Cum să determinați adevăratul nord

Știați că majoritatea compasurilor nu indică de fapt Polul Nord? E adevarat! De fapt, cele mai multe compasuri punct în direcția Magnetic Nord, Un loc în Arctica care este aproape de (dar nu la fel ca) Polul Nord. În situații casual, de zi cu zi, această diferență minoră este adesea ignorată, dar dacă încercați serios să navigați în pustie, poate prezenta probleme. Din fericire, există o varietate de modalități de a găsi nordul geografic (direcția care indică spre Polul Nord) folosind totul de la un computer modern la nimic mai mult decât soarele, luna și stelele.

Pași

Metoda 1 din 2:
Ajustarea unei compasi pentru declinare
  1. Imaginea intitulată Determinați adevăratul nord Pasul 1
1. Găsiți declinația locală de la NGDC. Unul dintre lucrurile care pot face diferența între nordul adevărat și magnetul, atât de dificil pentru navigatori, este că efectul asupra compasurilor se poate schimba în timp. Acest fenomen se numește declinare - pe măsură ce câmpul magnetic al Pământului fluctuează, numărul de grade prin care va fi o busolă "Off" de la True Nord se va schimba în consecință. Astfel, pentru a vă ajusta cu precizie compasul pentru a ține cont de acest efect, veți avea nevoie de o valoare recentă de declinare pentru locația dvs.
  • Din fericire, Centrul Național de Date Geofizică (NGDC) păstrează înregistrările actualizate ale valorilor de declinare globală. La site-ul NGDC, puteți introduce locația dvs. curentă pentru a primi cea mai recentă valoare de declinare disponibilă pentru zona dvs.
  • Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 2
    2. Alternativ, găsiți declinarea dvs. dintr-o hartă. Unele hărți fizice vor include, de asemenea, valori de declinare pentru zona afișată pe hartă. Hărțile topografice sunt cel mai probabil să includă aceste informații, deși pot fi și în alte tipuri de hărți. Dacă intenționați să navigați prin hartă și busolă, luați în considerare verificarea legendei hărții pentru a vedea dacă harta conține date exacte de declinare.
  • Notă, desigur, acea declinare se schimbă în timp, atât de vechii hărți pot deveni rapid depășită. Pentru valorile cele mai exacte, utilizați cea mai recentă hartă publicată disponibilă.
  • Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 3
    3. Găsiți magnetul nord cu busola dvs. Odată ce știi cum "Off" Compasul dvs. este de la True Nord, nu este greu să vă ajustați pentru această discrepanță. Începeți prin găsirea nordului magnetic. Țineți compasul plat și nivelul în fața dvs. Dacă busola dvs. are o săgeată de călătorie (de obicei o săgeată roșie slabă pe partea inferioară inferioară a compasului, indicați acest lucru. Urmăriți mișcarea acului compas. Când acul se oprește în mișcare, notați direcția punctele acului. Aceasta va fi axa de nord-sud.
  • Cele mai multe compoziții moderne au un ac care este jumătate roșu și jumătate alb. În acest caz, capătul roșu a acului este capătul de nord.
  • Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 4
    4. Rotiți săgeata de orientare, astfel încât să fie în fața dvs. Dacă navigați prin busolă, în mod obișnuit, în acest moment, ați ajusta rama compasului la această direcție pe care intenționați să o călătoriți este direct în fața dvs., aliniată la săgeata de călătorie. În acest caz, din moment ce vrem să găsim spre nord, vom transforma Bezelul astfel încât "N" (și săgeata largă de sub ea) este direct în fața noastră.
  • Rețineți că acest Nord magnetic, nu este adevărat la nord - trebuie să ne ajustăm pentru declinare.
  • Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 5
    5. Ajustați pentru declinări. Întoarceți-vă corpul până când acul compasului este aliniat cu săgeata de orientare de pe rama (și, prin urmare, săgeata de călătorie). Acum vă îndreptați spre nordul magnetic. Pentru a găsi nordul adevărat, întoarceți-l pe Bezel aceeași magnitudine și direcție ca valoare de declinare. Cele mai multe compasuri vor avea marcatori de gradul pe rama pentru a vă ajuta să faceți acest lucru. Apoi, aliniați-vă acul și săgeata dvs. de orientare prin rotirea din nou a corpului. Acum ar trebui să vă confruntați cu nordul adevărat!
  • De exemplu, să spunem că am obținut inițial o valoare de declinare de 14 E pentru zona în care suntem. Dacă ne confruntăm cu nordul magnetic, ne-am îndreptat pe Bezelul 14 la est (în sensul acelor de ceasornic, în acest caz). Apoi, ne-am întoarce la stânga (care este West) pentru a alinia acul cu săgeata de orientare, lăsându-ne cu fața spre nordul adevărat (14 la vest de nordul magnetic).
  • Metoda 2 din 2:
    Găsirea adevăratului nord fără o busolă

    În emisfera nordică

    1. Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 6
    1. Utilizați mișcarea soarelui. Dacă nu aveți o busolă, nu vă faceți griji - este încă posibil să găsiți adevăratul nord prin utilizarea indicii naturale. De exemplu, deoarece soarele se ridică în est și se fixează în Occident, este posibil să folosiți aceste informații pentru a obține un sens dur pentru direcția nordului. Imediat după răsăritul soarelui, țineți soarele pe dreptul dvs. pentru a vă confrunta cu nord - chiar înainte de apusul soarelui, păstrați soarele în stânga. La prânz, soarele va fi direct spre sud, așa că se confruntă cu ea pentru a găsi nordul.
    • O modalitate de a obține o "Nord" citind că este puțin mai precis este de a folosi un baston ca un fel de sundial. Plantați un baston sau un pol care este la câțiva metri înălțime în pământ și marchează vârful umbrei sale pe pământ. Așteptați aproximativ 15 minute, apoi marchează noua locație. Stați cu piciorul stâng pe primul semn și piciorul drept pe al doilea. Veți fi confruntați mai mult sau mai puțin față de nordul adevărat, indiferent de declinația unde vă aflați.
  • Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 7
    2. Utilizați un ceas analogic. Un truc la îndemână pentru a găsi nordul adevărat implică folosirea mâinilor unui ceas non-digital. Pentru a începe, scoateți ceasul și țineți-l în mână cu mâna de oră cu fața în față. Întoarceți-vă corpul astfel încât mâinile de la ora să se îndrepte spre soare. Găsiți punctul de la mijlocul mâinii dvs. și marca de la ora 12 în partea de sus a ceasului. Acest lucru va arăta de-a lungul axei de nord-sud.
  • De exemplu, să spunem că este ora 16:00. Punctul mijlociu între orele 4:00 și 12:00 este 2:00, așa că dacă punem mâna spre soare, axa de nord-sud va fi puțin mai puțin de un sfert de întoarcere spre stânga noastră. Din moment ce este în după-amiaza și soarele se află în Occident, putem deduce că nordul va fi in spatele nostru Dacă ne confruntăm cu markerul de 2:00.
  • Nu uitați să compensezi timpul de economisire a zilei! Dacă ceasul dvs. este ajustat pentru DST, utilizați marcajul 1:00, mai degrabă decât marcajul 12:00 și continuați ca normal.
  • Imaginea intitulată Determinați adevăratul nord Pasul 8
    3. Căutați indicii în natură. Anumite organisme naturale (în special plante și copaci) pot da indicii despre ce direcție este la nord. Să fie clar, totuși, aceste reguli sunt foarte "liber" și nu va funcționa întotdeauna, de atunci, de cele mai multe ori, sunt preferate alte metode. Înainte sunt câteva exemple despre ce să caute:
  • Moss: poate fi mai gros pe partea de sud a copacilor din cauza unei lumini de soare mai mari.
  • Copacii: coaja poate fi culoarea dulce și ramurile se pot întinde mai mult spre cerul din partea de nord din cauza luminii mai mici.
  • Furnici: dealurile de furnici pot avea tendința de a fi pe partea sudică a caracteristicilor naturale în care soarele este mai cald.
  • Zăpadă: zăpada se poate topi mai repede pe partea sudică a copacilor și a pietrelor, unde primește mai multă lumină solară.
  • Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 9
    4. Utilizați Polaris, Star de Nord. Este surprinzător de ușor să găsiți nord noaptea dacă știți ce căutați. Polaris (numit și Star de Nord) este aproape perfect aliniat la Polul Nord al Pământului, deci dacă o puteți găsi, veți ști exact unde este adevăratul nord. Există mai multe modalități de a găsi Polaris, dar cel mai simplu mod este de obicei să folosească big Dipper - cele două stele la sfârșitul anului "linguriţă" Porțiunea Constelației Point direct către Polaris.
  • Din păcate, Polaris nu poate fi văzută din emisfera sudică, deci este utilă numai pentru navigarea nordică a ecuatorului.
  • Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 10
    5. Utilizați luna. Ca și soarele, luna se deplasează pe cer într-o direcție est-vestică. Aceasta înseamnă că puteți folosi poziția Lunii pentru a vă ajuta să vă orientați spre nordul adevărat noaptea. La începutul nopții, păstrați luna pe dreptul dvs. de a vă confrunta cu nordul nopții, păstrați-l în stânga voastră. Când luna este la cel mai înalt punct din cer, este aproape de sud, așa că față de ea pentru a găsi nordul.
  • Dacă luna este o semilună, puteți, de asemenea, să trageți mental o linie prin coarnele semilinei sale la orizont pentru a găsi spre sud, apoi față de acest lucru pentru a găsi nordul. Acest lucru funcționează cel mai bine atunci când luna este ridicată pe cer.
  • În emisfera sudică

    1. Imaginea intitulată Determinarea adevăratului nord Pasul 11
      1. Utilizați mișcarea soarelui. Deoarece lumina de la soare, lună și stele au lovit emisfera sudică la un alt unghi decât au lovit emisfera nordică, procesul de a găsi nord este un mic diferit de sud de ecuator. De exemplu, în timp ce soarele încă se ridică în est și se fixează în vest în emisfera sudică, la prânz, se datorează nordului, mai degrabă decât spre sud.
    2. Acest lucru înseamnă că, în timp ce totuși veți dori să păstrați soarele în dreapta dvs. imediat după răsărit și pe stânga dvs. imediat după apusul soarelui, veți dori să vă confruntați către pentru a găsi nord la prânz.
    3. Imaginea intitulată Determinați adevăratul Pasul 12
      2. Utilizați un ceas analogic. Deoarece soarele scoate un arc nordic (mai degrabă decât un sudic) în emisfera sudică, direcțiile de a găsi nord cu un ceas sunt în esență inversate. Punctați marcajul 12:00 pe ceasul dvs. spre soare, apoi găsiți linia care marchează punctul de la jumătatea distanței între marca 12:00 și mâna de oră. Aceasta reprezintă axa de nord-sud.
    4. De exemplu, dacă este ora 18:00, am avea o axă de nord-sud care trece prin marcajele de la ora 3:00 și 9:00 pe ceasul nostru. Din moment ce este seara, știm că soarele se află în jumătatea vestică a cerului. Astfel, când punctul de la ora 12:00 la soare, 3:00 va arăta aproximativ spre nordul adevărat.
    5. Imaginea intitulată Determinați adevăratul nord al nordului 13
      3. Utilizați crucea de sud noaptea. Emisfera sudică nu are o stea de poli convenabilă ca Polaris să facă navigație ușoară. Cel mai apropiat echivalent este o constelație numită Crucea de Sud care se rotește strâns în jurul Polului Celestial Sud. Pentru a estima spre sud, găsiți crucea sudică și trageți o linie direct la orizont. Acest lucru va fi aproximativ spre sud, așa că faceți față de acest lucru pentru a găsi spre nord.
    6. Cea mai ușoară modalitate de a găsi Crucea de Sud este de a folosi pointerii - două stele luminoase în cerul sudic care indică direct la ea. Indicatorii pot fi găsiți în Streak Alb, Splotchy, care este Calea Lactee, care este adesea vizibilă în locații cu poluare ușoară sau deloc.
    7. Imaginea intitulată Determinați adevăratul nord Pasul 14
      4. Utilizați luna. În emisfera sudică, luna continuă să călătorească de la est la vest, la fel ca soarele. Cu toate acestea, la cel mai înalt punct din cer, se confruntă cu nord, nu se îndreaptă spre sud. Aceasta înseamnă că instrucțiunile de navigare cu o lună de semilună sunt inversate - linia care se extinde prin coarnele semilunii la orizont va arăta aproximativ la nord, mai degrabă decât spre sud.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar