Cum să ai grijă de un cactus de crăciun

O frumoasă plantă de vacanță (cunoscută botanică ca Schlumbergera sau Zygocactus), cactusul de Crăciun înflorește în mod surprinzător la Crăciun și, uneori, în jurul valorii de Paște, dacă se îngrijea în mod corespunzător. Cu o lună înainte de Crăciun, veți putea viziona sfaturile frunzelor care încep să crească. Sfaturile cresc mai întunecate ca în fiecare zi trece, până când se formează un bud.La ora Crăciunului, ca și cum ar fi prin magie, mugurii se deschid unei flori frumoase care vor adăuga culori și căldură în orice sezon de vacanță.

Pași

Partea 1 din 4:
Alegerea locului, a solului și a configurației
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 1
1. Dă-ți cactusul de Crăciun luminos, dar lumină indirectă. Păstrați planta într-o locație bine luminată (cum ar fi lângă o fereastră) departe de lumina directă a soarelui - prea multă căldură și lumină poate împiedica creșterea și arde frunzele. De asemenea, ar trebui să fie departe de schițe, ventilatoare de căldură, șeminee sau alte surse de aer cald.
  • Mutați o plantă interioară în aer liber în timpul verii într-o locație umbroasă. Cel mai bine este să păstrați într-un interval normal de temperatură a casei, aproximativ 65 până la 75 ° F (18 până la 20 ° C). Acestea fiind spuse, temperaturile de noapte mai reci pot fi folosite pentru a iniția înflorirea. Vom discuta că o vom înflori în secțiunea finală.
  • Dacă este într-o fereastră de nord sau orientată spre est, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la lumină. Dar dacă este într-o fereastră orientată spre sud sau vest, difuzează lumina cu perdele semi-transparente sau alte dispozitive de difuzare a luminii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 2
    2. Furnizați planta o sursă de umiditate dacă locuiți într-un mediu uscat. Puneți o tavă de apă lângă plantă, astfel încât apa să se evaporeze și oferă umiditate. Alternativ, puteți face o tavă de umiditate prin plasarea potului pe un farfurie impermeabilă care este umplut cu pietriș și jumătate umplut cu apă.
  • Asigurați-vă că nu lăsați potul să atingă apa când stă pe pietriș, altfel oală va ridica apă și face mai ușor ca rădăcinile să putrezească.
  • 50 până la 60% umiditate este scopul final. Dacă mediul dvs. este aproape de asta, ar trebui să fiți bine.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 3
    3. Utilizați un container bine drenaj și un sol bine drenaj. Pentru container, unii dintre plantatoarele de grădiniță ieftine vor funcționa bine, iar plantatorii orhidei (tipul de coș de plastic) funcționează bine și. Împerecheați acest plantator cu un plantator care va ține apă și va permite coșului să se potrivească în el. Apoi, plasați câteva roci de dimensiuni medii în partea inferioară, astfel încât recipientul coșului să fie ținut aproximativ un centimetru deasupra fundului.
  • Utilizați o combinație de 3 părți solul de în nisip pentru mediul de ghivece. O alternativă este o parte a solului de întărire, două părți de turbă de turbă sau compost, și un nisip ascuțit sau perlit. Oricare cum mergeți, se toarnă aproximativ două centimetri de apă temperatura camerei în recipientul exterior și setați recipientul de coș înăuntru. După aproximativ douăsprezece ore, se toarnă orice apă rămasă. Repetați acest lucru ori de câte ori planta are nevoie de apă - va varia în funcție de starea casei dvs. Monitorizați nevoile sale cu un produs de umiditate și ajustați în consecință.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 4
    4. Adăugați îngrășăminte pentru a ajuta la creșterea plantelor. Plantele care sunt în creștere în mod activ ar trebui să fie date un îngrășământ de tip de casă înflorit. Acest lucru este cel mai bine făcut pentru o plantă care are 2-3 săptămâni.Urmați instrucțiunile de etichetă pentru cât și cât de des se hrănesc.
  • Fertilizarea este importantă pentru păstrarea plantei în stare bună - articulațiile sunt fragile și se pot rupe în afară dacă planta coboară în stare proastă de sănătate. În general, ar trebui să fie fertilizat de 2-4 ori pe an, cu o feed de 20-20-20, dar nu mai hrăniți cu aproximativ o lună înainte de apariția mugurilor (aceasta înseamnă, de obicei, oprirea până la sfârșitul lunii octombrie).
  • Partea 2 din 4:
    Udarea cactusului de Crăciun
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 5
    1. Apă un cactus de Crăciun cu grijă. Îngrijirea pentru această plantă poate fi un pic dificilă, deoarece trebuie să aveți grijă nu la supraîncărcare sau sub apă. Un cactus de Crăciun este un cactus tropical, nu un cactus deșert. Spre deosebire de cele mai multe cactoare de deșert, acest soi nu poate tolera solul complet uscat. Dacă solul devine prea uscat, mugurii de flori vor scădea, iar planta se va da.
    • Odată ce ați apăsat planta, lăsați-l să se usuce de trei sferturi din calea înainte de a apărea din nou.
    • Prea multă udare va provoca pete de la putregaiul alb să apară pe frunze, iar frunzele vor cădea probabil. Solul ar trebui să fie uniform umed pentru cea mai bună creștere. Regula de bază este Mai puțină apă este mai bună decât prea multă apă.
    • Când udați, apă bine planta. Înainte de a încerca să apăsați din nou planta, verificați pentru a vedea că partea de sus a solului a fost uscată în primul rând. Frunzele de ceață, precum și udarea solului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 6
    2. Modificați programul de udare sezonier. Apa cactusul pe baza mediului si a timpului anului. O metodă bună este de a apărea un cactus după cum urmează:
  • Clima uscată, în aer liber: Apă la fiecare două până la trei zile când este caldă și însorită
  • Umed, rece sau în interior: Apă în fiecare săptămână
  • În timpul toamnei și lunilor de iarnă, plantele ar trebui să fie udate mai puțin frecvent pentru a promova înflorirea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 7
    3. Opriți udarea în jurul lunii octombrie. Când se găsește octombrie, îndatoririle dvs. de udare se termină. Puteți relua cu atenție o udare ușoară în noiembrie. Dacă este uscat în care locuiți, nu ezitați să plasați vasul peste o tavă de pietricele umede. Acest lucru este pentru a înființa floarea care se întâmplă în jurul Crăciunului.
  • Singura dată când ar trebui să înceteze udarea este după înflorirea plantelor. În acest moment, încetați să vă udare timp de aproximativ 6 săptămâni pentru a permite ca planta să se odihnească. Noua creștere va apărea încă - și atunci când udarea trebuie reluată.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 8
    4. Ai grijă de picătură de bud. Unul dintre cele mai frustrante lucruri care se pot întâmpla cu cactusul de Crăciun este după ce mugurii de flori s-au dezvoltat, ei renunță la plantă. Punerea Bud poate fi cauzată de mai multe condiții diferite. De obicei, datorită suprasolicitării, dar se poate datora și lipsei de umiditate sau unei lumini insuficiente.
  • Dacă acest lucru începe să se întâmple, apă mai puțin planta și să adauge un îngrășământ la pot. Mutați-l într-o zonă departe de un radiator fierbinte sau de aerisire și încercați un nou loc unde poate obține un pic mai ușor de soare.
  • Partea 3 din 4:
    Obținerea unei floare în timp util
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 9
    1. Încurajați înflorirea florii pentru sezonul de vacanță prin scăderea temperaturii. Cheia pentru obținerea cactusului de Crăciun pentru a floare în timpul sezonului de vacanță este o expunere adecvată a luminii, temperaturi corecte și udarea limitată. Dacă manipulați aceste lucruri, puteți timp să înflorești cum doriți.
    • Deoarece această plantă este termo-fotoperiodică, se va stabili muguri atunci când lungimea zilei este aproximativ aceeași lungime și când temperatura scade la 50 până la 60 de grade F timp de câteva săptămâni. Dacă temperatura scade mai departe, planta nu va înflori.
    • Dacă țineți planta în aer liber, aduceți-o în interiorul dacă temperatura va scădea sub aproximativ 50 ° F (10 ° C).
    • Din septembrie și octombrie, cactusul de Crăciun trebuie păstrat într-o încăpere rece unde temperaturile vor rămâne în jur de 50-55 ° F (10-12 ° C), dau sau iau câteva grade. Nu expuneți planta la temperaturi de îngheț.Plantele ar trebui să înflorească pentru sărbătorile dacă tratamentele cool sunt începute până la începutul lunii noiembrie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 10
    2. Păstrați planta într-o cameră întunecată în timpul nopții.În timpul lunilor de cădere, cactusul de Crăciun ar trebui să fie plasat într-un loc unde primește lumină indirectă, strălucitoare în timpul orelor de zi, dar întunericul total pe timp de noapte - necesită perioade lungi, neîntrerupte de aproximativ 12 ore sau mai mult.
  • Începeți tratamentele întunecate în aproximativ jumătatea lunii octombrie pentru a avea plante în plină floare de către sărbătorile. Așezați plantele într-o zonă întunecată de la aproximativ 12 sau mai multe ore în fiecare noapte timp de 6-8 săptămâni sau până când vedeți că muguri formează. Un dulap sau o baie neutilizată sunt locuri ideale.
  • Fii deosebit de atent cu udarea în acest moment. Reduceți ușor udarea. Nu înmuiați solul după o perioadă uscată - umeziți doar primii centimetri, deoarece mugurii, florile și chiar frunzele pot cădea dacă rădăcinile sunt brusc saturate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 11
    3. Când vedeți formarea de muguri de flori, creșteți lumina și umiditatea. "Vârstnicile întunecate" s-au terminat când planta dvs. începe în Budding. În acest moment, ar trebui să crească, umiditate, lumină, apă (nu prea mult, desigur) și temperatura. Cu alte cuvinte, continuați când ați fost acum câteva luni.
  • Dacă mugurii se formează prea devreme, puteți reduce temperatura să le stideze. Când sunteți gata, până la temperatură și ar trebui să-și reia progresul.
  • Partea 4 din 4:
    Îngrijirea pentru cactusul dvs. post-floare
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 12
    1. Prune cactusul de Crăciun aproximativ o lună după înflorire. Acest lucru va încuraja planta să se succede, mai ales după o perioadă de "odihnă" a fost acordată. Nu va arăta foarte frumos după ce florii au dispărut. Unii oameni așteaptă până în martie, când începe o nouă creștere, pentru a prune cactusul.
    • Așa cum am menționat mai înainte, încetați udarea timp de 30 de zile post-floare. Când vedeți o nouă formare de creștere, puteți începe să apăsați din nou.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 13
    2
    Propagă un cactus de Crăciun Prin tăierea secțiunilor scurte, în formă de Y din tulpină. Fiecare secțiune trebuie să fie formată din două sau trei segmente îmbinate. Permiteți ca fiecare secțiune să se usuce timp de câteva ore înainte de a le împinge într-un vas de 3 inci care conține același sol de ghiveci ca planta părintească. Planta la jumătatea timpului primul segment și apă cu ușurință pentru a preveni apariția putregaiului.
  • Tratați butașii ca plante mature. În aproximativ patru până la șase săptămâni, butașii ar fi trebuit să fie înrădăcinată și vor începe să arate o nouă creștere. Ele cresc repede și ar trebui să ia în aproximativ două sau trei săptămâni. Puteți fertiliza după ce tăierea a crescut un segment nou.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un cactus de Crăciun Pasul 14
    3. Repot la fiecare 2-3 ani. Planta dvs. ar trebui să fie bine timp de câțiva ani, cu excepția cazului în care sistemul rădăcină devine bolnav sau rănit. În afară de aceasta, este nevoie de o oală nouă atunci când rădăcinile l-au umplut sau când solul a fost epuizat oficial de nutrienți. Majoritatea oamenilor fac asta în primăvară.
  • Când replantați sau replantați, utilizați un sol nou, proaspăt. Merită câțiva dolari suplimentari, deoarece probabil că va sta în acel sol pentru o lungă perioadă de timp. Planta ta este un lucru viu ca tine, așa că merită cel mai bun.
  • Cel mai bun moment pentru repotul este între februarie și aprilie, aproximativ o dată la trei ani. Doar asigurați-vă că nu-i dați o oală prea mare - flori de cactus de Crăciun cel mai bine când este legată de oală.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cactusul de Crăciun este o plantă frumoasă care poate înflori anul după an - veți dori să o păstrați chiar și după trecerea sărbătorilor. Poți chiar să-l treci prin generații.
  • Asigurați-vă că transformați plantele la intervale regulate, încurajând o nouă creștere. În caz contrar, veți obține floare luxuriante pe o parte și puțini dacă există pe cealaltă.
  • Instrucțiunile de înflorire se bazează pe Crăciunul rece. Dacă locuiți în emisfera sudică, este posibil să aveți mai multe dificultăți în găsirea acestei plante în jurul perioadei de Crăciun și vor avea nevoie de condiții mai controlate pentru a înflori în timpul sărbătorilor. Probabil că veți avea noroc mai mult să le înflorești în timpul celor mai reci luni ale anului.
  • Cactusul va crește doar la circumferința vasului său. Dacă doriți să obțineți mai mare, trebuie să plantez într-o oală mai largă.
  • Avertizări

    Centrul de control al otrăvurilor ASPCA arată cacturile de Crăciun ca netoxice pentru câini și pisici.
  • Orice schimbare bruscă a temperaturii, a luminii și a udării va deteriora cactusul de Crăciun. Proiectele și temperaturile extreme pot determina ca mugurile de flori să scadă din plantă înainte de a avea șansa de a se deschide. Introduceți modificări treptat.
  • Cactusul de Crăciun nu ar trebui să fie plasat niciodată lângă o ușă care se deschide și se închide spre exterior. De asemenea, păstrați-l departe de conductele de încălzire sau de lângă șemineu sau zone de scurgere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar