Cum de a construi un portofoliu de stoc

Piața bursieră și potențialul său de risc intimidează mulți oameni. Cu toate acestea, un portofoliu de stoc bine construit este probabil să depășească alte investiții în timp. Este posibil să se construiască un portofoliu de stoc în monoterapie, dar un planificator financiar calificat poate ajuta. Cunoașterea obiectivelor dvs. și dorința de a-ți asuma riscuri în avans, precum și înțelegerea naturii pieței, vă poate ajuta să construiți un portofoliu de succes.

Pași

Partea 1 din 3:
Proiectarea portofoliului dvs.
  1. Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 1
1. Știți ce sunteți dispuși să investiți. Pe măsură ce investiți, va trebui să vă echilibrați riscurile potențiale împotriva recompenselor potențiale. Activele unui portofoliu sunt de obicei determinate de obiectivele investitorului, dorința de a-și asuma riscuri, iar durata de timp a investitorului intenționează să își păstreze portofoliul. Unii dintre cei mai importanți factori de luat în considerare în luarea acestor decizii sunt:
  • Vârsta investitorului.
  • Cât timp este necesar ca investitorul să cheltuiască să permită creșterii investițiilor sale.
  • Cantitatea de capital Investitorul este dispus să investească.
  • Nevoile de capital proiectate pentru viitor.
  • Alte resurse investitor pot avea.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 2
    2. Decideți ce fel de investitor veți fi. Portofoliile se încadrează de obicei undeva în spectru între portofolii agresive sau cu risc ridicat și portofolii conservatoare sau cu risc scăzut. Investitorii conservatori încearcă pur și simplu să protejeze și să mențină valoarea unui portofoliu, în timp ce investitorii agresivi tind să-și asume riscuri cu așteptările că unele dintre aceste riscuri vor plăti. Există diverse instrumente de evaluare a riscurilor online pe care le puteți utiliza pentru a vă evalua toleranța la risc.
  • Înțelegeți că obiectivele dvs. financiare se pot schimba în timp și ajustați portofoliul în consecință. În general, cel mai tânăr sunteți, cu atât mai mult risc vă puteți permite sau sunteți dispuși să luați. S-ar putea să fiți mai bine servit cu un portofoliu orientat spre creștere. Cu cât devii mai în vârstă, cu atât mai mult vă veți gândi la venitul de pensionare și puteți fi mai bine servit cu un portofoliu orientat spre venit.
  • Chiar și în timpul pensionării, mulți au nevoie încă de o parte din portofoliul lor de creștere, deoarece mulți oameni trăiesc 20, 30 sau mai mulți ani dincolo de data de pensionare.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 3
    3. Împărțiți capitalul. Odată ce ați decis ce fel de investitor doriți să fiți și ce tip de portofoliu doriți să construiți, va trebui să determinați modul în care intenționați să alocați (răspândiți în jurul) capitalul dvs. Majoritatea investitorilor care sunt noi pe piață nu știu cum să aleagă stocurile. Unii factori importanți includ:
  • Determinarea sectorului (sectoare) de a investi în. Un sector este categoria O anumită industrie este plasată în. Exemplele includ telecomunicații, financiare, tehnologia informației, transport și utilități.
  • Cunoașterea capitalizării de pe piață (AKA Piap PAC), care este determinată prin înmulțirea acțiunilor remarcabile ale unei societăți cu prețul curent al unei acțiuni pe piață (capac mare, capacul mediu, mic-capac etc.).
  • Este important să se diversifice exploatațiile într-o varietate de sectoare și capitalizarea pieței pentru a reduce riscul general al unui portofoliu.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând investiții
    1. Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 4
    1. Înțelegeți diferitele tipuri de stocuri. Stocurile reprezintă o participație de proprietate în companie care le emite. Banii generați de vânzarea stocurilor sunt utilizate de către companie pentru proiectele sale de capital, iar profiturile generate de operațiunea Companiei pot fi returnate investitorilor sub formă de dividende. Stocurile vin în două soiuri: comune și preferate. Stocuri preferate sunt așa-numite, deoarece deținătorii acestor stocuri sunt plătite dividende înainte de proprietarii stocurilor comune. Majoritatea stocurilor sunt totuși stocuri comune, care pot fi subdivizate în categoriile de mai jos:
    • Stocurile de creștere sunt cele proiectate să crească în valoare mai rapidă decât restul pieței, pe baza înregistrării de performanță anterioare. Ele pot implica mai mult risc în timp, dar oferă o mai mare recompensă potențială în cele din urmă.
    • Stocurile de venit sunt cele care nu fluctuează prea mult, dar au o istorie de a plăti dividende mai bune decât alte stocuri. Această categorie poate include atât stocuri comune și preferate.
    • Valoarea stocurilor sunt cele care sunt "subevaluat" de către piață și pot fi achiziționate la un preț mai mic decât valoarea subiacentă a companiei ar sugera. Teoria este că atunci când piața "vine la simțurile sale," Proprietarul unui astfel de stoc ar rezista să facă o mulțime de bani.
    • Stocurile albastre sunt cele care au efectuat bine pentru o perioadă suficient de lungă încât acestea sunt considerate investiții destul de stabile. Este posibil ca acestea să nu crească cât mai rapid ca stocurile de creștere sau să plătească, precum și stocuri de venituri, dar pot fi depindeți de creșterea constantă sau de venit constant. Cu toate acestea, ei nu sunt imuni din averea pieței.
    • Stocurile defensive sunt acțiuni în societăți ale căror produse și servicii oamenii cumpără, indiferent de ce face economia. Acestea includ stocurile de produse alimentare și băuturi, companii farmaceutice și utilități (printre altele).
    • Stocurile ciclice, în contrast, cresc și cad în economie. Acestea includ stocuri în astfel de industrii, cum ar fi companii aeriene, chimice, construcții de acasă și producători de oțel.
    • Stocurile speculative includ ofertele de tineri companii cu tehnologii noi și companii mai vechi cu un nou talent executiv. Ei desenează investitorii căutând ceva nou sau o modalitate de a bate piața. Performanța acestor stocuri este deosebit de imprevizibilă și uneori sunt considerate a fi o investiție cu risc ridicat.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 5
    2. Analizați fundamentele stocurilor. Fundamentele este termenul acordat grupului de date calitative și cantitative utilizate pentru a determina dacă un stoc este sau nu o investiție utilă într-o analiză pe termen lung a pieței. Analizând fundamentele unei companii este, de obicei, primul pas în a determina dacă un investitor va cumpăra sau nu acțiuni în acea companie. Este imperativ să analizăm fundamentele pentru a ajunge la valoarea intrinsecă a unei companii - adică valoarea reală a companiei, ca pe percepția tuturor aspectelor tangibile și necorporale ale afacerii, dincolo de valoarea de piață actuală.
  • Analizând fundamentele unei companii, investitorul încearcă să determine valoarea viitoare a unei companii, cu toate profiturile și pierderile proiectate.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 6
    3. Analizați factorii calitativi. Factori calitativi, cum ar fi expertiza și experiența managementului unei companii, diverse cursuri de cicluri industriale, puterea stimulentelor de cercetare și dezvoltare a unei companii și relația unei companii cu lucrătorii săi, sunt importante pentru a lua în considerare atunci când se decide dacă sau nu Investiți în stocul unei companii. De asemenea, este important să înțelegem cum generează compania profiturile și ce arată modelul de afaceri al companiei pentru a avea un spectru larg de informații calitative despre opțiunile de stoc ale companiei.
  • Încercați să cercetați companiile online înainte de a investi. Ar trebui să puteți găsi informații despre managerii companiei, CEO și consiliul de administrație.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 7
    4. Uită-te la raportul preț-la-câștig. Raportul P / E poate fi considerat fie ca prețul curent al stocului față de câștigurile sale pe acțiune pentru ultimele 12 luni ("Trailing P / E") sau câștigurile sale proiectate pentru următoarele 12 luni ("Anticipat P / E"). Un stoc de vânzare pentru 10 dolari pe acțiune care câștigă 10 cenți pe acțiune are un raport P / E de 10 împărțit la 0.1 sau 100 - un stoc de vânzare pentru 50 USD pe acțiune care câștigă 2 dolari pe acțiune are un raport P / E de 50 împărțit la 2 sau 25. Doriți să cumpărați stocul cu un raport relativ scăzut P / E.
  • Atunci când se uită la raportul P / E, figurați raportul pentru stoc timp de mai mulți ani și comparați-l cu raportul P / E pentru alte companii din aceeași industrie, precum și pentru indicii care reprezintă întreaga piață, cum ar fi Media Industrială Dow Jones sau standardul și săracii (S & P) 500.
  • Comparând P / E al unui stoc într-un sector la cel al unui stoc într-un alt sector, nu este totuși informativ, deoarece P / E variază foarte mult din partea industriei.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 8
    5. Uită-te la rentabilitatea capitalului propriu. De asemenea, numit rentabilitatea valorii cărții, această cifră este venitul companiei după impozitare ca procent din valoarea sa totală a cărții. Acesta reprezintă cât de bine acționarii profitează de succesul companiei. Ca și în cazul raportului P / E, trebuie să vă uitați mai mulți ani în valoare de capitalul propriu pentru a obține o imagine exactă.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 9
    6. Uită-te la randamentul total. Returnul total include câștigurile din dividende, precum și modificările valorii stocului. Aceasta oferă un mijloc de comparare a stocului cu alte tipuri de investiții.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 10
    7. Încercați să investiți în companii de tranzacționare sub valoarea lor actuală. În timp ce un spectru larg de investiții stoc este important, analiștii recomandă deseori acțiuni de cumpărare în companii care tranzacționează mai mici decât merită. Acest tip de valoare de investiții nu înseamnă, totuși, cumpărarea "deșeuri" stocuri sau stocuri care declanșează constant. Investițiile de valoare sunt determinate prin compararea valorii de piață intrinseci împotriva prețului actual al acțiunilor actuale, fără a privi fluctuațiile pe termen scurt ale pieței.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 11
    8. Încercați să investiți în stocuri de creștere. Stocurile de creștere sunt investiții în companii care prezintă sau sunt prezise să crească semnificativ mai rapid decât alte stocuri de pe piață. Aceasta implică analizarea performanței actuale a unei companii proprii împotriva performanței sale anterioare pe fondul climatului vreodată fluctuant al industriei.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea portofoliului dvs.
    1. Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 12
    1. Evitați scufundarea în investiții. Odată ce ați investit capitalul într-un stoc, este important să lăsați stocul să crească cel puțin un an fără a vă vinde acțiunile. Ia în considerare pentru toate intențiile și scopurile pe care acești bani nu pot fi retrași și cheltuiți în altă parte.
    • Ca parte a investiției pe termen lung, determinați suma de bani pe care vă puteți permite să vă angajați pe piața bursieră timp de cinci ani sau mai mult și stabiliți deoparte pentru a investi. Banii de care aveți nevoie într-o perioadă mai scurtă de timp ar trebui să fie investiți în investiții pe termen scurt, cum ar fi conturile de pe piața monetară, CD-urile sau U.S. Obligațiuni de trezorerie, facturi sau note.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 13
    2. Diversificați portofoliul dvs.. Indiferent cât de bine ar putea face un stoc în acest moment, prețul și valoarea stocurilor sunt obligate să fluctueze. Diversificarea portofoliului dvs. de investiții vă poate ajuta să evitați această capcană prin răspândirea în jurul valorii de bani într-o serie de stocuri.
  • Un portofoliu bine diversificat este important deoarece, în cazul în care unul sau mai multe sectoare ale economiei încep să scadă, va rămâne puternică în timp și va reduce probabilitatea de a lua o lovitură semnificativă pe măsură ce piața fluctuează.
  • Nu diversificați doar spectrul clasei de active. Unii experți recomandă să vă diversificați, de asemenea, acțiunile dvs. în cadrul fiecărei clase de active reprezentate în portofoliul dvs.
  • Imagine intitulată Construiți un portofoliu de stoc Pasul 14
    3. Examinați portofoliul dvs. (dar nu prea des). Anticipați că piața va fluctua. Dacă vă verificați stocurile în fiecare zi, s-ar putea să vă simțiți neliniștiți cu privire la valoarea investițiilor dvs., deoarece lucrurile merg în sus sau în jos. Dar, de același jeton, ar trebui să verificați periodic investițiile.
  • Verificarea portofoliului dvs. cel puțin o dată sau de două ori pe an este o idee bună, dar cercetările au arătat că efectuarea de schimbări de reechilibrare (vânzarea câștigurilor din aceste exploatații care au fost profitabile și cumpărarea de acțiuni ale celor pierdute) mai mult de două ori pe an nu oferă vreun beneficiu.
  • Unii experți recomandă verificarea rapoartelor de câștiguri trimestriale ale unei anumite companii pentru a vedea dacă previziunile dvs. pentru această companie sunt reținute. Faceți modificări după cum este necesar, dar nu săriți nava de fiecare dată când o acțiune rapoartă o scădere minoră a valorii.
  • De asemenea, important să țineți cont de implicațiile fiscale ale vânzării: dacă acesta este un cont în care ați investit dolarii după impozitare (non-IRA sau un tip similar de cont de brokeraj), atunci încercați să nu vindeți nimic la un câștig la un câștig cel puțin un an pentru a primi câștiguri de capital pe termen lung, mai degrabă decât tratamentul obișnuit al impozitului pe profit. Pentru majoritatea oamenilor, rata câștigurilor de capital sunt mai favorabile decât rata lor de impozitare a veniturilor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Fiți conștienți de regulile de vânzare la Spălătorie: Dacă decideți să vindeți un fond sau un fond de acțiuni la o pierdere și să cumpărați într-un fond sau un fond de acțiuni care este considerat substanțial similar într-o perioadă de 30 de zile, nu veți putea să revendicați această pierdere impozitele dvs.
  • Consultați-vă cu un planificator financiar calificat dacă nu sunteți sigur de modul de a investi sau ce stocuri sunt în siguranță pentru a investi.
  • Fiți conștienți de consecințele fiscale (a se vedea comentariile despre termenul pe termen lung vs. Câștigurile de capital pe termen scurt "Menținerea portofoliului dvs." de mai sus) și să fie conștienți de faptul că vă datorează impozitele pe dividendele pe care le câștigi pe acele stocuri care le plătesc în anul în care sunt câștigate, indiferent dacă au fost plătite sau nu.
  • Avertizări

    Fiți conștienți de faptul că nu toate stocurile comune plătesc dividende. Dacă un stoc plătește dividende ar trebui să fie doar un singur factor în alegerea acestuia, nu neapărat singurul factor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar