Cum să găsiți numărul dvs. Gst

Începând cu anul 2019, la 160 de țări din întreaga lume au implementat GST (impozitul pe bunuri și servicii). Dacă operați o afacere într-una din aceste țări sau dacă vindeți bunuri și servicii într-o țară cu GST, trebuie să colectați și să plătiți GST la agenția de venituri a țării. Obțineți numărul GST când vă înregistrați pentru un cont GST. După înregistrare, trebuie să includeți numărul GST pe toate chitanțele, facturile și alte documente de afaceri.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înregistrarea pentru un cont GSTObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 1
1. Aflați dacă sunteți obligat să vă înregistrați în țara dvs. În general, trebuie să vă înregistrați pentru GST dacă faceți vânzări impozabile de bunuri și servicii într-o țară GST. Dacă vânzările dvs. anuale sunt sub o sumă de prag care variază între țări, nu sunteți obligat să vă înregistrați. Încă vă puteți înregistra voluntar dacă doriți.
  • De exemplu, trebuie să vă înregistrați pentru GST în Canada dacă vindeți mai mult de 30.000 de dolari în bunuri sau servicii impozabile într-un singur trimestru calendaristic. Dacă nu depășiți pragul de 30.000 $ pentru 4 trimestre calendaristice consecutive (un an întreg), sunteți considerat a "Furnizor mic" și nu este obligat să se înregistreze. Cu toate acestea, vă puteți înregistra în mod voluntar.
  • Pentru a afla pragul pentru țările GST în care operează, verificați site-ul web pentru agenția de venituri a țării.

Bacsis: Canada și alte țări necesită toți șoferii de împărțire a călătorilor, cum ar fi șoferii pentru Uber sau Lyft, să se înregistreze pentru un cont GST, indiferent de cât de mulți bani fac.

  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 2
    2. Adună informații pentru a finaliza aplicația. În aplicația de înregistrare, trebuie să furnizați data la care se încheie anul dvs. fiscal în scopuri GST, precum și veniturile totale anuale. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de informații de bază de identificare pentru afacerea dvs., inclusiv adresa sediului dvs. și a numerelor de identificare fiscală de afaceri.
  • Data la care se încheie anul dvs. fiscal în scopuri GST fie 31 decembrie, fie data pe care ați ales-o pentru impozitul pe venit.
  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 3
    3. Completați formularul pentru a vă înregistra contul. Majoritatea agențiilor de venit vă permit să vă înregistrați online de pe site-ul Agenției de Venituri. Este posibil să trebuiască să deschideți un cont online înainte de a vă înregistra online. Veți folosi acest cont pentru a trimite rapoartele și pentru a plăti GST.
  • De exemplu, dacă operează în Noua Zeelandă, puteți deschide un cont de servicii online Myir Sigure cu Departamentul de Venituri Inland. Utilizarea acestui cont vă permite să păstrați cu ușurință toate înregistrările într-un singur loc și să configurați notificări, astfel încât să nu pierdeți niciodată o dată scadentă.
  • Puteți avea, de asemenea, opțiunea de a apela un număr de agenție fără taxă sau de a completa un formular de hârtie.
  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 4
    4. Primiți numărul GST după procesarea aplicației dvs. Dacă v-ați înregistrat afacerea online sau prin telefon, veți obține de obicei numărul dvs. GST imediat. Dacă ați trimis prin poștă într-o aplicație de hârtie, veți primi o scrisoare de confirmare înapoi care include numărul dvs. GST.
  • Trebuie să începeți să colectați GST la data efectivă a înregistrării dvs. Dacă trimiteți o cerere într-o aplicație de hârtie pentru a vă înregistra, ajustați data efectivă a înregistrării dvs. pentru a ține cont de momentul în care va dura pentru a primi numărul dvs. GST.
  • Metoda 2 din 3:
    Confirmând un număr GSTObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 5
    1. Verificați chitanțele, facturile sau alte lucrări de afaceri. După ce v-ați înregistrat pentru GST, numărul dvs. GST trebuie să fie inclus pe toate lucrările tranzacționale care se ocupă de vânzările de produse sau de servicii impozabile. Găsiți numărul dvs. GST sau numărul GST de alte întreprinderi prin revizuirea încasărilor, a contractelor sau a altor documente.
    • Deoarece numărul GST nu se schimbă atâta timp cât sunteți în afaceri, nu contează cât de vechi este documentul - numărul ar trebui să fie același.

    Bacsis: Companiile care fac afaceri în mai multe țări pot avea mai multe numere GST diferite. Asigurați-vă că numărul pe care îl găsiți se referă la o tranzacție care a avut loc în țara dvs.

  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 6
    2. Căutați numele afacerii în Registrul GST din țara dvs. Fiecare țară GST are un registru gratuit pe site-ul Agenției de Venituri. S-ar putea să-l utilizați pentru a găsi numărul GST al afacerii. Cu toate acestea, unele țări solicită să aveți cel puțin o parte din numărul GST pentru a utiliza registrul.
  • Numele pe care îl utilizați trebuie să fie numele legal al companiei, așa cum este înregistrat și raportat agenției de venituri. De obicei, acest nume va fi pe un semn sau un antet.
  • Unele companii funcționează sub un nume diferit de numele pe care îl folosesc în public. Acest lucru este cel mai adesea cazul cu francizele. De exemplu, Bob Builder poate deține și să opereze o franciză chemdry în Canada, dar numele legal al afacerii este "BBCD, Ltd."
  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 7
    3. Contactați direct agenția de venituri a țării pentru a confirma înregistrarea. Dacă ați finalizat o tranzacție cu o afacere care vă acuzat GST, este posibil să aveți dreptul la creditele GST. Cu toate acestea, puteți obține credit numai pentru GST însărcinat de întreprinderile înregistrate în țara respectivă.
  • De exemplu, dacă afacerea dvs. a cumpărat consumabile dintr-o altă afacere și că afacerea ți-a plătit GST, puteți obține credit spre propriul cont GST pentru suma percepută.
  • Dacă vă căutați numărul dvs. GST, apelați direct agenția de venit. Dacă nu pot găsi numărul GST pentru afacerea dvs., acest lucru probabil că înregistrarea dvs. nu a fost încă procesată.
  • Metoda 3 din 3:
    Colectarea și plata GSTObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 8
    1. Determinați ce rată de impozitare la încărcare. În unele țări, GST este o rată forfetară. În altele, GST variază în diferite părți ale țării. În plus, diferite bunuri și servicii pot fi supuse diferitelor rate de impozitare.
    • Departamentul relevant al Veniturilor are de obicei un calculator GST pe care îl puteți utiliza rapid și ușor de a determina ce rată de impozitare la încărcare.
    • Multe sisteme punct de vânzare (POS) au, de asemenea, capacitatea de a determina automat rata GST corectă în funcție de țară.
  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 9
    2. Listează rata GST și suma totală percepută pe chitanțe și facturi. În mod obișnuit, aveți opțiunea de a include GST în prețul total al bunurilor și serviciilor pe care le vindeți sau îl adăugați separat pe fiecare tranzacție. Dacă adăugați separat, includeți suma într-o linie sub subtotal cu rata GST și numărul dvs. GST.
  • Dacă optați să includeți GST în prețul total, clienții dvs. plătesc mai degrabă decât să îl aplice separat subtotal, trebuie să postați semne sau să notificați altfel clienții dvs. că GST este inclus și să le cunoașteți rata pe care o încărcați.
  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 10
    3. Țineți GST colectat în încredere până la sfârșitul perioadei de raportare. Deschideți un cont bancar separat în care puteți depune GST pe care îl colectați de la clienți. Nu lăsați-o în contul dvs. de lucru obișnuit de afaceri - puteți să-l cheltuiți în mod accidental pe altceva decât să îl țineți.
  • În funcție de veniturile dvs., veți raporta și veți plăti GST la agenția de venit lunar, trimestrial sau anual. În general, dacă aveți mai puține venituri, veți avea o perioadă de raportare mai lungă decât dacă aveți o mulțime de venituri.
  • Bacsis: Chiar dacă aveți o perioadă de raportare mai lungă, majoritatea țărilor GST vă vor permite să alegeți o perioadă de raportare mai scurtă în mod voluntar.

  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 11
    4. Fișierați întoarcerea dvs. împreună cu plățile GST prin termenul limită de depunere. Fiecare țară are un formular pe care trebuie să-l completați și să trimiteți împreună cu plata dvs. Dacă venitul dvs. depășește pragul țării, este posibil să vi se solicite să vă trimiteți returnările și plățile online. În caz contrar, puteți să le trimiteți de obicei prin poștă.
  • În mod obișnuit, trebuie să depuneți o întoarcere, chiar dacă nu ați adunat niciun impozit sau nu aveți taxe pentru a plăti - uneori menționate ca un return zero.
  • Dacă depuneți returnarea și plata după data scadenței, este posibil să plătiți o pedeapsă. Soldurile restante pot fi percepute dobânzi și pot fi supuse unor sancțiuni suplimentare.
  • Bacsis: Dacă ați configurat un cont online la agenția de venit, puteți obține mementouri prin e-mail atunci când data scadentrului se apropie. Aceste notificări vă pot ajuta să păstrați plățile pe calea dvs.

  • Imagine intitulată Găsiți numărul dvs. GST Pasul 12
    5. Păstrați înregistrările care sprijină declarațiile dvs. timp de 6 ani. Când depuneți întoarcerea și plătiți GST, nu trebuie să trimiteți chitanțe sau înregistrări financiare care să dovedească suma impozitului pe care l-ați colectat sau cu suma pe care o datorați. Cu toate acestea, este posibil să fie necesar să producă aceste înregistrări dacă contul dvs. este auditat.
  • Păstrați înregistrările care vă permit să calculați suma GST pe care ați colectat-o, suma pe care ați plătit-o pentru achiziții și cheltuieli de afaceri și suma aplicată ca rabat, restituire sau deducere din impozitul net pe care l-ați plătit.
  • După 6 ani, o întoarcere nu poate fi auditată. Cu toate acestea, poate doriți să păstrați înregistrările oricum astfel încât înregistrările dvs. de afaceri să rămână complete. Facturile și alte documente de afaceri ar putea fi necesare mai lungi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar