Cum să închideți porii

Minimizarea porii dvs. poate îmbunătăți aspectul pielii dvs. și există de fapt câteva trucuri de îngrijire a pielii pe care le puteți încerca acasă pentru a vă face porii să arate mai mici. Nu vă puteți închide complet pororii dvs. (nici nu doriți să vă aveți nevoie de pori pentru a elibera sudoarea și să vă ajutați să vă răcoriți), dar luați pași pentru a le dezvălui și a le ține clar, poate reduce cu adevărat aspectul lor. Mai jos am pus împreună unele dintre cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii pentru a minimiza porii dvs. și a obține un ten neted, chiar.

Pași

Partea 1 din 3:
Curăță-ți fața
  1. Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 1
1. Înțelegeți că dimensiunea porilor este ereditară. Porii sunt deschiderile producătoare de ulei ale foliculilor de păr, iar mărimea acestora este determinată în mod esențial de genele dvs., ceea ce înseamnă că nu poate fi schimbată permanent. Porii pot fi, de asemenea, afectați de tipul dvs. de piele: Porii apar mai mari și mai vizibile pe piele care este în mod natural uleioasă, în timp ce pielea uscată poate părea aproapeless.
  • Porii pot fi, de asemenea, mai mari dacă celulele moarte ale pielii și uleiul sunt lăsate să se acumuleze. Ele pot deveni mai mari dacă colagenul dvs. este slăbit de îmbătrânire sau expunere la raze UV.
  • Imagine intitulată Închide Porys Pasul 2
    2. Spălați-vă fața înainte de a vă culca în fiecare noapte. Mergând în pat încă purtând machiaj, precum și orice murdărie și resturi care s-ar fi putut colecta pe față în timpul zilei, este o modalitate sigură de a vă înfrunta porii. Intrați în obiceiul de a vă curăța fața în fiecare noapte, astfel încât porii dvs. vor fi mai puțin probabil să se înfundă.
  • Curățați-vă fața cu apă caldă pentru a evita iritarea pielii.
  • După curățare, splasați-vă fața cu apă rece. Acest lucru va face ca porii să pară mai mici, deși efectul este doar temporar.
  • Pătați-vă fața uscată cu un prosop moale.
  • Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 3
    3. Utilizați un curățitor care nu vă irită pielea. Mulți curățitori conțin ingrediente dure care vă pot irita pielea, făcând porii să pară mai largă și mai mult "deschis." Pentru a le menține închise, este mai bine să utilizați un cleanser blând care spală murdăria fără a provoca uscarea pielii.
  • Alegeți un detergent care este sulfat gratuit. Sulfații sunt curățatori dur care pot desprinde pielea uleiurilor naturale și pot lăsa uscate și mâncărime.
  • Evitați utilizarea unui dispozitiv de curățare cu margele de spălare zilnic. Margelele ar putea fi iritante pentru pielea ta și ar trebui să fie folosite numai de 2-3 ori pe săptămână.
  • Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 4
    4. Încercați metoda de curățare a uleiului. Devine din ce în ce mai popular pentru a înlocui săpunul cu ulei ca un curățitor facial. Ar putea suna contraintuitiv pentru a folosi ulei pentru a vă spăla fața, dar este de fapt destul de eficient. Uleiul se leagă de uleiurile naturale ale pielii și se spală ușor murdăria, transpirația și machiajul fără a fi nevoie de substanțe chimice dure. Doar o ușurați-o peste piele și folosiți o cârpă umedă pentru ao șterge folosind o mișcare circulară. Iată câteva combinații de petrol pentru a încerca:
  • Pentru pielea uleioasă: amestec 1 linguriță de ulei de ricin și 2 lingurițe de ulei Jojoba.
  • Pentru pielea combinată: amestec 1/2 lingurita ulei de castor și 2 lingurițe de ulei de măsline.
  • Pentru pielea uscată: amestecați 1/4 linguriță de ulei de ricin și 2 lingurițe de cocos sau ulei de măsline.
  • Imagine intitulată Închidere Pores Pasul 5
    5. Spălați-vă fața dimineața. Splash pielea cu apă caldă și folosiți un ușor de curățat zilnic. Pătați-vă fața uscată cu un prosop moale.
  • Este deosebit de important să vă spălați fața dimineața dacă veți purta machiaj. Ulterior, pielea neagră poate împiedica machiajul dvs. să adere corect.
  • Imagine intitulată Închidere Pores Pasul 6
    6. Exfoliați la fiecare câteva zile. Pielea moartă se bazează pe suprafața pielii, se amestecă cu sudoare și murdărie și se termină cu pori de înfundare. Exfolierea pielii dvs. în mod regulat va împiedica porii să se înfurie atât de repede. Rezultatul va fi închis, pori cu aspect mic, spre deosebire de porii înfundați care arată mare și deschisă.
  • Una dintre cele mai bune modalități de a exfolia este pur și simplu folosind un prostii. Umeziți fața și curățați-o ușor folosind mișcări circulare.
  • De asemenea, ați putea folosi un tampon de loofah facial, care sapa putin mai profund pentru a elimina pielea mortala.
  • Scruburile faciale sunt, de asemenea, bune. Încercați un amestec de migdale de masă și miere.
  • Dacă aveți pielea sensibilă sau cu acnee, folosind un exfoliant fizic ca un prosop sau loofah, vă poate irita pielea. În schimb, încercați să utilizați un exfoliant chimic, ca un acid alfa sau beta hidroxi.
  • Partea 2 din 3:
    Dezghețând porii
    1. Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 7
    1. Face un tratament cu abur. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă deschide porii, astfel încât să puteți scăpa de dopurile mici de piele moartă și murdăria care le fac să apară mari și deschise. În primul rând, spălați-vă fața cu un cleanser blând pentru a îndepărta machiajul și murdăria (altfel, aburul îi va împinge mai adânc în porii dvs.). Încălziți o oală mică de apă până când începe să abur, apoi țineți-vă fața peste el și trageți un prosop peste cap. Lăsați aburul să vă scoată fața timp de trei până la cinci minute, apoi clătiți-vă fața cu apă rece.
    • Abordarea feței îți deschide porii, permițându-i să devină neclar.
    • Clătirea ulterioară scapă de resturi, lăsând porii să fie proaspătă și curată. Utilizați apă rece pentru a vă închide porii.
  • Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 8
    2. Utilizați o mască de lut dacă aveți pielea grasă. Argila este un element natural care atrage impurități din piele așa cum se usucă. Când faceți o mască de argilă, argila uscată este amestecată cu apă pentru a forma o pastă, pe care vă lăsați-o pe față. Lăsați-l să se usuce complet, apoi clătiți-l cu apă rece.
  • Masca de argilă cumpărată sunt disponibile în majoritatea magazinelor de alimentare de frumusețe. Căutați o mască concepută pentru a dezlănțui porii.
  • Puteți să vă faceți o mască de lut prin amestecarea unei linguri de pulbere cosmetică din lut (alb sau verde), o linguriță de miere și o linguriță de apă.
  • Imagine intitulată Închidere Pores Pasul 9
    3. Încercați o mască de alge, dacă aveți o combinație sau o piele uscată.O mască de alge marine, ca o mască de lut, va atrage impurități de la porii voștri, precum și să-i ajute să se întoarcă înapoi. Cumpărați o mască de alge marine din magazinul de aprovizionare de frumusețe sau ați făcut data viitoare când mergeți la spa.
  • Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 10
    4. Evitați alegerea la sau popping cosuri. Stoarcerea sau alegerea la acnee poate provoca traume de piele și cicatrizare și pot chiar lărgi permanent porii. Poate fi tentant să pop un zit încăpățânat, dar lăsându-l să fie pentru câteva zile va fi mai bine pentru porii și pielea pe termen lung.
  • Imagine intitulată Închidere Pores Pasul 11
    5. Vizitați un dermatolog pentru soluții mai puternice, mai ales dacă aveți acnee. Persoanele cu pielea uleioasă sau cu acnee au adesea pori mai mari și mai vizibili, care sunt mai greu să scape de. Dacă soluțiile la domiciliu nu funcționează pentru dvs., faceți o întâlnire cu dermatologul dvs. și întrebați despre tratamente. Dați-le o estimare bugetară, deoarece unele soluții pot fi costisitoare. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda:
  • Un exfoliant prescris, cum ar fi micro-un micro.
  • O coajă de acid salicilic sau glicolic în birou, care costă aproximativ 100 de dolari pe tratament.
  • Un tratament cu laser neablativ pentru a strânge porii prin creșterea colagenului. Acest lucru costă aproximativ 500 de dolari pe tratament, iar majoritatea oamenilor au nevoie de 2-3.
  • Partea 3 din 3:
    Tonifiere și hidratare
    1. Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 12
    1. Întotdeauna clătiți și tonați când ați terminat curățarea. Indiferent dacă abur sau folosiți o mască, amintiți-vă întotdeauna să clătiți murdăria când ați terminat. Urmăriți folosind un toner pe față. Tonerul ajută la restabilirea echilibrului pH-ului pielii după curățare, oferindu-i un aspect tânăr, strălucitor și ajutând la închiderea porilor.
  • Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 13
    2. Evitați tonerele cu substanțe chimice care ar putea inflama pielea. Magazinele de aprovizionare de frumusețe poartă multe tonere diferite. Căutați unul care funcționează cu tipul de piele, dar evitați tonerele cu excesul de substanțe chimice, parfumuri și coloranți care ar putea irita sau usca pielea. Aceste tonere vor face mai mult rău decât bine, iar porii dvs. vor ajunge să se uite mai mari în loc de mai mici.
  • Evitați tonerele care conțin alcool, care pot usca pielea.
  • Evitați tonerele care conțin glicerină și parfumuri, deoarece acestea pot provoca reacții alergice.
  • Imagine intitulată Închidere Pores Pasul 14
    3. Încercați oțet de cidru de mere. Oțetul de cidru de mere este fabricat din mere fermentate și este un toner natural, natural pentru orice tip de piele. Se amestecă 1 lingură de oțet de cidru de mere și 1 lingură de apă, apoi utilizați o minge de bumbac pentru ao aplica pe piele după clătire. Lăsați pielea să se usuce, apoi să o hidrateze.
  • Imagine intitulată Închidere Pores Pasul 15
    4. Încercați o mască de miere pentru a vă tona pielea. Câmpia brută este un toner excelent pentru piele. Pur și simplu răspândiți pe față și lăsați-o să stea aproximativ zece minute, apoi clătiți-o cu apă caldă. Porii tăi se vor strânge și fața ta se va simți proaspătă și tinerească.
  • Imagine intitulată Închidere Porys Pasul 16
    5. Finalizați rutina utilizând un hidratant pentru tipul de piele. Folosind un hidratant de față bun este esențial pentru păstrarea poriilor închise. Alegeți un hidratant fără alcool, care nu conține parfumuri și excesuri de substanțe chimice, astfel încât să vă asigurați că nu vă iritați pielea.
  • Imagine intitulată Închidere Pores Pasul 17
    6. Alegeți machiajul care nu vă va bloca porii. Căutați produse care sunt etichetate ca înfundare non-pori sau "non-comedogenic" sau "non-acnegenic."Puteți, de asemenea, produse cu o formulă minerală ne-iritantă. Spălați-vă mâinile înainte de a aplica machiajul, astfel încât să nu obțineți ulei sau murdărie în față și aplicați în cantități mici pentru a reduce acumularea.
  • Aplicarea unui primer înainte de a pune pe machiaj poate reduce apariția porilor.
  • Amintiți-vă întotdeauna să vă luați machiajul la sfârșitul zilei!
  • Machiajul nu ar trebui să vă irită pielea sau să-și facă mai rău starea. Dacă observați că machiajul dvs. vă irită în continuare pielea sau înfundarea porilor, alegeți un alt produs sau un brand.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Schimbați perna cel puțin o dată pe săptămână. Adesea, pielea moartă este păstrată în ele.
  • Rulați gheața peste tot fața dvs. pentru o modalitate rapidă de a închide porii.
  • Porii deschisi pe nas pot însemna că aveți o tendință de a dezvolta negre. Dacă acest lucru este cazul, scoateți-vă capacele eliminate în mod regulat cu ajutorul benzilor de îndepărtare a capului negru.
  • Păstrați un pachet de șervețele feței în geantă, astfel încât pielea dvs. se simte uleioasă sau grasă, puteți opri transformarea în pori deschisi înfundați.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Toner
    • Spălare facială
    • Masca faciala
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar