Cum de a detecta furtul de identitate

Furtul de identitate greșește mai mult de 10 milioane de persoane într-un an. Spre deosebire de alte tipuri de furt, victimele furtului de identitate sunt rareori conștiente de faptul că au fost victimizate. Din fericire, există semne de avertizare pe care le puteți căuta. Dacă sunteți vigilent și rămâneți în partea de sus a informațiilor financiare, atunci ar trebui să puteți prinde orice furt de identitate imediat după ce a avut loc. Acest lucru vă va permite să vă recuperați rapid informațiile financiare. Urmați acest articol pentru a vedea cum să faceți acest lucru.

Pași

Partea 1 din 3:
Identificarea semnelor de avertizare
  1. Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 1
1. Verificați conturile bancare. Ar trebui să vedeți dacă puteți explica toate retragerile. Dacă nu puteți, atunci cineva ar fi putut obține acces la conturile dvs. Verificați cu oricine altcineva care are acces la conturile dvs. bancare pentru a vă asigura. Rețineți orice activitate suspectă pentru o referință ulterioară.
  • Dacă utilizați online banking, atunci puteți verifica online. Dacă nu, atunci scoateți declarația lunară și treceți peste toate retragerile enumerate. Vedeți dacă puteți identifica fiecare.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 2
    2. Acordați atenție facturilor. Hoții de identitate uneori fură poșta oamenilor, în special facturile lor. Prin furarea facturilor, ei obțin acces la numărul dvs. de cont. Acestea pot utiliza aceste informații pentru a încerca să obțină acces la conturi. Fiți atenți la faptul că primiți sau nu facturile.
  • De asemenea, notați dacă primiți facturi pentru serviciile pe care nu le-ați utilizat. De exemplu, un hoț de identitate ar putea fi utilizarea asigurării dvs. de sănătate sau obținerea de medicamente pe bază de prescripție medicală în numele dvs. Dacă sunteți facturat pentru serviciile medicale, nu ați folosit niciodată, atunci ați putea fi victima furtului de identitate.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 3
    3. Vedeți dacă puteți identifica toate taxele de card de credit. Hoții de identitate care obțin acces la cardurile dvs. de credit vor face taxe. Adesea, ei vor rula factura și vor scoate cartela. Dacă cardul dvs. este brusc refuzat, atunci cineva poate fi folosit pentru a face taxe.
  • Verificați declarația dvs. online sau declarația de hârtie trimisă la dvs.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 4
    4. Primiți notificarea de la IRS. O nouă formă de furt de identitate implică depunerea unei declarații fiscale și obținerea unei rambursări înainte de fișierele de persoană reală. Dacă depuneți declarația fiscală și IRS vă contactează despre depunerea dublă, atunci puteți fi victima furtului de identitate.
  • IRS vă poate spune, de asemenea, că aveți venituri raportate pentru un angajator pentru care nu ați lucrat. În această situație, numărul dvs. de securitate socială poate fi furat.
  • Din cauza creșterii acestei noi înșelătorii, este întotdeauna util să vă depuneți declarațiile fiscale mai devreme, în special în cazul în care anticipați o rambursare.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 5
    5. Obțineți apeluri de la colectorii de datorii. Un apel de la un colector de datorii este un semn sigur că probabil că sunteți victima furtului de identitate. Până când o datorie ajunge la colecții, probabil că este întârziată cu 60 de zile sau mai mult. Dacă primiți apeluri de la un colector de datorii și știți că nu sunteți în spatele unor facturi, atunci probabil că sunteți victima furtului de identitate.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 6
    6. Pierde portofelul. Dacă v-ați pierdut portofelul sau punga, atunci sunteți la un risc crescut de furt de identitate. Hoțul vă poate accesa rapid cardurile de credit pentru achiziții și, eventual, utilizați cardurile de debit. De asemenea, dacă purtați cartea dvs. de securitate socială în jurul dvs., atunci hoțul ar putea deschide noi conturi în numele dvs.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 7
    7. Primiți notificarea unei încălcări a datelor. Este posibil să aveți cont online cu banca, medicul, compania de carduri de credit sau furnizorul de cont de pensionare. Dacă primiți notificări de la compania unei încălcări a datelor, atunci ați putea fi în pericol de furtul de identitate.
  • Partea 2 din 3:
    Investigarea furtului de identitate
    1. Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 8
    1. Trageți o copie a raportului dvs. de credit. Pentru a se scurge și a vedea dacă cineva a deschis conturile de credit în numele dvs., ar trebui să obțineți o copie a raportului dvs. de credit. Fiecare persoană are dreptul la un raport gratuit pe an de la fiecare dintre cele trei agenții majore de raportare a creditelor (CRAS). Puteți solicita copiile gratuite într-una din cele trei moduri:
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 9
    2. Căutați conturi noi. Odată ce obțineți copii ale rapoartelor dvs. de credit, treceți prin fiecare dintre ele. Ar trebui să puteți identifica toate conturile din raportul dvs. de credit. Dacă vedeți un cont nefamiliar - spuneți un împrumut auto sau un nou card de credit - apoi notă de acest fapt.
  • Unele conturi pot apărea numai pe unul dintre cele trei rapoarte pe care le primiți, deci trebuie să treceți prin fiecare dintre ele.
  • De asemenea, căutați să vedeți dacă conturile sunt în colecții. Cineva ar putea depăși una dintre liniile dvs. de credit.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 10
    3. Obțineți o copie a înregistrărilor medicale. Pentru a vedea dacă ați fost victima furtului de identitate medicală, adresați-vă medicului o copie a înregistrărilor medicale. Legea federală vă garantează dreptul de a le accesa.
  • De asemenea, trebuie să contactați orice furnizor de asistență medicală care a scris un medicament de prescripție pentru cineva care utilizează numele dvs. Contactați, de asemenea, farmacia care a umplut prescripția și solicită orice informație pe care o au.
  • Păstrați o copie a tuturor comunicărilor dvs. Dacă vorbiți cu cineva la telefon, scrieți numele și data conversației.
  • De asemenea, este posibil să plătiți o taxă pentru fișiere, care va fi stabilită de furnizorul medical.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 11
    4. Adresați-vă furnizorilor dvs. medicali pentru o "contabilitate."Ar trebui să contactați fiecare plan de sănătate și furnizor de servicii medicale și să cereți o" contabilitate a dezvăluirilor."Această înregistrare ar trebui să prezinte cine a primit copii ale înregistrărilor medicale. Legea federală vă permite să faceți o copie gratuită în fiecare an. Contabilitatea conține următoarele informații:
  • Ce informații a trimis furnizorul dvs
  • Când a trimis informațiile
  • Cine a primit informațiile
  • motivul pentru care a fost trimis
  • Partea 3 din 3:
    Răspunzând la furtul de identitate
    1. Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 12
    1. Suna la politie. Ar trebui să contactați imediat poliția pentru a raporta furtul de identitate. Să le furnizeze toate informațiile solicitate. Obțineți o copie a raportului de poliție, deoarece va trebui să o împărtășiți cu diferite entități, cum ar fi IRS sau banca dvs.
    • Contactați FTC. Comisia Federală de Comerț a creat un site web, identitate.Org, care conține informații utile pentru victimele furtului de identitate. Ar trebui să vizitați site-ul web și, de asemenea, să raportați furtul de identitate la FTC.
    • Puteți raporta vizitând https: // FTCcomplaintassistant.Gov / # crnt & panou1-2 și utilizarea asistentului de reclamație. Veți începe făcând clic pe o subcategorie: "Furtul de identitate", "tentativă de furtul de identitate", "Breach Data" sau "Mi-am pierdut portofelul."
    • Dacă aveți întrebări cu privire la utilizarea asistentului de reclamație a FTC, puteți discuta de luni până vineri, ora 9:00 și ora 20:00 și ora 20:00.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 13
    2. Puneți o înghețare de credit în poziție. O înghețare a creditelor poate ajuta la oprirea nimănui să deschidă un nou cont de credit în numele dvs. În mod obișnuit, creditorii doresc să vadă istoricul dvs. de credit înainte de a extinde un împrumut sau a deschide un card de credit. Cu înghețarea, blocați toți oamenii să vă trageți raportul de credit.
  • Puteți pune un credit de înghețare prin apelarea celor trei crase naționale. Va trebui să le oferiți numele, adresa, numărul de securitate socială, data nașterii și, eventual, informații personale suplimentare. Fiecare CRA va percepe o taxă mică ($ 5-10).
  • Pentru a ajunge la Equifax, apelați 1-800-349-9960.
  • Pentru Experian, sunați la 1-888-397-3742.
  • Pentru a ajunge la transuniune, sunați la 1-888-909-8872.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 14
    3. Contactați IRS. Dacă cineva a comis furtul de identitate legate de impozit, atunci ar trebui să sunați la unitatea de specialitate a protecției IRS IRS la 1-800-908-4490. Ei vor dori să vadă o copie a raportului dvs. de poliție, așa că au acea la îndemână.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 15
    4. Scrieți furnizorii dvs. de medicină. Furtul de identitate medicală este la fel de grav ca furtul de identitate financiară. În consecință, trebuie să curățați înregistrările medicale inexacte. Ar trebui să contactați fiecare furnizor medical care are informații medicale inexacte despre dvs. în înregistrările lor.
  • Scrisoarea dvs. nu trebuie să fie lungă. Cu toate acestea, trebuie să menționați elementele contestate. De exemplu, ați putea spune: "Privind peste înregistrările atașate, văd că cineva mi-a folosit identitatea pentru a procura medicamentul pe bază de prescripție medicală avodart. Nu am primit o rețetă pentru acest medicament. De fapt, eu sunt victima furtului de identitate."
  • Atașați copii ale înregistrărilor medicale relevante cu elemente contestate înconjurate în roșu. De asemenea, includeți o copie a raportului dvs. de poliție. Terminați scrisoarea cu o cerere de eliminare a informațiilor: "Deoarece aceste informații sunt inexacte, solicit să o eliminați."
  • Trimiteți poșta certificată scrisă, primirea de returnare solicitată.
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 16
    5. Consolidați parolele computerului. Dacă utilizați computere publice, atunci ar trebui să vă actualizați cu siguranță parolele astfel încât să fie mai greu de hack. O parolă mai puternică va avea următoarele caracteristici:
  • Avea o lungime de cel puțin opt caractere
  • Nu includeți numele dvs. real, numele de utilizator, numele companiei sau numele școlii
  • Nu conține cuvinte complete
  • Ar trebui să difere semnificativ din alte parole
  • Conțin majuscule și litere mici, precum și numere și simboluri (cum ar fi !, $,%, Etc.)
  • Imagine intitulată Detectarea furtului de identitate Pasul 17
    6. Instalați software-ul de securitate pe computer. Hoții pot avea acces la computer prin malware. Dacă deschideți accidental un e-mail de la cineva pe care nu-l cunoașteți sau descărcați un document de pe un site web discutabil, atunci malware-ul poate fi instalat pe computer. Acest malware poate oferi hoți cu acces la hard disk și parole.
  • Prin urmare, trebuie să instalați un antivirus cu firewall și să obțineți, de asemenea, protecție antispyware.
  • Antispyware gratuit există pentru descărcare, totuși, este adesea un pas în spatele hoților. În consecință, ar trebui să căutați antispyware și antivirus profesional, ceea ce permite actualizarea constantă.
  • Există multe branduri diferite de software de securitate de pe piață. Prețurile variază, în general, de la 20 de dolari la câteva sute de dolari.
  • sfaturi

    Nu furnizați niciodată informații medicale la telefon dacă nu ați inițiat contactul.
  • Este întotdeauna o idee bună să obțineți obiceiul de a cere nimănui care solicită numărul dvs. de securitate socială sau alt număr de identificare personal de ce au nevoie de ea și cum intenționează să păstreze informațiile sigure. Dacă persoana de la celălalt capăt a telefonului nu are un răspuns bun, declinul pentru a împărtăși informațiile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar