Cum să curățați un ventilator de evacuare a bucătăriei

Un ventilator de evacuare a bucătăriei îndepărtează grăsimea, fumul, aburul și mirosurile din aer în timp ce gătiți. De-a lungul timpului, acest grăsime și resturi se acumulează în filtru și începe încet scăderea eficacității ventilatorului dvs. Dacă trece suficient timp între curățenie, un filtru de grăsime înfundat poate deveni un pericol periculos de incendiu. Din fericire, curățarea ventilatorului de evacuare a bucătăriei se poate face rapid și ușor, cu consumabile comune de uz casnic.

Pași

Partea 1 din 3:
Scoaterea filtrului de grăsime
  1. Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare a bucătăriei Pasul 1
1. Opriți și deconectați ventilatorul de evacuare. În timpul acestui proces de curățare veți lucra în apropierea componentelor electrice ale ventilatorului dvs. de evacuare. Pentru a minimiza riscul de rănire, deconectați complet unitatea de evacuare înainte de a continua. În cazul unei cabluri defecte sau a unui comutator rupt, pur și simplu transformarea ventilatorului nu se taie electricitate din fiecare parte a aparatului.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare din bucătărie Pasul 2
    2. Localizați filtrul de grăsime. Filtrele de grăsime sunt dreptunghiulare și făcute din plasă de metal. Ele sunt situate pe partea inferioară a capotei sau a ventilatorului de evacuare cu microunde. Dacă aveți probleme cu găsirea filtrului de grăsime, consultați manualul proprietarului sau vizitați site-ul fabricației și găsiți informații pentru marca și modelul dvs. specific.
  • Sistemele moderne cu microunde au uneori un mic filtru de cărbune pe partea superioară a unității care filtrează mirosurile. Acest filtru trebuie înlocuit la fiecare 6-12 luni, în funcție de utilizare.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare al bucătăriei Pasul 3
    3. Scoateți filtrul de grăsime. Dezactivați orice pârghie sau file care țin filtrul în poziție și trageți ușor filtrul murdar afară. Cele mai multe filtre vor ieși cu puțin efort, dar construirea de grăsimi grele poate provoca niște filtre să rămână. Glisând un cuțit de unt în jurul marginii filtrului este o modalitate ușoară de a slăbi un filtru încăpățânat.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare a bucătăriei Pasul 4
    4. Așezați filtrul de grăsime într-o tigaie sau recipient. Aceasta va fi Panul pe care îl îmbibați și curățați filtrul în. Panul trebuie să fie suficient de adânc pentru a submina complet filtrul în soluția de curățare. Panul mediu este perfect pentru majoritatea filtrelor de grăsime.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea filtrului de grăsime
    1. Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare din bucătărie Pasul 5
    1. Adăugați lent soda de copt și săpunul de mâncare într-o oală mare de apă. Atât soda de coacere, cât și săpun de mâncare ajută la dizolvarea grăsimii în apă. Combinând ambele ingrediente creează o soluție de curățare non-toxică, care distruge rapid și eficient acumularea de grăsime.
    • Adăugarea lentă a sifonului de copt, la apa rece, o va împiedica să se rătăcească peste partea de sus a vasului.
  • Imagine intitulată Curățați o ventilator de evacuare a bucătăriei Pasul 6
    2. Aduceți apa la fierbere. Apa caldă va ajuta la slăbirea grăsimii, permițând soluției de curățare să pătrundă în întregime în filtru. Scoateți apa din căldură de îndată ce începe să fiarbă - prea multă agitație va crea bule de la săpunul de mâncare, care se poate vărsa pe aragaz.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare a bucătăriei Pasul 7
    3. Puneți deoparte 1 cană (235 ml) din soluția de curățare finalizată. Puteți utiliza această soluție de curățare pentru a elimina grăsimea de la capota de evacuare și lamele ventilatorului din interiorul dvs. Soluția suplimentară poate fi, de asemenea, utilizată pentru curățarea cu ușurință aragazului și a cuptorului.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare al bucătăriei Pasul 8
    4. Îndepărtați cu atenție soluția de curățare caldă peste filtrul de grăsime. Se toarnă încet soluția pentru a preveni backsplash. Continuați să adăugați soluția până când filtrul de grăsime este complet scufundat. Soluția suplimentară continuă, în cazul în care o absorbție suplimentară este necesară pentru un filtru cu o grămadă de grăsime deosebit de gravă.
  • Puteți înmuia filtrul în același vas pe care l-ați încălzit soluția, atâta timp cât nu este o oală non-stick. Filtrul de metal va zgâria stratul non-stick. Cele mai multe vase nu sunt suficient de mari pentru a acoperi complet un filtru tipic de grăsime, astfel încât este posibil să fie necesar să faceți jumătate din filtru la un moment dat pentru a obține întregul filtru curat.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare din bucătărie Pasul 9
    5. Lăsați filtrul să se înmoaie timp de 15-30 de minute. Pe măsură ce filtrul se înmoaie, soda de copt și săpunul de mâncare se vor dizolva încet grăsimea. Filtrul mai murdar, cu atât mai mult ar trebui să-l lăsați să se înmoaie. Dacă nu ați curățat filtrul de-a lungul anilor, este posibil să aveți nevoie să vă lăsați să se înmoaie până la o oră.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare al bucătăriei Pasul 10
    6. Curățați grăsimea. Utilizați un burete nerabraziv sau o perială moale pentru a curăța orice grăsime rămasă. Grăsimea ar trebui să vină cu ușurință. Evitați curățarea agresivă pentru a minimiza riscul de a deteriora filtrul. Dacă unele dintre grăsimi sunt blocate pe filtru, repetați procesul de înmuiere cu soluție curată.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare din bucătărie Pasul 11
    7. Clătiți filtrul cu apă caldă. Spălați cât mai mult grăsime și reziduuri posibil. Grăsimea va colecta mai repede pe zonele filtrului care sunt încă murdare. Începând cu un filtru perfect curat, va încetini dezvoltarea viitoare.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare din bucătărie Pasul 12
    8. Aer-Uscați filtrul complet. Nu doriți nici o umiditate pe filtrul dvs. atunci când reinstalați-l. Uscarea aerului, în loc să folosiți o cârpă sau o uscare prin suflare, va împiedica deteriorarea filtrului. Filtrul trebuie să fie complet uscat după o oră sau 2 de uscare a aerului.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare din bucătărie Pasul 13
    9. Curățați în mod regulat filtrele de grăsime. Cu cât gătiți mai mult, cu atât mai des ar trebui să vă curățați filtrele de grăsime. Curățarea regulată va face ca ventilatorul dvs. de gaze de eșapament să funcționeze mult mai eficient și să scadă foarte mult riscurile de sănătate și siguranță pe care un grăsime acumulează cadouri.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea și re-asamblarea ventilatorului de evacuare
    1. Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare a bucătăriei Pasul 14
    1. Evitați obținerea unor componente electrice ale ventilatorului de evacuare umed. Nu pulverizați niciodată soluția de curățare în zona interioară a ventilatorului - utilizați întotdeauna un burete sau o cârpă. Lăsarea umidității pe componentele interioare poate duce la defecțiuni electrice și va reduce durata de viață a unității de evacuare.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare din bucătărie Pasul 15
    2. Ștergeți orice acumulare de grăsime vizibilă. Curățați lamele ventilatorului dacă acestea sunt accesibile. Lamele curate ale ventilatorului vor funcționa mult mai eficient, oferindu-vă o ventilație mai bună și prelungirea duratei de viață a unității de suflante. Încercați să nu lăsați nici un grăsime pe pereții capotei sau în interiorul ventilatorului. Grease-născută de aer care trece prin filtrul de grăsime va zăvorî la vechea grăsime, accelerează acumularea de grăsime periculoasă.
  • Pentru construirea de grăsime ușoară: utilizați soluția rezervată de sodiu și un burete nerabraziv pentru a șterge orice grăsime vizibilă. Dacă nu ați rezervat nici o soluție, puteți să amestecați pur și simplu o lingură de sodiu de coacere și o strângere de săpun de mâncare cu apă caldă pentru a face o soluție eficientă de dezafectare.
  • Pentru acumularea de grăsime grea: Aplicați un strat subțire de săpun lichid de spălat vase sau un produs de grămadă de grămadă în zonele problematice. Utilizați mănuși atunci când aplicați fie produsul. Soluția de curățare mai groasă se va agăța de acumularea și o întrerupe încet. Lăsați soluția să se înmoaie timp de 15-30 de minute și apoi ștergeți grăsimea cu un burete neobraziv.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare a bucătăriei Pasul 16
    3. Reintroduceți filtrul de grăsime curat. După curățarea interiorului și în afara ventilatorului de evacuare, puteți reintroduce filtrul curat și acum uscat, de grăsime. Pur și simplu puneți filtrul înapoi în același mod în care a fost eliminat. Re-atașați orice mecanisme sau șuruburi de blocare pentru a fixa filtrul în poziție.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de evacuare din bucătărie Pasul 17
    4. Restaurați puterea la ventilatorul de evacuare. Conectați întotdeauna un aparat electric în perete înainte de ao porni. Conectați ventilatorul de evacuare sau în cuptorul cu microunde în. Rotiți ventilatorul pentru a vă asigura că totul funcționează corect.
  • sfaturi

    Majoritatea manualelor de utilizare pentru aparatele de uz casnic pot fi găsite online. Pur și simplu faceți o căutare pe Internet pentru marca și modelul unității dvs.
  • Utilizați tigăi de prăjire din aluminiu de unică folosință la curățarea filtrelor de grăsime pentru o curățare ușoară.
  • Avertizări

    Întotdeauna tăiați puterea la aparatele electrice înainte de a le lucra sau curăța. Pur și simplu transformarea unui aparat oprit nu este întotdeauna suficient. Ca măsuri de precauție, deconectați întotdeauna un aparat sau răsturnați întrerupătorul de circuit corespunzător, înainte de a începe întreținerea.
  • Purtați mănuși și protecția ochilor atunci când lucrați cu substanțe chimice de curățare. Chiar dacă o soluție nu este toxică, aceasta poate provoca iritarea sau chiar deteriorarea permanentă. Dacă este expus, spălați-vă pielea sau orificiul afectat cu apă cu apă. Dacă iritarea persistă solicită o atenție medicală imediată.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O oală mare pentru a încălzi apa
    • O tigaie de foaie sau un recipient suficient de mare pentru a se potrivi cu filtrul de grăsime
    • 1 cană (220 g) de bicarbonat de sodiu
    • 2 linguri (30 ml) de săpun (nu pot săpun de mașină de spălat vase)
    • Un burete nerabraziv sau o perie moale trist
    • Apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar