Cum să curățați o centură de siguranță

Centurile de siguranță sunt integrite pentru siguranța oricărei persoane într-o mașină. A ta colectează, de asemenea, sudoare din piele, deșeuri de cafea și petele alimentare. Din păcate, este ușor să uitați centura de siguranță atunci când curățați restul mașinii, făcând pete, mirosuri și chiar creșterea mucegaiului obișnuit. Pentru a vă curăța centura de siguranță, țineți curea de siguranță la extensie completă, aplicați o acoperire ușoară de curățare, apoi lăsați centura să se usuce la aer.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând curățenie generală
1. Scoateți centura de siguranță. Trageți viguros cureaua înainte până când este rigidă și nu se mai mișcă. Când se întâmplă acest lucru, întreaga centură va fi nerespectată și mult mai ușor de atins.
  • 2. Plasați o clemă lângă bobina cureaua. Urmați cureaua centurii în sus și localizați tamburul. Acesta este locul în care majoritatea centurii este stocată când nu este utilizată. Atașați o clemă de metal pe centură chiar lângă tambur. Cureaua nu va reuși să se retragă înapoi în tambur.
  • Clamele metalice pot fi găsite la magazinele de hardware.
  • 3. Pulverizați centura cu mai curată. Un curat sau un dispozitiv de curățare a țesăturilor sunt sigure pentru a fi utilizate pe centură pentru a elimina petele. Acestea sunt achiziționate de la un magazin general și vin în sticle de pulverizare. Distribuitorii cu toate scopurile sunt proiectate pentru țesături delicate și nu ar trebui să aibă înălbitor în ele. Pulverizați toate de-a lungul centurii, creând o lumină, chiar și acoperire. Nu uitați de partea inferioară.
  • Un amestec de părți egale ale unui detergent de pH delict, neutru, cum ar fi săpunul de vase de zori sau o spălare pentru copii și apă pot fi folosite ca un detergent.
  • Oțetul și curățenii pe bază de oțet sunt utile pentru îndepărtarea mirosurilor, dar oțetul este un acid și prea mult poate deteriora integritatea centurii în timp. Utilizați șervețele pentru copii și curățătorii delicați de țesături.
  • 4. Curățați centura. Ia o perie de spălare rigidă. Lucrați de la capătul superior al centurii și deplasați în jos. Nu mișcați peria în cercuri sau nu vă întoarceți cureaua. Mișcați ușor pentru a evita purtarea firelor centurii.
  • O a doua acoperire de curățare poate fi adăugată la centurile adânci colorate.
  • 5. Ștergeți centura cu un prosop de microfibră. Înconjurați centura cu prosopul și trageți prosopul în jos de-a lungul centurii. Aceasta elimină excesul de umiditate. Utilizați numai prosoape de microfibră. Aceste prosoape sunt blânde pe firele centurii.
  • Imagine intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 6
    6. Lăsați centura să se usuce. Lăsați centura singură pentru cel puțin peste noapte. Dacă nu este complet uscat, lăsați-l mai mult timp. Este important să vă asigurați că centura este uscată înainte de ao descoperi și lăsați-o să se retragă astfel încât mucegaiul să nu crească pe ea.
  • Metoda 2 din 3:
    Tratarea petelor dificile
    1. Se amestecă detergentul și apa. Umpleți o ceașcă mică de apă caldă. Adăugați trei cesti de săpun blând sau de curățare cu intenție. Nu utilizați unul care are înălbitor sau oțet, deoarece acidul poate deteriora centura. Cele mai multe pete pot fi tratate de detergent sau de curățare a țesăturilor indiferent de origine. Nu aveți multe opțiuni pentru curățători, deoarece sunt prea dur pentru centura de siguranță.
  • Imagine intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 8
    2. Îndepărtați o perie rigidă în amestec. Îndepărtați părul periei în castron pentru a ridica unii dintre cei mai curat. Să minimalizați cantitatea de umiditate pe perie cât mai mult posibil pentru a evita înmuierea centurii de siguranță.
  • 3. Curățați pata. Deplasați-vă în jos din partea de sus a patei. Aveți grijă să nu mutați peria într-un cerc sau să vă întoarceți centura. Curățați cu ușurință pata, adăugând cantități mici de curățare atunci când este necesar pentru a aplica o lumină, chiar și acoperire.
  • Imagine intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 10
    4. Utilizați o mașină de aburi. Pentru petele cu adevărat încăpățânare, tu sau un profesionist pot folosi o mașină de aburi sau un extractor de apă caldă. Odată ce ați adăugat un strat de curățare a țesăturii sau a șamponului de tapițerie, executați mașina peste centură pe o setare de umiditate scăzută.
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea matriței și a mirosurilor
    1. Imagine intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 11
    1. Scoateți centura de siguranță. Din nou, trageți ușor cureaua înainte până când este complet nemulțumită. Acest lucru vă va permite să identificați orice spori de mucegai și să atingeți întregul centură pentru a elimina mirosurile.
  • 2. Plasați o clemă lângă bobina cureaua. Găsiți bobina în care bobina curea când nu este utilizată. Așezați clema de metal pe centura de lângă tambur. Cureaua nu va mai putea retrage.
  • Imagine intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 13
    3. Amestecați mai curat într-un castron. Se toarnă aproximativ o lingură (15 ml) dintr-un săpun non-înălbitor într-o ceașcă (240 ml) de apă caldă. Adăugați două linguri (30 ml) de oțet. Se amestecă amestecul până la săpun.
  • 4. Curățați centura. Utilizați o perie moale, pentru a lucra ușor în Cleaner. Îndepărtați-l în amestec și mutați-l în jos din partea de sus a centurii. Nu mișcați peria în cercuri sau nu vă întoarceți în sus. Faceți acest lucru pentru a aplica o mică acoperire, chiar care nu va purta firele centurii.
  • 5. Blot centura de siguranță cu un prosop de microfibră. Utilizați un prosop microfibră uscat pentru a evita adăugarea de umiditate care poate deteriora integritatea firelor curelei. Strângeți centura dintre prosop și deplasați ușor în sus și în jos pentru a elimina excesul de umiditate.
  • Pentru problemele de mucegai recurente, pulverizați pe o prevenire a matriței, cum ar fi controlul mucegaiului conclufon sau armura de mucegai în timp ce centura este încă umedă. Încercați să alegeți unul care nu are înălbitor în lista ingredientelor.
  • Imagine intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 16
    6. Aerul uscați cureaua. Lăsați centura peste noapte sau până la uscare. Trebuie să fie complet uscat înainte de a scoate clema sau altfel centura umedă va oferi un teren de reproducere amplă pentru mucegai și mirosuri urâte în interiorul tamburului.
  • sfaturi

    Nu utilizați Bleach. Va slăbi centura de siguranță. De asemenea, nu se oprește mucegaiul îndepărtat de la creșterea înapoi.
  • Odorienții comuni de aer nu vor elimina mirosurile adânci în centura de siguranță, dar eliminatorii de miros pot funcționa fără curățare profundă.
  • Avertizări

    Sporii de mucegai pot fi periculoși. Luați în considerare purtarea unei mască atunci când vă tratați mașina pentru mucegai.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar