Cum se schimbă o centură de distribuție

În general, problemele curelei de sincronizare se prezintă fără avertizare. Nu există scârțâit care vă permite să știți că este timpul. Dacă mașina dvs. a fugit bine și apoi motorul sa oprit brusc cu o clunk și nu va reporni, este probabil centura de distribuție. Timpul de pe motor trebuie să fie setat exact sau supapele și pistoanele pot să se ciocnească, rezultând reparații foarte scumpe ale motorului. Dacă centura de distribuție este spartă, asigurați-vă că deteriorarea supapei nu a fost efectuată înainte de a continua înlocuirea centurii. Manualul de service pentru vehiculul dvs. vă va informa dacă centura dvs. de distribuție va fi sau nu va deteriora supapele.

Pași

Partea 1 din 4:
CumpărareSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 1
1. Cumpărați o centură nouă înainte de a continua să eliminați cel vechi. Dacă acesta este un serviciu de întreținere, este posibil să doriți să localizați o centură nouă înainte de a scoate cel vechi. Dacă centura sa rupt sau a alunecat, puteți să vă îndepărtați înainte de a cumpăra unul nou, astfel încât să le puteți compara pentru a fi sigur că cea nouă este cea corectă pentru vehiculul dvs.
  • Cele mai multe vehicule necesită centuri de sincronizare din cauciuc, spre deosebire de lanțurile mai vechi de sincronizare a oțelului. Disponibil pentru câțiva dolari la orice magazin de piese auto, probabil că va trebui să vă schimbați la fiecare 90.000 la 120.000 de mile (140.000 la 190.000 km), în funcție de motorul dvs.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 2
    2. Strângeți informațiile despre vehiculul dvs. Va trebui să cunoașteți modelul Make, Model și Anul vehiculului, precum și tipul și dimensiunea motorului. Unele modele pot avea variații chiar și în timpul unui an model, astfel încât VIN dvs. poate fi de asemenea util. Puteți achiziționa o curea nouă la un dealer sau un magazin de piese auto.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 3
    3. Asigurați-vă că achiziționați și garnituri și adezivi de garnitură necesară pentru reasamblare. Furnizorul dvs. de piese ar trebui să vă poată spune ce veți avea nevoie. Sunt disponibile, de asemenea, kituri curele de distribuție care includ garnituri de schimb și alte materiale necesare pentru a finaliza lucrarea.
  • Partea 2 din 4:
    MontajSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 4
    1. Deconectați cablul negativ al bateriei. Asigurați-vă că aveți codul de securitate radio (dacă este echipat) orice stații radio prestabilite pe o bucată de hârtie pentru a permite resetarea rapidă după efectuarea reparațiilor.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 5
    2
    Scoateți centura alternatorului. În funcție de modelul dvs., este posibil să fie necesar să scoateți centura serpentină pentru a ajunge la cureaua de distribuție. Slăbiți piulițele, împingând alternatorul, dacă este necesar, pentru a crea slabă pe centură și scoateți-o.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 6
    3. Eliminați toate accesoriile, cum ar fi pompa servodirecției, alternatorul și compresorul de aer condiționat, astfel încât să puteți accesa capacul curelei de distribuție. Nu îndepărtați fitingurile presurizate din compresorul de aer condiționat, majoritatea pot fi deblocate și împinse din cale fără a descărca sistemul. Scoateți ansamblul capacului supapei, după cum este necesar pentru accesul la curea de distribuție.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 7
    4. Scoateți capacul distribuitorului dacă vehiculul dvs. este echipat cu unul. Este posibil să fie necesar să vă îndepărtați clemele de fixare pentru a elibera capacul distribuitorului, precum și îndepărtați orice șuruburi care țin capacul în poziție.
  • Unele mașini moderne cu aprindere electronică nu au distribuitori. Ei vor avea un senzor de poziție a camă și arborelui cotit. Lucrul important este să fiți capabili să determinați primul centru mort (TDC) pe primul cilindru. Consultați manualul de reparare a motorului, deoarece acestea vor diferi după model.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 8
    5. Aliniați semnele de sincronizare. Folosind o cheie sau o priză pe șurubul arborelui cotit Rotiți motorul până când marcajul de distribuție de pe scripeala arborelui cotit este aliniată cu marcajul 0 ° de pe scara de distribuție.
  • Verificați că rotorul distribuitorului este aliniat cu marcajul indexului de pe carcasa distribuitorului care indică rotorul este în poziție pentru a trage cilindrul numărul unu. Dacă nu, rotiți motorul un alt rând complet.
  • Nu faceți acest lucru pe motoarele de interferență decât dacă sunteți sigur că centura este încă intactă. Dacă nu ați îndoit deja supapele cu o centură de distribuție spartă, probabil că veți face acest lucru dacă rotiți arborele cotit fără filarea arborelui cu came.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 9
    6. Determinați dacă roata balancerului armonic trebuie îndepărtată pentru a îndepărta capacul curelei de distribuție. Adesea, ședele de acoperire deasupra capătului arborelui cotit și această scripetă nu vă va permite să scoateți capacul fără a le scoate mai întâi. Rețineți că va fi necesară o etanșare suplimentară pentru ao reinstala dacă acest lucru este cazul și pot fi necesare scripete speciale ale arborelui cotit și unelte de aliniere a treptelor de îndepărtare a vitezelor.
  • Imagine intitulată Schimbați o curea de distribuție Pasul 10
    7. Scoateți șuruburile sau șuruburile ținând capacul de distribuție în poziție. Scoateți acest capac de pe motor. Unele motoare au o acoperire cu două piese. Scoateți toate componentele sau centurile de acționare a accesoriilor care interferează cu scoaterea capacului curelei de distribuție. Aceasta variază în funcție de model - consultați manualul de service pentru a determina care părți trebuie să fie eliminate din vehiculul dvs.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 11
    8. Verificați alinierea corespunzătoare a mărcilor de sincronizare a craniței și a arborelui cu came. Multe motoare au o linie de punct sau index pe scripeți și / sau pinioane care trebuie să fie aliniate cu semne corespunzătoare pe bloc, cap de cilindru sau arborele de accesorii. Pe unele motoare, marcajul indicelui de pe pinionul arborelui cu came se aliniază cu linia de despărțire a primului turn cu arbore cu came.
  • Acest lucru este foarte important dacă înlocuiți o centură de distribuție care a fost spartă. Consultați manualul de service pentru procedura de aliniere corectă pentru autovehiculul dvs. și corectați orice nealiniere înainte de a instala noua centură de distribuție. Aceste semne pot fi, de asemenea, afișate pe o etichetă de pe capacul curelei de distribuție pe unele motoare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 12
    9. Verificați zona din jurul centurii pentru semne de scurgere a uleiului. Uită-te în jurul arborelui cu came și sigiliile arborelui cotit, precum și capacul supapei și tigaia de ulei. Verificați scurgerile de răcire din furtunul pompei de apă și al pompei de apă. Scurgerile trebuie reparate înainte ca noua centura să fie instalată.
  • Partea 3 din 4:
    SlăbireaSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 13
    1. Slăbiți șurubul (șuruburile) de fixare ținând dispozitivul de tensionare a centurii utilizând orice unelte speciale de holding, în timp ce urmează manualul de service. Nu scoateți complet tensionatorul decât dacă îl înlocuiți. În schimb, pivotați dispozitivul de întindere a arcului încărcat de centură și apoi strângeți șurubul (șuruburile) de fixare pentru a ține tensionatorul în poziția liberă.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 14
    2. Examinați scripetele de tensionare pentru deteriorarea, cum ar fi dents sau fisuri. Rotiți scripetele de tensionare și ascultați un zgomot sau zgomot care ar indica rulmenți liberi sau uzați. Uzura inegală în partea din spate a vechii centuri de distribuție ar putea indica o aliniere nealiniată între scripetele de tensiune și centura de distribuție din cauza rulmenților uzate.
  • Dacă se găsesc orice indicație de deteriorare sau lagăre uzate, înlocuiți scripetele de tensionare. Rulmentul de tensionare permanent lubrifiată poate deveni uscat, uzat, slab, rupt sau poate îngheța, astfel încât cea mai bună practică este să o înlocuiască, dacă nu este nouă.
  • Partea 4 din 4:
    InstalareSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 15
    1. Glisați centura de pe pinioane. Cu tensiunea pe centura de distribuție ușurată, centura trebuie să alunece cu ușurință de pe pinioane. Curelele de sincronizare care au fost folosite pentru o lungă perioadă de timp pot rămâne în canelurile de rotire și au nevoie de un urcând blând cu o șurubelniță pentru a elibera. Controlați scripetele curelei de sincronizare și pompa de apă pentru orice nevoie de înlocuire înainte de a instala cu centura nouă.
  • Imagine intitulată Schimbarea unei centuri de distribuție Pasul 16
    2. Înlocuiți cu o centură nouă și reasamblați. Cuplu centura de distribuție la specificațiile corespunzătoare, acordând o atenție deosebită "Torquing" Specificații pe manualul motorului, în special șurubul de montare a scripeților arborelui cotit, care are de obicei un spec către cuplu foarte mare.
  • Dacă este echipat cu un dispozitiv de tensionare a centurii de distribuție hidraulică, poate fi necesară îndepărtarea pistonului înapoi în cilindru după eliberarea unui clichet. Plasați într-o vise și comprimați până când găurile se aliniază pentru a permite introducerea unui pin de susținere. Odată ce știftul este în poziție, dispozitivul de tensionare poate fi reinstalat când centura este instalată cu știftul tras pentru a permite tensionatorul să pună tensiunea pe centura de distribuție.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Un novice ar trebui să cumpere, la cheltuieli considerabile, manualul magazinului producătorului pentru vehiculul specific și motorul care trebuie schimbat centura. Aceste manuale sunt scrise pentru mecanica profesională, își asumă un anumit grad de expertiză mecanică, sunt foarte detaliate prin faptul că acestea stabilesc valorile de tensionare a centurilor, cuplurile șuruburilor, locațiile de fixare etc.
  • Dacă centura de distribuție este întreruptă, atunci va trebui să determinați dacă supapele motorului dvs. sunt îndoite atunci când centura a izbucnit. Dacă se aplecă supapele, atunci ar fi necesare mai multe reparații majore ale motorului. Acest lucru se numește un motor de interferență care înseamnă că supapa va contacta pistoanele dacă centura este întreruptă. Dacă motorul este numit un motor non-interferență, atunci aceasta înseamnă că supapele și pistoanele nu trebuie să se contacteze reciproc dacă centura este întreruptă.
  • Unele vehicule pot necesita un instrument special pentru a ajunge la șuruburi de montare ascunse de montarea motorului, în timp ce altele sunt necesare pentru a elibera un dispozitiv de tensionare a centurii de sincronizare încărcată cu arc. Cele mai multe motoare au un tensionator încărcat cu arc care poate fi acționat cu ajutorul prizelor și cheiurilor comune, deși unele vor necesita o cheie hexagonală de sex masculin / cheia Allen.
  • Este important să urmați întotdeauna instrucțiunile specifice efectuării dvs. și modelului, mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu mecanismul. Manualul magazinului, deși oarecum costisitor, ar trebui să plătească pentru sine cu o singură reparație.
  • Sarcina centurii de distribuție este de a sincroniza supapele și pistoanele.O curea de motor în afara timpului va contacta pistoanele și supapele, la fel ca și calendarul de pe un pistol de aeronavă WWI, care, fără un mecanism de sincronizare, ar trage de pe elice.
  • Curelele de sincronizare sunt un element de uzură.Cele mai multe trebuie schimbate la fiecare 60.000 la 90.000 de mile (97.000 km la 127.000 km) pentru întreținerea preventivă.Ei pot încălca daune scumpe motoarelor de interferență datorită coliziunii supapelor și a pistoanelor în timp ce acestea ieșesc din sincronizare. Având înlocuirea la intervale este cea mai bună modalitate de a vă salva de la o reparație foarte costisitoare. Nu așteptați până când întreruperea centurii provoacă daune majore ale motorului.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Chei pentru a se potrivi diferitelor șuruburi și nuci pe care le veți elimina.
    • Șuruburile de șurub, bara de protecție sau alte elemente pot fi utile.
    • Manual de reparare pentru vehiculul dvs., dacă este disponibil cu specificații specifice de cuplu și informații de sincronizare.
    • Noua centură de distribuție, inclusiv garnituri, adezivi și sigilii noi la locul.
    • Piese suplimentare, după cum este necesar, cum ar fi pompa de apă și sigiliile de ulei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar