Cum se calculează npv

Dacă nu ați calculat niciodată valoarea actuală netă (NPV) înainte, procesul poate simți un fel de perplex. Nu vă faceți griji totuși - odată ce știți formula, calcularea NPV nu este greu. Vom merge prin cum să o facem pas cu pas, cu exemple, astfel încât să puteți găsi rapid numărul pe care îl căutați.

NPV poate fi calculat cu formula NPV = ⨊ (P / (1 + I) t) - C, unde p = fluxul de numerar al perioadei nete, i = rata de actualizare (sau rata de rentabilitate), t = numărul de perioade de timp și C = Investiții inițiale.

Pași

Calculator NPV

Calculator NPV

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Calculul valorii actuale nete
  1. Imagine intitulată Calculați rasa 1
1. Determinați investiția inițială. Acesta este "C" în formula de mai sus. În lumea afacerilor, achizițiile și investițiile sunt adesea făcute cu scopul de a câștiga bani pe termen lung. Aceste tipuri de investiții au de obicei un cost inițial unic - de obicei costul activului achiziționat.
  • De exemplu, să ne imaginăm că operează un suport de limonadă mică. Vă gândiți să cumpărați un juicer electric pentru afacerea dvs., care vă va economisi timp și efort în comparație cu sucul de lămâi cu mâna. Dacă juicerul costă 100 $, atunci 100 $ este investiția dvs. inițială.
  • Imagine intitulată Calculați rasa 2
    2. Determinați o perioadă de timp pentru analiză. Aceasta este "t" în formula de mai sus.După cum sa menționat mai sus, întreprinderile și indivizii fac investiții cu scopul de a face bani pe termen lung. Pentru a determina NPV-ul pentru investiția dvs., va trebui să specificați o perioadă de timp în care încercați să stabiliți dacă investiția va plăti pentru sine. Această perioadă de timp poate fi măsurată în orice unitate de timp, dar pentru cele mai multe calcule financiare unitatea de măsură este ani.
  • În Standul nostru de limonadă, să spunem că ați cercetat juicerul pe care intenționați să-l cumpărați online. Potrivit celor mai multe recenzii, juicerul lucrează excelent, dar de obicei se rupe după aproximativ 3 ani. În acest caz, veți folosi 3 ani ca perioadă de timp în calculul dvs. NPV pentru a determina dacă juicerul va plăti pentru sine înainte de a se rupe.
  • Imagine intitulată Calculați rasa 3
    3. Estimați fluxul de numerar pentru fiecare perioadă de timp. Acesta este "P" în formula de mai sus. Va trebui să estimați cât de mulți bani vă va face investiția în timpul fiecărei perioade de timp pentru care vă câștigă bani. Aceste sume (sau "intrări de numerar") pot fi valori specifice, cunoscute sau pot fi estimări. În ultimul caz, companiile și firmele financiare se dedică uneori mult timp și efort pentru a obține o estimare exactă, angajarea experților din industrie, analiștii și așa mai departe.
  • Să continuăm cu exemplul nostru de limonadă. Bazându-se pe performanțele dvs. anterioare și pe cele mai bune estimări viitoare, presupuneți că punerea în aplicare a juicerului de 100 $ va aduce într-un extra $ în primul an, 40 $ al doilea an și 30 de dolari al treilea an prin reducerea timpului pentru angajații dvs. trebuie să-și petreacă sucul (și economisind astfel bani pe salarii). În acest caz, intrările dvs. de numerar așteptate sunt: ​​50 de dolari în anul 1, 40 $ în anul 2 și 30 dolari în anul 3.
  • Imagine intitulată Calculați npv Pasul 4
    4. Determinați rata de actualizare corespunzătoare. Acesta este "I" în formula de mai sus. În general, o anumită sumă de bani merită mai mult acum decât este în viitor. Acest lucru se datorează faptului că banii pe care îi aveți astăzi pot fi investiți într-un cont de câștiguri de dobândă și câștigați valoare în timp. Cu alte cuvinte, este mai bine să aveți 10 dolari astăzi decât 10 dolari în viitor, deoarece puteți investi astăzi de 10 $ și aveți mai mult de 10 dolari într-un an. Acest concept se numește "valoarea de timp a banilor."Pentru calculele NPV, trebuie să cunoașteți rata dobânzii unui cont de investiții sau o oportunitate cu un nivel similar de risc pentru investiția pe care o analizați. Acest lucru este numit dvs "procent de reducere" și este exprimată ca o zecimală, mai degrabă decât un procent.
  • În finanțarea corporativă, costul mediu ponderat al unei firme este adesea folosit pentru a determina rata de actualizare. În situații mai simple, puteți folosi, de obicei, rata de returnare pe un cont de economii, investiții stoc, etc. că ați putea pune banii în loc să faceți investiția pe care o analizați.
  • În Standul de limonadă, să spunem că, dacă nu cumpărați juicerul, veți investi banii pe piața de valori, unde vă simțiți încrezători că puteți câștiga 4% anual pe banii dvs. În acest caz, 0.04 "(4% exprimată ca o zecimală) este rata de actualizare pe care o vom folosi în calculul nostru.
  • Imagine intitulată Calculați npv Pasul 5
    5. Reduceți intrările de numerar. Apoi, veți înscrie valoarea intrărilor de numerar pentru fiecare perioadă de timp pe care le analizăm în funcție de suma de bani pe care o veți face din investiția dvs. alternativă în aceeași perioadă. Aceasta se numește "Reducere" fluxurile de numerar și se face folosind formula simplă P / (1 + i), unde p este suma fluxului de numerar, i este rata de actualizare și T reprezintă timpul. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la investiția inițială încă - veți folosi acest lucru în pasul următor.
  • În exemplul de limonadă, analizați 3 ani, deci va trebui să utilizați Formula de 3 ori. Calculați fluxurile de numerar actualizate anual după cum urmează:
  • Anul unu: 50 / (1 + 0.04) = 50 / (1 .04) = $ 48.08
  • Anul doi: 40 / (1 +0.04) = 40/1.082 = $ 36.98
  • Anul trei: 30 / (1 +0.04) = 30/1.125 = $ 26.67
  • Imagine intitulată Calculați rasa NPV 6
    6. Sumiți fluxurile de numerar actualizate și scăpați investiția inițială. În cele din urmă, pentru a obține NPV total pentru proiect, cumpărare sau investiții pe care le analizați, va trebui să adăugați toate fluxurile de numerar actualizate și să scăpați investiția inițială. Răspunsul pe care îl obțineți pentru acest calcul reprezintă NPV-ul dvs suma netă de bani pe care investiția dvs. o va face în comparație cu investiția alternativă care ți-a dat rata de actualizare. Cu alte cuvinte, dacă acest număr este pozitiv, veți face mai mulți bani decât dacă ați cheltuit-o pe o investiție alternativă, cum ar fi ipoteticul 4% pe care l-ați fi câștigat pe piața de valori de mai sus.Dacă este negativ, veți face mai puțini bani.
  • Pentru exemplul de stand de limonadă, valoarea NPV proiectată definitivă a storului ar fi:
  • 48.08 + 36.98 + 26.67 - 100 = $ 11.73
  • Imagine intitulată Calculați rasa NPV 7
    7. Să stabilească dacă să facă sau nu investiția. NPV vă spune în mod esențial valoarea viitoarei dvs. plăți minus suma dvs. de numerar investit. Utilizați acest număr pentru a determina dacă este o investiție bună sau nu.
  • În general, dacă NPV-ul pentru investiția dvs. este un număr pozitiv, atunci investiția dvs. va fi mai profitabilă decât punerea banilor în investiția dvs. alternativă și ar trebui să o acceptați.
  • Dacă NPV este negativ, banii dvs. sunt mai bine investiți în altă parte, iar investiția propusă ar trebui respinsă.
  • Rețineți că acestea sunt generalități - în lumea reală, mult mai de obicei intră în procesul de a determina dacă o anumită investiție este o idee înțeleaptă.
  • În Standul de limonadă, NPV este de 11 USD.73. Deoarece acest lucru este pozitiv, probabil că veți decide să cumpărați juicerul. Rețineți că acest lucru nu înseamnă că juicerul electric a făcut doar 11 USD.73. De fapt, acest lucru înseamnă că juicerul a făcut rata de returnare necesară de 4% anual, plus un supliment $ 11.73 deasupra. Cu alte cuvinte, este de 11 USD.73 mai profitabil decât investiția dvs. alternativă.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind ieșiri de numerar pentru a determina NVP
    1. Imagine intitulată Calculați Pasul NPV 8
    1. Calculați valoarea profiturilor companiei dvs. într-o anumită perioadă cu o ecuație PV. În multe situații, va trebui să luați în considerare cheltuielile recurente (cum ar fi costul bunurilor sau cheltuielilor de întreținere). În aceste situații, începeți prin utilizarea următoarei ecuații pentru a calcula profiturile pentru o anumită perioadă de timp: PV=FV/(1+R)n{ DisplayStyle PV = FV / (1 + R) ^ {n}}{ DisplayStyle PV = FV / (1 + R) ^ {n}}. Aici, PV = valoarea actuală, FV este suma viitoare pe care sperați să o faceți într-o anumită perioadă, R este rata de rentabilitate sau rata dobânzii, iar n este numărul de perioade pe care le veți uita la.
    • De exemplu, imaginați-vă dacă sperați să faceți 2000 de dolari peste 10 ani, cu o rată de rentabilitate de 3%. Valoarea actuală a acestei sume de bani ar fi 2000/(1+.03)10=1488.18783{ DisplayStyle 2000 / (1+.03) ^ {10} = 1488.18783}{ DisplayStyle 2000 / (1 + .03) ^ {10} = 1488.18783}, sau aproximativ 1488 dolari.19.
  • Imagine intitulată Calculați rasa 9
    2. Adăugați cheltuielile dvs. așteptate pentru a vă găsi ieșirea de numerar. Pentru a obține o imagine mai exactă a valorii actuale, luați în considerare diferitele cheltuieli pe care ar trebui să le plătiți. De exemplu, este posibil să fie necesar să plătiți pentru întreținere, consumabile sau taxe asociate cu rularea afacerii dvs. În funcție de aceste cheltuieli pentru a determina ieșirea dvs. de numerar în perioada respectivă.
  • De exemplu, spuneți că trebuie să investiți 150 de dolari într-o piesă de echipament pentru afacerea dvs. la domiciliu, apoi să plătiți 50 de dolari în întreținere la fiecare 5 ani. Ieșirea dvs. de numerar pentru o perioadă de 10 ani ar fi de 150 $ + $ 50 + $ 50 = $ 250.
  • Imagine intitulată Calculează Pasul 10 NPV
    3. Scaderea ieșirii de numerar de la valoarea actualizată pentru a găsi NPV. Valoarea actuală netă este diferența dintre valoarea actuală și ieșirea dvs. de numerar așteptată sau cheltuielile totale pentru perioada. De exemplu:
  • Dacă PV-ul dvs. este de 1488 USD.19 Și vă așteptați ca ieșirea dvs. de bani să fie de 250 de dolari, apoi NPV = 1488 $.19 - $ 250 = 1238 $.19.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind ecuația NPV
    1. Imagine intitulată Calculați Pasul NPV 11
    1. Comparați oportunitățile de investiții prin NPV. Găsirea NPV-urilor pentru oportunități de investiții multiple vă permite să comparați cu ușurință investițiile pentru a determina care sunt mai valoroase decât altele. În general, investiția cu cel mai înalt nivel NPV este cea mai valoroasă, deoarece eventuala payout merită cel mai mult în dolari actuali. Din acest motiv, veți dori, de obicei, să urmăriți investițiile cu cele mai înalte NPV-uri (presupunând că nu aveți suficiente resurse pentru a urmări fiecare investiție cu un NPV pozitiv).
    • De exemplu, să spunem că avem trei oportunități de investiții. Unul are un NPV de 150 $, unul are un NPV de 45 de dolari, iar unul are un NPV de - $ 10. În această situație, vom urmări mai întâi investiția de 150 de dolari pentru că are cel mai mare NPV. Dacă avem suficiente resurse, am continua investiția a 45 de dolari pentru că este mai puțin valoroasă. Nu vom urmări investiția de 10 USD, deoarece, cu un NPV negativ, vă va face mai puțini bani decât să investiți într-o alternativă cu un nivel similar de risc.
  • Imagine intitulată Calculați rasa 12
    2. Utilizați PV = FV / (1 + I) pentru a găsi valori prezente și viitoare. Folosind o formă ușor modificată a formulei standard NPV, este posibil să se determine rapid cât de mult va merita o sumă de bani în viitor (sau cât de mult merită o sumă viitoare de bani în prezent). Pur și simplu utilizați formula PV = FV / (1 + I), unde i este rata de actualizare, numărul de perioade de timp analizate, FV este valoarea viitoare a monedei, iar PV este valoarea actualizată. Dacă știți că eu, t, fie FV, fie PV, este relativ simplu de rezolvat pentru variabila finală.
  • De exemplu, să spunem că vrem să știm cât de mult vor fi în valoare de 1.000 de dolari în cinci ani. Dacă știm că, la minimum, putem obține o rată de returnare de 2% pe acești bani, vom folosi 0.02 pentru i, 5 pentru T și 1.000 pentru PV și rezolvăm pentru FV după cum urmează:
  • 1.000 = FV / (1 + 0.02)
  • 1.000 = FV / (1.02)
  • 1.000 = FV / 1.104
  • 1.000 × 1.104 = FV = $ 1,104.
  • Imagine intitulată Calculați rasa 13
    3. Metode de evaluare a cercetării pentru NPV-uri mai precise. Precizia oricărui calcul al NPV depinde în principal de acuratețea valorilor pe care le utilizați pentru rata de actualizare și viitoarele dvs. intrări de numerar. Dacă rata de actualizare este aproape de rata reală de returnare, puteți obține banii pentru o investiție alternativă de risc similar, iar viitoarele intrări de numerar sunt aproape de sumele de bani pe care le veți face de fapt din investiția dvs., calculul NPV va fi chiar pe bani.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Întotdeauna amintiți-vă că pot exista și alți factori nefinanciari (cum ar fi mediul sau preocupările sociale) să ia în considerare atunci când luăm orice decizie de investiție.
  • NPV poate fi calculată, de asemenea, utilizând un calculator financiar sau un set de tabele NPV, care sunt utile dacă nu aveți un calculator pentru a efectua reduceri de fluxuri de numerar.
  • Puteți utiliza formula NVP pentru a calcula rata internă de returnare (IRR) sau rata de actualizare care ar face NVP pentru toate fluxurile de numerar dintr-un proiect egal cu 0. În general, cu cât este mai mare IRR, cu atât este mai mare un proiect pentru creștere. Pentru a găsi IRR, setați NVP-ul la 0 și rezolvați rata de actualizare (sau rata de întoarcere).
  • Avertizări

    Evitați luarea deciziilor financiare fără a lua în considerare valoarea de timp a banilor. Valoarea de timp a banilor (TVM) se referă la conceptul că o anumită sumă de bani merită mai mult decât aceeași sumă ar fi în viitor, datorită potențialului acelor bani pentru a crește în valoare dacă îl investiți în mod corespunzător.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Creion
    • Hârtie
    • Calculator
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar