Cum să vă găsiți drumul în jurul cerului de noapte de vară

Pentru cei care trăiesc în emisfera nordică, nopțile de vară sunt pur și simplu orbitoare, pline de sute, într-adevăr, mii de stele. Deși poate părea descurajantă la început, puteți afla constelațiile majore ale verii și puteți găsi drumul în jurul cerului de noapte utilizând pașii de mai jos ca ghid.

Pași

  1. Imaginea intitulată Găsiți-vă calea în jurul valorii de cerul de noapte de vară Pasul 1
1. Căutați trei stele luminoase. Graficul de mai jos reprezintă o noapte tipică de vară (în acest caz 14 iulie la ora 14:00 DST locală / 10pm) la aproximativ 35 ° nord (aproape de latitudinea orașelor Memphis, Tennessee (SUA), Tokyo (Japonia) și Teheran ( Iran)). Privind direct în sus, cu fața spre sud, veți observa trei stele luminoase în stânga (est). Aceste stele sunt Vega, Altair și Deneb. Ele formează un mare asterism cunoscut sub numele de triunghi de vară.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă calea în jurul valorii de cerul de noapte de vară Pasul 2
    2. Du-te pentru cele trei constelații. După ce localizarea triunghiului de vară, puteți identifica cele trei constelații asociate cu aceste stele: Lyra Harp, Aquila Eagle și Cygnus Swan.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă calea în jurul valorii de cerul de noapte de vară Pasul 3
    3. Spot o stea Orange. La dreapta (Occidentul), și puțin mai departe spre nord, veți găsi marele dipper, de asemenea, cunoscut sub numele de plug. Plugul este de fapt un alt asterism. Urmați curba mânerului spre sud spre o stea foarte luminoasă- "arc la arcturus", Steaua strălucitoare portocalie care marchează constelația Boötes Herdsman.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă drumul în jurul valorii de Sky Night Night Pasul 4
    4. Localizați o altă constelație luminată. Aceasta este probabil cea mai bună constelație de vară, Scorpius scorpionul, care se află la sud. Cea mai strălucitoare stea din Scorpius este Antares, un gigant roșu.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă drumul în jurul valorii de Sky Night Sky Pasul 5
    5. Utilizați constelațiile mai luminoase pentru a localiza unele dintre constelațiile mai slabe. Desenați o linie invizibilă de la Deneb prin Vega și puțin mai departe spre vest. Acest lucru vă va duce la constelația Hercules eroul.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă drumul în jurul valorii de Sky Night Sky Pasul 6
    6. Mutați spre vest și înapoi la Star Bright Arcturus. Din moment ce ați urmat deja "arc la arcturus", acuma poți "Spike la Spica", Care este cea mai strălucitoare stea din constelația Fecioară.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă drumul în jurul valorii de Sky Night Sky Pasul 7
    7. Căutați ceainic. Mutarea înapoi la sud și Scorpius, localizați "Ceainic" asterism. Este alcătuită din cei mai străluciți membri ai constelației Sagetatorul Archerului. Un fapt interesant - zona chiar deasupra "garnitură" și între Scorpius marchează direcția centrului Calei Lactee, casa noastră galactică.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă drumul în jurul valorii de Sky Night Night Pasul 8
    8. Găsiți ursul mare. Mutați înapoi la nord acum. Big Dipper (plugul) menționat mai devreme ca un asterism este de fapt parte dintr-o constelație mare cunoscută sub numele de Ursa Major, ursul mare. Dacă urmați o linie invizibilă din cele două stele față de mâner ( "indicatoare"), veți descoperi că ele indică aproape direct spre Polaris, steaua de Nord, care se află la capătul mânerului micului dipper, un alt asterism. Acesta este de fapt Ursa Minor, micul urs.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă calea în jurul valorii de cerul de noapte de vară Pasul 9
    9. Du-te la Cassiopeia, regina. Dacă continuați să urmați linia prin Polaris, veți ajunge la o constelație care se află aproape direct vizavi de cerul Ursa Major. Aceasta este Cassiopeia regina, una dintre cele mai importante constelații de toamnă.
  • Imaginea intitulată Găsiți-vă drumul în jurul valorii de Sky Night Sky Pasul 10
    10. Localizați unul dintre cele mai mici dintre cele 88 de constelații oficiale, la est de triunghiul de vară. Acesta este Delphinus delfinul care arată cu adevărat ca numele său.
  • sfaturi

    Pentru a găsi aceste obiecte în cerul de noapte, nu veți avea nevoie de echipament fantezist, doar cerul întunecat și ochii voștri.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar