Cum să găsești steaua de nord

Steaua de Nord, cunoscută și sub numele de Polaris, este adesea folosită de camioane pentru a le ajuta să-și găsească calea când a pierdut. Ați putea dori, de asemenea, să găsiți steaua de Nord pentru distracție dacă sunteți în privirile de stele. Vă puteți baza pe constelații în cerul de noapte pentru a găsi steaua de Nord. Deoarece majoritatea constelațiilor pe care trebuie să le utilizați sunt în cerul de nord, va trebui să vă dați seama ce direcție este în primul rând. Dacă nu aveți o busolă, vă puteți baza pe semne de la natură pentru a afla dacă vă confruntați sau nu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind constelații pentru a găsi steaua de Nord
  1. Imagine intitulată Găsiți Pasul de Nord Star 1
1. Utilizați stelele pointer ale bigperului mare. Puteți localiza cu ușurință steaua de Nord utilizând Big Dipper. Big Dipper conține stele cunoscute sub numele de "pointer stele," care pot fi folosite pentru a localiza steaua de Nord.
  • Pentru a începe, localizați dipperul mare. Big Dipper este o constelație formată din șapte stele. Constelația se găsește în cerul de nord. În lunile de primăvară și de vară, marele dipper va fi oarecum bogat în cer. În lunile de toamnă și de iarnă, va fi mai mică pe cer.
  • Big Dipper își dă numele, deoarece este în formă oarecum ca un castron cu mâner. Patru stele formează o formă asemănătoare trapezoidului, porțiunea de castron. Dezactivarea acestor patru stele sunt de trei stele, formând forma unui mâner ușor îndoit.
  • Odată ce ați găsit DIPPER-ul mare, îl puteți folosi pentru a găsi Star de Nord. Pentru a face acest lucru, uitați-vă la cele două vedete luminoase care formează partea cea mai îndepărtată de vârful mânerului. Acestea sunt "pointer stele." Desenați o linie imaginară care leagă stelele pointerului. Extindeți acea linie de cinci ori distanța dintre vedetele de pointer. Ar trebui să ajungi în cele din urmă la o stea oarecum luminoasă. Aceasta este steaua de Nord.
  • Rețineți că nu trebuie să vedeți de fapt steaua de Nord cu această metodă.Dacă nori sau copaci sau munți sunt în cale, steaua de Nord este încă acolo aproape de sfârșitul celei de-a cincea lungime a indicatorului.Acest punct este mai mic de trei grade de la starul de Nord și Polul Cestelor Nord.
  • Imagine intitulată Găsiți Pasul de Nord Star 2
    2. Localizați vârful mânerului micului dipperului. Micul dipper este constelația care conține steaua de Nord. Vârful mânerului micului dipperului este steaua de nord. Dacă puteți localiza micul dipper, puteți observa cu ușurință steaua de Nord.
  • Puteți folosi dipperul mare pentru a găsi micul dipper. Odată ce găsiți dipperul mare, priviți departe de ea ca și cum apa ieșea din "deschis" parte a dipperului. Micul dipper va apărea ca o imagine oglindă a marelui DIPPER. Este, de asemenea, o constelație formată din șapte stele. Patru stele formează o bază trapezoidă și trei se extind de pe această bază pentru a forma un mâner. Ultima stea care se extinde spre exterior este steaua de Nord.
  • Dacă locuiți într-o zonă urbană, poate fi dificil să localizați micul dipper. Este, de asemenea, dificil de a discerne pe luminoase luminoase sau nopți înfricoșătoare.S-ar putea să fiți mai bine să încercați o altă metodă.
  • Imaginea intitulată Găsiți Pasul de Nord Star 3
    3. Se bazează pe săgeata în constelația Cassiopeia. Folosirea dipperului mare sau mic sunt mijloacele cele mai frecvente pentru a localiza steaua de Nord. Cu toate acestea, dacă dipperul mare este scăzut pe cer, poate fi dificil. Din fericire, puteți folosi constelația Cassiopeia pentru a localiza steaua de Nord.
  • Cassiopeia este o constelație care constă din cinci stele. Ei formează un an "M" sau "W" formă. Cassiopeia este situată în cerul de nord. În orele anterioare, constelația arată mai mult ca un "M." Între miezul nopții și zori, constelația arată mai mult ca a "W." În lunile februarie și martie, Cassiopeia este mai probabil să apară ca a "W."
  • Cele trei stele care formează porțiunea de mijloc a "M" sau "W" pot fi folosite pentru a localiza aproximativ Star de Nord. Uită-te la acest punct ca și cum ar fi fost o săgeată. Urmați direcția săgeții înainte. Ar trebui să aterizați în cele din urmă pe o stea oarecum luminoasă. Aceasta este steaua de Nord.Rețineți că va trebui să vedeți de fapt starul de Nord pentru această metodă de a lucra.
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea stea de Nord cu tehnologie
    1. Imagine intitulată Găsiți Pasul de Nord Star 4
    1. Localizați steaua de Nord cu telefonul dvs. inteligent. Există multe aplicații telefonice inteligente care funcționează ceva de genul unui telescop. Introduceți locația dvs. sau lăsați telefonul să găsească locația dvs. și apoi să indicați telefonul pe cer. Telefonul acționează ca hartă interactivă, identificând stelele și constelațiile pentru dvs. Unele aplicații pot spori și vizuale, permițându-vă să vedeți mai ușor stelele.
    • Sky Ghid este o aplicație pentru iPhone. Aplicația vă poate urmări locația și timpul. Apoi, vă puteți ține telefonul până la cer și vă va oferi o hartă. Poate identifica diferite constelații și stele.
    • Pentru un Android, există o aplicație cunoscută sub numele de Stellarium Mobile. Funcționează la fel ca SkyGuide, dar cu o rezoluție ușor mai mare. Puteți vedea mai bine stelele și constelațiile prin telefonul dvs. atunci când utilizați Stellarium.
  • Imagine intitulată Găsiți Pasul de Nord Star 5
    2. Investiți într-o stea atlas. Atlase de stele au fost în jur de mult timp. Dacă ideea de a vă purta telefonul în timp ce Stargazing ucide distracția pentru dvs., luați în considerare cumpărarea unui atlas de stele. De asemenea, ar trebui să luați întotdeauna un atlas cu dvs. atunci când faceți drumeții în cazul în care bateria telefonului dvs. moare. O stea Atlas este o carte care descompune cerul de noapte de regiunea și timpul anului. Puteți utiliza grafica și diagramele furnizate într-un atlas de stele pentru a localiza steaua de Nord pe orice noapte dată.
  • Fiecare atlas de stele este puțin diferit. Există, de obicei, un ghid în spate care oferă informații despre modul în care sunt etichetate constelațiile. De exemplu, stelele mici pot fi etichetate de puncte. Stelele majore, cum ar fi steaua de Nord, pot fi marcate cu puncte mari și roșii.
  • O stea Atlas va oferi o hartă, la fel ca o hartă a unui oraș sau a unui oraș, care vă îndrumă peste cerul de noapte în orice noapte. Selectați harta pentru regiunea dvs. specifică și timpul anului și utilizați această hartă ca ghid. Aduceți o lanternă cu dvs. pe măsură ce ieșiți la Stargaze, astfel încât să puteți consulta harta după cum este necesar.
  • Practicați folosind atlasul Star înainte de a merge la camping. Poate dura ceva timp pentru a obține o notă la un atlas de stele. Asigurați-vă că obțineți o mulțime de practici, dacă aveți nevoie să găsiți steaua de Nord într-un vârf, sunteți bine pregătiți să vă folosiți atlasul.
  • Desigur, în cazul în care un atlas Star își dovedește într-adevăr valoarea este dacă te face să fii suficient de familiar cu cerul de noapte pe care nu ai nevoie de Atlas.Aflați caracteristicile și locațiile marelui DIPPER, Cassiopeia, Orion, Leo, Pegasus și Crux.Fiți capabili să găsiți instrucțiuni atunci când nevoia apare în mod neașteptat și sunteți fără busola dvs. sau GPS sau Atlas.
  • Imaginea intitulată Găsiți Pasul de Nord Star 6
    3. Planificați înainte cu computerul. Puteți utiliza aplicații desktop pentru calculatorul dvs. pentru a ști cum va arăta cerul într-o anumită noapte. Aceste dispozitive vă pot ajuta să planificați înainte. Veți ieși afară cu o idee brută de unde vă puteți aștepta să găsiți steaua de Nord.
  • În plus față de aplicațiile telefonice, Stellarium oferă, de asemenea, o aplicație desktop pe care o puteți descărca pe computer pentru a localiza steaua de Nord. Este disponibil pentru Linux, Mac și Windows. Fundalul dvs. ar fi cerul de noapte, ajustat pentru regiunea și timpul anului. Vă va arăta ce vă puteți aștepta ca cerul de noapte să semene într-o anumită noapte, localizând steaua de Nord pentru dvs. Veți ști unde pe cer să se uite când ieși.
  • Dacă aveți un Mac, fotopilele sunt o aplicație de planificare a fotografiilor. Puteți folosi acest lucru dacă intenționați să fotografiați cerul de noapte. Pe baza locației dvs. și a timpului anului, fotopilele vor simula arcul galactic pentru dvs. Aceasta va forma o hartă pe care o puteți utiliza mai târziu pentru a localiza steaua de Nord.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea direcției la nord
    1. Imaginea intitulată Găsiți Pasul de Nord Star 7
    1. Aflați ce direcție este spre nord folosind două bastoane. Dacă nu știți în ce direcție vă confruntați, găsirea constelațiilor poate fi o luptă. Acest lucru vă poate inhiba capacitatea de a localiza steaua de Nord. Determinarea direcției în care nordul vă poate permite să localizați mai ușor steaua de Nord. Puteți folosi două bastoane pentru a face acest lucru.
    • În primul rând, găsiți două bastoane. Un stick ar trebui să fie puțin mai mare decât celălalt.
    • Așezați bastoanele în sol vertical. Plasați ușor stickul mai înalt înaintea celui mai scurt.
    • Se întinde în fața bastoanelor. Aliniați un ochi, formând o linie dreaptă între ochi și cele două bastoane. Așteptați ca o stea să apară în linia dvs. de viziune.
    • Se uită la stea pentru câteva minute și așteaptă-o să se miște. Dacă se mișcă, vă îndreptați spre est. Dacă se mișcă, vă îndreptați spre vest. Dacă se mișcă bine, vă îndreptați spre sud. Dacă se mișcă mișcările, vă îndreptați spre nord.
  • Imagine intitulată Găsiți Pasul de Nord Star 8
    2. Creați o umbră cu bastoane. Dacă este în timpul zilei, este posibil să fiți în stare să vedeți steaua de Nord. Cu toate acestea, nu veți putea să vă bazați pe constelații, deoarece sunt foarte greu de văzut în timpul zilei. În schimb, puteți crea o umbră cu bastoane și puteți folosi acest lucru pentru a localiza spre nord.
  • Puneți un băț în pământ. Ia o piatră sau alt obiect și pune-l în cazul în care capătul umbrei bastoane cade.
  • Așteptați aproximativ o oră. Umbra se va deplasa, fie tot mai scurta sau mai mult. Așezați un alt stick la capătul noii umbre. Apoi, stați la un unghi perpendicular la umbra. Acum vă îndreptați spre nord.
  • Imaginea intitulată Găsiți Pasul North Star 9
    3. Acordați atenție modul în care mușchiul crește. Dacă vă aflați într-o zonă în care crește Moss, puteți folosi Moss pentru a vă ajuta să localizați spre nord. Căutați mușchi pe structuri verticale, cum ar fi copacii. Moss necesită o atmosferă umedă pentru a crește. Aceasta înseamnă că mușchiul crește de obicei pe partea de nord a structurilor verticale, deoarece partea de nord devine mai puțin soare.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că puteți vedea toate stelele din dipperul mare înainte de a încerca să găsiți steaua de Nord.
  • Amintiți-vă că soarele se ridică în est și se află în vest și că nordul este întotdeauna la dreapta vestului. Deci, oriunde vedeți setul soarelui, când arăți bine, există nord.
  • Avertizări

    Dacă vedeți doar o stea și este aproape de amurg sau zori, poate fi de fapt planeta Venus, adesea numită "Star de dimineață" sau "Steaua de seară", în funcție de timpul anului.
  • Dacă sunteți lângă ecuator, găsirea Steaua de Nord poate fi foarte dificilă.Dacă vă aflați în emisfera sudică, va fi imposibil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar