Cum de a determina indicațiile spre nord, sud, est și vest

Fiind capabil să determine direcțiile cardinale folosind diferite metode vă poate ajuta să câștigați provocări orientării, să vă ajute să vă găsiți calea dacă sunteți întors în jur sau ar putea chiar să vă salvați gâtul dacă sunteți pierdut singur undeva. Există câteva modalități ușoare de a afla direcții, dar dacă nu aveți o busolă sau un telefon mobil la îndemână, puteți determina în continuare spre nord, spre sud, est și vest.

Pași

Metoda 1 din 7:
Stick Stick
  1. Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 1
1. Colectați-vă uneltele. Deoarece soarele se ridică în est și se fixează în Occident, umbrele pe care le aruncă vor mișca întotdeauna în direcția opusă și puteți observa mișcările lor pentru a determina indicațiile. Pentru această metodă, veți avea nevoie de:
  • Un baston drept care este între două și cinci picioare lungime
  • Un baston drept care are o lungime de aproximativ un picior
  • Două roci, pietre sau alte obiecte (destul de greu încât vântul nu le va lovi în jurul lor).
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 2
    2. Plantați-vă stick-ul în poziție verticală în pământ. Așezați una din stâncile de pe pământ pentru a marca vârful umbrei bastonului.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 3
    3. Așteptați 15 până la 20 de minute. Umbra se va mișca. Luați cea de-a doua stâncă și marcați noua locație a vârfului umbrei bastonului.
  • Dacă puteți aștepta mai mult, faceți acest lucru și plasați mai multe roci pentru a marca umbra schimbătoare.
  • Imagine intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 4
    4. Uneste punctele. Fie trageți o linie dreaptă pe teren între cele două note sau utilizați celălalt stick pentru a conecta punctele și a face o linie dreaptă. Umbra se mișcă în direcția opusă soarelui, astfel încât această linie denotă linia de est-vest: primul punct reprezintă Occidentul, iar al doilea punct reprezintă spre est.
  • Rețineți că această metodă este aproximativă aproximativă și poate fi oprită cu 23 de grade sau așa mai departe la ecuator în prima zi de iarnă sau de vară.Varianța va fi mai departe pe care o obțineți de la ecuator.De exemplu, soarele va crește aproximativ 33 de grade la nord de est în prima zi a vară la 42 de grade latitudine în emisfera nordică și 33 de grade la sud de est în prima zi de iarnă.Se ridică spre est în prima zi a primăverii și se încadrează în întreaga lume.
  • Dacă nu vă amintiți ordinea indicațiilor, începeți cu nordul și mergeți în sensul acelor de ceasornic, folosind acest mnemonic:
    Nvreodată Ela SOggy WAflații.

    Alternativ, imaginea unui ceas cu nord la ora 12:00, la est la ora 3:00, la sud la ora 6:00 și la vest la ora 9:00.

    Metoda 2 din 7:
    Cadranul de umbră
    1. Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 5
    1. Asamblați-vă uneltele. Această metodă este similară cu metoda stick, dar este mai fiabilă parțial deoarece utilizează un timp de observație mai lung, dar mai ales pentru că utilizează timpii egali înainte și după amiază locală.Localizați terenul plat și colectați uneltele:
    • Un baston sau un pol care are o lungime de două până la cinci picioare
    • Un mic stick ascuțit
    • Două roci mici
    • Ceva de genul unui șir lung
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 6
    2. Puneți polul lung în pământ. Acest lucru trebuie făcut înainte de prânz. Oriunde se termină umbra polului, puneți o stâncă.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 7
    3. Atașați șirul la baston și pol. Legați sticla ascuțită la un capăt al șirului, iar celălalt capăt al șirului la pol, asigurându-vă că este suficient de lungă pentru a ajunge la stâncă de pe pământ.Cu această metodă este important ca partea de sus a bățului, partea care aruncă umbra, este direct peste partea bastonului care este în pământ.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 8
    4. Trageți un cerc în jurul polului. Cu roca ca punct de plecare, utilizați bastonul ascuțit care este atașat la pol pentru a desena cercul în sol în jurul polului.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 9
    5. Aștepta. Când umbra de la pol atinge în cele din urmă acest cerc, marcați punctul în care acesta este legat de cealaltă piatră.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 10
    6. Uneste punctele. Linia dreaptă care leagă prima rocă cu a doua rocă este adevărata linie est-vest, unde prima rocă reprezintă Occidentul și cea de-a doua stâncă reprezintă spre est.
  • Pentru a găsi nord și sud de acest punct, nordul va fi nouăzeci de grade în sensul acelor de ceasornic din vest, iar sudul va fi nouăzeci de grade în sensul acelor de ceasornic dinspre est de Est.
  • Metoda 3 din 7:
    Navigarea cu împrejurimile dvs. naturale
    1. Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și West Pasul 11
    1. Căutați soarele la prânz. La prânz, soarele vă poate îndrepta în direcția generală de nord și sud și, în consecință, spre est și de vest, dar nu vă va spune spre nord sau spre sud. În emisfera nordică, mersul direct spre soare la prânz vă va duce la sud, în timp ce mergeți direct departe de soare, vă va duce la nord. În emisfera sudică, opusul este adevărat: spre soare vă va duce la nord, și departe de soare vă va duce la sud.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și West Pasul 12
    2. Utilizați răsăritul soarelui și apusul soarelui pentru direcții aproximative. Soarele se ridică în direcția generală de est și se fixează în direcția generală de vest în fiecare zi, astfel încât să puteți folosi locația răsăritului de soare sau apusului pentru a obține o idee aproximativă de direcție. Faceți răsăritul soarelui și vă confruntați cu East-Nord va fi în stânga și spre sud va fi în dreapta dvs. Se confruntă cu apusul soarelui și vă confruntați cu vest-nordul va fi în dreapta și spre sud va fi în stânga dvs.
  • Locația de răsăritul soarelui și apusul de soare oferă doar o idee aproximativă de direcție 363 de zile ale anului, deoarece soarele se ridică din est și se stabilește spre vest numai pe Equinoxes Vernal și Autumnal (prima zi de primăvară și cădere).
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 13
    3. Uită-te la modul în care vegetația crește. În timp ce folosirea vegetației pentru a determina direcția nu este o știință exactă sau o metodă precisă, de multe ori vă poate oferi o idee de bază despre care direcția. Viața nordică a ecuatorului, soarele este, de obicei, în partea de sud a cerului, iar opusul este adevărat la sud de ecuator. Aceasta înseamnă că frunzele și frunzele vor avea tendința de a fi mai groase și mai dense pe partea sudică a unui copac sau a unui tufiș. Opusul este adevărat în emisfera sudică, unde vegetația va fi mai luxuriantă pe partea de nord.
  • Multe ghiduri vor observa că mușchiul crește doar pe partea de nord a unui copac în emisfera nordică, dar acest lucru nu este adevărat. Cu toate acestea, în timp ce mușchiul poate crește pe toate părțile unui copac, este adevărat că va fi adesea mai denser pe partea care este Shadier (spre nord în emisfera nordică și sudul în emisfera sudică).
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 14
    4. Calculați direcția cu un ceas analogic și soarele. Soarele poate fi folosit împreună cu un ceas de mână non-digital pentru a oferi o idee aproximativă a direcțiilor cardinale dacă vă aflați că vă pierdeți în pădure, dar cel puțin aveți un ceas de mână. În emisfera nordică, îndreptați mâna de ceas pe ceasul tău la soare. Sudul va fi la jumătatea drumului între ora 12 și mâna oră. În emisfera sudică, aliniați ora 12 pe ceasul cu soarele, iar punctul de mijloc dintre acea și mâna oră va arăta spre nord.
  • Când vă îndreptați spre nord, East este în partea dreaptă și spre vest este în stânga ta. Când vă îndreptați spre sud, est este în partea stângă și spre vest este în dreapta dvs.
  • În timpul timpului de economisire a zilei, utilizați o oră în loc de ora 12 pe ceas.
  • Pentru această metodă de lucru, ceasul dvs. trebuie să fie setat pentru timpul corect. De asemenea, poate avea o marjă de eroare de aproximativ 35 de grade, astfel încât această metodă este fiabilă numai pentru o idee aproximativă de direcție.
  • Metoda 4 din 7:
    Navigarea cu Polaris (North Star)
    1. Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 15
    1. Recunoaște Polaris. Polaris, numit și Star de Nord, poate fi folosit în emisfera nordică pentru a vă ajuta să găsiți spre nord. Aceasta este una dintre cele mai rapide căi de a vă determina direcțiile pe timp de noapte dacă nu aveți o busolă sau GPS.
    • Polaris, sau steaua de Nord, nu este una dintre cele mai strălucite stele din cerul de noapte (ceasurile de la 48 cele mai strălucitoare). Este totuși cea mai strălucitoare stea între marele DIPPER și Cassiopeia.Pentru că se află în cerul din jurul Polul Nord, nu se mișcă în jur, adică este util și precis pentru navigație.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 16
    2. Localizați Polaris. Găsiți Big Dipper (cunoscut și ca plug) și micul dipper (aka Ursa Minor). Gândiți-vă la dipperul mare ca o ladă (prin urmare numele), unde mânerul deține o ceașcă, iar marginea exterioară a paharului (cel mai îndepărtat de mâner) indică în cer și spre Polaris. Pentru confirmare, Polaris este ultima stea care alcătuiește mânerul micului dipper.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 17
    3. Desenați o linie imaginară de la Polaris la pământ. Acesta este aproximativ nordul adevărat. Când vă confruntați cu Polaris, vă îndreptați spre nord - în spatele dvs. se îndreaptă spre sud și spre vest va fi în stânga dvs., în timp ce spre est va fi în dreapta dvs.
  • Metoda 5 din 7:
    Navigarea cu Crucea de Sud
    1. Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pas 18
    1. Recunoaște Crucea de Sud. În emisfera sudică, constelația crucii sudice (AKA CRUX) poate fi folosită pentru a vă ghida într-o direcție sudică. Cinci stele fac această constelație, iar cele patru cele mai strălucitoare formează o cruce înclinată.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 19
    2. Utilizați crucea de sud pentru a găsi spre sud. Găsiți cele două stele care alcătuiesc porțiunea longitudinală a crucii și imaginați o linie care se extinde de patru și jumătate mai mare decât lungimea completă a crucii.
  • Când ajungeți la terminalul acelei linii imaginare, trageți o altă linie imaginară care se extinde la sol. Aceasta este, în general, direcția de sud.Când crucea se află orizontal, "patru ori și jumătate" Mark va fi mai puțin de un grad de la adevăratul sud.Când Crucea este verticală sau cu susul în jos, marca va fi de aproximativ două și jumătate de grade (despre lățimea degetului mare) de la adevărata sud.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 20
    3. Alegeți un reper ghidant. Odată ce ați determinat direcția generală în care se află South, ar putea fi util să găsiți un punct de reper la acea locație pe teren, astfel încât să nu pierdeți unde se află South.
  • Metoda 6 din 7:
    Făcând propria tampas
    1. Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 21
    1. Strângeți uneltele și echipamentul. O busolă este un instrument rotund cu toate direcțiile cardinale tipărite pe ea. Un ac rotativ folosește câmpul magnetic al pământului pentru a determina ce direcție se confruntă busola. Puteți face propria dvs. compasare rudimentară dacă aveți câteva articole disponibile. Vei avea nevoie:
    • Un ac de cusut metalic și magnet
    • Un castron sau o ceașcă umplută cu apă
    • Clește și foarfece
    • O plută (sau doar o frunză).
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și West Pasul 22
    2. Frecați acul împotriva magnetului. Faceți acest lucru de cel puțin 12 ori dacă utilizați un magnet slab ca un magnet de frigider sau de aproximativ cinci ori dacă aveți un magnet mai puternic. Acest lucru va magnetiza acul.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și West Pasul 23
    3. Tăiați un disc cu o singură trimestru de plută. Apoi, utilizați cleștii pentru a împinge acul prin discul de plută. (Dacă nu aveți o plută, puteți plasa acul pe o frunză.)
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 24
    4. Așezați discul de plută în centrul vasului de apă. Acul va fi liber să se rotească ca un ac de busolă și se va alinia în cele din urmă cu poli.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 25
    5. Așteptați ca acul să înceteze filarea. Dacă a fost magnetizată corespunzător, ar trebui să vă spună linia de nord-sud. Rețineți că, dacă nu aveți o busolă sau altă referință, nu veți ști dacă acul indică spre nord sau spre sud, doar că indică unul sau altul.
  • Multe site-uri web și cărți spun că puteți magnetiza un ac din metal prin frecare cu lână sau mătase, dar aceasta va crea numai electricitate statică, nu magnetism.
  • Metoda 7 din 7:
    Determinarea direcției cu dispozitive magnetice sau electronice
    1. Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și vest pasul 26
    1. Găsiți-vă direcția cu o busolă. Zi sau noapte, folosind o busolă, GPS sau un telefon mobil echipat fie cu cea mai bună și mai ușoară modalitate de a determina indicațiile. Aceste dispozitive sunt, de asemenea, cele mai exacte, făcându-le cele mai fiabile metode. Dar, este important să rețineți că atunci când compasul punctează spre nord, de exemplu, vă îndreptați în direcția nordului magnetic, care este diferită de cea de nord adevărată (același lucru este valabil și pentru sudul magnetic față de adevarat la sud).
    • Pe măsură ce vă rotiți în direcții diferite, acul compas se va roti, indicând ce direcție cu care vă confruntați.
    • O busolă va da citiri false în jurul obiectelor metalice, cum ar fi cheile, ceasurile și cataramele curelelor. Același lucru este valabil și pentru obiectele magnetice, cum ar fi anumite roci sau linii electrice.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre Nord, Sud, Est și West Pasul 27
    2. Utilizați un sistem global de poziționare. Un GPS este, fără îndoială, cel mai simplu mod de a determina direcția sau de a vă găsi drumul, deoarece aceste dispozitive electronice utilizează sateliți pentru a vă poziționa locația. Un GPS poate fi folosit pentru a vă spune unde vă aflați, vă dați instrucțiuni la o anumită locație și urmăriți-vă mișcările. Un GPS trebuie încărcat și să aibă o baterie de lucru care să fie funcțională. De asemenea, ar trebui inițializată înainte de utilizare, astfel încât să se orienteze în sine (știe unde este) și descărcați cele mai actuale și mai precise hărți.
  • Porniți GPS-ul dvs. și lăsați-l să încarce și să achiziționeze semnalul.
  • Nu numai că GPS-ul va avea o busolă pe care o puteți folosi pentru a determina în ce mod este spre est, vest, nord sau sud, dar pe hartă va avea, de asemenea, o săgeată care arată în direcția în care vă confruntați.
  • Coordonatele dvs. vor apărea în partea de sus a ecranului, oferindu-vă și longitudinea și latitudinea dvs.
  • Deoarece un GPS navighează folosind sateliți, clădiri înalte, copaci mari și alte structuri geografice pot interfera cu semnalul său.
  • Imaginea intitulată Determinați indicații spre nord, sud, est și West Pasul 28
    3. Transformați telefonul mobil într-un dispozitiv de navigare. Cele mai multe telefoane moderne sunt echipate cu o busolă, GPS sau ambele. Există, de asemenea, aplicații pe care le puteți descărca sau software-ul pe care îl puteți instala pentru a dota telefonul cu aceste caracteristici. Pentru a utiliza funcția GPS de pe telefon, acesta trebuie conectat la Wi-Fi sau la rețeaua dvs., iar serviciile dvs. GPS sau locație trebuie să fie activate.
  • Pentru a accesa aceste dispozitive, căutați aplicații numite "Compass", "Hărți" sau "Navigare."
  • sfaturi

    Dacă planificați o excursie de drumeții, este întotdeauna o idee bună să mergeți pregătit cu alimente, apă și o busolă și hartă cel puțin. Evitați doar drumeții, dar dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că altcineva știe unde veți fi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar