Cum să găsiți qibla pentru rugăciune

Pentru oamenii de credință musulmană, cunoașterea Qibla sau direcția rugăciunii, este foarte importantă. Această direcție este spre Ka`bah în Makkah, Arabia Saudită. Există mai multe metode pe care le puteți utiliza pentru a se orienta în direcția corectă atunci când într-o locație nefamiliară.

Pași

  1. Imaginea intitulată Găsiți Qibla pentru rugăciune Pasul 1
1. Știți unde vă aflați în lume în legătură cu Makkah (Mecca). În timp ce concepția greșită comună este că musulmanii se roagă întotdeauna cu fața spre est, este doar adevărat dacă sunteți la vest de Makkah. În SUA, direcția este est-sud-est. Dacă vă aflați în Japonia, vă veți confrunta cu vest-sud-vest, iar în Africa de Sud, vă veți confrunta cu nord-nord-est.
Metoda 1 din 5:
Folosind Soarele
  1. Imagine intitulată Găsiți Qibla pentru rugăciune Pasul 2
1. Folosește soare. Pentru milenii, navigatorii s-au bazat pe soare pentru a-și cunoaște direcția. Pur și simplu știind unde se ridică soarele și seturile vă pot aduce în direcția generală a Mecca.
Metoda 2 din 5:
Folosind un sundial
  1. Imaginea intitulată Creșterea unui copac de lemn de santal Pasul 1
1. Face un sundial. Găsiți terenul de nivel, și înainte de prânz, puneți un stick sau alt obiect vertical care este la aproximativ 3 picioare (1m) ridicat.
  • Imaginea intitulată ieși din Quicksand Pasul 11
    2. Faceți o marcă pe pământ la vârful umbrei.
  • Imagine intitulată face stick-uri fuzz pentru un pas de incendiu 1
    3. Măsurați lungimea umbrei și trageți un cerc în jurul bastonului folosind lungimea umbrei ca rază.
  • Imagine intitulată Țineți bețișoarele 1
    4. Pe măsură ce ziua progresează, umbra se va scurta și se va îndepărta de cerc. În cele din urmă va începe să se prelungească ca ziua poartă și apoi să atingă din nou cercul. În acel moment, faceți o altă marcă și trageți o linie între cele două semne pe care le-ați făcut.
  • Linia este spre vest spre est, cu primul punct fiind spre vest, al doilea fiind spre est.
  • Imaginea intitulată Găsiți Qibla pentru rugăciune Pasul 3
    5. Desenați o linie perpendiculară pe linia de vest-est, iar aceasta este linia dvs. de nord-sud.
  • Metoda 3 din 5:
    Folosind un ceas
    1. Imagine intitulată Găsiți Qibla pentru rugăciune Pasul 4
    1. Utilizați un ceas. Utilizarea oricărui ceas analogic cu o oră și minut, vă va permite să găsiți indicații.
    • În emisfera nordică. Țineți ceasul orizontal și îndreptați mâna spre soare.
    • Direcția care se află la jumătatea distanței între mâna oră și ora 12 pe ceasul tău este la sud. De acolo, puteți determina cu ușurință celelalte direcții.
    • În emisfera sudică. Țineți ceasul orizontal și îndreptați marcajul de la ora douăsprezece la soare.
    • Direcția care se află la jumătatea drumului între ora 12 și mâna de oră va fi la nord.
    Metoda 4 din 5:
    Folosind o busolă
    1. Imagine intitulată Găsiți Qibla pentru rugăciune Pasul 5
    1. Folosește o busolă. Această metodă încercată și adevărată nu vă va spune unde se află Qiblah, dar dacă știți unde vă aflați în legătură cu Makkah, este mult mai precis decât un băț în pământ. Instrucțiuni mai detaliate despre cum să găsești Qibla folosind o busolă pot fi găsite aici sau urmați acest lucru:
    • Ia-ți o busolă Qibla.
    • Aflați direcția spre Mecca din locația dvs.
    • Țineți-vă compasul plat, așteptați ca cadranul să se stabilească. Întoarceți-vă spre direcția spre Makkah pentru locația dvs. Terminat.
    Metoda 5 din 5:
    Folosind tehnologia avansată
    1. Imagine intitulată Găsiți Qibla pentru rugăciune Pasul 6
    1. Utilizați tehnologia avansată.
    • Există peste o duzină de aplicații gratuite de iPhone sau iPad (arata ca Athan Pro sau Qibla), care vor folosi GPS-ul încorporat și compasul pentru a indica exact direcția corectă, indiferent unde vă aflați în lume.
    • Internetul are site-uri care vor calcula direcția care este cea mai scurtă distanță față de Al Qiblah.

    sfaturi

    Coordonatele geografice exacte pentru Kaaba sunt de 21 ° 25`21.15 "N 39 ° 49`34.1 "E.
  • Dacă călătoriți într-o locație nefamilară sau într-un loc în aer liber, încercați să vă mențineți locația în prealabil, apoi utilizați una dintre tehnicile menționate mai sus pentru a găsi direcția corectă către Makkah.
  • Dacă aveți un PDA, există câteva aplicații software-ului islamic gratuit, care vă pot arăta Qibla în timpul zilei sau pe noapte, pe baza locației dvs.
  • Plăcile de rugăciune sunt disponibile care conțin o busolă pentru a ajuta la localizarea Qibla.
  • Puteți utiliza un serviciu, cum ar fi Qiblafder pentru a localiza unde Qibla este din diferite locuri din întreaga lume.
  • Puteți participa la o moschee locală, care se va confrunta cu Qibla sau are linii pe teren care vă arată unde să stați.
  • Un musulman este obligat să-i facă "cea mai bună estimare" din Qibla în cazul în care nu este sigur. Prin urmare, un laic care nu poate fi încrezător în aceste metode complexe sau tehnice, ar trebui să folosească o busolă de un fel când este ușor accesibilă în telefoanele mobile, mașinile și chiar în magazinele de dolari. Cu toate acestea, în cazul în care o busolă nu este disponibilă, aceste alte tehnici ar putea fi utilizate pentru estimare.
  • Avertizări

    Soarele se ridică și se fixează în locuri diferite, în funcție de timpul anului (vara vs. iarna) și locația dvs. pe glob. De asemenea, găsirea direcției utilizând Soarele devine mai puțin fiabilă cu cât sunteți mai aproape de Ecuator.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar