Cum să găsești micul dipper

Micul dipper este un model bine-cunoscut de stele situate în cerul de nord. Spre deosebire de o contrapartidă mai mare, mai strălucitoare, marele dipper, micul dipper poate fi destul de dificil de localizat, chiar în condiții de vizionare bune. Cea mai bună modalitate de a privi din vedere formarea este de a stabili într-o noapte clară într-un loc cu o poluare minimă de lumină și scanează cerul de noapte pentru DIPPER BIG. Puteți conecta apoi punctele de stele luminoase până când ochii tăi se așează pe micul dipper.

Pași

Metoda 1 din 2:
Profitând de condițiile optime de vizualizare
  1. Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 1.Jpeg
1. Alegeți o noapte frumoasă, clară pentru a ieși. Planificați-vă ieșirea Pentru o seară cu capacul mic sau deloc. Majoritatea stelelor care cuprinde micul dipper sunt destul de slabe, și chiar și o grămadă de nori ar putea fi suficientă pentru ao acoperi complet.
  • Verificați prognoza dvs. săptămânală locală pentru a obține o idee despre ceea ce va fi vremea în jurul timpului de aventură de Stargazing. Mai departe, în avans, puteți să planificați, cu atât mai bine.
  • În mod ideal, ar trebui să așteptați până când luna se află într-o fază de scădere - dacă se aprinde prea tare, lumina sa radiantă poate face ca picperul mic să pară mai puțin distinct.
  • Imagine intitulată Găsiți micul dipper etapa 2.Jpeg
    2. Găsiți un loc retras cu o poluare minimă de lumină. Cel mai bun pariu este să se stabilească o zonă rurală sau nedezvoltată din apropiere, dacă aveți una în zona dvs. Dacă nu există câmpuri bune sau curățenie în jurul valorii, se îndreaptă spre un colț al orașului sau al orașului, care este la fel de departe de lumina cea mai puternică a surselor concentrate, după cum puteți obține.
  • Streetlamps, lămpi de verandă și alte forme de iluminare electrică dau lumina ambientală, care poate "sângera" în cerul de noapte și să facă cadavrele cerești să fie dezamăgite sau chiar invizibile.
  • Deoarece micul dipper este deja atât de slab, prea multă poluare ușoară ar putea face imposibilă să prindă o privire.
  • Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 3.JPEG
    3. Păstrați distanța de la clădiri, copaci și alte obstacole mari. Micul dipper este atât de mic și unarsum, comparativ cu unele modele mai impresionante de stele pe care o structură înaltă le-ar putea bloca din vedere. Alegerea unui loc deschis, cu puține potențiale obstacole vă va îmbunătăți șansele de a localiza cu succes gruparea modestă a stelelor.
  • Chiar și lucrurile cum ar fi poli de telefonie și linii de putere ar putea să vă distragă suficient pentru a vă rupe linia de vedere sau pentru a vă arunca concentrarea.
  • Imaginea intitulată Găsiți micul dipper Pasul 4
    4. Faceți căutarea în primăvară sau vara pentru a vă îmbunătăți șansele. Poziția micului dipper variază ușor pe baza timpului anului. Clusterul Star este la cel mai înalt punct de pe cer de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii septembrie. Din acest motiv, lunile mai calde tind să fie cel mai bun moment pentru a vă întoarce ochii cerul.
  • Mișcarea pământului joacă o parte mare în modul în care stelele apar de la nivelul solului. Deoarece planeta se rotește pe o axă, locația dvs. geografică în raport cu micul dipper se va schimba cu anotimpurile, făcând să pară mai mare sau mai mică.
  • În timp ce este posibil din punct de vedere tehnic să priviți micul dipper în orice moment al anului atâta timp cât sunteți în emisfera nordică, este mult mai greu în toamna și iarna, când formarea "scade" și este predispusă la pierderea în orizontul.
  • Bacsis: Când încercați să localizați micul dipper, acesta poate ajuta la amintirea vechii zicile "primăvară și cădea în jos."

  • Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 5.Jpeg
    5. Utilizați ajutoare virtuale pentru a admira micul dipper din emisfera sudică. Nu vă faceți griji dacă nu puteți obține o vedere de primă mână a micului dipper de unde locuiți - există multe instrumente și resurse diferite care vă vor oferi o privire. Site-urile de astrologie și hărțile stelelor digitale, de exemplu, vă pot arăta structura și poziția de bază a formării față de alte stele. Dacă preferați să vânați singur, încercați să descărcați o aplicație Star-Finder care oferă o vizualizare completă de spațiu de 360 ​​de grade, cum ar fi Skyview sau Tracker Star.
  • Micul dipper și starul de Nord sunt caracteristici exclusive pentru cerul nordic. Din păcate, asta înseamnă că niciunul dintre aceste modele de stele nu va fi vizibil direct dacă se întâmplă să fie sub ecuator.
  • Rețineți că există multe corpuri celeste incredibile care să ia din regiunile sudice, inclusiv Crucea de Sud, Alpha Centauri, clusterul de bijuterie spumante și cei mai mari sateliți ai Calei Lactee.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind alte stele pentru a identifica micul dipper
    1. Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 6.Jpeg
    1. Îndreptați-vă spre nord cu ajutorul unei compasi. Dacă nu dețineți o busolă tradițională, aplicația Compass de pe telefonul smartphone sau tabletă vă va ajuta, de asemenea, să vă orientați corect. Cerul de Nord găzduiește micul dipper, împreună cu vedetele sale importante: Polaris, Dubhe, Merak, Pherkad și Kochab. Veți folosi aceste stele ca markeri de ghidare pentru a-ți lucra spre formare.
    • Hărțile de stele digitale și aplicațiile Star-Finder includ adesea compasuri încorporate pentru a vă ajuta să vă stabiliți punctul de vedere. Unele chiar etichetează formațiunile astrale și stelele individuale care îi cuprinde, luând dificultatea de a le identifica singur.
  • Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 7.JPEG
    2. Căutați cerul de nord pentru Polaris, starul de Nord. Odată ce vă îndreptați spre nord, priviți-vă pe orizont sau pe partea dreaptă pentru a vedea dacă puteți găsi Polaris. Polaris este prima și cea mai strălucitoare stea din micul dipper, ceea ce înseamnă că, dacă o găsiți, ați găsit efectiv micul dipper, chiar dacă nu vă puteți descurca întreaga formă.
  • Ia în considerare cumpărarea sau închirierea unui telescop Pentru a "mări" pe stele și a simplifica procesul de localizare a micului dipper și a altor grupări și constelații.
  • Dacă un telescop este în afara gamei dvs. de prețuri, puteți investi și în unele binocluri. O pereche puternică de binocluri poate crește puterea de vizionare cu până la 70%!
  • Dacă obiectivul dvs. este de a găsi micul dipper, Polaris va fi cel mai mare ajutor, deoarece este cea mai mare și mai strălucitoare stea din grămadă. Pentru a identifica Polaris, totuși, poate fi uneori necesară pentru a urmări mai întâi dipperul mare.
  • Bacsis: Dacă sunteți echipat cu un telescop sau binoclu, cea mai eficientă strategie este să restrângeți mai întâi în imediata vecinătate a micului dipper cu ochiul liber, apoi scoateți ajutorul dvs. de vizionare și utilizați-l pentru a obține o privire mai atentă.

  • Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 8.JPEG
    3. Fii atent la Carul mare undeva în vecinătatea polarisului. Nu există nici un truc pentru a face acest lucru - tot ce puteți face este pur și simplu să priviți în sus. Începeți vânătoarea în nord, deoarece DIPPERUL BIG este cunoscut pentru a roti în jurul valorii de nord. Folosind DIPPER BIG ca punct de referință, se va închide pe micul dipper o briză.
  • Rețineți că pozițiile de stele pot apărea să se schimbe în funcție de locația dvs. Sudul de mai departe sunteți, de exemplu, cu cât este mai aproape de orizont că va fi dipperul mare. Dacă sunteți mai departe spre nord, căutați-o în partea superioară a cerului.
  • Pentru majoritatea astronomilor amatori din Statele Unite continentale, Big Dipper este, de obicei, undeva în jurul punctului de la jumătatea distanței dintre limita verticală a cerului de noapte și a orizontului.
  • Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 9.JPEG
    4. Căutați Dubhe și Merak dacă nu găsiți Polaris sau DIPPER BIG. Aceste 2 stele stau de-a lungul marginii exterioare ale castronului marelui dipper. Ele sunt uneori denumite "stele de pointer", deoarece pot fi folosite pentru a "îndrepta" calea spre Polaris. Merak formează colțul de jos al castronului, cu Dubhe în colțul de sus.
  • Odată ce ați găsit Merak și Dubhe, trageți o linie imaginară între cele 2 stele, apoi extindeți această linie spre nord cu aproximativ 5 ori lungimea sa. Undeva în jur, este posibil să puteți face polaris.
  • Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 10.Jpeg
    5. Vedeți dacă puteți observa Pherkad și Kochab în cerul în jurul DIPPER BIG. Împreună, aceste 2 stele formează marginea din față a "castronului" micului dipper. Pherkad marchează colțul superior al castronului, cu Kochab sub el în colțul inferior. În afară de Polaris, ele sunt singurele stele din micul dipper care sunt relativ ușor de văzut fără permis.
  • Pherkad și Kochab sunt, de asemenea, cunoscute ca "gardienii polului" Din cauza modului în care "patrulează" în jurul Polaris. Ele sunt cea mai apropiată de stele luminoase până la polaris și, prin urmare, pe axa nordică a Pământului.
  • Kochab, oa doua stea de magnitudine, este mai strălucitoare a perechii, cu o strălucire portocalie distinctă. Pherkad este o a treia stea de magnitudine, dar este încă vizibilă în majoritatea condițiilor.
  • Imagine intitulată Găsiți micul dipper pas 11.jpeg
    6. Conectați punctele de la Pherkad la Polaris pentru a aduce în vedere micul dipper. Odată ce ați desemnat cele trei stele luminoase ale micului dipper (Pherkad, Kochab și Polaris), tot ce a lăsat să facă este să scaneze cerul înconjurător pentru celelalte patru stele. Găsirea lor va completa imaginea, oferindu-vă o vedere spectaculoasă asupra uneia dintre cele mai renumite formațiuni de stele din ceruri.
  • Dacă se întâmplă să spionați mai întâi stelele "castron", începeți să căutați stelele "mâner". Amintiți-vă că Polaris este steaua la partea cea mai exterioară a mânerului și că Pherkad și Kochab se află la celălalt capăt.
  • Iată un fapt distractiv: din cauza modului în care pământul se întoarce, dipperul mare și micul dipper par să se rotească în mod constant în jurul celuilalt, astfel încât atunci când unul este în poziție verticală, celălalt este cu susul în jos. În plus, mânerele modelelor de 2 stele se îndreaptă întotdeauna în direcția opusă.
  • sfaturi

    Căutați un site de vizualizare observator sau similar în zona dvs. frecvent utilizată de entuziaștii de astronomie. Unul dintre aceste locuri vă va oferi cea mai bună vedere posibilă pentru localizarea micului dipper și a altor formațiuni.
  • Din punct de vedere tehnic, micul dipper nu este o constelație. De fapt, ceea ce se numește "asterism", o grupare de stele care formează o parte dintr-o constelație mai mare. În cazul micului DIPPER, face parte din Ursa Minor, care este latină pentru "Ursulețul."
  • Gruparea de stele pe care o cunoaștem acum, pe măsură ce micul dipper a fost înregistrat pentru prima dată în 600 b.C. Din acel moment, a fost folosit pentru a explora pozițiile altor formațiuni de stele și pentru a ajuta marinarii navighează pe mări.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Telescop sau binocluri (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar