Cum să proiectați un rpg de masă

Sunteți interesat să faceți propriul joc de joc de joc (RPG)? Aceste jocuri sunt o modalitate excelentă de a vă arăta creativitatea într-un mod distractiv, imaginativ. Deoarece Tabletop RPGS dispune de o mare varietate de genuri, poate fi dificil să știți cum și de unde să începeți. Să nu vă faceți griji - înainte de a vă îmbarca în propria călătorie de joc, iată câteva întrebări și răspunsuri frecvente pentru a vă ajuta să începeți.

Pași

Întrebarea 1 din 11:
Cum fac propriul meu Tabletop RPG?
  1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 1
1. Dezvoltați un plan de bază de joc sau "Compass", pentru RPG-ul dvs. Spre deosebire de jocurile tradiționale de plăci, cum ar fi șahul sau damele, RPGS se învârt în jurul unei premise specifice sau a unui complot. Când vă proiectați propriul joc RPG de masă, mai întâi conturul despre ce este jocul și ce doriți să experimentați jucătorii. Apoi, călcați mecanica jocului RPG sau Cum Jocul va fi jucat - acest lucru se poate face cu zarurile tradiționale de masă, o punte specială de cărți sau altceva în întregime. Pentru a le lega împreună, creați un sistem de recompensă / pedeapsă care motivează jucătorii în întreaga poveste / campanie.
  • Premisa jocului dvs. nu trebuie să fie complicată! În Temnite si dragoni, complotul de bază se luptă cu monștrii și de a ridica pradă sau comoara.
  • 2. Studiați atât RPG-uri de succes, cât și nereușite. Uită-te la unele clasice, cum ar fi Temnite si dragoni și Sunați la Cthulhu-BOTH a acestor jocuri au cel puțin 5 ediții, sunt bine iubiți de mulți jucători de masă. Pe de altă parte, faceți o privire mai atentă la RPG-urile de masă care se prăbușesc și ars, cum ar fi FATAL sau HIBRID. Multe jocuri nereușite au reguli și spații confuze și sunt studii de caz minunate pentru ceea ce nu să faceți atunci când proiectați propriul dvs. joc.
  • Întrebarea 2 din 11:
    Cum pot veni cu o premisă bună pentru jocul meu?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 3
    1. Alegeți ce genul dvs. RPG va cădea sub. Tabletop RPGS dispune de o mare varietate de genuri. In timp ce Temnite si dragoni este cea mai cunoscută RPG de masă acolo, jocul dvs. nu trebuie să cadă în genul de înaltă fantezie. S-ar putea să ramificați într-un RPG gotic, în stil criminal, cum ar fi Lame în întuneric, sau creați-vă propriul luați pe genul occidental, cum ar fi Duldlands. Alegeți un gen care vă adresează cu adevărat și lucrați în sus de acolo.
  • 2. Brainstormați baza dvs. potențială a jucătorului. Gândiți-vă la câți oameni doriți să vă jucați RPG. Vrei ca jocul tău să se concentreze mai mult pe indivizi sau să-ți dai personajele o mulțime de șanse să interacționeze? Îngustarea bazei dvs. de jucător vă poate ajuta să vă reglați bine rpg.
  • Întrebarea 3 din 11:
    Cum fac jocul angajat?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 5
    1. Descrieți un teren de bază și un scop pentru RPG. Alegeți un obiectiv principal pentru jucătorii dvs. - ce încearcă să realizeze în timpul campaniei de joc și ce vor trebui să facă față de-a lungul drumului? Să dezvolte diferite bătălii și dușmani pentru a contesta jucătorii de-a lungul călătoriei lor.
    • De exemplu, în RPG Paranoia, încercați să nu fiți ucis de alți jucători.
    • Scopul principal poate fi și intern! In joc Fete de nicotină, Caracterele încearcă să iasă dintr-un oraș plictisitor.
  • 2. Alegeți un cadru interesant pentru jocul dvs. Proiectați o hartă a noului univers, evidențiind orice locații importante pe care jucătorii dvs. ar putea intra pe drum. De asemenea, puteți face harta mai personalizabilă și permiteți grupurilor individuale de jucători să decidă stabilirea campaniei lor.
  • De exemplu, un RPG de înaltă fantezie ar avea nevoie de o hartă detaliată a terenului sau împărăției fictive.
  • Setările realiste sunt, de asemenea, alegeri minunate! Sunați la Cthulhu, Vampire: Masquerade, și Shadowrun sunt RPG-uri populare cu setări realiste.
  • Întrebarea 4 din 11:
    Cum aleg mecanica eficientă a jocului?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 7
    1. Alegeți un sistem de joc pe care îl cunoașteți și confortabil cu. Sisteme de jocuri, cum ar fi zarurile de rulare, vă ajută și pe jucătorii dvs. să ajungă de la punctul A la punctul B în cadrul RPG. Simțiți-vă liber să vă sprijiniți pe sistemele de jocuri încercate și adevărate și să adaptați unele dintre aceste concepte și orientări pentru propriul dvs. joc.
    • De exemplu, s-ar putea referi Temnite si dragoni și creați un sistem "Verificați" în RPG. "Verificările" implică zaruri de rulare pentru a vedea ce statistici ale personajului dvs. sunt.
    • Nu trebuie să utilizați Dice ca mecanică de joc! Dragonance: a cincea vârstă utilizează un set special de carduri, în timp ce A II Fii frica folosește un turn de blocuri de lemn.
  • 2. Dezvoltați un sistem de nivelare și clasă pentru jocul dvs. Multe RPG-uri de masă clasifică personajele lor în diferite clase, care le dau abilități diferite. Alegeți clasele de caractere care se plasă bine cu universul jocurilor, astfel încât jucătorii potențiali au mai multe opțiuni de alegere. În plus, decideți modul în care personajele dvs. se vor ridica - ar putea să colecteze EXP în timp sau la nivel ulterior după fiecare bătălie / provocare.
  • În Temnite si dragoni, Unele clase de caractere sunt Paladin, Rogue, călugăr și Cleric.
  • Întrebarea 5 din 11:
    Cum pot face ca jocul să funcționeze fără probleme?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 9
    1. Creați mecanică care se amestecă perfect cu premisa RPG. Mecanica ajută la realizarea RPG-ului cu adevărat imersivă și acționabilă pentru jucători. Aceste mecanici ar putea fi o caracteristică de gestionare a armelor sau o bară de sănătate fluctuantă, în funcție de premisa jocului dvs.
    • Dacă proiectați un RPG bazat pe supraviețuire, ați putea oferi jucătorilor unui bar de sănătate care se schimbă în funcție de condițiile meteorologice curente.
    • S-ar putea să creați un sistem de licitare sau de pariuri în jocul dvs. unde jucătorii își pariază moneda.
    • Ai putea avea jucători să facă o rundă de foarfece-foarfece de hârtie pentru a concura pentru resurse.
  • 2. Rezolvați conflictul cu mecanica rezoluției. Sistemele de rezolvare a conflictelor ajută jucătorii să navigheze prin diferite puncte de complot din joc. Un sistem de soluționare a conflictelor ar putea implica stabilirea unui obiectiv la începutul unui nou eveniment sau la rularea anumitor zaruri pentru a decide cum se desfășoară un conflict.
  • De exemplu, ați putea lăsa jucătorii să câștige zaruri pe tot parcursul RPG și să-i las "duel", să-și rostogolească zarurile, ca un conflict final la sfârșitul jocului.
  • Întrebarea 6 din 11:
    Cum proiectez un sistem bun de recompensă și pedeapsă?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 11
    1. Identificați motivațiile principale ale jucătorului. Gândiți-vă la ceea ce personajele dvs. încearcă să realizeze în campania jocului. Încearcă să devină mai puternici sau au motive diferite? Încercați să creați un sistem simplu pe care se referă bine la mecanica jocului.
    • În Temnite si dragoni, Acest sistem de recompensă / pedeapsă se bazează pe obținerea de puncte de experiență (EXP) sau puncte care permit jucătorilor să se ridice în sus. Pe măsură ce jucătorii primesc mai mult exp, își pot ridica personajele și pot obține arme mai bune. Dacă nu reușesc în luptă, ei nu vor primi atât de mult exp, și nu vor putea să progreseze cât mai repede.
    Întrebarea 7 din 11:
    Există diferite tipuri de reguli acolo?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 12
    1. Da, există diferite tipuri. Tabletop Regulile RPG cad în general în 3 categorii: reguli-lite, reguli-mediu și reguli - grele. Jocurile de reguli-Lite nu au multe reguli și reguli, în timp ce regulile - Jocurile grele au orientări stricte. Nu există nici un mod potrivit sau greșit de a vă dezvolta jocul - într-adevăr depinde de cât de multă structură doriți ca jocul dvs. să aibă. Povestea și liniile directoare ale jocului nu se exclud reciproc - cu alte cuvinte, puteți crea în continuare un mare complot și narațiune în timp ce încă mai străduiesc o mulțime de reguli și îndrumări pentru RPG.
    • Wushu este un exemplu excelent al unui tip de reguli-lite de RPG. Sistemul de reguli este incredibil de flexibil și nu există o mulțime de reglementări atunci când vine vorba de combatere.
    • Temnite si dragoni este considerat un regulament-mediu RPG. În timp ce există niște orientări de caractere și lupte destul de ferme, jocul oferă o mulțime de libertate narativă jucătorilor.
    • Sistemul erou este un RPG greu de reguli. Regulile și designul de caractere sunt foarte extinse, dar aceste orientări se hrănesc într-un sistem punct echilibrat.
    Întrebarea 8 din 11:
    Cum scriu reguli eficiente pentru jocul meu?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 13
    1. Creeaza o Sistemul de reguli Este unic pentru RPG-ul tău. Regulile ajută la oferirea structurii dvs. de joc și lăsați jucătorii să știe ce pot și nu pot face. Dacă creați un joc de reguli - mediu sau reguli, schițați o mulțime de detalii despre modul în care va merge gameplay-ul.
    • De exemplu, ați putea crea un sistem în care jucătorii pot spune și fac tot ce ar dori, cu excepția cazului în care un alt jucător le vede.
    • S-ar putea să depuneți o regulă pe care jucătorii pot face doar 2 acțiuni totale la rândul lor.
  • 2. Discutați toate situațiile posibile din registrul dvs. de reguli. Brainstormind orice scenariu posibil care s-ar putea întâmpla în RPG, chiar dacă pare puțin probabil. Regulile neterminate sau incomplete pot fi complicate pentru a lucra și pot lăsa jucătorii să se simtă confuzi și frustrați. Poate fi consumatoare de timp, dar temeinic, complicate, pot lua cu adevărat tabletul dvs. RPG la nivelul următor!
  • Întrebarea 9 din 11:
    Cum fac jocul distractiv pentru jucători?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 15
    1. Echilibrează nivelul de calificare al jocului. Nu-ți face dușmanii și provocările prea suprasolicitate - dacă jucătorii dvs. nu pot câștiga o bătălie simplă, ei se pot simți descurajați sau frustrați cu gameplay-ul. În schimb, scalați provocările cu nivelurile de experiență ale personajelor.
    • De exemplu, dacă jucătorii dvs. sunt toți la nivelul 1, nu le-ați avea față de un inamic de nivel 20 în prima bătălie.
    • Pe o notă similară, nu faceți prea ușor provocările RPG! O șansă de risc și eșec poate face jocul mult mai tantalizant.
  • 2. Lăsați jucătorii săi și să construiască personajele lor proprii. Furnizați o foaie de caractere pentru jucătorii dvs. în care își pot juca bio-ul, statisticile, armele, sănătatea actuală, abilitățile și orice alte informații importante. Încercați să nu la porumbei jucătorii dvs. în anumite tropee sau personaje - în schimb, să le dați o mulțime de libertate creativă de a face cu adevărat caracterul lor.
  • Temnite si dragoni Fișa de caractere sunt referințe excelente dacă proiectați propriul dvs. RPG de masă.
  • 3. Dă-ți jucătorii suficientă libertate. În cele din urmă, un RPG de masă este un act de echilibrare mare. Căutați un mediu fericit între mecanica jocului și jucătorii înșiși. În timp ce Rolls Dice adaugă un element distractiv, imprevizibil la mecanica jocului dvs., oferiți jucătorilor dvs. o mulțime de libertate de a-și lua propriile decizii.
  • De exemplu, ați putea avea jucători să ruleze un D20 pentru a vedea cât de mult daunează arma lor. Odată ce se rostogolesc un anumit număr, jucătorul ia o decizie și contribuie la povestea lor narațiune în termenii lor.
  • Întrebarea 10 din 11:
    Ce provizii am nevoie pentru Tabletop RPG?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 18
    1. Este posibil să aveți nevoie de un set special de zaruri. Multe RPG-uri de masă utilizează un set multi-fațetat de zaruri pentru a menține jocul. Aceste zaruri sunt abreviate cu litera "D" și numărul de laturi ale matriței. Multe RPGS folosesc un set de 7 zaruri: A D4, D6, D8, D10, D12 și D20, dar chiar depinde de preferința dvs. personală.
    • Un set ieftin de zaruri poate costa mai puțin de 15 dolari, în timp ce zarurile de înaltă calitate sau personalizate tind să fie pricier.
    • Consumabilele pe care le veți avea nevoie în cele din urmă depind de mecanica jocului dvs. Dacă jocul dvs. este bazat pe Dice, aduceți un set de zaruri preferate. Dacă jocul dvs. utilizează blocuri de lemn, carduri sau un alt tip de mecanic, aduceți aceste în schimb!
  • 2. Aduceți o tablă albă pentru o referință suplimentară. Tabletop RPGS sunt alimentate exclusiv de imaginația dvs. - dar vizuale simple pot ajuta în continuare să clarifice gameplay-ul! Apucați o tablă mică, împreună cu un marker de ștergere uscată. Desenați setarea sau locația de pe tablă, pe măsură ce jucați, astfel încât jucătorii au o idee bună despre locul în care sunt personajele lor în joc.
  • Întrebarea 11 din 11:
    Cât costă să publicați un RPG de masă?
    1. Imagine intitulată Design Un tabel RPG Pasul 20
    1. Publicarea propriului RPG poate costa mii de dolari. Când vindeți și distribuiți propriul dvs. RPG de masă, distribuiți de fapt un ghid în profunzime și o cartelă de reglementare în loc de o placă de bord și de joc. Un ghid profesional ar trebui să aibă un logo clar și un design de fonturi, precum și ilustrații și layout-uri de înaltă calitate. În ansamblu, acest lucru poate costa în sus de 10.000 de dolari.
    • Planificați să plătiți suplimentar dacă intenționați să comercializați jocul dvs. printr-un site web, de asemenea.

    sfaturi

    Este în regulă dacă RPG dvs. este similar cu un joc care există deja! Este mai bine să dezvolți un joc distractiv, unic cu un sistem de joc pe care îl cunoașteți bine, în loc să dezvoltați un set nou de mecanici care sunt dificil de înțeles și de a juca corect.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar