Cum să găsiți marele dipper

Big Dipper este probabil cea mai faimoasă grupare de stele din cer. Face parte dintr-o constelație mai mare de stele numite Ursa major sau ursul mare și are caracteristici în legendele multor culturi. Vă poate ajuta cu navigația și timpul de informare. Nu este foarte dificil să se spună dacă știi ce cauți.

Pași

Partea 1 din 4:
Noțiuni de bază în poziția corectă
  1. Imaginea intitulată Găsiți big dipperul 1
1. Găsiți locul potrivit. Poziționați-vă într-o locație în care nu există iluminare luminoasă. Veți avea o șansă mai bună de a observa dipperul mare într-o zonă care nu este poluată cu lumină.
  • De asemenea, trebuie să vă poziționați într-un loc unde orizontul nordic este clar.
  • Așteptați până când întunericul cade. Nu veți găsi marele dipper în timpul zilei. Cel mai bun timp de vizionare este între martie și iunie și aproximativ 10 p.M.
  • Imaginea intitulată Găsiți big dipperul 2
    2. Uită-te la nord. Pentru a găsi marele dipper, trebuie să te uiți în cerul nordic. Determinați ce direcție este spre nord folosind o busolă magnetică sau o hartă. Înclinați-vă capul înapoi, astfel încât să vă uitați la cer la un unghi de 60 de grade.
  • În timpul navetei și toamnei, Big Dipper va fi mai aproape de orizont, așa că nu căutați destul de mult.
  • Dacă sunteți situat la nord de Little Rock, Arkansas, ar trebui să puteți vedea marele Dipper toată noaptea în orice oră și în orice zi a anului.
  • Dacă locuiți până la nordul New York sau mai departe spre nord, Big Dipper nu trebuie să se scufunde niciodată sub orizont. În locațiile de sud, poate fi mai dificil să vedeți dipperul mare mare în toamnă, când unele dintre stelele sale pot fi ascunse.
  • Imagine intitulată Găsiți dipperul mare 3
    3. Determină diferențele sezoniere. Sezonul contează aici. Dacă este vorba de primăvară sau vară, dipperul mare va fi mai mare pe cer. Dacă este căderea sau iarna, Big Dipper va fi mai aproape de orizont.
  • Spunând "primăvara și căderea" vă va ajuta să vă amintiți unde să căutați marele dipper.
  • În toamnă, marele dipper se va odihni la orizont în seara. În timpul iernii, mânerul poate părea să fie încurcat de la castron. Veți găsi marele dipper cu susul în jos în primăvară și, în vară, castronul se va sprijini spre pământ.
  • Partea 2 din 4:
    Localizarea dipperului mare
    1. Imaginea intitulată Găsiți big dipperul 4
    1. Spot Big Dipper. Dipperul mare este în formă de castron și un mâner. Există trei stele în mânerul Big Dipper organizat într-o linie. Există 4 stele care alcătuiesc castronul mare al dipperului (arată ca un pătrat neregulat). Întregul mare Dipper pare oarecum ca un zmeu, cu șirul fiind mânerul și castronul fiind kite însuși.
    • Ultimele două stele ale mânerului Big Dipper sunt numite indicii. Ele sunt numite Dubhe și Merak. Cea mai strălucitoare stea este Alioth, care este a treia stea de pe mâner, cea mai apropiată de castron.
    • Vârful mânerului mare de dipper este numit Alkaid. Este o stea fierbinte care înseamnă "liderul."Este cea de-a treia cea mai strălucitoare stea din Ursa Major și de șase ori mai mare decât soarele. Mizar este următorul pe mâner după alkaid. De fapt, este alcătuită din două stele duble.
    • Megrez este steaua care leagă coada la baza castronului. Este cea mai slabă dintre cele șapte stele ale marelui DIPPER. Phecda este cunoscută sub numele de "coapsa ursului."Este situat la sud de Megrez și face parte din arcul.
  • Imaginea intitulată Găsiți big dipperul 5
    2. Găsi Steaua Nordului. Dacă puteți găsi steaua de Nord, ar trebui să puteți găsi marele dipper și viceversa. Stelea de Nord este de obicei luminoasă. Pentru ao găsi, uitați-vă în cerul de nord de aproximativ o treime din calea de la orizont la vârful cerului (care se numește Zenith). Steaua de Nord este, de asemenea, numită Polaris.
  • Big Dipper se rotește în jurul stea de nord prin toate sezoanele și prin noapte. Stelele Dipperului Big sunt la fel de luminoase ca cele ale starului de Nord. Steaua de Nord este adesea folosită pentru navigație, deoarece puncte "nordul geografic."
  • Steaua de nord este cea mai strălucitoare stea din micul dipper și la sfârșitul mânerului său. Urmăriți o linie imaginară de la starul de Nord în jos și ar trebui să puteți găsi cele două stele la sfârșitul mânerului mare al DIPPER, care se numește stele de pointer pentru că se îndreaptă spre DIPPER BIG. Polaris este de aproximativ cinci stele mai îndepărtate de distanța dintre stelele de pointer în sine.
  • Imagine intitulată Găsiți big dipperul 6
    3. Utilizați dipperul mare pentru a spune timp. Big Dipper este ceea ce se numește circumpolar. Aceasta înseamnă că nu se ridică sau se fixează ca soarele. În schimb, se rotește în jurul Polul Cestelor Nord.
  • De-a lungul nopții, se rotește în jurul polului, în sens contrar acelor de ceasornic, primul castron. Ea face o revoluție completă în jurul polului o dată pe zi laterală. O zi siderală este definită ca patru minute mai scurte decât ziua standard de 24 de ore.
  • Astfel, puteți folosi rotațiile mari ale DIPPER pentru a urmări timpul.
  • Partea 3 din 4:
    Învățarea legendelor marelui DIPPER
    1. Imagine intitulată Găsiți big dipperul 7
    1. Studiați Lore Big Dipper. Unii americani nativi au văzut castronul marelui dipper ca un urs. Stelele mânerului erau trei războinici care îl urmăresc.
    • Alți americani nativi au văzut castronul mare al lui Dipper ca flancul ursului și mânerul său ca coada ursului. În Regatul Unit și Irlanda, Big Dipper este numit "Plug", care derivă din stargazingul nordic în care se credea că Dogperul mare a fost cel șef, Odin, vagonul sau carul. În limba daneză, ei o numesc "Karlsvogna" sau Charles Wagon.
    • Diverse culturi văd dipperul mare ca ceva diferit. În China, Japonia și Coreea, este o ladă. În nordul Angliei, un celător, în Germania și Ungaria, un cărucior și în Olanda, o cratiță. Este o plasă de somon în Finlanda și un sicriu în Arabia Saudită.
    • Sclavii americani au ieșit și-au găsit drumul spre libertate în nord de-a lungul căii ferate subterane, fiind spus să "urmeze tărâmul de băut."Astfel, Big Dipper a fost folosit ca o metodă de navigație. MicMAC-urile din Canada au văzut castronul mare de dipper ca fiind un urs ceresc, cu cele trei stele de mânerul său fiind vânători care urmăresc ursul.
  • Imaginea intitulată Găsiți big dipperul 8
    2. Aflați distanțele mari ale stelelor de la Pământ. Stelele care alcătuiesc Big Dipper fac parte din clusterul Major Ursa major. Cea mai îndepărtată stea de pe Pământ, Alkaid, alcătuiesc mânerul și este de 210 de ani lumină de pe Pământ.
  • Celelalte stele sunt Dubhe (105 ani lumină de la Pământ) - Phecda (90 de ani) - Mizar (88 ani lumină) - Merak (78 ani lumină) - Alioth (68 ani lumină) - și Megrez (63 ani lumina).
  • Aceste porniri sunt în mișcare. Astfel, în aproximativ 50.000 de ani, marele dipper nu va mai păstra aceeași formă.
  • Partea 4 din 4:
    Găsirea micului DIPPER și URSA Major
    1. Imagine intitulată Găsiți big dipperul 9
    1. Utilizați steaua de Nord pentru a găsi Ursa mică. Odată ce ați găsit Big Dipper, ar trebui să puteți observa cu ușurință micul dipper.
    • Amintiți-vă că cele două cele mai îndepărtate cele mai multe stele din mânerul marelui DIPPER indică Star de Nord. Stelea de Nord este prima stea din mânerul micului dipper.
    • Micul dipper nu este la fel de luminos ca și DIPPER BIG. Arată asemănătoare cu DIPPER BIG, totuși. Are un mâner compus din trei stele care se conectează la un castron de patru stele. Este mai greu să găsiți micul dipper, deoarece stelele nu sunt la fel de luminoase în ea, mai ales dacă vă aflați într-un oraș.
  • Imaginea intitulată Găsiți big dipper pasul 10
    2. Utilizați dipperul mare pentru a găsi Ursa major. Big Dipper este ceea ce se numește un asterism. Asta înseamnă că este un model de stele care nu este o constelație. Face parte din constelația Ursa majoră, ursul mare.
  • Stelele mari de dipper sunt coada ursului și posterioare. Ursa Mare constelația poate fi mai bună observată în aprilie la aproximativ 9 p.M. Utilizarea unui desen pentru referință (există multe online) ar trebui să vă ajute să schițezi restul stelelor care formează ursul mare odată ce găsiți DIPPER BIG.
  • URSA Major este a treia cea mai mare constelație și una din cele 88 de constelații oficiale.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă când încercați să găsiți Ursa Major, că DIPPER BIG este coada marelui ursului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar