Cum să vă convingeți părinții dvs. Sunteți responsabil

Dacă părinții dvs. vă tratează încă ca un copil și aveți un timp greu văzând cât de mult ați maturizat în ultima vreme, este posibil să aveți nevoie să faceți niște pași suplimentari pentru a le dovedi că sunteți cu adevărat responsabili. Indiferent dacă doriți să vă convingeți părinții că sunteți suficient de responsabili că ați câștigat un nou privilegiu sau doriți ca ei să înceapă să vă trateze mai mult de un adult, va trebui să vă angajați să fiți responsabili și să luați responsabilitatea pentru acțiunile dvs.

Pași

Partea 1 din 2:
Așezând baza de bază
  1. Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 1
1. Luați proprietatea asupra educației dvs. Luarea de școală în serios și aplicându-vă că vă va ajuta să demonstrați părinților dvs. că sunteți capabili să vă gestionați timpul și să stabiliți obiective pentru dvs.
  • Păstrați-vă notele și fiți proactivi despre a vă cere profesorului dvs. pentru un credit suplimentar sau pentru a obține un tutore dacă aveți nevoie de ajutor.
  • Arată că nu sunteți un slăbiciune, luând cele mai provocatoare clase. Cu toate acestea, asigurați-vă că vă puteți ocupa de munca implicată.
  • Dezvoltați-vă binele obiceiuri de studiu și faceți toate temele fără mementouri de la părinții dvs. Încercați să utilizați un planificator pentru a urmări când aveți teste și când proiectele sunt datorate, astfel încât nu va trebui niciodată să nu vă grăbiți în ultimul moment.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 2
    2. Luați mai multe inițiative la domiciliu. Ajutându-vă părinții în jurul casei să-și facă viața mai ușoară și îi va ajuta să vă vadă ca mai mult de un adult.
  • Dacă părinții dvs. vă trezesc de obicei dimineața, le puteți arăta că deveniți mai responsabili pornind să utilizați un ceas deșteptător.
  • Încercați să curățați camera fără a fi întrebat. Dacă aveți treburi pe care ar trebui să le faceți în mod regulat, faceți-le fără nici un memento. Puteți seta mementouri pe telefon sau puteți posta un calendar în camera dvs. pentru a vă ajuta să vă amintiți când trebuie să vă faceți treburile.
  • Dacă faci o mizerie, întotdeauna curățați după tine.
  • Imagine intitulată Convinge părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 3
    3. Ia-ti o slujba. Dacă începeți să lucrați, veți arăta părinților dvs. că sunteți suficient de responsabili pentru a vă menține propriul program, urmați instrucțiunile și gestionați bani. Dacă sunteți un adolescent mai în vârstă, încercați să căutați un loc de muncă cu fracțiune de normă la un restaurant sau un magazin alimentar. Dacă sunteți mai tânăr, este posibil să doriți să luați în considerare ajutarea vecinilor cu sarcini de uz casnic, cum ar fi frunzele raking, tăierea gazonului și zăpadă.
  • Arătați-vă părinților că sunteți responsabil financiar prin salvarea unei porțiuni din venitul dvs.
  • Oferiți-vă să utilizați unele dintre noile dvs. venituri pentru a contribui la cheltuieli, cum ar fi factura dvs. de telefon mobil sau asigurarea mașinii dvs. Acest lucru poate fi deosebit de util dacă încercați să arătați părinților dvs. că sunteți suficient de responsabili pentru a obține un telefon sau pentru a începe conducerea.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 4
    4. Aflați abilitățile de viață. Arătați-vă părinților că nu aveți nevoie de ajutor atât de mult de îngrijire a dvs. în timp ce învățați cum să faceți lucruri cum ar fi Mergând cumpărăturile de bacanie, gătit Cina ta, sau fă-ți propria spălătorie.
  • Dacă nu știți cum să faceți ceva, cereți-i părinților să vă arate. Ele vă pot învăța cum să utilizați mașinile de zi cu zi, cum ar fi mașina de spălat sau mașina de tuns iarba, sau chiar vă vor învăța abilități de uz casnic mai specializate, cum ar fi cum să pictați o cameră sau cum să dezactivați o scurgere.
  • Dacă doriți să începeți să conduceți, adresați-vă părinților dvs. să vă arate abilitățile, va trebui să știți pe drum, cum ar fi cum să modificați o anvelopă plană sau cum să adăugați lichid de spălare suplimentar de ulei sau parbriz în mașină.
  • Oferiți-vă să vă ajutați părinții cu astfel de sarcini, mai ales dacă par a fi copleșiți.
  • Imagine intitulată Convinge părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 5
    5. A termina ce ai inceput. Dacă doriți ca părinții dvs. să aibă încredere în dvs., va trebui să vă asigurați că veți urma întotdeauna prin toate promisiunile dvs. Dacă spui că îți vei curăța camera până vineri, asigurați-vă că se face! Aveți grijă să faceți promisiuni pe care nu le puteți păstra.
  • Dacă utilizați un planificator pentru școală, încercați să adăugați și alte obligații pentru a vă ajuta să vă gestionați mai bine timpul.
  • Fiind punctual este, de asemenea, extrem de important. Dacă faci tot ce spui, vei face, dar întotdeauna întârzii sau nu poți să rămâi la termene, nu vei părea foarte responsabil.
  • Imagine intitulată Convinge părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 6
    6. Nu intră în necazuri. Nimeni nu se așteaptă să fii perfect, dar să faci tot ce poți pentru a lua deciziile corecte și pentru a evita socializarea cu oamenii care te vor face în necazuri.
  • Dacă faceți o greșeală, dețineți-o și spuneți părinților dvs. ceea ce ați învățat din experiență.
  • În loc să ascundă lucrurile de la ei, să fii deschis și cinstit cu părinții tăi despre luptele cu care te confrunți ca un Tween sau adolescent. Spune-le despre vremurile când ai făcut ceea ce trebuie, chiar dacă a fost o decizie grea.
  • Dacă aveți nevoie de sfaturi despre cum să vă ocupați de probleme precum agresiunea la școală sau la droguri și alcool, este adesea bun să vă întrebați părinții. Dacă nu vă simțiți confortabil discutarea acestor probleme cu ele, găsiți un alt adult de încredere, ca un profesor, antrenor sau o altă rudă.
  • Partea 2 din 2:
    Convingând părinții dvs. că merită noi privilegii
    1. Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 7
    1. Faceți o cercetare. Dacă scopul dvs. este de a vă convinge părinții că sunteți responsabili, astfel încât să vă permită să faceți ceva, cum ar fi să începeți să întâlniți, sau să vă lăsați ceva, ca un telefon mobil sau un animal de companie, citiți subiectul, astfel încât să puteți pregătește un argument bun.
    • Dacă există un cost asociat cu lucrul pe care îl doriți, asigurați-vă că știți exact cât de mult este și unde puteți obține cea mai bună afacere.
    • Dacă doriți un animal de companie, efectuați o listă detaliată a tuturor sarcinilor care trebuie făcute pentru a avea grijă de ea și de a indica cine va face fiecare sarcină și când.
    • Încercați să anticipați unele dintre obiecțiile pe care părinții dvs. le-ar putea avea și să pregătească răspunsurile în consecință. De exemplu, dacă credeți că părinții dvs. vor fi îngrijorați că veți fi în pericol dacă mergeți la mall cu prietenii dvs., uitați-vă în ce fel de securitate are mall-ul.
  • Imaginea intitulată Convinge părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 8
    2. Începeți discuția. Spuneți părinților dvs. exact ceea ce doriți și de ce credeți că meritați noul privilegiu. Vino pregătiți cu toate cercetările dvs. și încercați să oferiți exemple despre modul în care ați fost responsabil în situații similare din trecut.
  • Asigurați-vă că părinții dvs. au timp să vorbească când vă apropiați de ele. Încercați să spuneți ceva de genul, "Aș vrea să vorbesc cu tine despre ceva important. Este acum un moment bun?"
  • Odată ce aveți atenția lor deplină, lăsați părinții dvs. să știe exact ce vă cereți și ce sunteți dispuși să faceți pentru a câștiga privilegiul. Încercați să spuneți ceva de genul, "Cred că sunt destul de mare și suficient de responsabil pentru a începe să ieșesc numai cu prietenii mei. Promit să fiu foarte atent și să fiu întotdeauna acasă înainte de curba mea."
  • Dacă ați avut această discuție cu părinții dvs. înainte, încercați să începeți conversația prin recunoașterea obiecțiilor pe care le-au avut în trecut și explicând ceea ce sa schimbat. De exemplu, puteți spune, "Știu că nu ați vrut să-mi cumpărați un telefon luna trecută, dar am lucrat din greu pentru a economisi niște bani pentru a vă ajuta să plătiți și sunt dispus să fiu de acord cu regulile pe care le impuneți."
  • Aflați ce preocupări ale părinților dvs. sunt și încercați să negociați prin crearea unui set de reguli prin care veți respecta. De exemplu, dacă vă cereți părinților dvs. pentru un telefon, este posibil să fie de acord să le permiteți să citiți mesajele text. Dacă solicitați privilegii de conducere, este posibil să fie de acord cu o curfew.
  • Fiți dispuși să oferiți ceva în schimb. Acest lucru poate implica contribuția banilor către achiziționarea de ceva pe care doriți sau oferirea de a oferi treburi suplimentare în jurul casei în schimbul unui nou privilegiu.
  • Imagine intitulată Convingeți părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 9
    3. Ia pași mici. Dacă părinții dvs. nu vor să vă dea noul privilegiu, încercați să cereți ceva ce s-ar putea simți mai confortabil cu primul. De exemplu, dacă părinții dvs. nu vă simt confortabil să vă lăsăm singuri fără un babysitter pentru weekend, încercați să le întrebați dacă puteți rămâne acasă singur pentru o după-amiază.
  • Să fie extra vigilenți să urmați toate regulile părinților dvs. și să trăiți până la toate promisiunile dvs. dacă părinții dvs. sunt de acord cu un privilegiu puțin mai mic. Vă poate lua puțin timp să vă câștigați încrederea, dar dacă vă puteți demonstra că acționați în mod consecvent de fiecare dată când vi se oferă un nou privilegiu, este mai probabil să obțineți ceea ce doriți cu adevărat în cele din urmă în cele din urmă.
  • Imagine intitulată Convinge părinții dvs. Sunteți responsabil pasul 10
    4. Fii răbdător. Continuați să luați mai multe responsabilități în jurul casei și la școală pentru a vă arăta părinților că nu vă prefaceți că sunteți responsabili, astfel încât să vă dea ceea ce doriți.
  • Aduceți subiectul în orice ori atât de des, dar nu hărțuiți părinții dvs. despre privilegiul pe care îl doriți, deoarece probabil că vor fi supărați și nu vor să discute despre asta.
  • Dacă în cele din urmă obțineți ceea ce doriți, trebuie să continuați să fiți la fel de responsabili sau chiar mai responsabili, decât ați fost înainte. Dacă trădezi încrederea părinților, probabil că veți pierde privilegiul și veți avea mult mai greu să le convingeți că sunteți responsabil în viitor.
  • sfaturi

    Pentru a fi convingătoare, veți avea nevoie de fapt fi responsabil. Nu poți să acționezi doar câteva zile și să te aștepți ca părinții tăi să te creadă.
  • Toți părinții sunt diferiți. Dacă dvs. este extrem de supraprotectiv, este posibil să trebuiască să lucrați puțin mai greu. Încercați să aveți o inimă cu ei și să vă concentrați cu motivele pentru care tu meritați anumite privilegii, în loc să vă concentrați asupra a ceea ce este permis prietenii dvs. să facă.
  • Dacă părinții tăi spun nu, apoi ia răspunsul lor într-un mod matur. Spun calm ceva cum ar fi "Înțeleg," și să plece. Continuați să încercați să vă îmbunătățiți responsabilitatea.
  • Scrieți ceea ce doriți să le spuneți și citiți-l cu voce tare când vorbiți cu ei. Nu uitați să sune încrezător.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar