Cum să aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui

Când sunteți în natură, știind când va deveni întuneric poate fi o abilitate importantă de supraviețuire. Indiferent dacă ați pierdut ceasul dvs. sau doriți să arătați prietenilor dvs. un trick cool, puteți folosi mâinile pentru a măsura distanța dintre orizont și soare și estimați cât timp este lăsat până la apusul soarelui. Fiecare măsurătoare de lățime de mână între orizont și soare este egală cu o oră, iar fiecare măsurare cu lățimea degetului este egală cu încă cincisprezece minute.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea unei poziții bune
  1. Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 1
1. Găsiți locația soarelui. Această metodă va funcționa cel mai bine dacă cerul este clar și nu există nori. Cu toate acestea, dacă este tulbure, sau soarele este obstrucționat de copaci, este posibil să trebuiască să apropiați.
  • Dacă este tulbure și puteți vedea o schiță vagă a soarelui, puteți face în continuare măsurarea între orizont și soare. Va fi o ceață în jurul soarelui în nori: să folosiți acea ceață ca poziție a soarelui. Calculul dvs. poate fi un pic cam oprit, deoarece ceață în jurul soarelui este mai mare decât soarele în sine, dar va fi doar printr-un factor de câteva minute.
  • Dacă este noros și nu puteți vedea deloc soarele, nu veți putea folosi această tehnică. Cu toate acestea, dacă aveți un sentiment că cerul se poate clarifica, așteptați zece sau cincisprezece minute pentru a vedea dacă puteți vedea soarele.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 2
    2. Obțineți o viziune clară. Dacă vederea dvs. este blocată de copaci sau de alte elemente de pe peisaj, va trebui să găsiți un teren mai înalt în care vizualizarea este mai bună. Excursia sau urcați puțin până când soarele este neobstrucționat pe cer și puteți vedea spațiul dintre Soare și orizont.
  • Dacă terenul este foarte deally și nu există posibilitatea de a urca mai mult, umblați cât de mult puteți vedea dacă puteți localiza soarele. Dacă sunteți în măsură să obțineți un indiciu de unde este, puteți utiliza metoda cu locația aproximativă a soarelui.
  • Dacă copacii blochează viziunea dvs., faceți o estimare aproximativă. Încă veți putea vedea o schiță vagă a soarelui, care va fi suficient de bună pentru o măsurătoare.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 3
    3. Intrați în poziție. Țineți un braț cu încheietura mâinii, astfel încât palma ta se confruntă cu tine. Nu contează ce mâini alegeți, la stânga sau la dreapta: oricare dintre acestea se simte cel mai confortabil. Poziționați-vă mâna cu degetele împreună și cu palma ta. Țineți marginea inferioară a mâinii (partea degetului roz) paralel cu solul.
  • Veți dori să faceți o poziție confortabilă pentru acest truc, pentru că va trebui să vă țineți mâinile și corpul încă pentru o vreme.
  • Asigurați-vă că pământul de dedesubt este solid: fără roci în mișcare, șisturi sau picior inconfortabil. Acest lucru ar putea afecta acuratețea măsurării dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Măsurarea cu mâna
    1. Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 4
    1. Aliniați-vă mâna cu orizontul. Țineți-l astfel încât marginea de jos a mâinii dvs. să fie "odihnă" la orizont. Marginea inferioară a mâinii dvs. va fi direct în linie cu linia dintre pământ și cer. Veți dori să o țineți liniștit și cât mai aproape de paralel, deoarece puteți obține cea mai exactă măsurătoare posibilă.
    • Indiferent de locația dvs., orizontul ar trebui să fie o linie plată între cer și pământ.
    • Dacă nu puteți obține o priveliște bună la orizont datorită munților, copacilor sau a altor obstacole, va trebui să faceți o presupunere presupusă. Măsurarea dvs. nu va fi perfectă, dar cel puțin veți avea o idee generală cât de multe ore aveți.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 5
    2. Stivă de mâna a doua pe partea de sus a primei mâini. Dacă încă mai puteți vedea distanța dintre marginea superioară a mâinii și soarelui, va trebui să luați o măsură de măsurare a mâinii. Ținând cea de-a doua mână, astfel încât să nu pierdeți poziția, să plasați cealaltă mână direct pe ea în același mod plat, paralel ca și prima ta mână. Păstrați-vă încă mâna și pregătiți-vă pentru o altă mișcare.
  • Dacă faceți acest lucru corect, marginea superioară a primei mâini, arătătorul vostru, va fi aliniat cu marginea de jos a mâinii de mâna a doua, degetul roz.
  • Păstrați-vă degetul mare din calea - numai cele patru degete ar trebui să fie luate în considerare în măsurători.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 6
    3. Stivă prima ta mână din nou. Dacă puteți vedea în continuare distanța dintre marginea superioară a mâinii și soarelui, va trebui să măsurați din nou cu prima mână. Ținând mâna a doua mână, fără a-l mișca, îndepărtați prima mână de jos și plasați-o în partea de sus a celei de-a doua mâini. Păstrați-vă încă mâna încă, astfel încât să nu vă pierdeți locul.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 7
    4. Păstrați numărul. Pe măsură ce vă mișcați mâinile, stivuiți-le pe partea de sus unul de celălalt, amintiți-vă câte lățimi de mână pe care le-ați măsurat. Numărul este o măsurătoare a numărului de lățimi de mână între orizont și soare.
  • Dacă numărul de conturi este mare sau nu vă puteți aminti, întrebați un prieten dacă sunteți într-un grup. Vă puteți stivui mâinile în timp ce prietenul păstrează număra.
  • Dacă sunteți singuri, va trebui să numărați cu atenție de dvs. Vorbiți cu voce tare pe măsură ce vă stivuiți mâinile, adăugând fiecare stivă vocală în loc de capul vostru. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 8
    5. "Atingere" Soarele. Să vă stivuiți mâinile după aceeași metodă până când una dintre mâinile dvs. ajunge la soare. Este bine dacă soarele este parțial ascuns de unul sau mai multe degete. Poziția exactă a degetelor dvs. va influența calculul dvs. la cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui, deci asigurați-vă că țineți mâna în poziție.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 9
    6. Utilizați numai degetele pentru a măsura târziu în această zi. Dacă este mai târziu în ziua și soarele este atât de scăzut încât nu vă puteți potrivi cu toată mâna între orizont și soare, utilizați doar degetele pentru a măsura distanța dintre orizont și soare. Ei vor fi în valoare de 15 minute fiecare.
  • Partea 3 din 3:
    Calculând orele
    1. Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 10
    1. Rețineți poziția finală a mâinii. Uită-te pentru a vedea cât de mult este soarele "Atingerea" degetele tale. Deoarece fiecare deget de pe mâna dvs. este egal cu 15 minute, diferența dintre un deget și următorul va fi o cantitate semnificativă de timp rămasă până la întuneric. Lăsați-vă degetul de la calcul.
    • Dacă soarele pare să se așeze pe marginea superioară a mâinii dvs., nu trebuie adăugat un timp suplimentar.
    • Dacă soarele este ascuns de arătătorul dvs., veți adăuga 15 minute la numărul dvs. total.
    • Dacă soarele este ascuns de arătătorul dvs. și de degetul mijlociu, veți adăuga 30 de minute.
    • Continuați să adăugați încă 15 minute pentru fiecare deget suplimentar care ascunde soarele.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 11
    2. Totalul numărului. Fiecare mână este în valoare de o oră, așa că veți dori să știți exact câte mâini ați stivuit. Dacă ați uitat numărul dvs. în orice punct din stivă, mergeți mai departe și începeți.
  • Adăugați de câte ori vă stivuiți mâinile: 1, 3, 5 etc.
  • Dacă partea de sus a mâinii a aliniat perfect cu soarele, ați terminat cu totalul dvs. Numărul de mâini stivuite pur și simplu este egal cu numărul de ore rămase până la întuneric. Patru mâini stivuite ar fi egale cu patru ore de lumină solară. Cu toate acestea, soarele a fost poziționat pe unul dintre degetele voastre, va trebui să faceți mai mult plus.
  • Imaginea intitulată Aflați cât timp este lăsat înainte de apusul soarelui 12
    3. Adăugați lățimea mâinilor și lățimile degetului. Amintiți-vă că fiecare măsurătoare de lățime a mâinilor este egală cu o oră de timp înainte de apusul soarelui. Fiecare măsurătoare cu lățimea degetului este egală cu cincisprezece minute suplimentare.
  • De exemplu: dacă ți-a luat 3 lățimi ale mâinilor tale "atingere" Soarele și soarele au fost poziționate peste arătătorul tău, degetul mijlociu și degetul de inel, distanța dintre soare și orizont ar fi trei lățimi de mână și trei lățimi degetului. Trei lățimi de mâini sunt egale cu trei ore. Trei lățimi deget sunt egale cu 45 de minute (15 minute fiecare). Prin urmare, ați avea 3 ore și 45 de minute înainte de apusul soarelui.
  • sfaturi

    Această metodă va nu Spuneți-vă ce este timpul de ceas. Va spune doar câte ore de lumină de zi ați lăsat. Din moment ce Sunset Times variază în funcție de timpul anului, numărul de ore de zi la stânga nu vă ajută să știți ce este timpul aproximativ, cu excepția cazului în care se întâmplă deja să cunoașteți timpul apusului pentru acea zi în acea locație.
  • Veți avea încă un pic de lumină chiar și după soarele. Această metodă măsoară timpul în care soarele călătorește sub orizont, deci va mai fi un pic de lumină după acest punct.
  • Într-o zi tulbure, nu veți putea obține o poziție atât de precisă pentru soare ca într-o zi clară. Cu toate acestea, în acest caz, este posibil să vă puteți vedea conturul și să utilizați metoda, dar este posibil să fiți oarecum în măsurători.
  • Notă: Fotografiile de exemplu arată întreaga lățime a mâinii utilizate ... nu patru degete, așa cum se menționează în text
  • Avertizări

    Nu priviți niciodată direct în soare. Vă puteți deteriora ochii căutând o lumină atât de strălucitoare pentru prea mult timp.
  • Această metodă este aproximativ aproximativă. Dacă îl utilizați pentru metode de supraviețuire, rețineți că oricând estimați este doar: o estimare.
  • Această metodă funcționează bine numai în latitudinile centrale ale Pământului, care includ cea mai mare parte a Americii și a Europei. Cu toate acestea, la aproximativ 50 de grade latitudine, în locații din apropierea polilor precum Canada și Scandinavia, soarele va apărea mai mult aproape de orizont și această metodă nu va funcționa.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar