Cum să alegeți dacă să purtați hijab

Multe fete musulmane se luptă cu întrebarea dacă ar trebui să poarte Hijab, mai ales dacă locuiesc undeva unde Islamul nu este religia predominantă. În timp ce alegerea este în cele din urmă de la dvs., va fi, fără îndoială, o varietate de factori care influențează decizia dvs. și se poate simți covârșind uneori. Amintiți-vă, totuși, că, indiferent de alegerea dvs., puteți să ieșiți din ea cu o înțelegere mai profundă a Islamului - și despre voi înșivă!

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea modestiei islamice
  1. Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați Hijab Pasul 1
1. Recunoașteți ce este Hijab. Termenul Hijab este de fapt termenul arab pentru crearea unei partiții sau barieră și nu înseamnă în mod specific un tip de acoperire a capului. În islam, Hijab constă în comportamentele fundamentale pentru modestie, precum și modul în care musulmanii ar trebui să se îmbrace. Aceste reguli se aplică atât bărbaților, cât și femeilor și variază în funcție de cât de apropiată este persoana de a ajunge la pubertate.
  • Mulți oameni se referă frecvent la un șef de orice fel ca un hijab, astfel încât semnificația este adesea dependentă de context.
  • Unul dintre cele mai importante scopuri ale Hijab este de a identifica purtătorul ca fiind un aderent al islamului.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab 2
    2. Înțelegeți modestia de bază în cultura islamică. Musulmanii sunt obligați de Coran să fie modestă, mai ales în jurul celor de un alt gen și trebuie să le acopere Awrah (ceea ce este considerat o zonă privată în Islam). Ceea ce contează pe măsură ce Awrah este în mare măsură dependentă de vârsta și sexul persoanei în cauză - de exemplu, bebelușii nu au un Awrah, iar copiii mici trebuie doar să-și acopere părțile private.
  • Awrah pentru o femeie cu puțin timp înainte și după ce ajunge la pubertate este de la capul ei la gleznele ei. Majoritatea cercetătorilor sunt de acord că este acceptabil să vă lăsați fața și mâinile descoperite, deși nu toată lumea este de acord cu faptul dacă ar trebui să vă acoperiți picioarele.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați Hijab Pasul 3
    3. Citiți versurile Quran despre înveliș. Pentru a obține o mai bună înțelegere a regulilor de înveliș, este important să citiți versurile Coran care o abordează, cu cele mai frecvent citate versetele fiind 24:31 și 33:59.
  • "Și spuneți femeilor credincioase să reducă [unii] din viziunea lor și să-și protejeze părțile private și să nu-și expună podoabă, cu excepția faptului că [în mod necesar] apare și pentru a împacheta [o porțiune de] capacele lor peste cuferele lor și să nu-și expună podoabă, cu excepția la soții lor, părinții lor, părinții soților lor, fiii lor, fiii soților lor, frații lor, fiii lui Frații, fiii lui Surorile lor, femeile lor, pe care mâinile lor le posedă sau acei însoțitori de sex masculin care nu au fizic dorința sau copiii care nu sunt încă conștienți de aspectele private ale femeilor. Și să nu-și ștampileze picioarele pentru a face cunoscute ceea ce ascund de împingerea lor. Și întoarce-te la Allah în pocăință, toți, o credincioși, ca să reușești." [Coran 24:31]
  • Acest verset este interpretat ca regulile atât pentru modestie, cât și pentru veșminte și este motivul pentru care majoritatea musulmanilor consideră că este o cerință pentru voal.
  • "O profet, spune-i soțiilor și fiicelor voastre și tuturor femeilor credincioșilor să se aducă peste ei [parte] din hainele lor exterioare. Care este mai potrivit încât vor fi cunoscuți și nu abuzați." [Coran 33:59]
  • Acest verset, înainte de traducere, folosește cuvântul arabic Jalabib (pluralul de Jilbab), care se traduce ca "îmbrăcămintea exterioară liberă". Acest lucru este frecvent interpretat pentru a însemna că femeile musulmane ar trebui să poarte haine libere, mai degrabă decât orice formă strânsă sau de formă.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați partea Hijab Pasul 4
    4. Uită-te la Ahadith (plural of Hadith) despre verifie. Hadith, Sayingurile profetului Muhammed și a altor figuri religioase ale timpului său, de multe ori oferă o perspectivă suplimentară a părților islamice care nu sunt elaborate de Coran. Deși nu mulți Ahadity se referă la verifuirea în mod specific, există unele acolo, inclusiv următoarele:
  • A fost relatat că Aisha a spus că profetul a spus, "Allah nu acceptă rugăciunea unei femei care a ajuns la pubertate dacă nu poartă un voal." [Sunan Abi Dawud 641 - clasificat ca Sahih de Al-Albani]
  • A fost înregistrată că Safiya Bint Shaiba a spus că a spus Aisha, "Când [versetul], "Ei ar trebui să-și deseneze voalul peste gâtul și bosomii lor" a fost dezvăluită, femeile și-au tăiat foile de talie la margini și le-au acoperit capul și fețele cu acele bucăți rupte de pânză." [Sahih al-buhhari, voi. 6, cartea 60, Hadith 282]
  • Aisha a povestit, "Femeile credincioase acoperite cu foi de vezită folosite pentru a participa la rugăciunea Fajr [Rugăciunea zorilor] cu apostolul lui Allah și după terminarea rugăciunii se vor întoarce la casa lor și nimeni nu le-ar putea recunoaște din cauza întunericului." [Sahih al-Bukhari 578]
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați partea Hijab Pasul 5
    5. Știți când majoritatea oamenilor încep să se potrivească. Cele mai multe fete musulmane sunt obișnuite să poarte Hijab până când au ajuns la pubertate, deși există multe viziuni când este cel mai bun moment pentru a începe. Convertizii noi sunt încurajați să înceapă învelișul cât mai curând posibil, deși este acceptabil să tranziți treptat în acoperire în loc de toate odată.
  • Unii oameni cred că toate fetele ar trebui să înceapă în vederea verii nouă, chiar dacă nu a început pubertatea încă - alții cred că este mai bine să aștepte până când apar semne de pubertate (cum ar fi dezvoltarea părului subțire sau publică sau debutul perioadelor ). Dacă nu apar semne, atunci fata va fi considerată un adult până la vârsta de 15 ani în anii lunari.
  • Alți oameni își prezintă fiicele pentru a purta hijabul atunci când încep să-și învețe rugăciunile la vârsta de șapte ani, sau până la vârsta de 10 ani când obiceiul de rugăciune de cinci ori poate fi stabilit.
  • Majoritatea madrassasului au reguli care necesită fete să poarte Hijab atunci când participă la cursurile Qur`an, care ar putea fi la fel de tinere ca vârsta de cinci ani, deoarece îi ajută să-și dezvolte identitatea musulmană și să se simtă parte din corpul global al musulmanilor.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab
    6. Fiți conștienți de semnificația religioasă completă a vegilor. Hijab nu este doar headscarf - cum te acoperi în general. Cerințele lui Hijab înseamnă că Awrah trebuie să fie acoperit. Pur și simplu pune, "Reguli" de a purta hijabul sunt:
  • Pentru a nu afișa aspectul dvs. (frumusețea), cu excepția celor deja evidente (i.E., Fața și mâinile tale și, eventual, picioarele tale).
  • Pentru a evita să arătați părul pe cap.
  • Să se abțină de la purtarea îmbrăcămintei strânse, așa că figura dvs. nu este expusă.
  • Pentru a purta hijab-ul dvs., astfel încât să acopere capul, gâtul și pieptul (deși nu toți musulmanii își poartă hijabul în acest fel).
  • Pentru a evita dezvăluirea celor care nu sunt-Mahram.
  • Utilizarea machiajului în timp ce purtarea Hijab este dezbătută, deoarece utilizarea machiajului poate atrage atenția asupra caracteristicilor dvs. Majoritatea oamenilor sunt de acord că aplicarea luminoasă a machiajului este acceptabilă, totuși, atâta timp cât nu a fost menită să atragă atenția celorlalți.
  • Știați? Unii musulmani cred că Hijab trebuie să fie cu adevărat modest și că ar trebui să evitați culorile sau modelele strălucitoare. Alții cred că este bine să îmbrăcați frumos sau să purtați haine mai colorate sau moderate, atâta timp cât nu este cu intenția de a atrage atenția asupra dvs.

  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab 7
    7. Știți când verifuirea nu este considerată o cerință. Există unii oameni că nu vi se cere să purtați Hijab în jurul valorii de, care sunt menționate ca Mahram. În timp ce sunteți încă obligați să îmbrăcați modest în jurul acestor oameni, este bine să vă dezvăluiți părul, brațele, pietrele și picioarele din jurul lor. Sunteți considerați a fi în prezența lui Mahram când:
  • Bărbații care sunt considerați familie, cum ar fi bunicii, tatăl, unchii și nepoții (totuși, acest lucru nu se extinde la veri)
  • Soțul / soția, in-legile și copiii (inclusiv pașii și nepoții)
  • Alte femei musulmane
  • Copiii care nu sunt aproape de a ajunge la pubertate
  • Mulți musulmani au puncte variabile de vedere asupra faptului dacă este bine să dezvăluie în jurul unei femei non-musulmane - unii cred că este bine pentru că sunteți în jurul unei femei, dar alții cred că o femeie non-musulmană ar putea descrie apariția dvs. altora.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab 8
    8. Recunoașteți diferența dintre Hijab și Niqab. Pentru noi musulmani, poate fi dificil să se spună toate diferitele tipuri de acoperiri de cap, cu toate acestea, Hijab și Niqab nu sunt același lucru. Hijab este frecvent un termen de captură pentru acoperirea capului care lasă întotdeauna fața expusă - niqab acoperă și fața purtătorului, doar cu ochii lăsați descoperiți. Purtarea Niqab este norma în multe țări musulmane, în special în regiunea Golfului și devine din ce în ce mai obișnuită în unele țări occidentale, deși majoritatea cercetătorilor islamici sunt de acord că acoperind fața nu este o cerință în cadrul Coranului. Unele femei aleg să poarte niqabul să se simtă mai aproape de Allah sau să urmeze exemplul nevestelor profetului, care purtau niqab.
  • Nu greșiți Niqab pentru burqa, care acoperă, de asemenea, purtătorul, dar are o geantă mică de ochiuri peste ochi. Are o reputație negativă, așa cum este strâns asociată cu talibanii (așa cum au forțat femeile să poarte burqas).
  • Alte tipuri de acoperitoare de cap includ al-amira, o eșarfă cu tuburi din două piese - Shayla, o eșarfă lungă care acoperă capul și este fixată la umeri - Khimar, o acoperire a capului care se extinde până la talie și la chador, o mantie care acoperă capul și este ținută închisă de mâini.
  • Partea 2 din 3:
    Având în vedere factorii dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați partea Hijab Pasul 9
    1. Înțelegeți cum tu simt despre hijab. Nu trebuie să vă simțiți obligați să purtați Hijab doar pentru că prietenii dvs. poartă sau părinții dvs. vă încurajează să o purtați. Verifuirea trebuie să fie decizia dvs., bazată pe înțelegerea și credința voastră în hotărârile religioase și ar trebui să o purtați doar atunci când vă simțiți gata și confortabil cu el.
    • Hijab nu este all-be-toate-toate islamul. Există multe aspecte ale islamului, precum și multe motive pentru care cineva ar fi sau nu-l va purta.
  • Imaginea intitulată Alegeți dacă doriți să purtați Hijab Pasul 10
    2. Uită-te la legile din țara dvs. În timp ce multe țări nu au legi despre Hijab în sine, unele țări cer ca anumite voaluri să nu fie purtate, restricționează acolo unde pot fi purtate sau cer ca acestea să fie purtate. Pentru a evita problemele legale în zona dvs., căutați legile privind hijab unde locuiți.
  • Cele mai multe interdicții privind acoperirile capului tind să se aplice la voalurile faciale, cum ar fi Niqab și Burqa. Interzicerea tuturor tipurilor de capuri sunt mai puțin frecvente, dar nu nemaiauzite de.
  • Dimpotrivă, unele țări musulmane, cum ar fi Arabia Saudită și Iran, cer ca femeile să poarte un voal.
  • Consensul dintre cercetătorii musulmani este că purtarea hijabului după pubertate este obligatorie în conformitate cu legea islamică (Shariah), deși nu există nici o pedeapsă prevăzută pentru a nu face acest lucru.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab 11
    3. Gândiți-vă la devotamentul față de islam. Purtarea unui hijab vă va identifica imediat ca musulman, care poate fi atât pozitiv, cât și negativ în funcție de locația dvs. Dacă nu sunteți sigur cât de aproape vă simțiți asupra religiei voastre sau nu doriți să vă identificați ca musulmani, este posibil să doriți să vă țineți de verifing - dacă doriți ca oamenii să știe că sunteți musulmani și vă simțiți foarte aproape la islam, purtând hijab sau chiar niqab poate părea ca un pas natural de luat.
  • Dacă nu sunteți musulmani și doriți să purtați hijab oricum, este recomandat nu să facă acest lucru, deoarece Hijab este un act de închinare. Poate supăra sau deranja pe alți musulmani dacă îl purtați ocazional sau ca un accesoriu de modă.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați partea Hijab Pasul 12
    4. Analizați cât de frecvent ați putea purta Hijab sau Niqab. Există multe motive pentru că cineva nu poate să-l poarte tot timpul - fie că este vorba de a fi obișnuit să se obișnuiască, să nu locuiască într-un mediu sigur sau de susținere sau să lucreze un loc de muncă în care acoperind capul dvs. ar fi nesigur sau să vă provoace își pierde slujba. Luați în considerare circumstanțele dvs. - puteți și doriți să începeți să verifici totul imediat sau ați trebui să faceți treptat schimbarea?
  • Comutarea frecventă între purtarea și nu purtarea Hijab este descurajată, deci dacă nu puteți purta Hijab în fiecare zi, este posibil să doriți să așteptați până când îl puteți purta în mod regulat.
  • Încercați să nu găsiți motive pentru că nu purtați Hijab, dar îmbrățișați-l ca un cadou de la Allah.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați partea Hijab Pasul 13
    5. Luați în considerare siguranța la domiciliu. Nu toți musulmanii trăiesc într-o casă unde religia lor este acceptată de oamenii din jurul lor (fie familia sau colegii de cameră). Dacă locuiți într-o gospodărie în care Islamul nu este acceptat, ar putea fi în interesul dvs. mai bun să așteptați până când trăiți pe cont propriu sau cu mai mulți oameni, mai ales dacă vă temeți că vă puteți dezaproba, ieșiți sau abuzați pentru dvs. credinta religioasa.
  • În timp ce acesta este este Posibil să poarte Hijab atunci când nu cu colegii tăi sau membrii familiei, există potențial pentru cineva să-l vadă și să-i menționeze partenerilor voștri (cum ar fi un profesor comentând despre hijab-ul dvs. părinților dvs.), astfel încât să treacă cu atenție.
  • Alternativ, dacă locuiți într-o familie musulmană, dar nu vă simțiți foarte conectați la Islam, este posibil să fiți nevoit până când vă veți mișca dacă știți că familia dvs. vă va face rău fizică sau mentală pentru a nu face acest lucru.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab 14
    6. Asigurați-vă că ați fi în siguranță în comunitatea dvs. Normele sociale variază de la un loc la altul, și chiar dacă purtați sau nu purtați un hijab nu este ilegal din punct de vedere tehnic în zona dvs., puteți fi judecat cu asprime de cei din jurul dvs. sau chiar să fiți răniți fizic. În timp ce vă puteți evidenția în unele zone, în funcție de voal, luați în considerare siguranța dvs. reală, nu dacă ați atras atenția asupra dvs. Locuiți într-o zonă sigură și aveți prieteni și familii care acceptă dreptul de a alege dacă este voal sau ar exista riscuri grave de a fi amenințate sau atacate pentru că nu este conformă?
  • Locuitorii unor zone majoritare musulmane pot trata o lipsă de Hijab ca fiind inacceptabile din punct de vedere social, iar cei care au ales să nu se învecineze în țările islamice (e.G. Arabia Saudită sau Iranul) au primit amenințări la moarte și chiar au fost arestați.
  • În țările sau cartierele non-musulmane, este comună să obțineți aspecte ciudate sau întrebări de la cei care nu sunt familiarizați cu Islamul și ar putea să nu fie siguri de ceea ce purtați. În timp ce ele pot fi nepoliticoase uneori, numai că nu ar trebui să vă descurajeze dacă doriți să purtați Hijab și puteți fi folosit ca o oportunitate de a le spune oamenilor despre islam.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab
    7. Amintiți cât de mult sunteți dispus să acoperiți. În timp ce unele femei se acoperă în unele moduri non-tradiționale (de exemplu, expunându-și încheieturile sau gleznele), este extrem de neobișnuit să poarte pantaloni scurți și cămăși cu mâneci scurte cu un hijab și nu este disprețuit de alți musulmani. În general, dacă doriți să purtați Hijab, ar trebui să fiți dispuși să acoperiți coatele sau încheieturile și gleznele zilnic, chiar și atunci când este cald afară.
  • Purtarea Hijab nu înseamnă că trebuie să purtați haine groase în timpul verii. Cei care poartă Hijab purtați adesea îmbrăcăminte subțire și slăbită (dar nu vedeți), cum ar fi Abaya, pentru a evita supraîncălzirea.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați Hijab Pasul 16
    8. Ia în considerare pozitive cu privire la hijab. Poate fi dificil să vezi ce ar putea fi pozitiv cu privire la purtarea hijabului, mai ales dacă locuiți într-un climat deșert sau nu sunt obișnuiți să acoperiți. Cu toate acestea, există unele beneficii ascunse ale veverii. Unele dintre pozitive ale hijabului că femeile musulmane cite includ:
  • Fiind judecați de abilitățile și inteligența dvs., mai degrabă decât apariția dvs
  • Nu trebuie să vă concentrați asupra aspectului dvs. la fel de mult
  • Simțiți-vă mai aproape de Islam și de Allah, precum și prietenii și / sau familia dvs. musulman
  • Fiind ușor de identificat ca musulman, oferind o oportunitate de a vorbi cu alții despre islam
  • Fiind protejat de priveri nedorite
  • Fiind acceptat ca prieten de către alte surori musulmane
  • Câștigați recompense de la Allah care vă pot ajuta să intrați în Jannah (Rai)
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab 17
    9. Gândiți-vă la modul în care Hijab ar putea face viața mai greu. Chiar dacă doriți să purtați Hijab, este, de asemenea, foarte important să se ia în considerare modul în care Hijab ar putea avea impact asupra a ceea ce pare a fi sarcini normale de viață de zi cu zi. Mai ales în țări precum SUA și părțile Europei, Islamul nu este întotdeauna privit cu amabilitate și puteți întâlni oameni cu minte închisă. Unele dintre cele mai frecvente dificultăți legate de purtarea Hijab sunt:
  • Agresiune, discriminare sau hărțuire
  • Dificultate în construirea relațiilor cu non-musulmani
  • Atrage atenția asupra ta, mai degrabă decât de a-l distrage
  • A fi "purtător de cuvânt" pentru musulmani sau primind multe întrebări despre islam
  • De asemenea, este important să rețineți că Hijab nu vă poate proteja complet de agresiunea sexuală.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând decizia dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați partea Hijab Pasul 18
    1. Nu cedează presiunii de la alții. Odată ce v-ați luat decizia de a purta sau nu de a purta Hijab, alții vă pot încuraja să vă schimbați mintea și să prezentați câteva argumente convingătoare. Cu toate acestea, ar trebui să vă schimbați doar mintea dacă tu au un punct de vedere diferit - presiunea de la colegi sau familie poate fi dificil de depășit, dar amintiți-vă, ei nu sunteți și nu vă pot lua decizia.
    • Încercați să spuneți ceva de genul, "Vă respect părerile și înțelegeți că doriți să fac ceea ce simțiți este cel mai bine pentru mine, dar dacă purtau sau nu Hijab este o decizie între Allah și mine. Te rog, nu-mi spuneți dacă ar trebui sau nu ar trebui să o port."
    • Amintiți-vă că puteți alege întotdeauna dacă doriți să vă vedeți sau să dezvăluie mai târziu, amintindu-vă că Allah îi place consistența în acte de închinare.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați Hijab Pasul 19
    2. Găsiți alte modalități de a vă exprima credința fără a acoperi. Dacă alegeți să nu vă vedeți, indiferent de motiv, există modalități de a trăi până la credința voastră fără a purta Hijab. (La urma urmei, a fi musulmanul nu este dependent de voalul dvs. sau nu.) Încercați să participați la activități care vă aduc mai aproape de Allah și să ajutați lumea un loc mai bun.
  • Alăturați-vă grupurilor musulmane, cum ar fi grupurile de tineri, evenimente, cluburi, cercuri de studiu sau moschei, unde purtând Hijab este o alegere.
  • Efectuați îndatoriri religioase, cum ar fi rugăciunea, curățarea corporală sau postul.
  • Dați bani carității (sau, dacă primiți câștiguri, Zakat), donați lucruri precum mâncarea, hainele sau mobilierul sau voluntarul.
  • Sărbători sărbătorile islamice, cum ar fi Luna Ramadanului, Eid al-Fitr, și Eid al-Adha.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați partea Hijab Pasul 20
    3. Considera Dressing modest Dacă alegeți să nu vă vedeți. Unele femei care sunt aproape de credința lor nu vă plac pentru o varietate de motive, dar asta nu înseamnă că îmbrăcămintea în conformitate cu credința voastră nu este în discuție. Dacă doriți să acoperiți, încercați să purtați haine libere, cămăși cu mâneci lungi, pantaloni lungi sau fuste sau alte haine care acoperă cea mai mare parte a corpului. În timp ce nu este o necesitate, este încurajată.
  • Dacă doriți să vă înveciniți, dar nu ar fi în siguranță că purtați un hijab, luați în considerare alte modalități de acoperire a capului, cum ar fi pălăriile sau acoperirea gâtului folosind o eșarfă.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați partea Hijab Pasul 21
    4. Urmați regulile unei moschei. Dacă participați la servicii la o moschee, este frecvent o cerință pentru ca femeile să-și acopere capul, din respect pentru Allah și ceilalți închinători de la Moscheea. În timp ce regulile variază pe moschee, este mai probabil ca moscheea să solicite femeilor să vină înainte de a intra, în special în comunitățile extrem de religioase. Pentru a evita potențialul conflict, purtați un hijab dacă moscheea vă cere să vă.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab 22
    5. Începeți să purtați hijab dacă asta decideți să faceți. Dacă sau când începeți purtați Hijab, alegeți un stil de Hijab pe care îl simțiți cel mai bine și că vă place și dacă moda este importantă pentru dvs., alegeți stilurile de îmbrăcăminte care îl completează. Amintiți-vă când ar trebui să verifici - în timpul activităților religioase și în jurul oamenilor non-Mahram - și faceți tot ce este mai bun pentru a purta vălul în acele vremuri.
  • Amintiți-vă că hijabul dvs. este o expresie a credinței voastre și că ar trebui să fiți mândri de ea.
  • Poate fi complicat Puneți un hijab Dacă nu ați pus unul pe dvs. înainte. Încercați să practicați de câteva ori la domiciliu înainte de a ieși și căutați tutoriale online și întrebându-vă prietenii sau familia pentru ajutor.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab 23
    6. Conectează-te cu ceilalți care împărtășesc alegerea dvs. Există multe opinii diferite despre Hijab și, dacă vă simțiți singuri în decizia dvs., amintiți-vă, cu siguranță nu sunteți. Încercați să căutați grupuri sociale de persoane care împărtășesc decizia dvs. privind verifuirea - fie că este la o moschee, școală, muncă, cluburi sau chiar online. Dacă nu sunteți sigur de decizia dvs. sau vă luptați cu el, având alții din jurul dvs. care vă sprijină decizia dvs. poate fi un factor major în simtul de siguranță în alegerea dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați pasul Hijab
    7. Fiți pregătiți să vă explicați decizia. Indiferent dacă purtați Hijab, puteți întâlni oameni care nu înțeleg alegerea dvs. - fie alți musulmani care credeți că ar trebui să acoperiți, sau non-musulmani care nu înțeleg islamul. Rămâneți calm atunci când vă explicați viziunea și fiți pregătiți să o explicați de mai multe ori dacă decizia dvs. nu este cea mai frecventă.
  • Dacă purtați Hijab și sunteți întrebați de ce îl purtați, încercați ceva de genul, "Acesta este un hijab. Îl port pentru că sunt musulman și mă aduce mai aproape de Dumnezeu."
  • În schimb, dacă nu o purtați și sunteți întrebați despre acest lucru, luați în considerare un răspuns cum ar fi, "Nu port hijab deoarece nu pot să-l port la locul meu de muncă din cauza problemelor de siguranță. Nu mă simt confortabil să o poarte uneori, dar nu și alteori."
  • Imagine intitulată Alegeți dacă doriți să purtați Hijab Pasul 25
    8. Stai încrezător! Poate fi greu să rămâi cu decizia ta despre vopsirea, mai ales dacă alții din jurul tău nu fac același lucru sau nu sunt de susținere. Efectuarea unei schimbări drastice în aspectul dvs. poate fi, de asemenea, jarring și vă puteți simți expus sau ca și cum ați lipit într-o mulțime. Nu lăsați acest lucru să-ți aleagă alegerea. Întotdeauna se străduiește să fii cea mai bună persoană pe care o poți fi, indiferent dacă ești sau nu văl.
  • sfaturi

    Cei care nu poartă Hijab nu sunt neapărat "mai rea" Musulmani decât cei care fac - multe femei musulmane care nu poartă hijab sunt la fel de pioase ca surorile lor de hijab. În cele din urmă, este decizia ta.
  • Dacă locuiți într-o familie musulmană, părinții dvs. vă pot încuraja să purtați Hijab dacă alegeți să nu o purtați. Este posibil să vă ajute să discutați cu ei despre motivele dvs. pentru că nu doriți să îl purtați, cum ar fi să nu vă simțiți gata sau să vă îngrijorați de siguranța dvs.
  • Dacă cineva spune că Islamul este opresiv pentru "făcând-o" vă învecinați, evidenți-vă calm că femeile evreiești și femeile creștine ar trebui să vă voastre, de asemenea (numerele 5:18 și Corinteni 11: 5, respectiv) și că Fecioara Maria își acoperă capul în toate imaginile care o descriu.
  • Unii oameni vă pot da Glaures și "Se uită". Dacă se întâmplă acest lucru, zâmbiți doar politicos sau val și fii politicos și amabil. De multe ori, acest lucru va alerta oamenii că sunt nepoliticoși.
  • Avertizări

    Este cu totul posibil ca să fiți hărțuit sau chiar atacat pentru verifuirea sau nu. Dacă se întâmplă acest lucru, evitați să reacționați în mod preemptiv - plecați departe de situație și implicați autoritățile necesare (cum ar fi administrația școlară sau poliția), dacă este necesar. Aveți dreptul să vă simțiți în siguranță în timp ce vă exprimați credința.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar