Cum de a alege o culoare de vopsea

Culoarea pe care o decideți să vă pictați casa are un anumit recurs, precum și efectele psihologice asupra dvs. Dacă ați terminat aproape ultimul proiect de remodelare la domiciliu, dar nu puteți decide ce culoare este cea mai bună pentru atingerea de finisare, nu vă faceți griji! Fie că pictați interiorul sau exteriorul, există câțiva pași importanți pe care îi puteți lua pentru a alege cea mai bună culoare de vopsea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Selectarea culorilor vopselei interioare
  1. Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 1
1. Stick la culori care vă atrage. Alegeți lotul inițial de culori potențiale prin selectarea celor care vă fac fericiți. În timp ce există întotdeauna recomandări pentru anumite culori și nuanțe pe cameră și de tipul casei, este mai bine să le aplicați mai târziu în acest proces. Nu sunteți sigur ce vă place? Imprimați toate modelele care vă atrag cel mai mult și plasați-le una lângă alta. Acum, găsiți culoarea (sau culorile) care sunt comune între ele.
  • Selectați desenele din pagini de calendar, reviste, cataloage, fotografii panoramice, cărți poștale și swatches de țesături.
  • Luați notă de camerele că culorile dvs. preferate sunt cele mai frecvente în.
  • Ascultați-vă instinctele și alegeți o culoare care vă apelează! Nu vă faceți griji cu privire la tendințele actuale.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 2
    2. Alegeți culori cool pentru a face camerele mai mari se simt coazier. Sentimentele mai ușoare, calme sunt, de obicei, create de culori cool, care pot face camere goale să se simtă proaspete. Ei lucrează cel mai bine pentru o atmosferă formală sau calmă
  • Culorile reci amintesc de apă și iarbă și includ purpuriu, verde și albastru.
  • Alegeți culorile răcitorului pentru camerele private care necesită concentrare, odihnă și calm, cum ar fi camerele, cum ar fi un birou, pepinieră sau un dormitor.
  • Atmosfere formale funcționează cel mai bine prin menținerea culorilor diminuate cu contrast scăzut, cum ar fi verdele albastre și neutre.
  • Selectați culori cool ca Cerulean Blue, Aqua sau Green Pale pentru a crea o atmosferă calmantă.
  • Rețineți că cu atât este mai puțin saturată o culoare, cu atât este mai calmant efectul. De exemplu, un albastru de mare maritim va avea un efect mai calmant decât un albastru de cobalt.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 3
    3. Optați pentru culori calde pentru a face camere spațioase se simt cozier. Culorile calde fac, în general, camera mai grea și mai dramatică și mai intimă. Ele sunt cel mai adesea folosite pentru a crea o atmosferă de ieșire, care este cea mai bună realizată făcând culorile dvs. calde contrastante și luminoase.
  • Culorile calde ne amintesc de căldură și includ roșu, galben și portocaliu.
  • Selectați culori calde pentru camerele sociale, cum ar fi sala de mese, living și bucătărie.
  • Luați în considerare o bucătărie pe care doriți să o simțiți deschisă și aerisită - puteți alege o nuanță ușoară a unei culori strălucitoare, cum ar fi galben moale, pentru a contrasta o nuanță puternică de roșu pe dulapuri.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 4
    4. Luați totul în cameră în cont atunci când selectați culorile. Este ușor să vă concentrați pe pereți și pe plafoane, dar nu uitați pardoseli, dulapuri, seminee, aparate și alte suprafețe care contribuie încă pe patch-uri de culoare în cameră. Întotdeauna purtați aceste culori atunci când alegeți culori și încercați să selectați culorile cu subtilitățile care se aliniază cu finisajele de lemn ale camerei (cel mai adesea portocaliu, roșu, de aur și gri).
  • Încercați să utilizați culorile de vopsea care vă complimentează culorile de zidărie, îmbunătățiți aparatele din oțel și potriviți venea din marmura.
  • Dacă camera dvs. de zi are un șemineu, având în vedere alegerea unei culori de culoare, care este ușor caldă, dar destul de neutră.
  • Nu uitați tăierea! White este o culoare comună care este foarte flexibilă, dar puteți și alte culori pentru a face o declarație. De exemplu, dacă selectați culori calde intense pentru camera dvs. de zi sau sala de mese, selectați un ton cald, cremos pentru ornamentul dvs. pentru a crea un contrast frumos.
  • Dacă aveți o mulțime de mobilier colorat, artă și alte elemente într-o cameră, atunci este posibil să doriți să optați pentru o culoare neutră. Pe de altă parte, dacă aveți cea mai mare parte mobilier de culoare și alte elemente, atunci o culoare luminoasă sau îndrăzneață ar putea fi o opțiune mai bună.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 5
    5. Selectați culorile care completează camerele și spațiile adiacente" ar funcționa mai bine. Încercați să selectați o culoare care curge între camere. Dacă pictați o sală de mese și o hol adiacentă este albastru închis, ia în considerare o nuanță mai deschisă de albastru. Încercați să variați plasarea, intensitatea și rolul (dominantă sau susținere) a culorilor. În același exemplu, un dormitor adiacent holului poate lua aceeași culoare albastru-închis - și o face o culoare de susținere pe tavan (locație și rol diferit) cu mai puțină luminozitate (sau intensitate).
  • În exemplul anterior, puteți picta camera de zi un albastru deschis pentru a contras cu holul dvs. adiacent. Acum, repetați albastrul mai întunecat pentru scaunele camerei de zi pentru un contrast frumos care încă se amestecă cu designul ca întreg.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 6
    6. Selectați culorile bazate pe locația lor pe roata de culoare. Uitați-vă la o roată de culoare este o modalitate excelentă de a vă ajuta să amestecați culorile și să creați palete cu diferite contraste. Aflați toate regulile diferite ale roții de culoare și le utilizați pentru a selecta cele mai bune combinații de culori.
  • Alegeți mai multe nuanțe (mai negre) și nuanțe (mai alb) de aceeași culoare pentru o schemă monocromatică, care utilizează doar o culoare.
  • Selectați Culori Side-by-late pe roata de culoare Când pentru un contrast minim care este încă relaxant.
  • Dacă vă place un contrast mai viu, menținând echilibrul colorat, alegeți culori care sunt găsite unul lângă celălalt pe roată. De exemplu, roșu-violet, galben-portocaliu și albastru-verde.
  • Pentru o schemă complementară dinamică, dar simplă, alegeți 2 nuanțe care sunt opuse reciproc pe roata de culoare, cum ar fi portocaliu și albastru. Aceasta este o modalitate Surefire de a injecta o anumită energie în camera dvs.
  • De asemenea, puteți încorpora albul și negru ca o modalitate de a crea contrastul pentru agățarea imaginilor și a lucrărilor de artă.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 7
    7. Utilizați instrumentele de selecție a culorilor dacă sunteți stumped sau aveți nevoie de câteva idei. Mulți producători de vopsea oferă instrumente de selecție color pe site-urile lor. Aceste programe vă permit să încărcați fotografii ale camerei dvs. (sau să utilizați o imagine standard pe care o furnizează) și "a picta" pe ea pentru a vedea cum arată ideile dvs. de culoare. Încercați cât mai multe combinații, după cum puteți vedea ce funcționează și ce nu.
  • Iată un exemplu de instrument de selecție a culorilor: https: // VisualizeColor.COM / VOC # /.
  • De asemenea, puteți obține ajutor de la asociații de vânzări la un magazin local de vopsea dacă nu puteți decide ce culoare să alegeți.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 8
    8. Selectați diferite finisaje pentru a diferenția culorile. Dacă alegeți aceeași culoare pentru pereți și tăiați, alegerea unor finisaje diferite le poate face să pară diferite. De exemplu, selectați o finisare de ouă pe pereți și satin pe tăiere sau invers.
  • Utilizați finisaje cu strălucire sau satin pe zone pe care doriți să le aveți un pic de strălucire. Aceste tipuri de vopsele sunt mai ușor de curățat și sunt mai bune în zonele cu trafic ridicat, cum ar fi holurile, camerele copiilor și bucătării.
  • Stick cu vopsele de înaltă luciri pentru rafturi, Banistre sau orice altceva doriți să accentuați. Dar fiți conștienți de faptul că glosii mai mari tind să aducă imperfecțiunile.
  • Metoda 2 din 3:
    Determinarea culorilor vopselelor exterioare
    1. Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 9
    1. Alegeți paletele de culori care plasă cu stilul și vârsta casei dvs. Diferite palete de culori funcționează cel mai bine cu anumite tipuri de case. De exemplu, o paletă rugină roșie și terracotă va arăta ciudat pe un meșter american acasă. Cu toate acestea, poate face minuni pentru o casă de stil Adobe, care este definită de marginile rotunjite și pereții stucco. Dacă nu sunteți sigur de stilul casei dvs., găsiți câteva stiluri similare în zonele locale pentru a vă simți pentru cea mai bună paletă.
    • Începeți cu culorile comune cu stilul dvs. de acasă și apoi începeți să le modificați pentru a se potrivi arhitecturii casei dvs. și a gustului dvs.
    • Încercați să nu vă confiscați paleta de culori a casei dvs. cu vecinii dvs.
    • Rețineți că cel mai important lucru este să alegeți ceea ce vă place cel mai bine. De exemplu, culorile moderne ar funcționa bine într-o casă de mijloc, dar dacă nu vă plac aceste culori, mergeți cu o altă opțiune pe care o faceți!
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 10
    2. Alegeți 2 culori neutre pentru fiecare 1 nuanță puternică pentru casele bogate. Dacă casa ta are o mulțime de declanșări, cum ar fi materiale de siding, obloane de ferestre și corbeli exterioare, aveți o mulțime de alegeri pentru introducerea culorilor. Pentru a evita face ca casa ta să arate haotic, echilibrați nuanțele puternice cu culori neutre sau culori care acționează neutre, cum ar fi albastrul marinului.
  • Dacă ușa dvs. este pictată o nuanță puternică de portocaliu, un portocal galben este un alt exemplu de culoare care poate acționa neutru locul culorilor neutre comune.
  • Culorile obișnuite de vopsea neutre sunt negre, gri, bej, fildeș, taupe și alb.
  • Distribuiți culori neutre peste ornamentul și corpul principal al casei dvs.
  • Salvați culori îndrăznețe pentru caracteristicile singulare, cum ar fi ușa sau obloanele din față.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 11
    3. Selectați culorile care plasă cu nuanța și tonul finisajului pe care nu intenționați să-l pictați. Când vine vorba de materiale de siding, cum ar fi piatră, șindrilă, oțel și acoperiș, probabil că nu le veți picta pe toate. Notați cele pe care nu intenționați să le pictați și să le luați în considerare atunci când alegeți culorile.
  • Luați în considerare o locuință în care intenționați să pictați siding-ul la al doilea nivel, dar nu pe nivelul principal. Dacă nivelul principal este acoperit în piatră de fildeș și piatră gri, asigurați-vă că culorile vopselei pe cea de-a doua plasă de plasă bine cu ei.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 12
    4. Contrast culorile cu lumina naturală din zona dvs. Topografia, climatul și latitudinea mediului dvs. pot afecta culorile. De exemplu, zonele din Pacificul de Nord-Vest care sunt mai acoperite pot da un aspect dezactivat culorilor puternice, cum ar fi Evergreen, în timp ce lumina nefiltrată experimentată în sud-vest poate da un aspect plin de viață la tonurile duller, de pământ. În general, ar trebui să vă tonați culorile în zone care au o expunere naturală naturală naturală și să-și mărească puterea în zonele de expunere la lumină naturală scăzută.
  • Încercați să menționați expunerea la lumină în zona dvs. pe parcursul unei săptămâni pentru a evalua media. Nu uitați să luați în considerare diferite sezoane - dacă este acoperit în timpul verii, puteți paria că expunerea la lumină va fi chiar mai mică în timpul iernii. Țineți întotdeauna aceste variații atunci când alegeți culori!
  • Puteți opta pentru o culoare mai închisă a vopselei într-o cameră care primește o mulțime de lumină naturală, cu toate acestea, pictura o cameră care primește o lumină naturală mică, o culoare întunecată va face să pară chiar mai întunecată.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 13
    5. Evidențiați peisajul înconjurător. Cand Alegerea culorilor exterioare, Luați în considerare toate caracteristicile peisajului înconjurător. Depinde de dvs. dacă doriți să contrast, să potriviți sau să vă complimentați curtea. De exemplu, o casă colorată de grâu arată grozav împotriva frunzelor și ierburilor ornamentale și creează o privire potrivită. În schimb, o casă profundă de cărbune contrastează aceleași verdeață.
  • Pentru a vă compliment curtea, începeți prin alegerea unei vopsele exterioare care se potrivește cu culorile peisajului. Acum, măriți intensitatea culorii sau selectați o altă nuanță (Bold este cea mai bună) pentru a evidenția împrejurimile.
  • Dacă doriți să vă complimentați peisajul casei dvs., luați în considerare angajarea unui consultant de culoare - acesta este cel mai dificil efect de realizat.
  • Metoda 3 din 3:
    Venind la o decizie
    1. Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 14
    1. Atașați swatch-urile de testare ale primelor 3 culori pe pereți. Aplicați 2 straturi fiecare dintre cele mai importante 3 eșantioane de vopsea la placa de spumă albă de dimensiuni de litere (pentru pereții care vor fi pregătite) sau foi de laminare limpede (pentru un perete neimprimat). După aceea, atașați swatch-urile cu pereții cu bandă de pictor.
    • Fie ca fiecare bord să se usuce complet înainte de a picta a doua haină.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 15
    2. Luați 2 fotografii fiecare dintre vârfurile la fiecare 3 până la 4 ore pe parcursul zilei. Pentru a vă simți pentru modul în care vopseaua arată pe tot parcursul zilei în iluminare diferită, faceți fotografii ale swatches. Pentru vopsea interioară, asigurați-vă că ați aprins luminile înainte de fiecare fotografie în timpul zilei, cât și în timpul nopții.
  • Asigurați-vă că ați dezactivat blițul atunci când vă faceți fotografiile.
  • Imagine intitulată Alegeți o culoare de vopsea Pasul 16
    3. Decideți asupra culorii care arată cel mai bine în medie. Comparați toate fotografiile din cele mai importante 3 alegeri de vopsea și decideți despre cel care arată cel mai bine. Pentru vopselele de interior, luați în considerare cele care arată cel mai bine în vremurile pe care veți fi acasă mai des. Dimpotrivă, nu puneți atâta accent pe vopselele care arată grozav în timpul zilei că nu veți fi în jur.
  • Dacă nu vă place cum oricare dintre ele arată sau doriți mai multe, încercați mai multe swatches.
  • Ajustați orice swatches noi pe baza concluziilor dvs. De exemplu, vopsele care arată au luat întuneric de cele mai multe ori pot fi luminate și invers.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă iubiți absolut o culoare, dar este un pic suprasolicitat pentru a picta o cameră întreagă, utilizați-o pentru accente. Utilizați o culoare neutră pentru pereți și utilizați cealaltă culoare pentru un perete, tavanul, ornamentul sau chiar un scaun. Pictura câțiva biți selectați dintr-o cameră cu o culoare care POPS va arăta bine cu o culoare neutră dominantă.
  • Utilizați atingeri decorative pentru a vă ajuta să renunțe la cameră. Adăugarea texturii poate aduce dinamism la culorile dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • A picta
    • Paint Store
    • Carton sau Poster Board
    • Pensule
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar