Cum de a alege o schemă de culori liniștitoare

O schemă de culori liniștitoare poate schimba complet tonul unui desen. Poate adăuga o dispoziție calmă și pașnică într-o cameră. Dar dacă nu sunteți artist, s-ar putea să nu știți care Culorile sunt liniștitoare. Cu puțin știu cum, puteți identifica culori liniștitoare și apoi veniți cu o schemă de culori liniștitoare a dvs. De asemenea, puteți determina o schemă de culori liniștitoare în funcție de mediul său sau puteți chiar să imitați o schemă de culori existentă în natură.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea culorilor liniștitoare pentru schema de culoriDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 1
1. Aflați starea de spirit asociată cu culorile. Culorile au o influență asupra stării tale. În general, acestea sunt împărțite în culori calde, răcoroase și neutre. Culorile calde transmite, în general, un sens stimulativ și comunal. Culorile răcoroase sunt în general liniștitoare și calmante. Culorile neutre se amestecă cu majoritatea mediilor.
  • Culori calde Includeți roșu, portocaliu și galben. Aceste culori puternice sunt frecvent nepotrivite pentru a crea un efect liniștitor.
  • Culori rece Includeți verde, albastru și violet. Aceste culori și combinații ale acestor culori, calmează și promovează încrederea.
  • Culori neutre Includeți culori albe, gri, negru, bej și similare. Aceste culori tind să se potrivească bine cu cele mai multe scheme de culori.
  • Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 2
    2. Prioritizați culori rece. Puteți amesteca diverse nuanțe de verde, albastru și violet pentru a crea propria schemă de culori liniștitoare. Atâta timp cât una dintre aceste culori cool este baza, schema dvs. de culori va avea probabil un efect liniștitor.
  • Green este o culoare excelentă de bază dacă doriți să creați o atmosferă de întinerire și creștere.
  • Albastru deschis, deoarece culoarea de bază va da un sens luminos, răcoritor. Albastru închis comunică un sentiment de demnitate.
  • Violet amestecă calmul albastru și vitalitatea roșu. Oferă impresia de seninătate. Deși o culoare rece, este considerată a fi cea mai caldă dintre cele trei. Din acest motiv, poate doriți să evitați suprasolicitarea violet.
  • Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 3
    3. Evitați culorile luminoase saturate. Chiar și culorile răcoroase pot deveni agitații când sunt prea luminoase. Utilizați culori luminoase în cantități mici ca accent pentru a le împiedica să depășească culorile principale din schema dvs.
  • Culorile accentușesc, în general, evidențiați caracteristicile cum ar fi butoanele, butoanele, marginile și așa mai departe, pentru a crea contrastul și gradientul în schema de culori.
  • Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 4
    4. Creați o senzație aerisită cu culori pastelate. Culorile pastelului tonează nuanțele cu adăugarea de cantități mari de alb. Acest lucru spală claritatea pigmentului, oferind culorii un sentiment confortabil, larg deschis. Culorile pastelate ar putea fi perfecte pentru schema de culori liniștitoare.
  • Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 5
    5. Combinați diferite culori pentru a vă crea schema de culori. Acum că știți cum efectul culorilor efectul oamenilor, puteți alege schema de culori. Nu știți niciodată ce ar putea să se potrivească gusturilor tale, să experimenteze liberal cu diferite combinații.
  • Puteți să vă simțiți senzația energetică a culorilor calde prin utilizarea unor nuanțe mai întunecate ale acestora. În unele cazuri, un singur ton cald ca un accent sau o culoare suplimentară asociat cu două răi poate fi înălțătoare, păstrând în același timp un ton dominant liniștitor.
  • Simțiți-vă liber să integrați tonuri neutre cu culori reci în schema de culori. Cele mai multe tonuri neutre vor funcționa bine ca suplimente pentru schemele de culori răcoroase. Cu toate acestea, păstrați cel puțin un ton rece dominant pentru a menține efectul liniștitor.
  • Dacă pictați o cameră, poate fi dificil să vă imaginați culoarea de pe perete. Dacă aceasta este situația dvs., puteți găsi utilă pentru a solicita swatches de culoare dintr-un magazin de vopsea, astfel încât să aveți un punct de referință.
  • Metoda 2 din 3:
    Selectarea unei scheme de culori conform mediuluiDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 6
    1. Contul de influența iluminării. Camerele cu iluminare bună vă vor dezvălui în mod clar schema de culori, dar camerele mai întunecate pot lăsa să fie mai puțin umbrite decât v-ați intenționat. Tonurile mai ușoare pot funcționa mai bine pentru camerele mai întunecate, deoarece aceste culori moi oferă un sentiment de libertate și calm. De asemenea, este important să țineți cont:
    • Calitatea luminii, care influențează, de asemenea, apariția schemei de culori. Lumina de seară, de exemplu, este adesea mai profundă în culoare și poate da o nuanță de aur, care va dezactiva, în general, nuanțele, făcându-le mai multă calmare.
    • Umbre, care pot fi aruncate de copaci, mobilier și așa mai departe. Umbrele vor avea un efect întunecat asupra alegerii culorii. Dacă culorile devin prea întunecate, atmosfera camerei se va schimba de la rece la neutru sau eventual rafinat.
    • Sângerări de culoare, care este locul în care o culoare difuzează printr-o cameră cu lumină. De exemplu, un perete verde, bine luminat ar putea provoca restul unei camere să aibă o ușoară nuanță verde.
  • Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 7
    2. Alegeți culorile care se potrivesc cu funcția a ceea ce veți picta. O schemă de culori liniștitoare ar putea fi una care se potrivește cu atmosfera funcției sale. De exemplu, deși roșu nu este liniștitor într-un sens tradițional, stimulează apetitul și poate fi considerat liniștitor într-un restaurant.
  • Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 8
    3. Utilizați culorile existente pentru a determina schema de culori. În unele cazuri, ca atunci când remodelarea, este posibil să aveți culori de bază existente, cum ar fi culoarea podelelor, a mobilierului, a aparatelor și așa mai departe. Puteți să le utilizați ca o bază pentru schema de culori liniștitoare. De exemplu:
  • Dacă aveți podele din lemn maro, puteți crea o schemă de culori liniștitoare, folosind nuanțe de verde închis, maro și negru.
  • Dacă aveți covor alb, ați putea folosi nuanțe de albastru cu accente negre pentru schema de culori.
  • Metoda 3 din 3:
    Imitând scheme de culori liniștitoare în naturăDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 9
    1. Evocați o senzație confortabilă, îngrijorătoare cu tonuri de lemn. Brownii bogați împărtășesc adesea un sens lustruit, sofisticat. O combinație de două nuanțe de negru accent, un gri deschis și două tone maro vor da impresia de calm cald.
    • Această schemă de culoare special concepută pentru a simula lemnul lustruit care a fost comun în studii, biblioteci și camere de zi.
  • Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 10
    2. Creați o atmosferă rece ca fiind răcoritoare ca fructe proaspete. Utilizați un cyan, un albastru închis și un negru pentru baza acestei scheme de culori. Accentul aceste culori de bază cu bej și un roșu dezactivat, care reprezintă fructe. Bejul va tona în jos energia roșii. Schema de culori rezultată ar trebui să fie răcoroasă, răcoritoare și optimă.
  • Pentru a schimba această schemă de culori la ceva mai ușor și mai jucăuș, s-ar putea schimba roșu pentru o portocală arsă.
  • Imagine intitulată Alegeți o schemă de culori liniștitoare Pasul 11
    3. Oglindă culorile plajei. Culorile plajei sunt sigur că au o influență relaxantă, calmantă. Începeți cu o culoare maro nisipoasă în partea de jos. Deasupra acestui lucru, utilizați un albastru deschis. Continuați să progresați prin nuanțe mai întunecate de albastru până când ajungeți la un albastru foarte închis, cum ar fi albastru de la miezul nopții.
  • Gradientul acestor culori dă iluzia nisipului pe pământ și apa disparându-se în depărtare.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar