Cum să găsiți direcția fără o busolă

Drumeții sau campinguri pot fi o modalitate distractivă, interesantă de a lua în mare în aer liber. Dar dacă călătoriți într-o zonă cu care nu sunteți foarte familiarizați, poate fi adesea ușor să mutați traseul și să vă pierdeți drumul. În timp ce ar trebui să aveți întotdeauna o busolă în consumabilele dvs. pentru a fi în siguranță, vă puteți găsi uneori fără un instrument de navigație. Din fericire, există mai multe moduri de a vă găsi direcția fără ajutorul unei busole - astfel încât să doriți să vă spălați pe câțiva dintre ei înainte de următoarea călătorie de drumeții sau camping doar pentru a fi în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 5:
Folosind steaua de Nord pe timp de noapte în emisfera nordică
  1. Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas compas 1
1. Identificați dipperul mare. Big Dipper este compus din șapte dintre cele mai strălucite vedete ale cerului și se găsește fie înalte, fie scăzute în cerul nordic, în funcție de sezon. De asemenea, se rotește în jurul starului de Nord, motiv pentru care este important atunci când încercați să găsiți direcția în emisfera nordică. Atâta timp cât vă aflați nu mai mică de aproximativ 39 de grade latitudine nordică (latitudinea Washingtonului, DC), constelația este întotdeauna deasupra orizontului. (Puteți vedea dipperul mare la o latitudine inferioară dacă sunteți pe ocean.) Patru stele formează castronul mare al DIPPER, în timp ce celelalte trei formează un mâner.
  • Expresia "primăvara și căderea" vă poate ajuta să vă dați seama unde să vă uitați pe cer pentru DIPPER BIG Bazat pe anotimpuri. În primăvara și vara, este situat în sus pe cer. La nopțile de toamnă și de iarnă, o veți găsi mai jos pe cer, mai aproape de orizont.
  • Imagine intitulată Găsiți direcția fără un pas compas 2
    2. Utilizați stelele pointer pentru a găsi steaua de Nord. Indiferent de sezon, cele două stele care formează marginea exterioară a castronului mare al lui Dipper, îndrept întotdeauna spre starul de Nord. Dacă desenezi o linie imaginară de la pointer stele de pe cer la următoarea stea mai strălucitoare, veți găsi steaua de Nord.
  • Dacă aveți probleme cu găsirea de steaua de Nord, întindeți-vă complet brațul și vă răspândiți degetele. Distanța dintre starul de top pointer și steaua de Nord ar trebui să fie de aproximativ aceeași distanță ca degetul mare este de la degetul mijlociu.
  • Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas al compasului 3
    3. Localizați spre nord. Spre deosebire de stelele din constelația mare de dipper, steaua de Nord este întotdeauna situată la punctul fix în cer, ceea ce nu o lasă niciodată mai mult de 1 grad de la True Nord. Înseamnă că atunci când ați identificat steaua de nord în cer, știți că vă confruntați spre nord. Din această poziție, direcția opusă ar fi la sud, în timp ce Est ar fi spre dreapta și vestul ar fi la stânga.
  • Folosind steaua de Nord pentru a găsi direcția dvs. funcționează cel mai bine într-o noapte clară. Dacă cerul este întunecat sau există nori, este posibil să nu puteți identifica cu ușurință DIPPERUL BIG.
  • Dacă sunteți într-o zonă în care munții, copacii sau alte obiecte blochează cerul de noapte, este posibil să nu puteți utiliza fie steaua de Nord pentru a vă găsi direcția.
  • Metoda 2 din 5:
    Folosind două bastoane pe timp de noapte în emisfera nordică
    1. Imagine intitulată Găsiți direcția fără un pas de compas 4
    1. Conduce un băț în pământ. Încercați să găsiți un baston care are o lungime de aproximativ 2 metri și îl împingeți în pământ suficient pentru ao asigura, astfel încât acesta este în poziție verticală. De asemenea, este important să alegeți un baston cât mai drept posibil. Odată ce este ferm în pământ, stați sau înclinați lângă baston, astfel încât vârful său să fie la nivelul ochilor.
    • Dacă nu găsiți un băț care este suficient de lung, stâlpii de cort funcționează, de asemenea, bine.
  • Imagine intitulată Găsirea direcției fără un pas de compas 5
    2. Plasați un băț mai înalt în spatele primului. Stickul trebuie să fie de aproximativ 3 până la 4 metri lungime, astfel încât vârful său să stea deasupra vârfului primului stick. Din poziția dvs. așezată sau înclinată, utilizați vârfurile ambelor bastoane pentru a se alinia pe o stea strălucitoare pe cer. Este posibil să aveți nevoie să mutați ușor stick-urile pentru a alinia corect steaua
  • Veți ști că aveți bastoanele în mod corespunzător dacă trageți o linie imaginară între ochi, vârfurile bastoanelor și steaua.
  • Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas de compas 6
    3. Așteptați câteva minute. Trebuie să dați stelei ceva timp pentru a "mișca". Țineți minte că steaua nu se mișcă de fapt - Pământul se rotește, ceea ce face ca steaua să par să se miște. Cheia este de a fi răbdător - poate dura oriunde de la 5 minute la o jumătate de oră pentru a observa mișcarea. Modul în care starul "se mișcă" vă va ajuta să vă dați seama de direcția din emisfera nordică.
  • Dacă steaua se mută, vă îndreptați spre est.
  • Dacă se mișcă, vă îndreptați spre vest.
  • Dacă se mișcă bine, vă îndreptați spre sud.
  • Dacă se mișcă spre stânga, vă îndreptați spre nord.
  • În unele cazuri, steaua poate părea să se miște în două direcții. De exemplu, s-ar putea mișca în sus și la dreapta, pe care vrei să spui că te confrunți cu sud-est.
  • Metoda 3 din 5:
    Folosind luna Crescent pe timp de noapte
    1. Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas compas 7
    1. Identificați dacă sunteți în emisfera nordică sau sudică. În funcție de emisfera în care vă aflați, Luna Crescent vă va ajuta să identificați nici sudul sau nordul. Emisfera nordică este partea Pământului care este la nord de ecuator, în timp ce emisfera sudică este compusă din zona de sub ecuator.
    • Toată America de Nord și Europa se află în emisfera nordică. Cea mai nordică parte din America de Sud, două treimi din Africa, și cea mai mare parte din Asia sunt, de asemenea, în emisfera nordică.
    • Australia, Antarctica, cea de-a treia din sudul Africii, aproximativ 90% din America de Sud, iar unele insule sudice de pe coasta Asiei se află în emisfera sudică.
  • Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas de compas 8
    2. Localizați Luna Crescent. Această metodă pentru găsirea direcției dvs. numai în cazul în care luna se află fie în fazele semilunării ceară, fie în fazele semilunii, care apar la aproximativ șapte zile în fiecare lună calendaristică. Fazele de semilună apar de obicei la începutul și sfârșitul lunii.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă va exista o Lună Crescent într-o anumită seară, există o serie de calendare online care oferă fazele lunare pentru fiecare lună. Face doar o căutare pentru "calendar de faze Moon" sau "calendar de faze lunare."
  • Imagine intitulată Găsiți direcția fără o pasaj compass 9
    3. Desenați o linie imaginară din "coarnele" lunii la orizont. Cu privirea dvs. fixată ferm pe lună, imaginea o linie din cele două puncte ale semilinei care urmărește tot drumul până la partea de jos a orizontului. Dacă vă aflați în emisfera nordică, punctul în care linia se întâlnește cu orizontul este aproximativ la sud. În emisfera sudică, punctul în care linia se întâlnește cu orizontul este aproximativ la nord.
  • Dacă aveți probleme în urma liniei imaginare până la orizont, poate ajuta la menținerea unui băț prin vârfurile Lunii Crescent ca ghid.
  • Metoda 4 din 5:
    Folosind un ceas de mână analog în timpul zilei
    1. Imagine intitulată Găsiți direcție fără o pasaj compas 10
    1. Asigurați-vă că ceasul dvs. este corect. Pentru ca această metodă să funcționeze, trebuie să aveți un ceas analog cu mâinile care sunt setate la ora corectă. Verificați că ceasul dvs. este în ordinea corectă de lucru și ambele mâini se mișcă așa cum ar trebui.
    • Nu veți putea utiliza această metodă dacă aveți un ceas digital, deoarece mâna ceasului analogic este crucială pentru a vă ajuta să găsiți direcția.
  • Imagine intitulată Găsiți direcția fără un pas compas 11
    2. Țineți nivelul de vizionare a ceasului cu solul. Este mai bine dacă ceasul este, de asemenea, pe o suprafață plană. Încercați să o luați de pe încheietura mâinii și plasându-l astfel încât să se odihnească pe palma mâinii. Ar trebui să-l țineți în fața ta așa cum ați fi o busolă.
  • Este adesea mai ușor să țineți ceasul constant dacă utilizați mâna liberă pentru a susține mâna care ține ceasul de dedesubt.
  • Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas de compas 12
    3. Poziționați ceasul pe baza emisferei. Procedura de găsire a direcției dvs. cu ceasul diferă în funcție de locul în care vă aflați în lume. Dacă vă aflați în emisfera nordică, poziționați ceasul astfel încât punctele de mână la soare la soare. În emisfera sudică, țineți ceasul, astfel încât "12" este îndreptat spre soare.
  • În emisfera nordică, uitați-vă la locul în care "12" este pe ceasul tău cu mâna oră îndreptată spre soare. Găsiți punctul de la jumătatea drumului și mâna de oră - această direcție ar fi la sud, în timp ce direcția opusă ar fi la nord.
  • Dacă vă aflați în emisfera sudică, uitați-vă la locul în care mâna este pe ceasul dvs. cu "12" arătați la soare. Găsiți punctul de la jumătatea drumului și "12" - această direcție ar fi la nord, în timp ce opusul ar fi la sud.
  • În timpul timpului de economii de zi, care are loc primăvară până la cadere timpurie, direcția dvs. va fi ușor oprită. Pentru a obține direcția corectă, ajustați mâna ceasului de ceas mai devreme cu o oră pentru a obține cele mai exacte rezultate.
  • Metoda 5 din 5:
    Observând natura în timpul zilei
    1. Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas compas 13
    1. Evaluați copacii pentru cea mai grea parte. Copacii sunt rareori simetrici, deci o parte întotdeauna pare să aibă mai multă creștere decât alta. Deoarece plantele au nevoie de lumina soarelui pentru a crește, partea care primește cea mai mare lumină soarelui va apărea de obicei mai greu. În emisfera nordică, soarele își petrece cel mai mult timp în partea de sud a cerului, astfel încât partea mai densă a copacului se va confrunta, de obicei, la sud. În emisfera sudică, partea mai mare a copacului, de obicei, arată spre nord.
    • Pentru a decide cu exactitate care parte a copacului este cea mai grea, ar trebui să mergeți tot timpul în jurul ei de câteva ori. Dacă vă uitați doar la una sau două părți, este posibil să nu puteți spune unde este cel mai dens.
    • Este mai ușor să folosiți această metodă cu copacii singuri într-un câmp deschis. Într-o zonă împădurită, copacii concurează pentru lumina soarelui, deci nu este la fel de evident în ce direcție cresc.
  • Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas compas 14
    2. Căutați mușchi pe copaci. În multe cazuri, mușchiul tinde să crească pe partea copacilor care sunt cel mai umbrite. În emisfera nordică, asta înseamnă că vei găsi de obicei mușchi pe partea copacului care arată spre nord. În emisfera sudică, ați găsi de obicei mușchi pe partea copacului care arată spre sud.
  • Este important să rețineți că alți factori pot crea condiții umbrite care să încurajeze mușchi să crească pe o anumită parte a unui copac. Copacii care sunt umbrite de alți copaci într-o zonă împădurită și copaci care cresc pe pante vă pot arunca direcția.
  • Imagine intitulată Găsiți direcție fără un pas de compas 15
    3. Căutați cactusul gigant al barilului în deșert. Acest cactus, care este originar din sud-vestul Statelor Unite și din nordul Mexicului, crește strâns spre sud. Asta pentru că partea de nord a plantei este mai puțin protejată de soare, așa că crește mai repede. Dacă observați un cactus de baril gigant, veți cunoaște direcția pe care o crește spre Sud, așa că direcția opusă este spre nord.
  • Cactusul gigantic al barilului crește de obicei între 3- și 9 picioare, și trăiesc spini într-o varietate de culori, inclusiv roșu, bronz și galben. Cacții mai vechi produc adesea flori portocalii sau galbene strălucitoare.
  • sfaturi

    Indiferent de metoda preferați pentru găsirea direcției fără o busolă, practica face perfect. Treceți prin metoda aleasă de mai multe ori cu o busolă la îndemână, astfel încât să puteți fi siguri că știți cum să o faceți cu rezultate exacte.
  • În unele locuri în care concesia și drumurile laterale formează un model de rețea și nu sunteți familiarizați cu traseul pe care îl întâmpinați, cel mai probabil va trece un drum mai devreme sau mai târziu, ceea ce ar trebui să vă ajute la rulmenții dvs.
  • O altă metodă de utilizat este LARD, care înseamnă "Stânga, sus, dreapta, în jos". Puteți face acest lucru cu orice stea, nu doar steaua de Nord. Stelele vor apărea să se rotească la stânga când se confruntă spre nord, până când se îndreaptă spre est, la dreapta când se confruntă spre sud și în jos când se confruntă spre vest.
  • Avertizări

    Dacă intenționați o excursie de drumeții sau camping într-o zonă pe care nu ați mai fost niciodată înainte, este mai bine să investiți într-o busolă sau un dispozitiv GPS. Poate fi foarte ușor să vă pierdeți pe un teren necunoscut și puteți să vă întoarceți în pericol serios dacă nu vă puteți găsi drumul înapoi la traseu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar