Cum să găsiți adevăratul nord fără o busolă

Dacă încercați să vă găsiți drumul în sălbăticie și nu aveți o busolă, nu vă faceți griji! Există modalități de a afla ce direcție este adevărată nord în timpul zilei și noaptea. Folosind soarele, umbrele și stelele, nu veți avea probleme să găsiți adevărul adevărat și îndreptați în direcția cea bună.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind metoda Shadow-Stick în timpul zilei
  1. Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără o pasaj compas 1
1. Găsiți un baston drept care este la 2 metri (0.61 m) lung. Dacă sunteți într-o situație de sălbăticie, există ramuri probabil în jurul tău. Un baston drept cel puțin 2 picioare (0.61 m) lung va arunca o umbră curată și vizibilă, astfel încât să puteți găsi direcția. În general, cu atât mai mult stickul, cu atât va fi mai lungă umbra. Acest lucru vă ajută să faceți umbra mai vizibilă.
  • Grosimea bastonului poate varia, dar ceva în jurul valorii de 0.5 inci (1.3 cm) ar trebui să funcționeze în majoritatea situațiilor. Dacă cerul este acoperit, un baston mai gros poate ajuta la aruncarea unei umbre mai vizibile.

Notă: Această metodă necesită un baston drept. Dacă utilizați un baston curbat sau strâmb, instrucțiunile dvs. vor fi oprite, deoarece umbra nu va fi dreaptă.

  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără o pas cu pas 2
    2. Împingeți bastonul în pământ plat și curat. Introduceți bastonul, așa că este în picioare drept. Dacă solul este greu, împingeți o gaură cu un cuțit sau altă unealtă pe care o aveți. Observați cum bastonul aruncă o umbră - că umbra pe care o veți folosi pentru a vă găsi direcția.
  • Utilizați roci sau murdărie pentru a păstra stickul în picioare drept.
  • Este important ca umbra să fie turnată pe teren plat, fără iarbă și altă vegetație. Dacă solul este neuniform sau ierbos, umbra va fi distorsionată. Clar un teren dacă trebuie.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas al compasului 3
    3. Pune o stâncă la capătul umbrei. Această piatră marchează locația originală a umbrei. Marcați locația originală, deoarece, pe măsură ce soarele se mișcă de-a lungul cerului, umbra se va mișca și.
  • Deoarece soarele se deplasează peste cer spre est spre vest, se aruncă o umbră pe partea opusă. Aceasta înseamnă că locația originală a umbrei este cea mai vestică.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas 4
    4. Așteptați 20 de minute. Acest lucru permite suficient timp pentru ca soarele să se deplaseze peste cer. Dacă umbra nu a mutat suficient de vizibil după 20 de minute, așteptați încă 10.
  • Dacă nu aveți nici o modalitate de a păstra timpul, atunci păstrați un ochi pe umbră. Când vedeți că este mutat, puteți marca noua locație și puteți continua.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas de compas 5
    5. Marcați noua locație a umbrei. Pe măsură ce soarele se mișcă, umbra se va mișca spre est. Puneți fie o stâncă, fie un baston la capătul umbrei pentru a marca noua locație.
  • Amintiți-vă, utilizați ceva care nu va sufla. Dacă pierdeți ambele locații de umbră, va trebui să începeți.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas de compas 6
    6. Trageți o linie dreaptă între roci. Deoarece soarele se mișcă spre vest peste cer, noua locație a umbrei va fi mai departe spre est. Conectarea acestor 2 roci creează o linie est-vest, primul pas în găsirea care este spre nord.
  • Pentru a conecta cele două roci, puteți să trageți o linie dreaptă în murdărie, fie că puneți un stick drept între ele.
  • Imaginea intitulată Găsiți adevăratul nord fără un pas de compas 7
    7. Mark a "w" în locația inițială și un "e" pe noua locație. Acest lucru creează o busolă, astfel încât să nu uitați care parte este.
  • Amintiți-vă că instrucțiunile de pe o busolă sunt la nord, est, sud și vest într-o direcție în sensul acelor de ceasornic. Dacă uitați ordinea direcțiilor pe o busolă, amintiți-vă de expresia "Nu mâncați niciodată pepene verde," un dispozitiv de memorie pentru a-și aminti direcțiile.
  • Imaginea intitulată Găsiți adevăratul nord fără un pas de compas 8
    8. Puneți piciorul stâng pe "W" și piciorul drept pe "E" pentru a găsi nordul. Când sunteți în această poziție, frontul vă va fi orientat spre nord, iar spatele vă va confrunta spre sud. Aceasta completează busola. Nordul pe care îl confruntați este adevărat la nord, pentru că ați folosit soarele, mai degrabă decât câmpul magnetic al Pământului.
  • Dacă doriți să urmăriți aceste instrucțiuni, marcați un "N" în cazul în care se confruntă frontul și un "s" în cazul în care spatele vă confruntă pentru a păstra urmărirea.
  • Această metodă funcționează la fel în emisferele nordice și sudice. Singura diferență este că în emisfera nordică, soarele va fi în spatele tău, iar în emisfera sudică soarele va fi în fața ta.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind un ceas analog și soarele
    1. Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas de compas 9
    1. Scoateți ceasul analogic și țineți-l în fața dvs. Obțineți o vedere bună asupra feței ceasului și unde se îndreaptă mâinile de oră și minute.
    • Pentru această metodă, utilizați un ceas analog cu o oră și minut. Un ceas digital nu va funcționa.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas de compas 10
    2. Îndreptați mâna spre soare dacă sunteți în emisfera nordică. În emisfera nordică, soarele indică spre sud. Aliniați mâna ceasului dvs. cu soarele ca primul pas pentru a descoperi linia de nord-sud.
  • Imaginea intitulată Găsiți adevăratul nord fără un pas de compas 11
    3. Găsiți semnalul la jumătatea drumului între mâna oră și ora 12. În emisfera nordică, acest punct de până la jumătatea drumului marchează linia de nord-sud. Adevărata nord este partea îndreptată spre soare.
  • Unele ceasuri analogice au o jantă reglabilă pentru găsirea direcției. Dacă ceasul dvs. are acest lucru, puteți să-l ajustați, astfel încât săgeată să iasă la acest punct la jumătatea drumului.
  • Rețineți că această metodă nu este perfectă deoarece zonele de timp din întreaga lume nu sunt întotdeauna consecvente. Este posibil să nu fiți capabil să localizați punctul exact al nordului adevărat, dar vă va oferi locația sa generală.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas de compas 12
    4. Punctați marca 12 spre soare dacă sunteți în emisfera sudică. Apoi găsiți semnul la jumătatea drumului între mâna oră și punctul de la ora 12 pentru a localiza linia de nord-sud.
  • În emisfera sudică, True Nord este partea îndreptată spre soare.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas compas 13
    5. Utilizați ora 1 în loc de 12 în timpul economiilor de lumină. În funcție de ora anului și de zona lumii, timpul de economisire a zilei ar putea fi în vigoare. Metoda funcționează la fel, dar utilizare deoarece există o diferență de timp de 1 oră, utilizați ora 1 în loc de 12.
  • Amintiți-vă că economiile de lumină de zi este între martie și noiembrie în zonele participante.
  • Metoda 3 din 4:
    Găsirea stea de nord în emisfera nordică
    1. Imaginea intitulată Găsiți adevăratul nord fără un pas de compas 14
    1. Localizați constelația mare de dipper. Această constelație, cunoscută și sub numele de Ursa Major, este cheia găsirii starului de Nord (Polaris), steaua care vă arată unde este adevărată nord în emisfera nordică. Aceasta este o constelație mare, iar găsirea într-o noapte clară este ușoară.
    • Big Dipper își primește numele pentru că arată ca o lingură mare și este alcătuită din unele dintre cele mai strălucite stele din cer. Căutați și găsiți colecția de stele care arată așa.
    • Contrar credinței populare, starul de Nord nu este cea mai strălucitoare stea din cer. Utilizați aceste constelații pentru ao localiza.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas compas 15
    2. Găsiți marginea exterioară a dipperului mare. Marginea exterioară, ceea ce arată ca sfârșitul unei linguri, este alcătuită din 2 stele. Aceste 2 stele sunt cunoscute sub numele de "indicii", deoarece indică literalmente spre starul de Nord.
  • Imaginea intitulată Găsiți adevăratul nord fără un pas de compas 16
    3. Desenați o linie imaginară spre exterior din vedetele indicatoarelor. Această linie trebuie să se extindă prin partea de sus a lingurii. Steaua de Nord se află la sfârșitul acestei linii.
  • Starul de Nord formează capătul mânerului pe micul dipper și este cea mai strălucitoare stea din acea constelație. Când credeți că ați găsit steaua de nord, uitați-vă în jurul acestuia și vedeți dacă face parte dintr-o constelație mică, în formă de lingură. Dacă da, atunci l-ai găsit.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas de compas 17
    4. Starea cu fața în fața starului de nord. Când vă confruntați cu steaua de Nord, vă confruntați cu adevărat spre nord. Acum puteți folosi aceste cunoștințe pentru a afla celelalte direcții.
  • Amintiți-vă dacă vă îndreptați spre nord, celelalte direcții de la dreapta la stânga sunt spre est, spre sud și vest.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas de compas 18
    5. Estimați distanța dacă cerul este tulbure. Uneori vremea nu cooperează cu această metodă. În acest caz, puteți găsi în continuare dipperul mare și puteți estima distanța până la North Star.
  • Steaua de Nord este de aproximativ 6 ori distanța dintre cele două stele de pointer. Uită-te la spațiul dintre cele 2 stele și apoi multiplicați acea distanță cu 6. Acest lucru vă oferă locația aproximativă pentru Star de Nord.
  • Metoda 4 din 4:
    Navigarea cu stele în emisfera sudică
    1. Imaginea intitulată Găsiți adevăratul nord fără un pas de compas 19
    1. Localizați constelația de sudură. Dacă sunteți în emisfera sudică, starul de Nord nu vă va ajuta să navigați. În schimb, găsiți adevărata sudică folosind constelația sudică. Această constelație este întotdeauna vizibilă în emisfera sudică.
    • Constelația este alcătuită din 4 stele luminoase care formează o formă de zmeu dacă urmezi frontiera în jurul lor.
  • Imaginea intitulată Găsiți adevăratul nord fără un pas de compas 20
    2. Găsiți vedetele pointerului. În afara Crucii de Sud sunt 2 stele mai luminoase cunoscute sub numele de indicii. Acestea sunt aproximativ paralele cu cele două stele din crucea sudică care sunt cele mai apropiate împreună.
  • Stelele de pointer sunt unele dintre cele mai strălucite din emisfera sudică. Dacă aveți probleme cu găsirea crucii de sud, localizarea vedetelor pointerului este un bun punct de plecare.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas compas 21
    3. Desenați o linie imaginară în jos de la cel mai lung unghi din Crucea de Sud. Două stele din crucea sudică, Gacrux și Acrux, sunt cele mai îndepărtate în constelație. Începând cu partea de sus, imaginați-vă o linie care se extinde între aceste 2 stele și apoi continuând la același unghi spre exterior.
  • Țineți un stick puternic sau drept în fața dvs. pentru a vă ajuta să vă imaginați o linie dreaptă.
  • În funcție de ora anului, această linie poate atinge terenul deoarece constelația se rotește împreună cu Pământul.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas compas 22
    4. Desenați o linie imaginară din mijlocul indicatorilor între indicatori. În același mod în care ați tras o linie imaginară de la Crucea de Sud, găsiți acum punctul mijlociu între indicatori și extindeți o linie spre exterior. Această linie ar trebui să se intersecteze cu linia pe care ați tras-o de la Crucea de Sud. Acest punct de intersecție este adevărat la sud.
  • Utilizați un punct de referință natural ca punct de referință. De exemplu, un copac înalt în depărtare ar putea marca intersecția dintre cele două linii, indicând unde este adevăratul sud.
  • Imaginea intitulată găsiți adevărata nord fără un pas de compas 23
    5. Întoarceți aproximativ 180 de grade cu spatele îndreptat spre sud pentru a găsi adevărata nord. Când localizați adevărata sud, este pur și simplu o chestiune de a vă întoarce să găsiți adevărata nord. Asigurați-vă că rotiți exact 180 de grade sau veți fi în afara centrului și nu vă îndreptați spre nordul adevărat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă, dacă sunteți pierdut în pustie, cel mai bun sfat de supraviețuire este de a rămâne pus. Acest lucru ajută salvatorii să vă găsească locația și să vă aducă la siguranță. Dacă continuați să vă mișcați, salvatorii vor trebui să vă urmărească, întârziind munca lor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar