a certificatului dvs. de nuntă. Pentru a vă schimba numele în documentele emise de guvern, cum ar fi permisul de conducere sau cartea dvs. de securitate socială, trebuie să prezentați o copie certificată a certificatului dvs. de nuntă.
  • Completați Cererea de copie a unei înregistrări de căsătorie din Maryland și să-l transforme în grefierul județului dvs. de terenuri, împreună cu taxa necesară.
  • Prezentați copia certificată la biroul local de securitate socială pentru a vă schimba numele pe cardul dvs. de securitate socială. După ce v-ați schimbat numele pe cardul dvs. de securitate socială, vă puteți modifica numele dvs. în permisul de conducere din Maryland și în altă parte.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea numelui datorită divorțului
    1. Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturile de vizitare Pasul 10
    1. Completați Plângere pentru divorțul absolut. Dacă divorțul dvs. este simplu și necontestat, este posibil să nu aveți nevoie de un avocat. Cu toate acestea, trebuie să vă consultați cu un avocat dacă aveți copii, proprietăți comune proprii sau dacă soțul / soția dvs. contestă divorțul.
    • În cele mai multe circumstanțe, tu și soțul / soția dvs. trebuie să fie separate timp de 12 luni înainte de a putea depune pentru divorț.
    • Formularul de reclamație include o linie pentru întoarcerea la numele dvs. anterior dacă doriți să faceți acest lucru.
    • Niciunul soț nu poate forța celălalt să schimbe numele.
    • Puteți modifica documentele cu până la 30 de zile înainte ca auzul dvs. să fie programată dacă ați neglijat să includeți informații despre modificarea numelui când ați depus.
  • Imaginea intitulată ia măsuri pentru a opri încălcările drepturilor omului Pasul 7
    2. Dosar plângerea în Curtea de Circuit a județului unde locuiți. În funcție de circumstanțele căsătoriei și divorțului, este posibil să trebuiască să atașați documente suplimentare plângerii dvs. pentru a dovedi declarații pe care le-ați făcut în plângerea dvs.
  • De asemenea, sunteți responsabili pentru servirea plângerii pe soțul / soția dvs. Grefierul dvs. județean are formulare pentru serviciul procesului.
  • Dacă nu cunoașteți locația soțului soțului, grefierul vă poate ajuta cu alte metode care oferă o notificare a plângerii.
  • Imaginea intitulată Ajutați pe cei care au un handicap Pasul 5
    3. Solicitați o audiere sau o hotărâre implicită. Dacă soțul / soția dvs. nu răspunde la plângerea dvs. în termen de 30 de zile (extins la 60 de zile dacă locuiește în afara statului Maryland sau 90 de zile dacă locuiește într-o altă țară), puteți solicita o hotărâre implicită în favoarea dvs. În caz contrar, trebuie să solicitați o audiere.
  • Imaginea intitulată Obțineți o comandă de protecție de urgență Pasul 12
    4. Apar în instanță pentru audiere de divorț. Judecătorul va cere dacă vrei să te întorci la un nume anterior. Dacă faceți acest lucru, judecătorul va include această comandă în decretul dvs. de divorț final.
  • În judecata dvs. de divorț absolut, judecătorul va preciza că unul sau ambii soți se întoarce la un nume anterior.
  • Numele trebuie să fie unul pe care l-ai folosit în trecut, nu un nume nou.
  • Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturi de vizitare Pasul 2
    5. Obțineți o copie certificată a decretului dvs. de divorț. Odată ce divorțul dvs. este finalizat, trebuie să arătați o copie certificată a decretului pentru a vă modifica numele pe orice documente emise de guvern, cum ar fi cardul dvs. de securitate socială sau permisul de conducere.
  • Metoda 3 din 3:
    Depunerea unei petiții de schimbare a numelui
    1. Imagine intitulată Oprirea bunicilor Drepturi de vizitare Pasul 14
    1. Completați și trimiteți petiția. Dacă doriți să vă schimbați numele din motive care nu au legătură cu căsătoria sau divorțul sau dacă doriți să vă schimbați numele primului sau intermediar, trebuie să completați a Maryland nume de schimbare petiție.
    • Nu vă puteți schimba numele pentru un scop ilegal sau fraudulos sau să vă schimbați numele la unul care ar interfera cu drepturile altcuiva. De exemplu, este posibil să fiți un impersonator Elvis, dar probabil că nu ar fi permis să vă schimbați legal numele la Elvis Presley.
    • Petiția dvs. ar trebui depusă în instanța de circuite a județului, împreună cu o copie a certificatului de naștere, o notificare pentru publicare și o comandă de schimbare a numelui. Dacă certificatul dvs. de naștere nu afișează numele dvs. curent, puteți atașa un alt document oficial care arată numele pe care doriți să îl modificați, cum ar fi cardul dvs. de securitate socială sau permisul de conducere.
    • Fiecare județ plătește o taxă de depunere, pe care trebuie să o plătiți când trimiteți petiția și documentele către funcționar.
    • Trebuie să aveți cel puțin 18 ani pentru a depune o petiție de schimbare a numelui în Maryland. Dacă aveți sub 18 ani și doriți să vă schimbați numele, trebuie să depuneți a Petiția pentru schimbarea numelui (minor). Minorii trebuie, de asemenea, să primească permisiunea scrisă de la părintele sau tutorele lor.
  • Imaginea intitulată ia măsuri pentru a opri încălcările drepturilor omului Pasul 10
    2. Publicați o notificare a petiției dvs. Înainte ca judecătorul să semneze ordinea de schimbare a numelui dvs., trebuie să o publicați în ziarul dvs. de înregistrare al județului dvs. pentru a oferi oricui o oportunitate de a vă opune schimbării dvs. de nume.
  • În unele județe, depinde de dvs. să contactați ziarul adecvat și să aveți anunțul publicat, în timp ce în altele, grefierul instanței va face acest lucru pentru dvs. Funcționarul vă va spune ce procedură este urmată în județul dvs. și care ziar să folosească.
  • Publicarea anunțului dvs. poate fi costisitoare. Ziarul vă va trimite o factură, pe care trebuie să o plătiți în întregime înainte ca ziarul să vă publice anunțul.
  • Ziarul vă va trimite confirmarea atunci când anunțul dvs. este publicat. Unele ziare trimit această confirmare atât pe dvs. cât și la funcționarul Curții, în timp ce alții îl trimit doar pentru dvs. Rămâne responsabilitatea dvs. să vă asigurați că funcționarul a primit confirmarea publicării anunțului dvs.
  • Imagine intitulată Obțineți copilul sau copilul înapoi Pasul 8
    3. Luați petiția dvs. După ce funcționarul primește confirmarea că anunțul dvs. a fost publicat, ea va trimite petiția dvs. unui judecător pentru examinare. Cu condiția ca totul să fie în ordine și nimeni nu a impus schimbarea numelui dvs., judecătorul va semna comanda.
  • Dacă cineva obiectează la numele dvs. de schimbare pentru orice motiv, aveți 15 zile pentru a răspunde la obiecții și pentru a depune o cerere de auz.
  • Dacă nimeni nu face obiecte, nu există niciun motiv să solicitați o audiere. Veți primi o copie certificată a comenzii dvs. în poștă.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu pasul 25
    4. Afișați copiile certificate pentru a vă schimba numele. Odată ce judecătorul a semnat comanda, trebuie să luați copia dvs. certificată a comenzii la birourile locale pentru ca numele dvs. să fie schimbat în documentele emise de guvern, cum ar fi permisul de conducere și cartea dvs. de securitate socială.
  • sfaturi

    Obțineți mai mult de o copie certificată a oricăror documente juridice și păstrați-le într-un loc sigur, astfel încât să le aveți dacă aveți nevoie de ele din nou în viitor.
  • Când vă schimbați numele, utilizați-l în mod consecvent.
  • Odată ce v-ați schimbat numele, fie prin intermediul căsătoriei, divorțului sau hotărârii judecătorești, ați schimbat numele dvs. cu privire la toate documentele de identificare, la școală sau la locul de muncă, iar cu bănci sau creditori imediat pentru a evita confuzia.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar