Cum să confirmăm

Contabilitatea, cum ar fi contabilitatea, este unul dintre relele necesare ale conducerii unei afaceri. În ciuda a ceea ce mulți se pot gândi, acești doi termeni se referă la diferite procese. Contabilitate, așa cum va fi discutată aici, se referă la colectarea pur și simplu a înregistrărilor de cheltuieli și venituri și apoi postarea acestor tranzacții la un registru general. Contabilitatea este procesul care urmează contabilă și implică convertirea informațiilor în registru în metrici și rapoarte de afaceri utile. Din fericire, contabilitatea este mai simplă a celor două și poate fi învățată urmând pașii simpli de mai jos.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea unui sistem
  1. Imagine intitulată CONFORK PASUL 1
1. Decideți ce tip de sistem de utilizat. Cea mai importantă parte a contabilității este consistentă. Nu doriți să pierdeți chitanțe, să uitați să înregistrați tranzacțiile sau să înregistrați aceeași tranzacție de două ori, deoarece acest lucru ar putea provoca o denaturare a sănătății financiare a afacerii dvs. Cea mai simplă modalitate de a evita aceste erori prin stabilirea unui sistem consecvent pentru ambele tranzacții de înregistrare în jurnalele și introducerea lor în registru.
  • Acest sistem poate fi complicat ca un registru de numerar prin cablu care se hrănește în software-ul contabil sau la fel de simplu ca o cutie plină de încasări și note. Acest lucru va depinde de cantitatea de tranzacții pe care compania dvs. o face o bază zilnică sau săptămânală.
  • Imagine intitulată Bookkeep Pasul 2
    2. Utilizați software-ul de contabilitate. Cea mai simplă modalitate de a vă asigura că tranzacțiile dvs. sunt înregistrate în mod fiabil este să investiți într-un program de contabilitate, cum ar fi QuickBooks, Freshbook-uri sau să cheltuiască. Acestea vor face o mulțime de presupuneri din înregistrarea diferitelor tipuri de tranzacții și să vă prezinte clar informațiile dvs. Multe dintre aceste programe sunt disponibile gratuit sau pe o încercare gratuită pentru o perioadă limitată de timp.
  • Imagine intitulată CONFORK PASUL 3
    3. Utilizați o foaie de calcul. Pentru un sistem mai manual, încercați să configurați o foaie de calcul pentru a înregistra tranzacțiile. Acest lucru se poate face fie manual, cu jurnale de tranzacții fizice sau pe computer cu un program de calcul tabelar. Formatarea acestor jurnale depinde de dvs., dar ar trebui să includă următoarele, la minimum:
  • Numele furnizorului / cumpărătorului
  • Numar de cont
  • Tipul de cheltuieli / venituri (E.G. Consumabile de birou, materii prime)
  • Data facturii a fost primită / creată
  • Suma datorată / plătită
  • Imagine intitulată CONFORK PASUL 4
    4. Fii consistent. Pentru orice sistem pe care îl utilizați, asigurați-vă că introduceți datele dvs. de tranzacție în mod regulat și în același mod de fiecare dată. Acest lucru trebuie să fie sigur că tranzacțiile nu sunt trecute cu vederea și că aveți cea mai recentă imagine a sănătății financiare a afacerii dvs. În plus, este o idee bună să stabiliți un program regulat pentru transferul de informații din revistele la registru, probabil pe o bază săptămânală sau lunară.
  • Partea 2 din 3:
    Înregistrarea corectă a tranzacțiilor
    1. Imagine intitulată Bookkeep Pasul 5
    1. Utilizați aceeași metodă contabilă pentru toate intrările. Cele două tipuri de contabilitate sunt metodele de contabilitate în numerar și de acumulora. În esență, metoda de numerar înregistrează tranzacțiile atunci când modificările reale ale numerarului, cum ar fi atunci când un client plătește un element sau când plătiți pentru o cheltuială. Cu toate acestea, metoda de angajament contează pentru tranzacții atunci când se produce tranzacția, de exemplu atunci când cheltuielile sunt suportate sau când un client cumpără un element (dar nu neapărat atunci când banii schimbă mâinile pentru tranzacție). Ce metodă pe care o alegeți va depinde de obiectivele proprii și de strategiile de afaceri.
  • Imagine intitulată Conține Pasul 6
    2. Comparați cele două metode contabile. Metoda de numerar a contabilității este mai frecvent utilizată în întreprinderile mici, deoarece oferă o reprezentare corectă a soldului de numerar al companiei. Pe măsură ce afacerea crește, totuși, poate deveni mai puțin important să cunoaștem echilibrul de numerar exactă al companiei și să se concentreze asupra sănătății sale actuale. Aici intră metoda de angajament. Prin urmărirea cheltuielilor atunci când apar și venituri atunci când sunt câștigate, mai degrabă decât plătite, metoda de angajament neagă efectele întârzierilor de plată în determinarea sănătății financiare a societății.
  • Imagine intitulată CONFORK PASUL 7
    3. Decide cu privire la metoda de utilizare. În mod legal, o companie poate alege fie metoda contabilă, atâta timp ca societatea să aibă mai puțin de 5 milioane de venituri în fiecare an sau, în cazul în care vinde produse către public, are mai puțin de 1 milion de dolari în chitanțe brute (toate veniturile). Orice companie cu venituri asupra acestor niveluri este necesară, prin lege, utilizarea metodei de angajamente.
  • Pentru mai multe informații despre alegerea unei metode contabile, consultați Cum să decideți între numerarul și contabilitatea de angajamente pentru afacerea dvs.
  • Imagine intitulată CONFORK PASUL 8
    4. Utilizați contabilitatea cu dublă intrare. Multe întreprinderi mici fac greșeala de a folosi contabilitatea cu o singură intrare. Adică, ei înregistrează doar tranzacții ca mișcări de bani la sau dintr-un singur cont. Cu toate acestea, fiecare tranzacție de afaceri are loc în cel puțin două conturi și trebuie înregistrată ca atare pentru acuratețe. Aceasta se numește contabilitate dublă. Acest lucru vă permite să vedeți exact unde vin banii dvs. și unde merge.
  • De exemplu, o achiziție de inventar care utilizează numerar va fi înregistrată ca o creștere a inventarului și o scădere a contului de numerar. Alternativ, o vânzare a acestui inventar unui client care plătește în credit ar fi înregistrată ca o scădere a inventarului și o creștere a conturilor de încasat.
  • În lumea contabilității, acestea vor fi înregistrate folosind termenii oficiali, ca debite și credite la diverse conturi.În calitate de contabil, este foarte important să utilizați un sistem consecvent care vă are sens.
  • Imagine intitulată Bookkeep Pasul 9
    5. Înregistrați tranzacțiile în reviste. La început, tranzacțiile trebuie să fie introduse numai în jurnale zilnice sau săptămânale, în funcție de volumul tranzacției. Aceste intrări vor include informații despre tranzacție, inclusiv cumpărător / vânzător, suma, data și tipul de tranzacție. Mai târziu, aceste informații vor fi clasificate și adăugate la registru. Cu toate acestea, pentru moment este important să se înregistreze informațiile pentru utilizarea ulterioară. Intrările ar trebui făcute conform metodei contabile alese ale companiei (numerar sau acumulare).
  • Introducerea software-ului de contabilitate a făcut ca procesul în două etape de reviste și registrele să fie aproape învechite. Software-ul va actualiza automat registrul, făcând procesul unu de a introduce pur și simplu tranzacții pe măsură ce apar. Cu toate acestea, unele companii încă aleg să utilizeze metoda Journ-Ledger.
  • Partea 3 din 3:
    Postarea tranzacțiilor la un registru
    1. Imagine intitulată CONFORK PASUL 10
    1. Tranzacții separate în conturi. Cea mai bună modalitate de a urmări tranzacțiile dvs. este să le separați în diferite conturi din cadrul LEDGER. Prin începerea cu conturile setate și adăugarea sau scăderea acestora cu fiecare tranzacție, obțineți o imagine mai clară a locului în care se intră și vor merge. Aceste conturi pot fi la fel de generice ca vânzări sau ca anumite anumite tipuri de inventar. De exemplu, poate fi rezonabil ca un garaj auto să rezerve un întreg cont pentru inventarul de petrol. Conturile vor varia între întreprinderi, dar la minim ar trebui să acopere următoarele:
    • Bani gheata
    • Conturi de încasat (bani datorită clienților care plătesc pe credit).
    • Conturile plătibile (bani pe care îi datorați furnizorilor).
    • Vânzări (veniturile pe care le faceți din operațiunile primare).
    • Inventar
    • Costul vânzărilor (consumabile pe care le cumpărați pentru producție sau afacerea dvs.).
    • Cheltuielile de salarizare (salarii).
    • Echitatea proprietarilor (suma pe care proprietarii le-au pus în afaceri).
    • Câștigurile reținute (profiturile reinvestite în companie).
  • Imagine intitulată Bookkeep Pasul 11
    2. Post tranzacții în mod regulat. Cât de des postați tranzacția la registru din jurnalele vor depinde de volumul tranzacției. Poate fi zilnic, săptămânal sau chiar lunar. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui făcut în mod consecvent pentru a vă asigura că nu sunteți copleșit brusc de muncă la sfârșitul unei perioade contabile. Din nou, software-ul de contabilitate vă va ajuta să rămâneți la curent cu aceste procese.
  • Imagine intitulată CONFORK PASUL 12
    3. Analizați conturile LEDGER. Conturile LEDGER sunt, în principal, utile pentru cuantificarea sănătății financiare a companiei. În timp ce rapoartele financiare reale sunt cel mai bine lăsate la contabili profesioniști, oricine poate compara conturi de registru pentru a crea comparații simple sau rapoarte. De exemplu, comparați vânzările la cheltuieli pentru a obține o idee generală despre modul în care compania dvs. a fost recent. Evident, dacă vânzările sunt mai mari decât cheltuielile, faceți un profit. Pentru rapoarte mai complexe, întoarceți-vă la un contabil sau un program de contabilitate.
  • Pentru mai multe informații despre postarea la un registru și creând rapoarte simple, consultați Cum să scrieți un registru de contabilitate.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că ați plătit furnizorilor cu câteva zile înainte de termenul limită de plată, fie că este de 30 de zile sau o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru vă va oferi o distanță de libertate dacă uitați să plătiți în acea zi și să vă puneți în termeni buni cu furnizorii.
  • Dacă contabilitatea începe să-și asume prea mult timp, deoarece afacerea dvs. crește, poate fi o idee bună să angajați ajutor. Angajarea unui contabil educat vă va permite să obțineți o imagine mai completă și mai exactă a sănătății financiare a afacerii dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar