Cum să curățați un fan vornado

Ventilatoarele Vornado sunt unice prin faptul că acestea sunt mai sigure și necesită mai puțină întreținere decât ventilatoarele electrice tipice. Dacă utilizați adesea fanul dvs., este probabil ca acesta să se dezvolte particule de praf. Indiferent dacă aveți un ventilator de turn sau un ventilator de cutie, procesul de curățare este simplu și vă va lăsa cu o briză fără praf.

Pași

Metoda 1 din 2:
Ridind un ventilator de turn de praf
  1. Imagine intitulată Curățați un ventilator Vornado Pasul 1
1. Curățați praful în grătarele exterioare folosind o perie de aspirator. Întoarceți fanii înainte de a face altceva. Puteți utiliza o atașare a periei pe un aspirator pentru a curăța toate praful din grătarele exterioare. Asigurați-vă că ventilatorul este deconectat înainte de aspirare. Mergeți încet când aspirați pentru a vă asigura că curățați cât mai mult praf posibil.
  • Acest lucru va curăța numai partea exterioară a ventilatorului, nu lamelele interioare.
  • Imagine intitulată Curățați un fan Vornado Pasul 2
    2. Utilizați aer comprimat dacă doriți să vizați anumite spoturi de praf. Dacă aveți un compresor de aer, îl puteți folosi pentru a vă curăța ventilatorul turnului. De asemenea, puteți cumpăra o cutie de aer comprimat pentru a curăța ventilatorul, pur și simplu îndreptat duza la praf și pulverizând aerul prin orificiile pentru a le curăța. Asigurați-vă că ați luat ventilatorul turnului în exterior - menținându-l deconectat - înainte de a utiliza un compresor de aer sau un aer comprimat, astfel încât praful să nu zboare în jurul casei dvs.
  • Urmați instrucțiunile pentru compresorul de aer sau aerul comprimat pot fi cu atenție. Nu vă agitați cu aerul comprimat.
  • Compresoarele de aer pot costa oriunde de la $ 50- $ 500, în timp ce cutii de aer comprimat costă 10- $ 20. Ele pot fi cumpărate la un magazin de îmbunătățire la domiciliu sau online.
  • Purtați o mască pentru a vă împiedica să respirați în praf sau murdărie.
  • Imagine intitulată Curățați un fan Vornado Pasul 3
    3. Suflați praful dacă aveți o suflantă de frunze. Dacă aveți acces la un suflantă de frunze, îl puteți folosi pentru a arunca murdăria și particulele de praf din ventilatorul turnului. Suflați aerul în interiorul grătarului ventilatorului după ce ați pornit suflanta. Luați ventilatorul din exterior pentru a utiliza suflanta frunze și asigurați-vă că ventilatorul rămâne deconectat.
  • Aceasta este o metodă mai grea - nu veți putea să aruncați anumite pete, dar ar trebui să asigure o acoperire maximă.
  • Purtând o mască și ochelari de protecție va împiedica murdăria să intre în ochi, nas sau gură.
  • Imagine intitulată Curățați un fan Vornado Pasul 4
    4. Ștergeți corpul exterior al ventilatorului folosind o cârpă. Utilizați o cârpă moale, curată sau o cârpă pentru a șterge în afara ventilatorului turnului. Acest lucru va scăpa de orice praf rămas sau particule de murdărie. Nu aveți nevoie să utilizați apă sau de curățare substanțe chimice atunci când ștergeți ventilatorul.
  • Un duster ar ajuta la curățarea și fanul tău.
  • Metoda 2 din 2:
    Eliminarea murdăriei de la un ventilator cutiei
    1. Imagine intitulată Curățați un ventilator Vornado Pasul 5
    1. Utilizați un vacuum portabil sau un duster de pene pentru curățenie generală. Utilizați un vid handheld pentru a suge particule de praf pe secțiunea exterioară sau pe nervuri de admisie, a ventilatorului cutiei. Puteți folosi, de asemenea, un duster de pene pentru a șterge praful sau murdăria. Asigurați-vă că ventilatorul este deconectat înainte de curățare și nu utilizați apă pe coastele exterioare.
    • Ștergeți pete de murdărie cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată Curățați un fan Vornado Pasul 6
    2. Scoateți grătarul pentru a curăța bine ventilatorul. Pentru a elimina grătarul ventilatorului, urmați instrucțiunile legate de modelul specific al ventilatorului cutiei Vornado. Va trebui cel mai probabil să eliminați șuruburile din jurul grătarului și să eliberați clemele de gril.
  • Puteți găsi instrucțiuni despre cum să eliminați grătarul în manualul proprietarului sau online.
  • Imagine intitulată Curățați un fan Vornado Pasul 7
    3. Curățați gratarul prin pulverizarea sau spălarea cu săpun. Odată ce grătarul a fost îndepărtat corespunzător, puteți să-l praf folosind o cârpă sau un duster de pene. Dacă preferați să o spălați, este bine să utilizați apă pe grătar. Utilizați săpunul și apa pentru a scăpa de orice praf și particule de murdărie.
  • Nu puneți niciodată grătarul în mașina de spălat vase pentru a împiedica deformarea din cauza căldurii.
  • Imagine intitulată Curățați un fan Vornado Pasul 8
    4. Ștergeți lamele folosind o cârpă umedă. Pentru a curăța lamele, utilizați o cârpă moale umezită cu apă simplă pentru a șterge orice particule de praf. Folosirea apei pe lame este în regulă, asigurați-vă că le uscați. Dacă fanul dvs. a fost într-un mediu gras ca o bucătărie, puteți folosi un săpun ușor pentru a spăla lamele.
  • Imagine intitulată Curățați un fan Vornado Pasul 9
    5. Puneți ventilatorul înapoi odată ce este complet uscat. Odată ce toate piesele s-au uscat, reasamblați ventilatorul prin înșurubarea grătarului înapoi în poziție folosind șuruburile pe care le-ați scos. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați manualul de instrucțiuni al fanului.
  • Asigurați-vă că lamelele și grătarul sunt complet uscate înainte de a retaua piesele și conectați ventilatorul într-o priză.
  • sfaturi

    Manualele de instrucțiuni Vornado declară că nu ar trebui să luați fanii turnului atunci când le curățați, deoarece acest lucru va anula garanția. Fanii cutiei sunt bine pentru a se separa.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar