Cum să obțineți note bune în matematică

Matematica poate fi un subiect foarte dificil. Spre deosebire de limba engleză sau istorie, un test de matematică vă va cere să lucrați cu atenție prin fiecare aspect al unei probleme sau ecuații. Dacă aveți o parte dintr-o problemă sau o ecuație greșită, este posibil să nu obțineți răspunsul potrivit. Uneori, chiar dacă răspunsul dvs. este corect, dar munca dvs. a fost greșită, este posibil să nu obțineți puncte. Dacă doriți să faceți bine în matematică, va trebui să veniți pregătiți în fiecare clasă, petreceți timp studiind și faceți temele și pregătiți pentru fiecare test și examen.

Pași

Partea 1 din 3:
Participarea la clasa
  1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune în Matematică Pasul 1
1. Participați la fiecare clasă și apăsați la timp. Una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți șansele de succes este de a apărea pentru clasă la timp în fiecare zi. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că ați învățat materialul, întoarceți-vă misiunile și aveți ocazia să vă întrebați instructorul despre orice nu sunteți clar.
  • Elevii care dor de o mulțime de clasă sunt din punct de vedere statistic mai puțin probabil să funcționeze bine în acea clasă.
  • Dacă absolut trebuie să pierdeți clasa datorită unei situații de urgență, asigurați-vă că împrumutați notele cuiva și treceți peste tot ce ați pierdut. De asemenea, puteți cere profesorului ceea ce ați pierdut a doua zi.
  • Dacă sunteți frecvent absent sau tardy, profesorul / instructorul dvs voi înștiințare. S-ar putea să pierdeți puncte sau chiar să nu reușiți clasa dacă primiți prea multe clase pierdute sau intrări târzii.
  • În plus, prezentând la clasa la timp de fiecare dată vă arată instructorul că sunteți serios. Dacă vă luptați și veniți la clasă în fiecare zi, instructorul dvs. poate fi mai dispus să vă ajute să lucrați prin ceea ce nu înțelegeți.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 2
    2
    Luați note eficiente în timpul clasei. Mai degrabă decât să încerce să surprindă fiecare cuvânt pe hârtie, să se concentreze asupra părților prelegerii care vă vor ajuta cel mai mult când sunteți la domiciliu studiind. Nu puteți observa realist fiecare lucru pe care îl primești în timpul unei conferințe de matematică. Există atât de mult înapoi între profesor și studenți, iar o mulțime de timp este dedicată rezolvării problemelor la bord.
  • Citiți materialul care va fi acoperit înainte de a participa la clasă. Ia notă pe măsură ce citiți și tu. Concentrați-vă eforturile de luare a notei în orice material pe care nu îl cunoașteți sau că veți găsi confuz.
  • Puneți întrebări dacă nu sunteți neclar cu privire la nimic din material sau despre orice la temele de noapte anterioare.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul 3
    3. Scrieți problemele de eșantionare pe care instructorul dvs. îl face pe tablă. Orice probleme pe care instructorul dvs. le necesită timp pentru a scrie pe tablă este probabil foarte important. Aceste probleme sunt probabil bazate pe cele pe care le veți avea nevoie pentru a rezolva examenul. Unele probleme rezolvate în clasă pot fi chiar luate direct de la examen.
  • Acoperiți răspunsul la domiciliu și rescrieți problema pe o foaie goală de hârtie de resturi. Încercați să rezolvați problema fără a verifica soluția până când nu le-ați răspuns.
  • Dacă aveți un timp greu cu problemele de probă din clasă, probabil veți lupta cu temele și testele.
  • Discutați cu instructorul dvs. despre ceea ce faceți greșit și aduceți-vă documentele pentru a arăta cum ați încercat să o rezolvați acasă, așa că el sau ea poate spune unde ați mers prost.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în Matematică Pasul 4
    4. Faceți o listă de lucruri pe care trebuie să le memorați din prelegere. În plus față de problemele pe care instructorul dvs. îl pune pe consiliu, ar trebui să acordați o atenție deosebită oricărui lucru care va trebui să fie memorat. Cele mai multe probleme de matematică vă obligă să lucrați printr-o ecuație, dar unele ecuații depind de cunoștințele dvs. de diferite componente. Cel puțin, ar trebui să scrieți în jos și să memorați oricare dintre următoarele că instructorul dvs. discută:
  • Definiții
  • Teoreme
  • Formule
  • Derivați
  • Orice alte informații pe care trebuie să le amintiți pentru a rezolva o ecuație dată
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 5
    5. Discutați cu instructorul dvs. în afara clasei dacă vă luptați. Cea mai bună modalitate de a evita în urmă este să discutați cu instructorul dvs. de îndată ce vă dați seama că aveți nevoie de ajutor. Cele mai multe cursuri de matematică construiesc progresiv de materiale care au fost stabilite mai devreme în curs, deci dacă nu înțelegeți ceva în această săptămână, probabil că nu veți înțelege prea mult material în următoarele săptămâni.
  • Adresați-vă instructorului dacă vă puteți întâlni după clasă. Dacă nu, este posibil să trebuiască să programați orele de birou.
  • Puteți, de asemenea, să încercați să trimiteți prin e-mail instructorului dvs. să-i lăsați să știe că aveți nevoie de ajutor și doriți să înființați o întâlnire. Păstrați-vă e-mailurile profesionale și politicoase și profesorul dvs. va dura aproape sigur pentru dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Dezvoltarea unor obiceiuri puternice de studiu și de acasă
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 6
    1. Dedicați o mulțime de timp pentru a studia și temele în fiecare zi. Nu puteți studia pentru matematică cu o zi înainte de un examen. Aveți nevoie de timp pentru a înțelege conceptele învățate în clasa de matematică și pentru a afla cum să rezolvați ecuațiile pe care trebuie să le faceți. Petreceți ceva timp în fiecare zi sau cel puțin în fiecare zi de clasă, examinând notele dvs., trecând la chestionare și citirea materialelor din manual.
    • Unii experți recomandă să petreacă trei ore studiind pentru fiecare oră de timp de clasă. Aceasta este o modalitate foarte eficientă de a consolida materialul pe care l-ați învățat în clasă.
    • Dacă studiați ziua în care ați avut o clasă, informațiile vor fi mai proaspete în mintea voastră. De asemenea, veți putea rămâne mai ușor de la locul de muncă.
    • Amintiți-vă că există doar atât de mult instructorul dvs. vă poate ajuta. Este, în cele din urmă, responsabilitatea dvs. de a învăța materialul, testați-vă și asigurați-vă că îl înțelegeți.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 7
    2. Citiți capitolele de manuale atribuite de mai multe ori. Deoarece matematica poate fi foarte complexă, manualele pe care le utilizați în clasă tind să fie foarte dense. Este adesea dificil să înțelegeți tot materialul după câte unul citit prin capitol. Recitiți-l de câte ori este necesar și testați-vă cunoștințele prin rezolvarea problemelor fără a vă uita la note sau manualele dvs.
  • Treceți prin rezumatele capitolului (dacă manualul dvs. le are) la sfârșitul fiecărei secțiuni.
  • Ar trebui să înțelegeți materialul suficient de bine încât să puteți scrie câteva propoziții despre fiecare concept fără a verifica notele sau cartea dvs.
  • Dacă nu puteți face acest lucru, reveniți și revizuiți orice material pe care îl încă mai luptați.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 8
    3. Face probleme practice la domiciliu. O parte din sesiunile dvs. de studiu regulate la domiciliu ar trebui să includă problemele de practică. Este posibil să nu fiți nevoit să le transformați, dar problemele de practică vă pot ajuta să vă testați înțelegerea unui concept sau o formulă înainte de a discuta despre temele și lectura atribuită în clasă.
  • Dacă problemele de practică fac parte dintr-un capitol alocat, există o șansă ca aceste probleme să poată apărea pe un test sau un test.
  • Dacă nimic altceva, veți avea șansa de a revizui materialul pe care l-ați învățat pe măsură ce completați întrebările practice.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 9
    4. Arătați-vă munca la toate misiunile. Ori de câte ori vă întoarceți la o misiune instructorului dvs., ar trebui să vă arătați întotdeauna toată munca dvs. Nu este suficient să obțineți răspunsul corect, iar răspunsul potrivit nu va dovedi nimic dacă manualul dvs. are o cheie de răspuns în spate. Afișarea muncii dvs. vă permite instructorului să știe că ați petrecut timpul să studiați și să faceți misiunile și că înțelegeți conceptul sau nu faceți acest lucru.
  • Nu scrieți niciodată răspunsul fără să vă arătați munca, dacă nu scrieți o foaie de soluție separată și atașați-o la hârtia care vă arată munca.
  • Instructorul dvs. nu va trebui să cunoască fiecare adaos și scădere, de exemplu. Dar va trebui să dovediți instructorului dvs. că puteți rezolva ecuațiile și obțineți soluția corectă.
  • Când aveți îndoieli cu privire la cât de mult de a arăta, imaginați-vă că ați scris munca dvs. pentru un alt student din clasă. Profesorul dvs. cunoaște în mod evident materialul, dar un alt student ar trebui să vadă cum se fac unele dintre pașii.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 10
    5. Încercați problemele avansate înainte de clasa. O modalitate bună de a vă pregăti pentru clasa a doua zi la domiciliu este citirea și încercarea mâinii dvs. la probleme avansate. S-ar putea să nu le faceți bine și asta e în regulă. Veți ști ce aspecte ale acelor ecuații pe care le luptați și le puteți lucra în consecință.
  • Citiți înainte dacă știți următoarea secțiune pe care instructorul dvs. va fi acoperit.
  • Încercați mâna la unele probleme din acea secțiune. Luați note despre orice parte pe care o găsiți confuză / neclară.
  • În timpul următoarei dvs. clase, puteți să vă întrebați instructorul despre problemele care au fost confuze pentru dvs. De asemenea, puteți întreba despre orice altă parte a materialului care a fost neclar.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 11
    6. Examinați-vă temele și chestionare înainte de examene. De fiecare dată când stai jos pentru a studia pentru un test sau un examen viitoare, ar trebui să treceți peste temele anterioare și quiz asignați ca parte a planului dvs. de studiu. Petreceți timp suplimentar care lucrează prin probleme pe care le-ați greșit sau ați primit doar credit parțial și asigurați-vă că înțelegeți cum să le faceți corect acest timp în jur.
  • Materialul acoperit de temele și chestionare este probabil bazat pe materialul care va fi pe test.
  • Asigurați-vă că înțelegeți cum să rezolvați ecuațiile din misiunile anterioare înainte și înapoi. Aceasta ar trebui să fie o mare parte din pregătirea examenului.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în Matematică Pasul 12
    7. Formează un grup de studiu cu alți studenți din clasă. Lucrul cu alți studenți vă poate ajuta să vă motivați unul pe altul și să săriți idei unul de celălalt. Dacă există un concept cu care vă luptați, cineva din grupul de studiu vă poate ajuta să vă explicați și viceversa.
  • Păstrați-vă grupul mic, astfel încât să puteți rămâne cu toții concentrați. Unul până la alți trei studenți este o mulțime.
  • Asigurați-vă că elevii pe care îi alegeți pentru grupul dvs. de studiu sunt dedicați în mod similar să se descurce bine în clasă. Nu vă alegeți doar prietenii - mergeți cu studenții care vă pot ajuta să lucrați prin ecuații dificile.
  • Partea 3 din 3:
    Luând teste de matematică
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune în Matematică Pasul 13
    1. Dă-ți timp să studiezi. Nu încercați niciodată să vă grăbiți pentru un test. Nu funcționează cu majoritatea subiectelor și cu siguranță nu va funcționa pentru matematică. Este, în general, cel mai bine să greșești pe partea de prudență și să vă dați mai mult timp decât credeți că veți avea nevoie. În acest fel, dacă treceți prin tot și aveți câteva zile suplimentare, puteți petrece acel timp revizuirea materialului mai greu.
    • Începeți memorarea tot ceea ce trebuie să știți pentru testul (definiții, formule etc.) cel puțin câteva zile, dar în mod ideal o săptămână, înainte de testul real.
    • Puteți utiliza carduri flash pentru a memora definiții, formule și teoreme, apoi quiz.
    • Studiu într-un loc care este lipsit de distragere. Va trebui să puteți obține prin munca dvs. neîntreruptă, astfel încât o bibliotecă sau o cafenea ar putea fi mai bună decât camera dvs. de dormit sau dormitorul.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 14
    2. Studiu pentru examene mai eficient. Dacă ați păstrat în partea de sus a sarcinilor, probabil că nu va trebui să revizuiți totul în mod egal. Unele materiale vor veni mai ușor pentru dvs., în timp ce alte concepte și ecuații pot fi foarte dificile. Puteți studia mai eficient prin revizuirea materialului care vă simțiți deja confortabil și apoi să vă bucurați pentru o sesiune intensă de studiu pe materialul cu care vă luptați cu.
  • Faceți două liste separate de probleme grele și probleme ușoare. Problemele ușoare ar trebui revizuite, dar nu vor necesita cât mai mult timp ca problemele grele.
  • Luați un test de practică, dacă aveți unul. Setați un cronometru pentru totuși, veți avea pentru testul real și vedeți dacă puteți finaliza testul și faceți bine în această perioadă temporizată.
  • Orice probleme pe care le greșești sau că nu terminați înainte ca timpul să fie adăugat în lista dvs. de probleme dificile.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 15
    3. Începeți ziua liberă. Cum vă începeți cu o zi înainte de a lua un examen poate avea un impact mare asupra modului în care vă simțiți. Dacă sunteți obosiți, foame sau anxioși, nu veți putea să vă concentrați asupra problemelor cât de clar doriți, dacă nu ați avut aceste distragere. Începeți-vă ziua liberă, ajungeți la clasă mai devreme și asigurați-vă că sunteți pregătiți. Aduceți hârtie deșeuri, creioane / stilouri și un calculator (dacă vi se permite să aveți unul pentru testare).
  • Asigurați-vă că obțineți o noapte bună în noaptea înainte de un test. Veți dori să fiți bine odihnit și reîmprospătați înainte de examen.
  • Nu vă deranjează să încercați să vă revizuiți materialul în dimineața testului, deoarece acest lucru vă va stresa doar mai mult. Intrați în clasă știind că ați petrecut mai multe zile pregătiți și sunteți gata să luați examenul.
  • Încercați să evitați cafeina și zahărul rafinat înainte de testare, dacă este posibil. Ambii te pot face "Crash," și cofeina vă poate face îngrijorați.
  • Mănâncă un mic dejun bine echilibrat în dimineața examenului.
  • Încercați să mergeți la plimbare, să rulați sau să mergeți cu bicicleta cu puțin înainte de examen, deoarece acest lucru poate ajuta la ameliorarea stresului și anxietății. Asigurați-vă că veți avea suficient timp pentru a vă schimba și a ajunge la clasă.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în Matematică Pasul 16
    4. Înlocuiți auto-declarațiile negative cu cele pozitive. Pe măsură ce lucrați prin examen, vă puteți gândi la abilitățile dvs. S-ar putea chiar să vă îngrijorați că nu ați pregătit suficient sau credeți că ar fi trebuit să faceți lucrurile în mod diferit. Acest tip de gândire vă poate afecta serios capacitatea de a lua testul, așa că încercați să fiți conștienți de ceea ce vă gândiți și cum vă simțiți.
  • Încercați să vă prindeți când afirmațiile negative apar în mintea voastră. Declarațiile negative negative includ gândurile cum ar fi, "Nu înțeleg asta" sau "Aș vrea să fi petrecut mai mult timp să studiez."
  • În schimb, încercați să vă forțați să gândiți auto-declarații pozitive.
  • Declarațiile de sine pozitive includ gânduri cum ar fi, "Sunt calm și încrezător. stiu ca pot sa fac asta."
  • Concentrați-vă pe luarea testului în aici și acum. Încercați să îneci orice gânduri despre ceea ce ați fi putut face diferit în trecut sau cum lucrurile pot sau nu să se dovedească în viitor.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în pasul de matematică 17
    5. Utilizați tehnici eficiente de luare a testelor. Așa cum ați folosit tehnici pentru a studia mai eficient, puteți utiliza și tehnici pentru a vă face testul mai eficient. Pace, fiți conștienți de timpul rămas și nu sacrificați părți ale examenului pe care ați putea excela pentru o întrebare pe care nu vă veți descuși niciodată în timp.
  • Prioritizați întrebările despre testul dvs. Asigurați-vă că veți obține prin problemele care merită mai întâi cele mai multe puncte.
  • Dacă aveți un timp greu cu o problemă, săriți-vă și reveniți la el mai târziu.
  • Păstrați ochiul pe ceas și știți cât timp ați rămas.
  • Scrieți câteva lucrări la fiecare problemă, chiar dacă nu puteți rezolva soluția. Este posibil să obțineți cel puțin credit parțial pentru a arăta o parte din munca dvs.
  • Dacă aveți timp rămas după terminarea, revizuiți-vă munca. Asigurați-vă că toate răspunsurile au sens și că nu ați lăsat nici o întrebare necompletată sau incompletă înainte de a vă întoarce testul. Lăsând o întrebare necompletată are o șansă de 0% de a avea dreptate. Cu toate acestea, dacă oferiți un răspuns, cel puțin aveți a şansă de a obține dreptul de întrebare.
  • sfaturi

    Înțelegerea teoriei din spatele unei ecuații și cunoașterea modului de a rezolva probleme similare este cheia îmbunătățirii gradului de matematică.
  • Dacă nu sunteți clar despre ceva, discutați cu instructorul dvs. imediat. Dacă nu înțelegeți ceva în această săptămână, nu veți înțelege materialul săptămâna viitoare care se află în afara acestor concepte.
  • Nu încercați doar să obțineți răspunsurile corecte atunci când faceți probleme de matematică. În schimb, concentrați-vă asupra înțelegerii conceptului în sine. Învățarea conceptului vă va ajuta în cele din urmă să vă simțiți mai bine la înțelegerea și efectuarea matematicii.
  • Practică acasă. Nu veți obține bine la matematică doar prin studierea. Trebuie să puneți efectiv în timp pentru a face exercițiile necesare și pentru a câștiga experiență.
  • Avertizări

    Nu încercați niciodată să vă înghesuiți sau să vă opriți până la ultima zi posibilă. Absolut nu veți învăța materialul și nu veți face bine la test.
  • Unii profesori nu pot da credit suplimentar, deci asigurați-vă că înțelegeți ce așteaptă profesorul dvs. de la dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Hârtie
    • Stilou sau creion
    • Calculator (dacă ați permis să aveți unul)
    • Notebook-ul dvs. de matematică
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar