Cum să determinați latitudinea și longitudinea

Latitudine și longitudine pot fi folosite pentru a determina locația exactă a oricărui punct de pe glob.Există mai multe modalități de a vă găsi latitudinea și longitudinea dvs. - dintre care unele necesită multe mai multe resurse decât altele. Găsiți coordonatele dvs. cu o hartă și un protractor odată ce ați înțeles latitudinea și longitudinea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înțelegerea latitudinii și longitudinii
  1. Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 1
1. Înțelegeți latitudinea. Latitudine măsoară cât de departe este un punct de la nord sau la sud de ecuator. Deoarece Pământul este rotund, distanța de la ecuator este măsurată în grade unghiulare cu ecuatorul fiind 0 grade și punctul cel mai nordic - Polul Nord - fiind la 90 de grade. Cel mai sudic punct - Polul Sud - este, de asemenea, la 90 de grade.
  • Latitudinea este măsurată în grade nord când în emisfera nordică și grade sud când în emisfera sudică.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 2
    2. Înțelegeți longitudinea. Măsuri de longitudine Cât de departe este un punct este la est sau la vest de premierul Meridian - arbitrar stabilit ca Greenwich, Anglia. Deoarece Pământul este rotund, distanța de la prim-meridianul este măsurată în grade unghiulare, cu prim-meridianul de la 0 grade longitudine.Pe măsură ce mutați la est sau la vest, longitudinea măsoară până la 180 de grade de prim-meridian.
  • 180 de grade Longitudine este cunoscută sub numele de Data Internațională.
  • Longitudinea este dată ca grade est de est, când în emisfera și vest, când în emisfera vestică.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 3
    3. Cunosc acuratețea citirilor dvs. Grade sunt o unitate mare de măsurare, astfel încât să obțineți o locație exactă, longitudinea și latitudinea sunt împărțite la punctul zecimal denumit grade zecimale. De exemplu, puteți vedea latitudinea ca 35.789 de grade la nord. Sistemele de poziție globală (GPS) arată adesea grade zecimale, dar hărțile tipărite nu.
  • Hărți topografice online exprimă longitudinea și latitudinea de grade zecimale în grade, minute și secunde. Fiecare grad este egal cu 60 de minute, în timp ce fiecare minut este egal cu 60 de secunde. Comparația în timp permite o subdiviziune mai ușoară.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 4
    4. Înțelegeți cum apar pe o hartă. În primul rând, presupuneți întotdeauna că partea de sus a hărții este la nord.Numerele din partea dreaptă și din stânga a unei hărți se referă la latitudinea. Numerele din partea de sus și de jos a hărții sunt longitudinea.
  • Amintiți-vă cum să convertiți timpul pentru a înțelege o hartă folosind grade zecimale ca grade, minute și secunde:
  • 15 secunde = un sfert de minut = 0.25 de minute
  • 30 secunde = o jumătate de minut = 0.5 minute
  • 45 de secunde = trei sferturi dintr-un minut = 0.75 de minute
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o hartă
    1. Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 5
    1. Obțineți o hartă USGS. Un U.S. Harta anchetei geologice este hartă standardizată creată de programul național de cartografiere geologică de cooperare sub U.S. Departamentul de interior. Puteți găsi aceste hărți la bibliotecile locale sau le puteți obține de la inspectori sau de la alți dealeri comerciali.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 6
    2. Căutați latitudinea și longitudinea. Aceste măsurători sunt adesea în colțul hărții. Sub titlul, puteți observa și cât de departe se clasifică harta. De exemplu, o hartă poate spune că este 7.Harta de 5 minute, ceea ce înseamnă că zona afișează hartă este 7.5 minute de latitudine și longitudine.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 7
    3. Găsiți locația. În funcție de scara hărții dvs., poate dura ceva timp pentru a vă găsi locația. Rețineți orașul, orașul sau punctul specific pe hartă care denotă poziția curentă. Odată găsite, marcați locația. Legenda hărții vă va spune scara hărții, astfel încât să puteți estima rapid distanța față de reperele cunoscute dacă nu știți numele orașului dvs. Acest lucru vă poate ajuta să găsiți locația dvs. mai repede.
  • În funcție de ceea ce încercați să localizați, asigurați-vă că utilizați o hartă cu o scară corespunzătoare. Dacă doriți să aflați cât de departe este un stat de la propria dvs., ați dori să utilizați o hartă a Statelor Unite, mai degrabă decât una dintre lume.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 8
    4. Utilizați o conductă de hartă pentru a verifica gradele. Măsurați din locația dvs. spre exterior de pe hartă la cea mai simplă linie numerotată de latitudine sau longitudine. Harta va fi împărțită atât în ​​linii verticale cât și orizontale pentru a reprezenta măsurătorile longitudine și latitudine. Cele 4 colțuri ale hărții dvs. vor afișa coordonatele atât a longitudinii, cât și a latitudinii complet scrise. Doar ultimele două cifre vor fi afișate pentru toate celelalte puncte între ele.
  • Harta dvs. ar trebui să aibă liniile de latitudine și longitudine care formează o rețea și împărțind-o în secțiuni transversale. O riglă a hărții este ușor de utilizat și poate fi achiziționată la un magazin de aprovizionare în aer liber sau online. Asigurați-vă că conducătorul hărții corespunde seriei USGS 1: 24.000 SCALEA MAGA.
  • Măsura latitudine prima dată. Liniile de latitudine vor fi paralele de la nord și sud cu locația dvs. Plasați capătul zero al conducătorului hărții pe paralela sudică. Următoarea paralelă cu nordul trebuie atinsă de capătul de 2 ½ minute. O margine a conducătorului va fi marcată în câteva minute și secunde, în timp ce cealaltă margine este minute zecimale. Asigurați-vă că utilizați marginea corectă care corespunde formatului de coordonate al hărții dvs. Glisați conducătorul spre dreapta - sau la vest - până când vă atinge locația. Marchează cât de multă distanță este între paralela sudică cu locația dvs. Adăugați acest lucru la latitudinea paralelului de sud pentru a obține latitudinea locației dvs.
  • Pentru a măsura longitudinea, trebuie să plasați conducătorul în diagonală asupra meridienilor de la vest și est, cu capetele de domnitor de 2 ½ minute care ating atât meridianele. Liniile de longitudine pe harta dvs. vor fi meridianele din est și de vest ale locației dvs. Trebuie să măsurați în diagonală, deoarece dacă măsurați orizontal, conducătorul se întinde pe lângă grilă, deoarece meridianele de longitudine se apropie cât se mută de la ecuator. Deplasați conducătorul vertical până când găsiți locația dvs. care vă asigură că păstrați ambele capete ale conducătorului asupra meridianelor la o diagonală. Înregistrați-vă unde este locația dvs. - în câteva minute și secunde - Cestul Meridianului de Est. Pentru a găsi longitudinea locației dvs., adăugați măsurarea dvs. la longitudinea meridianului estic.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 9
    5. Scrieți coordonatele în jos. Procedura standard este de a scrie latitudinea în primul rând, urmată de longitudine, ambele scrise cât mai multe zecimale posibil. Cele mai multe zecimale pe care le puteți obține, cu atât mai precise și mai precise locația.
  • Când vă scrieți coordonatele, puteți forma latitudinea și longitudinea în trei moduri diferite:
  • Grade (D.D °) - 49.5000 °, -123.5000 °
  • Minute (d ° m.m `) - 49 ° 30.0 `, -123 ° 30.0 `
  • Secunde (d ° m`s) - 49 ° 30`00"N, 123 ° 30`00"W
  • Când se ocupă de latitudinea și longitudinea, desetorii nord-sud și est-vest sunt eliminați și înlocuiți cu valori negative pentru punctele de sud ale ecuatorului.
  • Metoda 3 din 3:
    Măsurarea utilizării unui protractor
    1. Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 10
    1. Asigurați-vă că este amiază. Determinarea latitudinii cu soarele se poate face numai atunci când este la cel mai înalt punct. Verificați ceasul sau puteți utiliza metoda de a crea un cvadrant și plasarea unui băț în pământ, la capătul sudic al unei linii de nord-sud. Este amiază de îndată ce umbra stickului traversează linia de nord-sud.
    • Utilizați o linie plumb pentru a vă asigura că stickul este vertical. O linie Plumb este exact așa cum sună: o linie cu orice tip de plumb atașat la acesta. Gravitatea se va asigura că plumbul creează o linie verticală.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 11
    2. Utilizați o busolă pentru a stabili spre nord și spre sud. Puteți seta doar măsurătorile dvs. știind spre nord și spre sud. Mark Nord și spre sud, cu o linie care rulează de-a lungul terenului. Configurați un cvadrant cu fasciculul său care urmărește paralel cu această linie.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea etapa 12
    3. Creați un cvadrant sau cruce, folosind două bucăți de lemn. Fasciculul care urmărește - sau mâinile crucii - ar trebui să fie centrate pe fasciculul de susținere - sau pe corpul crucii - astfel încât să se poată pivota în sus și în jos. Ar trebui să existe 4 unghii la mâinile crucii, fiecare doar a lovit suficient de departe pentru ao menține stabil. Ar trebui să existe 2 unghii la fiecare capăt al feței crucii și 2 unghii la fiecare capăt al vârfului mâinilor crucii.
  • Centrați un protractor la punctul de pivot. Suspendați linia plumbului și din acest punct de pivotare.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 13
    4. Aliniați unghiile de observare ale cadranului cu soarele. Odată amiază, aliniați unghiile de pe fasciculul de urmărire cu soarele. Nu priviți direct la soare, ci mai degrabă folosiți umbrele unghiilor pentru a găsi poziția corectă. Mutați fasciculul țintă în sus și în jos, astfel încât cele două umbre de la unghiile să se apropie împreună și să creeze o singură umbră pe pământ.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 14
    5. Utilizați protractorul pentru a măsura unghiul mic între fascicul și linia plumbului. Odată ce fasciculul este destinat corect, utilizați protractorul pentru a măsura de la linia Plumb vertical până la porțiunea din fasciculul care urmărește cel mai apropiat de el. Păstrați orizontul la 90 de grade vă faceți măsurătorile.
  • Imaginea intitulată determină latitudinea și longitudinea Pasul 15
    6. Să înțeleagă că timpul anului joacă în acuratețea lecturii. Citirea dvs. va fi corectă numai în echinocvențele de primăvară și de toamnă care se încadrează în martie și 21 septembrie, respectiv. Dacă luați măsurători în jurul valorii de 21 decembrie sau Midwinter, scădea 23.45 de grade din citirea ta. În contrast, adăugați 23.45 de grade dacă luați măsurători în jurul valorii de Midsummer, 21 iunie.
  • Măsurătorile nu sunt complet corecte, altele decât echinocțiile de primăvară și toamnă, din cauza modului în care pământul este înclinat în timp ce orbitează în jurul soarelui.
  • În timp ce există mese complexe care vă oferă factorul corect pentru a vă determina exact latitudinea și longitudinea dvs. în orice zi, estimați cu precizie pe baza datei referitoare la echinocțiul de primăvară și de toamnă. De exemplu, dacă măsurați la începutul lunii mai, care este la jumătatea drumului între primăvară - când soarele este direct deasupra ecuatorului și Equinoxul de vară - când soarele este peste 23 de ani.45 de grade la nord de ecuator, ar trebui doar să adăugați jumătate din 23.45 de grade - 11.73 - Pentru măsurarea dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Calculatoarele online pot fi, de asemenea, utilizate ca o metodă simplă pentru calcularea latitudinii și a longitudinii.
  • Puteți descărca aplicații pentru dispozitivele mobile pentru a ajuta la determinarea longitudinii și latitudinii, inclusiv a aplicațiilor GPS.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar