Cum să obțineți pielea clară în 1 săptămână

Majoritatea oamenilor se confruntă cu un moment în care doresc ca pielea lor să pară mai bine. Indiferent dacă este vorba de o problemă bruscă sau o problemă de lungă durată, acneea este ultimul lucru pe care doriți să-l îngrijorați pentru un eveniment viitoare, indiferent dacă este un dans școlar sau o nuntă. În timp ce menținerea pielii clară, necesită în cele din urmă îngrijire și atenție consistentă, sistematică, există din fericire o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți pielea în grabă.

Pași

Metoda 1 din 2:
Utilizarea materialelor cumpărate de magazin
  1. Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 1
1. Asigurați-vă achizițiile dorite. Dacă căutați cea mai eficientă modalitate de a obține o piele mai clară într-un vârf, este mai bine să priviți mai întâi la opțiunile cumpărate de magazin. Deși s-ar putea să vă simțiți destul de disperați pentru a arunca o opțiune cea mai scumpă, acestea nu sunt adesea semnificativ mai bune decât o alternativă ieftină, supra-the-counter. Pentru scopul săptămânal, veți dori:
  • Un curățitor decent.
  • Un exfoliant bazat pe chimică.
  • Un toner astringent sau fără alcool (în funcție de piele.)
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 2
    2. Aplicați un Cleanser. Un curat bun va scăpa în mod eficient de bacterii care și-a făcut drumul în piele. Deși un termen limită iminent vă poate îndrepta spre dermatologul pentru un dispozitiv de curățare high-end, puteți găsi un producător de supermarketuri funcționează la fel de bine. Squirt un pic de curățare pe mâini și frecați fața cu ea timp de un minut. Folosind mișcări mici, circulare pentru a obține în jur, va asigura că curățarea este răspândită uniform. Clătiți-vă fața cu apă caldă după distribuirea curățării.
  • Dacă nu aveți un produs de curățare la îndemână, un săpun anti-bacterian poate fi suficient ca o alternativă.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 3
    3. Exfoliați pielea. În timp ce un curățitor intenționează să se spele bacteriile prinse, scopul unui exfoliator este de a curăța particulele de piele moarte, lăsând fața mult mai ușoară decât înainte. Acest pas ar trebui să vină după ce ați folosit un curățitor - în acest fel, celulele pe care doriți să le curățați vor fi vulnerabile. Există câteva modalități în care puteți merge la acest lucru:
  • Obținerea unui exfoliator fizic ca un scrub sau loofah poate fi un truc eficient pe care îl puteți lucra în dușul zilnic. Masați-vă fața cu ea odată ce porii dvs. faciali au fost deschise. Aceasta este de fapt o tehnică destul de satisfăcătoare, deoarece fața ta se va simți considerabil mai ușoară.
  • Exfoliatoarele chimice conțin hidroxi acizi alfa și beta și sunt, în general, preferați de dermatologi datorită faptului că acestea sunt concepute pentru a afecta pielea pe un nivel mai profund decât o loofah. Frecvența feței dvs. ușor într-o mișcare mică, circulară pentru câteva minute ar trebui să fie suficientă pentru a lăsa exfoliatorul să-și facă munca. Deși sunt denumite ca exfoliatoare chimice, chimice sunt cel mai adesea făcute cu ingrediente naturale, cum ar fi zahărul. Cu toate acestea, deși puteți găsi exfoliatoare chimice pentru a fi o reparație mai rapidă decât omologii lor mecanici și DIY, ele riscă să agită pielea sensibilă și să tind să fie cea mai scumpă cale a celor trei listate. Cu toate acestea, un exfoliator chimic ar trebui să aibă ca rezultat cel puțin o strălucire ușor pronunțată după o singură utilizare, iar dacă căutați o remediere rapidă pentru a avea o piele mai bună a pielii, această opțiune poate face doar trucul.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 4
    4. Utilizați un toner de piele.Tonerii sunt utilizați pentru a curăța în continuare pielea și pentru a minimiza vizibilitatea porilor. Un toner bun vă va ajuta să restaurați echilibrul natural al pielii și să fie utilizat în urma curățării și exfoliatorului dvs. Tonerul poate fi aplicat ușor cu un tampon de bumbac. Din nou, ca și pașii anteriori, există mai multe moduri în care puteți obține un toner de piele:
  • Dacă aveți pielea grasă, utilizarea unui toner astringent vă va ajuta să eliminați excesul de ulei, păstrând pielea în ordine curată. Astringenții au adesea alcool și acid salicilic printre ingredientele lor și pot fi găsite la un supermarket sau un magazin de droguri.
  • Dimpotrivă, tonerele fără alcool sunt disponibile celor cu pielea uscată - utilizarea astringenților riscă să se usuce pielea dacă deja lipsesc pentru uleiurile adecvate. Dacă nu sunteți sigur că tonerul este potrivit pentru dvs., ar putea fi util să verificați cu un dermatolog pentru a obține oa doua opinie.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 5
    5. Repetați ritualul dvs. de curățare de două ori pe zi timp de o săptămână. Dacă sunteți în căutarea de a obține o piele vizibil mai clară într-o săptămână, efectuați ritualul de curățare de două ori în fiecare zi - o dată dimineața și a doua oară pe timp de noapte înainte de culcare. Nu numai că acest lucru va dubla practic cantitatea de curățare în săptămâna dată, dar acest lucru va păstra și progresul de a fi pierdut în timpul somnului.
  • Țineți-vă fața curată și hidratată pe tot parcursul zilei. Aceasta include păstrarea mâinilor departe de fața dvs. Atingerea feței va transfera uleiul și bacteriile, potențial rezultând în cosuri noi și pete.
  • Dacă este fierbinte în afara, asigurați-vă că purtați un protecție solară cu un SPF de cel puțin 15.
  • Sfat de experți
    Joanna Kula

    Joanna Kula

    Licențiat EsteticianJooanna Kula este plumbul estetician la salvarea spa în Philadelphia. Cu peste 8 ani de experiență în îngrijirea pielii, ea este specializată în tratamente faciale transformative.
    Joanna Kula
    Joanna Kula
    Esteticianul licențiat

    Pentru ajutor suplimentar de curățare a pielii, programați o întâlnire cu un estetician. Pielea fiecăruia este diferită, deci nu există o abordare cu o singură dimensiune - toate pentru a obține pielea clară. Dacă aveți doar o săptămână să vă ștergeți pielea de pete, ar trebui să luați în considerare programarea unei întâlniri cu un estetician profesionist.

    Metoda 2 din 2:
    Luând abordarea DIY
    1. Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 6
    1. Spălați-vă fața cu apă călduță în fiecare dimineață. Asigurați-vă că apa nu este prea caldă, deoarece acest lucru vă poate îndepărta fața de uleiuri naturale care sunt necesare pentru piele. Poate doriți să încercați una dintre cele mai simple remedii DIY înainte de a recurge la creme de magazie, mai ales dacă banii sunt o preocupare. Spălarea feței este o modalitate remarcabil de eficientă de a vă curăța pielea.Dacă aveți murdărie și bacterii în piele, apă caldă vă va deschide porii, făcându-l mai ușor să curățați gunk-ul. Folosind un prosop cu fețe ușor, ar trebui să facă trucul. Apa ar trebui să fie fierbinte, dar nu atât de fierbinte încât este dureros să se aplice pe față.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 7
    2. Face un exfoliator pe bază de zahăr. Sunt șanse, aveți deja tot ce aveți nevoie pentru a face un exfoliator bazat pe zahăr la domiciliu!În primul rând, amestecați două linguri de zahăr în 2 linguri de apă. Odată complet amestecat, adăugați o altă lingură de zahăr și amestecați din nou. Scurgeți o parte din excesul de apă din amestecul de zahăr. După aceea, stropiți o apă pe față și frecați amestecul pe fiecare obraz într-o mișcare circulară pentru un minut fiecare.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 8
    3. Efectuați și utilizați un toner bazat pe lămâie. Dacă sunteți tipul DIY, puteți aproxima un toner bun la domiciliu cu o lămâie. Obțineți aproximativ zece picături de suc de lămâie pe mâini după ce vă spălați fața.Froti picăturile de pe față și ștergeți după câteva secunde. Acest lucru ar trebui să participe la particulele de murdărie Cleanserul dvs. ar fi putut fi ratat. Asigurați-vă că păstrați sucul de lamaie departe de ochi. Iritarea rezultată poate fi dureroasă dacă este aplicată fără griji. Apple Cider Oțet este un toner alternativ excelent dacă nu doriți să utilizați suc de lămâie.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 9
    4. Finalizați curățarea prin frecare a unui cub de gheață pe față. Acest lucru va cuprinde sfârșitul "ritualului". Acest lucru vă va închide din nou pororii facială și va păstra murdăria și bacteriile să intre, păstrând astfel pielea clară. Gândiți-vă la acest pas ca împingerea unui blocaj - Acum că v-ați deschis pielea și ați eliminat muckul, veți dori să vă închideți din nou pororii, astfel încât progresul dvs. să nu fie anulat.
  • Dacă nu sunt disponibile cuburi de gheață, ar trebui să facă o stropire de apă rece pe față, deși nu va fi probabil la fel de eficientă ca metoda de mai sus.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 10
    5. Repetați pașii de mai sus de două ori în fiecare zi timp de o săptămână. Făcând o rutină bi-ziarică a acestui proces, vă dublați în mod efectiv cantitatea de progres pe care o puteți face pentru a obține o piele mai clară, decât dacă ați fi făcut-o o dată dimineața. Asigurați-vă că pielea dvs. este bine întreținută înainte de a merge la culcare este la fel de importantă ca dimineața.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară în 1 săptămână Pasul 11
    6. Dă-ți atenție pielea în mod obișnuit pe termen lung. Până la sfârșitul unei săptămâni, chiar dacă pielea dvs. nu a fost eliminată în întregime, ar trebui să fi văzut încă o îmbunătățire vizibilă a clarității pielii dvs. Deși nu va trebui să repetați ritualul de curățare ori de câte ori pielea dvs. arată mai bine, dacă aveți o predispoziție pentru acnee, vă recomandăm să vă repetați cel puțin o dată pe săptămână pentru întreținerea. Deși dacă doriți, puteți continua să o faceți ca normal, doar pentru a fi în siguranță.
  • sfaturi

    Ia destul somn noaptea. Acest lucru poate suna ca un sfat generic pentru a servi orice preocupare de sănătate, dar rămâne faptul că somnul adecvat este esențial pentru aproape toate funcțiile organismului. Amintiți-vă că pielea dvs. se reînnoiește atunci când dormiți, astfel încât obținerea unei lungi o odihnă neîntreruptă în fiecare noapte este esențială spre menținerea pielii sănătoase și clare.
  • Schimbarea pernei dvs. în fiecare zi va ajuta la prevenirea unei potențiale acumulări de uleiuri.
  • Dacă aveți pielea uscată, un ulei non-comedogen (non-pori de înfundare) după rutina dvs. bi-zilnică de îngrijire a pielii. Utilizați doar un strat subțire peste întreaga ta față, deoarece utilizarea unui lot vă va face fața strălucitoare. Chiar dacă aveți pielea grasă, trebuie să o păstrați hidratați, astfel încât corpul dvs. să nu facă exces de ulei.
  • Beți multă apă, deoarece ajută la spălarea tuturor toxinelor din corpul dvs. care vă poate ajuta să vă ștergeți pielea.
  • Nu utilizați o mulțime de machiaj, unele pot bloca porii - asigurați-vă că spălațitoate machiajulînainte de culcare, deoarece aceasta poate duce la pori înfundați.
  • Avertizări

    Nu vă iritați cosurile dacă aveți vreunul. Deși popping-le se poate simți bine, puteți risca riscul de cicatrizare permanentă. Metodele cu acționare mai lentă, cum ar fi hidratarea, sunt mult mai sigure.
  • Nu utilizați machiajul care acoperă fața, cum ar fi Fundația. Fundația stochează bacteriile și poate duce la cosuri. În plus, cu o piele mai clară, veți vedea mai puțin motive să îl utilizați în primul rând!
  • În timp ce nu ați auzit fără îndoială sfatul, nu poate fi subliniat suficient încât să vă păstrați departe de cosurile "popping". Acest lucru ispitește cicatricile pe termen lung și nu merită eliberarea pe termen scurt.
  • Nu folosiți niciodată produse pe bază de plante înainte sau după utilizarea oricărei substanțe chimice conținând sau scrubs. Provoacă arderea pielii și mâncărime.
  • Asigurați-vă că nu puteți exagera. Curățarea mai mult de două ori pe zi va determina pielea dvs. să depășească lipsa de uleiuri bune prin producerea de sebum, care va bloca porii dvs. și va crea pelele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar