Cum să curățați scaunele din piele

Este ușor să neglijezi interiorul mașinii, mai ales când vine vorba de păstrarea scaunelor curate. Cu toate acestea, păstrarea scaunelor din piele în stare excelentă poate face cu adevărat mașina să iasă în evidență. Veți dori să îndepărtați murdăria de suprafață, curățați pielea și condiționați în mod regulat scaunele. În timp ce acest lucru poate suna intensiv de muncă, pașii sunt de fapt destul de simplă și când sunt făcute în mod regulat, curățarea este o briză.

Pași

Partea 1 din 2:
Curățarea scaunului
  1. Imagine intitulată Scaune de piele curată Pasul 1
1. Verificați dacă scaunele dvs. auto au zone perforate. Dacă da, aveți grijă să nu obțineți apă, curățare sau balsam blocat în găuri.
  • Consultați manualul mașinii. Înainte de a curăța sau aplica orice produse, consultați manualul proprietarului mașinii dvs. Ar trebui să existe instrucțiuni specifice privind modul de îngrijire corespunzătoare pentru tapițeria din piele, precum și produsele de evitat.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată din piele Pasul 2
    2. Vacuum scaunele. Utilizați un furtun de vacuum și un atașament sau un vactar umed pentru a suge orice particule mari de murdărie. Utilizați o atenție deosebită, astfel încât să nu zgâriați pielea. De asemenea, puteți utiliza un compresor de aer pentru a sufla murdăria dintre crăpăturile scaunului.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată Pasul 3
    3. Îndepărtați murdăria de suprafață. Dacă scaunele dvs. sunt într-adevăr murdare, veți putea vedea un strat de murdărie pe piele - cu toate acestea, chiar și scaunele aparent curate vor avea un strat de murdărie și murdărie care se acumulează în timp. Pulverizați un prosop de microfibră cu mai curat și ștergeți scaunele. Utilizați curățător de piele, săpun de șa sau un alt săpun din piele ușoară.
  • Puteți utiliza un curățător comercial pentru scaune din piele sau puteți face propria dvs.: combinați 1 parte oțet alb și 2 părți ulei de fixare într-un castron sau sticlă de pulverizare.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată Pasul 4
    4. Utilizați o perie pentru a curăța adânc pielea. Spray curat direct pe scaune și utilizați o perie moale, pentru a curăța ușor pielea. Acest lucru va agita murdăria și o va aduce la suprafață.
  • Dacă aveți scaune din piele perforată, evitați pulverizarea curățătorului pe scaune. În schimb, pulverizați peria de păr și utilizați-o pentru a curăța pielea. Apoi, ștergeți-vă cu o cârpă de microfibră.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată Pasul 5
    5. Ștergeți scaunele curate. Utilizați o cârpă de microfibră curată și uscată pentru a șterge agentul de curățare pe care l-ați curățat în piele. Ar trebui să observați murdărie, ulei și murdărie pe cârpă.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată Pasul 6
    6. Curățați în mod regulat scaunele. În timp ce ar trebui să vă curățați ușor locurile în fiecare lună sau așa, încercați să vă curățați adânc scaunele de 3 până la 4 ori pe an. Poate doriți să faceți acest lucru mai des dacă aveți piele de culoare deschisă sau dacă începeți să observați clădirea de grime.
  • Partea 2 din 2:
    Condiționarea scaunelor
    1. Imagine intitulată Scaune de piele curată din piele Pasul 7
    1. Alegeți un balsam neutru pe bază de apă, pH. Căutați un balsam de piele de înaltă calitate care nu conține distilate petroliere, silicon sau ceară. Scopul balsamului este de a umple uleiurile naturale din piele, deci alegeți unul cu ingrediente de calitate superioară. Amestecurile de piele mai ieftine se pot agăța de piele și au un finisaj gras.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată din piele Pasul 8
    2. Efectuați un test la fața locului. Alegeți o zonă inconspicuoasă și aplicați un mic condiționat. Frecați-o ușor în utilizarea unei cârpe sau burete de microfibră. Asigurați-vă că agentul de curățare nu vă deteriorează sau nu decolora scaunele.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată din piele Pasul 9
    3. Condiționați locurile. Aplicați balsamul la scaune și utilizați o cârpă de microfibră sau un burete pentru a masaj ușor sau frecați-o în piele. Evitați aplicarea prea multă condiționare, care va sta pe partea de sus a pieii, făcând scaunele grase sau slick. Dacă aveți îndoieli, luați o cârpă de microfibră uscată curată și ștergeți ușor pe scaunele condiționate pentru a elimina orice condiționare excesivă.
  • Asigurați-vă că urmați instrucțiunile produsului.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată din piele Pasul 10
    4. Parcați mașina în umbră sau în garajul dvs. peste noapte. Dați balsamului ceva timp din soare, deci are șansa de a seta fără bombardamentul luminii UV. Lăsați condiția să stea cel puțin o oră.
  • Imagine intitulată Scaune de piele curată din piele Pasul 11
    5. Utilizați o cârpă microfibră pentru a sufla scaunele. Odată ce balsamul a avut o șansă să se înmoaie în piele, să ia o cârpă microfibră uscată curat și să licitați scaunele. Utilizați mișcări circulare și aveți grijă să ștergeți excesul de balsam.
  • Nu vă suprasolicitați scaunele din piele. Cele mai multe locuri au nevoie doar de tratament de condiționare de câteva ori pe an.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Curățarea și condiționarea scaunelor din piele a vehiculului dvs. nu durează mult și ar trebui repetate cel puțin o dată la 3 luni.
  • Curățarea scaunelor este, de asemenea, un pas necesar în detalierea mașinii, în special a interiorului.
  • Avertizări

    Evitați utilizarea unui dispozitiv de curățare a gospodăriei pe scaunele din piele, chiar dacă este diluat. Substanțele chimice dintr-un astfel de curățenie vor usca pielea, determinând-o să se spargă și chiar să se rupă. Poate, de asemenea, să strică acoperirea protectoare, care va provoca decolorarea și deschideți pielea până la colorare.
  • Evitați contactul dintre anumiți agenți de curățare și alte părți ale mașinii. În funcție de substanța chimică și de partea mașinii, substanța chimică poate provoca daune.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar