Cum se calculează rata medie de creștere în excel

Toți te-ai descurcat cum să găsești rata medie de creștere a unei investiții în Microsoft Excel. Rata medie de creștere este un termen financiar utilizat pentru a descrie o metodă de proiectare a ratei de rentabilitate a unei investiții date pe o perioadă de timp. Prin factoring valoarea unei investiții speciale în relație cu perioadele pe an, puteți calcula o rată anuală de randament, care poate fi utilă în dezvoltarea unei strategii de investiții.

Pași

Partea 1 din 3:
Formatarea datelor dvs.
  1. Imaginea intitulată Calculați viteza medie de creștere în EXCEL PASUL 1
1. Etichetați coloanele. Primul lucru va trebui să facem etichete de coloană pentru datele noastre.
  • Tip "An" în A1 (prima celulă din coloana A).
  • Tip "Cantitate" în B1.
  • Tip "Rata de crestere" în C1.
  • Imagine intitulată Calculați rata medie de creștere în EXCEL PASUL 2
    2. Adăugați anii pentru investiția dvs. în coloana Anului. Coloana A trebuie să conțină o listă a fiecărui an pe care l-ai avut investiția. În prima celulă disponibilă a coloanei A (A2, chiar sub eticheta coloanei), tastați "Valoarea initiala" sau ceva similar. Apoi, în fiecare celulă ulterioară, listează în fiecare an.
  • Imaginea intitulată Calculează rata medie de creștere în EXCEL PASUL 3
    3. Adăugați valoarea investiției pe an la coloana de valoare. Prima celulă disponibilă din coloana B (B2, chiar sub etichetă) ar trebui să conțină cantitatea de investiție inițială. Apoi, în B3, introduceți valoarea investiției după un an întreg și repetați acest lucru pentru toți ceilalți ani.
  • Imaginea intitulată Calculați viteza medie de creștere în EXCEL PASUL 4
    4. Setați formatarea numărului pentru calculatorul mediu al ratei de creștere. Pentru a vă asigura că numerele dvs. afișează corect, va trebui să adăugați formatarea numerică în celulele dvs.:
  • Faceți clic pe coloana A (litera de deasupra coloanei) pentru ao selecta, apoi faceți clic pe Format butonul din fila Acasă. Va fi lângă colțul din dreapta sus al Excel. Apoi apasa Celule de format În meniu, selectațiData în panoul din stânga și apoi alegeți un format de dată în panoul din dreapta. Clic O.K Pentru a vă salva modificările.
  • Pentru coloana B, veți dori să formați sumele ca monedă. Apasă pe "B" deasupra coloanei B pentru ao selecta, faceți clic pe Format butonul din fila Acasă, apoi faceți clic pe Celule de format în meniu. Clic Valută În panoul din stânga, selectați un simbol valutar și format în partea dreaptă, apoi faceți clic pe O.K.
  • Coloana C ar trebui să fie formatată ca procente. Apasă pe "C" deasupra coloanei C, și din nou, faceți clic pe Format, și apoi Celule de format. Selectați Procent În panoul din stânga, alegeți numărul de zecimale din panoul din dreapta și apoi faceți clic pe O.K.
  • Partea 2 din 3:
    Calculul ratei de creștere anuale
    1. Imagine intitulată Calculează rata medie de creștere în EXCEL PASUL 5
    1. Faceți dublu clic pe celula C3. Motivul pentru care începeți cu această celulă este că A3 reprezintă primul an finalizat al investiției dvs. și nu este nimic de calculat pentru valoarea inițială a investiției.
  • Imaginea intitulată Calculează rata medie de creștere în EXCEL PASUL 6
    2. Introduceți formula pentru calcularea ratei anuale de randament. Puteți introduce acest lucru în celula însăși sau în bara de formula (FX) din partea superioară a foii de lucru: = (B3-B2) / B2
  • Imaginea intitulată Calculați rata medie de creștere în EXCEL PASUL 7
    3. presa ↵ Introduceți sau ⏎ retur. Aceasta afișează rata de creștere pentru primul an al investiției dvs. în celula C3.
  • Imagine intitulată Calculează rata medie de creștere în EXCEL PASUL 8
    4. Aplicați formula celulelor rămase din coloana C. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe celula care conține rata de creștere pentru primul an (C3) o dată, apoi trageți colțul din dreapta jos al celulei în jos în josul datelor dvs. De asemenea, puteți să faceți dublu clic pe colțul din dreapta sus al celulei pentru a îndeplini aceeași sarcină. Aceasta afișează rata de creștere pentru fiecare an.
  • Partea 3 din 3:
    Calculați rata medie de creștere
    1. Imagine intitulată Calculează rata medie de creștere în EXCEL PASUL 9
    1. Faceți dublu clic pe o celulă goală într-o altă coloană. Această celulă este locul în care va apărea rata medie de creștere a datelor existente.
  • Imaginea intitulată Calculați rata medie de creștere în EXCEL PASUL 10
    2. Creați o formulă utilizând funcția medie. Funcția medie vă spune media medie a unui set de numere. Dacă calculează media medie a ratelor de creștere pe care am calculat-o în coloana C, vom găsi rata medie de creștere a investiției dvs. Coloana ar trebui să arate astfel:
  • = Medie (C3: C20) (Înlocuiți C20 cu adresa ultimei celule reale care conține un procent de creștere în coloana C).
  • Imaginea intitulată Calculează rata medie de creștere în EXCEL PASUL 11
    3. presa ↵ Introduceți sau ⏎ retur. Rata medie de creștere a investiției dvs. apare acum în celulă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar