Cum să curățați porii înfundați

Dacă vă luptați cu acnee, puteți avea murdărie, ulei sau alt murdar prins în porii dvs. În timp ce mărimea și apariția reală a porilor dvs. sunt genetice și nu pot fi schimbate, există câteva moduri de curățare profundă a pielii și scoateți capacele care pot face ca porii să pară mai vizibili. Pentru a înmuia murdăria și murdăria, de exemplu, ați putea încerca să vă abarnezi fața înainte de ao spăla, deși acest lucru vă poate usca pielea dacă o faceți prea des. De asemenea, puteți utiliza măști sau coaja pentru a vă aduce cu adevărat pielea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Aburând pielea
  1. Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 7
1. Spălați-vă fața cu curățarea preferată. Pentru a obține cel mai bun beneficiu din tratamentul cu abur, începeți să spălați fața. Care va permite aburului să pătrundă mai adânc în porii voștri, ajutând la spălarea murdăriei și a uleiurilor care ar fi putut fi prinse în interior.
  • Dacă pielea dvs. este uscată sau sunteți predispus la Rosacea, este posibil să nu doriți să utilizați Steam. Poate să vă usuce pielea și să se înrăutățească în roșu.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 8
    2. Umpleți un stoc mare cu apă și încălziți-l la fierbere. Găsiți un vas mare, ca cel pe care l-ați folosi pentru paste sau pentru a face un lot mare de supă și umpleți-l aproximativ 2/3 din calea plină de apă. Așezați vasul pe soba pe căldură mare și aduceți apa doar la fierbere.
  • Evitați umplerea vasului până la partea de sus. S-ar putea fierbe și va fi greu să mutați vasul fără a vărsa orice apă.
  • Bacsis: Încercați să aruncați în petalele de trandafir, la lavanda rozmarinului sau la frunzele de eucalipt pentru proprietățile lor de miros și detoxifiere. De asemenea, puteți utiliza uleiuri esențiale dacă preferați.

  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 9
    3. Așezați vasul pe un covor sau prosoape pliate. Încercați să găsiți un loc în care vă puteți așeza confortabil, să stea sau să îngenunchezi când decideți unde să plasați oala. Cu toate acestea, asigurați-vă că plasați un prosop pliat sub el, astfel încât oală fierbinte nu scântecă orice suprafață pe care o utilizați.
  • De exemplu, ați putea dori să îngenunziți într-un scaun la masa dvs. de luat masa sau ați putea dori să plasați oala pe contorul de baie.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 10
    4. Trageți un prosop peste cap. Luați un prosop mare, gros și îl trageți pe partea de sus a capului, dar aranjați-o astfel încât să nu vă acoperi fața. Acest lucru va ajuta la capcana aburului, permițându-i mai mult să vină în contact cu pielea.
  • Un prosop gros va ține în abur mai bine decât unul subțire, dar puteți folosi ceea ce aveți la îndemână.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 11
    5. Țineți-vă fața cât mai aproape de abur, după cum puteți pentru 5-10 minute. Coborâți fața spre oală, astfel încât prosopul este scos în jos pe fiecare parte a acestuia. Nu țineți-vă fața mai aproape de 18 în (46 cm) din apă sau vă puteți curăța pielea. Scopul pentru aproximativ 20 la 24 în (51 până la 61 cm) departe de apă. Stați acolo timp de aproximativ 5 minute sau 10 dacă sunteți destul de confortabil.
  • Dacă sunteți prea incomod să vă țineți fața de 20 până la 24 în apă (51 până la 61 cm) din apă, este bine să faceți o copie mică.
  • Contrar opiniei populare, aburul nu vă deschide porii. Relaxează mușchii sub piele și ușurează curățarea, astfel încât vă poate ajuta să ieșiți murdăria care este prins adânc înăuntru.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 12
    6. Spălați-vă fața din nou cu un cleanser blând. Abordarea feței dvs. poate spăla murdăria și uleiurile pe suprafața pielii. În plus, te provoacă transpirație, care poate împinge și impuritățile din piele. Pentru a vă asigura că acestea nu și-au făcut drumul înapoi în porii voștri, urmați-vă cu un cleanser blând.
  • Încercați să utilizați o spălare ușoară ușoară, neschimbată pentru acest lucru.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 13
    7. Uimurizați-vă fața pentru a contracara orice uscare cauzată de abur. Deoarece căldura poate fi foarte uscată pentru pielea dvs., este important să vă hidratezi după ce ați terminat aburul și spălarea. Nu trebuie să utilizați un hidratant special pentru acest lucru - orice hidratant facial ușor va funcționa.
  • Dacă nu aveți o piele foarte uscată, puteți repeta acest tratament până la o dată pe săptămână.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea profundă a feței
    1. Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 1
    1. Curățați-vă fața pentru a îndepărta murdăria din porii dvs. Dacă observați o mulțime de capace, care apar atunci când uleiurile și murdăria sunt prinse în porii dvs., începeți prin curățarea pielii. Ușor spala-te pe fata cu curățarea normală și apa călduță pentru a scăpa de murdărie în pori.
    • Urmați spălarea feței cu un toner pentru a ajuta la reechilibrarea pH-ului pielii.
    • Evitați spălarea dublă, deoarece aceasta îndepărtează prea mult uleiul natural de pe față și poate provoca pielea să devină prea uscată.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 2
    2
    Exfoliați-vă fața O dată pe săptămână pentru a îndepărta murdăria și pielea moartă. Exfolierea înseamnă a curăța ușor vechile celule moarte ale pielii, uleiurile și murdăria care se colectează pe suprafața pielii. Există o serie de moduri în care puteți face acest lucru. Cu toate acestea, este mai bine să utilizați un exfoliant chimic dacă aveți pielea predispusă la acnee. Aceste produse sunt mai eficiente decât exfolianții fizici la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și curățarea porii fără a provoca iritații.
  • Aveți grijă să nu curățați prea mult, deoarece vă puteți irita pielea.
  • Dacă aveți piele sensibilă, nu ar trebui să exfoliați mai mult de o dată pe săptămână sau la fiecare altă săptămână.
  • Întotdeauna hidratează după ce ați exfoliat.
  • Știați? Poti Asigurați-vă propriul scrub de facială din ingrediente cum ar fi ceaiul verde, mierea și zahărul sau uleiul de nucă de cocos, zahăr și lămâie.

  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 3
    3
    Utilizați o mască de față Pentru a desena impurități din piele. Multe măști sunt făcute pentru a strânge pe măsură ce se usucă, ceea ce poate ajuta la scoaterea impurităților din porii dvs. înfundați. Vizitați un magazin big-box sau un magazin de aprovizionare de frumusețe pentru a găsi o mască care este bine potrivită pentru tipul dvs. de piele. Apoi, aplicați-o și lăsați-o în funcție de instrucțiunile de ambalare. Când ați terminat, este posibil să fiți nevoit să îndepărtați sau să clătiți masca sau puteți să trageți masca dacă ați folosit o mască de foi.
  • Măștile de lut sunt deosebit de hrănitoare, iar măștile din cărbune active sunt excelente la detoxifierea pielii.
  • Dacă vrei, poți Asigurați-vă masca de față acasă!
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 4
    4. Încercați o coajă chimică pentru a îndepărta stratul superior al pielii. Aceste coaja implică utilizarea unor substanțe chimice puternice pentru a dizolva uleiurile, murdăria și celulele de pe stratul superior al pielii, lăsând pielea neclară și caută reîmprospătată. Dacă nu ați mai avut niciodată o coajă chimică, este mai bine să vizitați dermatologul sau un estetician pentru unul. Cu toate acestea, puteți achiziționa tampoane chimice pentru a fi utilizate la domiciliu.
  • Dacă optați pentru o coajă chimică la domiciliu, urmați instrucțiunile precis. Eșecul de a face acest lucru poate duce la pielea deteriorată, roșeață și iritare.
  • Indiferent dacă faceți o coajă la domiciliu sau ați făcut un profesionist, pielea dvs. va fi probabil licitată și sensibilă pentru o zi sau două după aceea.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 5
    5. Vizitați un dermatolog pentru o extracție dacă aveți pori înfundați încăpățânați. Dermatologul dvs. poate folosi un instrument de extracție pentru a îndepărta rapid și precis murdăria din porii dvs. Dacă suferiți de Blackheads sau Breakouts, medicul poate recomanda, de asemenea, un plan personalizat de îngrijire a pielii.
  • Alte servicii Dermatologul dvs. ar putea oferi pentru Blackheads includ microneedling, care implică introducerea acelor mici în piele sau microdermabraziune, în care medicul folosește un dispozitiv mic portabil pentru a vă exfolia stratul superior al pielii.
  • Pentru a evita riscul de iritare dureroasă sau chiar a infecției, evitați să faceți extracții la domiciliu.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 6
    6. Vorbiți cu dermatologul dvs. despre cauzele potențiale ale porilor înfundate. Porii dvs. pot deveni, de asemenea, înfundați ca urmare a transpirației excesiv, a hormonilor sau a medicamentelor. Spuneți dermatologului dvs. dacă întâmpinați un nivel mai înalt de acnee sau pori înfundați decât de obicei, astfel încât să poată căuta soluții. Dermatologul dvs. poate recomanda un tratament pentru acnee, o schimbare a rutinei de curățare sau, eventual, un tratament special al pielii pentru a vă reduce porii înfundați.
  • De exemplu, dacă aveți pori înfundați din cauza transpirației excesiv, dermatologul dvs. ar putea recomanda să vă spălați fața mai des.
  • Dacă porii dvs. devin înfundați din cauza îmbătrânirii și a pielii care vă întind porii, dermatologul dvs. poate recomanda un tratament pentru a vă ajuta să vă sprijiniți pielea.
  • Metoda 3 din 3:
    Încercând tratamente naturale
    1. Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 14
    1. Se fierbe pătrunjel pentru a desena impurități din piele. Plasați o mână de patrunjel într-o oală de apă și aduceți-o la fierbere. Odată ce apa se blochează viguros, opriți căldura și lăsați-o să se răcească apa și patrunjelul. Când apa este încă caldă, dar confortabilă de atingere, scufundați o cârpă în apă și stoarceți excesul, apoi plasați-l pe față timp de 10-15 minute.
    • Patrunjelul este un astringent, ceea ce înseamnă că curăță și strânge pielea. Extractele din patrunjel sunt chiar utilizate în unele produse cosmetice.
    • De asemenea, puteți folosi cimbru dacă preferați.
    • Puteți repeta acest tratament în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 15
    2. Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu pentru a vă curăța pielea. Într-un castron mic, amestecați împreună 2 linguri de bicicletă și 1 linguriță (4.9 ml) de apă până când formează o pastă. Masați pasta în față și lăsați-o timp de aproximativ 5 minute, apoi clătiți-o departe. Deoarece soda de copt se usucă, va atrage impurități din piele.
  • Puteți face acest lucru o dată pe săptămână.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 16
    3. Frecați o lămâie peste fața dvs. pentru o coajă delicată. Tăiați o jumătate de lămâie, apoi rulați partea tăiată peste pielea în care ați experimentat pori înfundați sau negru. Lăsați sucul de lămâie pe piele timp de aproximativ 5 minute, apoi clătiți-vă fața cu apă rece.
  • Aciditatea lămâului va ajuta la distrugerea murdăriei, murdăriei și a celulelor vechi ale pielii. Cu toate acestea, vă poate irita pielea dacă lăsați-o mai mult de 5 minute.
  • Dacă aveți vreun disconfort înainte ca cele 5 minute să fie în sus, clătiți pielea cu apă rece.
  • Imagine intitulată Porii clogați curat Pasul 17
    4. Utilizați apă de trandafir ca toner. Aplicați suficientă apă de trandafir la o minge de bumbac pentru ao face umezeală, apoi frecați bilele de bumbac peste piele. Apa de trandafir va tona cu ușurință pielea fără a provoca iritații. Are proprietăți antiinflamatorii și poate chiar să ajute la reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor.
  • Puteți achiziționa un toner de apă de trandafir sau faceți-vă propriul dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Beți 6-8 pahare de apă pe zi pentru a vă menține pielea hidratată, ceea ce poate ajuta la reducerea aspectului porilor.

    Avertizări

    Evitați stoarcerea tampoanelor dvs. pentru a încerca să le extrage. Puteți rupe o glandă de petrol, creând o problemă mai gravă. De asemenea, dacă rupeți pielea, veți fi susceptibili de a obține o infecție.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar