Cum să găsiți clusterul pleiades star

Pleiade sau șapte surori formează un cluster frumos de stele în apropierea constelației Taurus. Aceasta este una dintre cele mai apropiate clustere de stea pe pământ și poate cea mai frumoasă la ochiul liber. Peste milenii a inspirat folclorul din întreaga lume și este acum studiat ca un loc de naștere recent pentru noi stele.

Pași

Metoda 1 din 2:
Din emisfera nordică
  1. Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 1
1. Căutați pleiade în toamnă și iarnă. În emisfera nordică, clusterul Pleiades Star devine vizibil la observatorii de seară în luna octombrie și dispare în aprilie. Noiembrie este cel mai bun moment pentru a căuta Pleiades, când sunt vizibile de la amurgul în zori și ajung la cel mai înalt punct de pe cer.
  • La începutul lunii octombrie, Pleiadele devin vizibile câteva ore după apusul soarelui. Până în luna februarie, Pleiadele sunt deja mari în cer la apusul soarelui. (Timpul exact depinde de latitudinea dvs.)
  • Pleiadele sunt vizibile la sfârșitul verii și la începutul toamnei, dar numai în mijlocul nopții.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 2
    2. Se confruntă cu cerul sudic. Pleiadele se ridică în sud-est după amurg și călătoresc spre vest în timpul nopții. În timpul vârfului lor în noiembrie, ei urcă în cer și dispar în nord-vest înainte de zori. La sfârșitul iernii și primăvara devreme, ei vor fi vizibili doar pentru câteva ore, călătoresc spre est spre vest în partea de sud a cerului.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 3
    3. Găsiți Orion. Orion Hunterul este unul dintre cele mai faimoase și distincte constelații din cer. Într-o seară de iarnă la o latitudine medie la mijlocul nordului, el se află aproape, la sud, la jumătatea distanței dintre orizont și cerul direct deasupra capului tău. Localizați-l prin centura, o linie dreaptă de trei stele luminoase apropiate împreună. Steaua roșie din apropiere, Betelgeuse, formează umărul stâng (din perspectiva dvs.), în timp ce rigida gigant albastră de pe cealaltă parte a centurii este piciorul drept.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 4
    4. Urmați linia centurii spre Aldebaran. Tratați curea lui Orion ca o săgeată îndreptată spre următorul punct de reper, care se deplasează de la stânga la dreapta pe cer. (De cele mai multe ori și locuri, acest lucru va indica spre nord-vest.) Următoarea stea luminoasă pe care o vedeți în această direcție este o altă stea strălucitoare, roșie-portocalie: Aldebaran. Acesta este cuvântul arab pentru "Adept," probabil numit pentru că urmărește Pleiades în fiecare noapte.
  • Aldebaran nu este într-o linie perfectă cu centura. Nu încercați să ajungeți acolo cu binocluri sau vă puteți pierde.
  • Aldebaran scade sub orizontul din jurul lunii martie sau mai devreme în latitudini extreme nordice. Dacă Aldebaran nu este vizibil, încercați să urmați centura lui Orion până la Pleiades.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 5
    5. Mișcați mai departe pentru a găsi Pleiades. Continuați să vă deplasați ochii în aceeași direcție (de obicei, la nord-vest), de la centura lui Orion la Aldebaran și dincolo. Destul de aproape de Aldebaran, ar trebui să vezi un cluster strâns de stele albastre. Acestea sunt Pleiades, numite și cele șapte surori sau M45.
  • Majoritatea oamenilor pot vedea doar șase stele cu ochiul liber sau chiar doar o aglomerație tulbure dacă poluarea luminoasă interferează. Cu o noapte clară și ochi, ajustați întuneric, puteți vedea mai mult de șapte.
  • Cele șapte surori sunt grupate aproape împreună. De la capăt la capăt Clusterul este numai ⅔ lățimea centurii lui Orion. Acest lucru este mult mai mic decât lungimea marelui DIPPER sau LITTLE DIPPER, modele de stele pe care unii novice Stargazers se confundă cu acest lucru.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 6
    6. Utilizați Taur ca un ghid data viitoare. Red Star Aldebaran, descris mai sus, este și ochiul constelației Taur, taurul. Clusterul de la Hyads Star în apropiere formează bărbia taurului. Dacă vă familiarizați cu această constelație, o puteți găsi ca punct de plecare și căutați Pleiades în apropiere.
  • Taurul poate fi dificil de văzut în timpul unei lunii luminoase, în special în apropierea unei zone urbane.
  • Metoda 2 din 2:
    Din emisfera sudică
    1. Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 7
    1. Urmăriți Pleiades în primăvară și vară. Pleiadele sunt vizibile din octombrie până în aprilie, în timpul primăverii și de vară ale emisferei sudice.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 8
    2. Se confruntă cu cerul nordic. La sfârșitul lunii noiembrie, Pleiadele se ridică în nord-est în jurul lui Dusk și călătoresc spre vest până în zori. Pe măsură ce progresul anotimpurilor, Pleiades începe mai sus pe cer când apar stelele și petrec mai puțin timp pe cer.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 9
    3. Căutați o linie de stele luminoase. Orion stă pe capul său în emisfera sudică, astfel încât unii observatori numesc această constelație în schimb, cu sabia Orion, mânerul îndreptat în sus. Marginea cratiței (sau curea lui Orion) este un trio de stele luminoase într-o linie dreaptă. Această formă distinctă este un punct de plecare pentru localizarea multor constelații.
  • Această linie are Betelgeuse Bright Star Betelgeuse pe o parte, iar rigida albastră albastră pe cealaltă.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 10
    4. Urmați linia rămasă pe cer la Aldebaran. Utilizați linia ca o săgeată îndreptată spre stânga pe cer. Următoarea stea luminoasă în această direcție este Aldebaran, un supergiant roșu strălucitor. Acesta este ochiul constelației taurului taurul. Dacă cerul este clar și luna este slabă, puteți vedea bărbia taurului chiar lângă Aldebaran, formată de Cluster Star Hyades.
  • Imagine intitulată Găsiți clusterul Pleiades Star Pasul 11
    5. Continuați la Pleiades. Continuați să urmați aceeași linie de la centura lui Orion și veți intra într-un grup destul de scăzut de stele albastre. Acestea sunt Pleiade, numite și cele șapte surori - deși majoritatea oamenilor pot vedea doar șase sau mai puține, iar telescoapele pot vedea multe altele. Pleiadele sunt un "asterism," un model de stele mult mai mic decât o constelație. Dacă țineți degetul la lungimea brațului, clusterul este de numai de două ori lățimea miniaturii.
  • sfaturi

    Utilizați binocluri în loc de un telescop. Pleiadele acoperă o zonă destul de mare și binoclurile au un câmp de vedere mai larg decât un telescop
  • Când pleiade dispar, ei încă se ridică deasupra orizontului, dar prea aproape de soarele zori pentru a fi vizibile. Mai târziu, în mai sau iunie, ele pot fi văzute aproape de zori (cu dificultate și vreme clară). Primul "Heliacal Rising" (Ridicarea lângă soare) a anului este legată de festivalurile de primăvară în unele zone.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cer senin
    • Binocluri (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar