Cum se proiectează un joc de bord

Jocurile de bord au făcut o revenire majoră în ultimii ani, parțial pentru că sunt atât de accesibile - oricine are o idee bună poate face una. Proiectarea propriului joc de bord începe cu alegerea unei teme de bază sau a unei idei centrale care va conduce evenimentele jocului. De acolo, accentul dvs. principal va lucra mecanica jocului într-un mod care are sens și păstrează jucătorii interesați. Odată ce toate detaliile importante sunt în vigoare, puteți produce un prototip al jocului dvs. și începeți să jucați testarea în faze pentru a vedea unde puteți face îmbunătățiri.

Pași

Partea 1 din 4:
Venind cu o idee de bază
  1. Imagine intitulată Design Un joc de masă Pasul 1
1. Veniți cu o temă specifică. Cele mai multe jocuri de masă se învârt în jurul unei premise sau o idee centrală care ajută la determinarea modului în care acțiunile sunt luate și stabilește tonul jucătorului. Când vă dezvoltați tema, faceți o listă a intereselor sau a genurilor preferate și a tipurilor de jocuri. Unele dintre cele mai comune teme pentru jocurile de bord includ călătorii în spațiu, aventură medievală, magie și creaturi supranaturale cum ar fi vampirii și vârcolacii.
  • De exemplu, "riscul" este o campanie de strategie militară în care jucătorii concurează pentru dominația mondială, în timp ce "Candyland" are loc într-o lume fantezie colorată, unde totul este făcut din dulciuri.
  • Luați inspirație din alte jocuri pe care le bucurați, acordând o atenție deosebită modului în care tema se referă la modul în care jocul este jucat.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 2
    2. Determină scopul final al jocului. În mod obișnuit, obiectivul principal al unui joc va fi sugerat de conceptul său. Cum câștigă jucătorii și ce trebuie să facă pentru a ieși din partea de sus? Va fi necesar să aveți un scop în minte înainte de a vă putea trece la formularea regulilor.
  • Dacă jocul dvs. se ocupă de pirați, obiectivul ar putea fi să găsească și să descopere un stash de comori îngropate înainte de ceilalți jucători.
  • Într-un joc de card bazat pe groază despre un virus alimentar din carne, Victor va fi jucătorul care reușește să supraviețuiască până la capăt.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 3
    3. Scrieți o scurtă descriere a jocului dvs. În 1-2 propoziții, rezumați premisa de bază a jocului și temele primare. Să fie specifice despre ceea ce este jucătorii încearcă să realizeze. Descrierea dvs. ar trebui să spună ceva de genul "Shop" până când drop) este un joc cu patru jucători în care jucătorii își fac drumul prin intermediul mall-ului care caută cea mai bună afacere. Jucătorul cu cea mai mică sumă pe cardul lor de credit la sfârșitul jocului este câștigătorul."
  • Această descriere va servi, de asemenea, ca un fel de pitch dur, ar trebui să încercați vreodată să vă vindeți conceptul către o companie de jocuri.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 4
    4. Alegeți un stil de joc. Puneți niște gânduri în ce fel de mecanică de bază va funcționa cel mai bine pentru jocul dvs., cum ar fi câte bucăți vor fi necesare pentru a juca și ce va face fiecare dintre ele. S-ar putea să alegeți să încorporați carduri pentru a adăuga un element de strategie sau pentru a încuraja jucătorii să păstreze scorul sau să scrie indicii pe o bucată separată de hârtie. Încercați să restrângeți un stil care este o potrivire logică pentru tema pe care ați selectat-o.
  • O combinație de elemente diferite poate ajuta la modul de joc mai sofisticat. De exemplu, jucătorii ar putea rostogoli zarurile pentru a vedea câte spații pentru a-și mișca piesa, apoi trageți o carte care se potrivește cu culoarea spațiului pentru a primi indicații pentru următorul rol.
  • Faceți un efort pentru a adapta complexitatea jocului de bord la gama de vârstă a jucătorului dorit.
  • Partea 2 din 4:
    Elaborarea mecanicii jocului de joc
    1. Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 5
    1. Elaborați un set de reguli. Începeți cu scopul jocului și lucrați înapoi pentru a afla ce jucători vor trebui să facă pentru a ajunge acolo. În mod ideal, regulile pe care le creați ar trebui să fie simple, logice și consecvente, astfel încât jocul joacă în același mod de fiecare dată (cu rezultate diferite, desigur).
    • În multe jocuri clasice de bord, jucătorii rolează zaruri și își mișcă piesa de joc un anumit număr de spații în funcție de numărul care apare. Mai multe jocuri sofisticate, cum ar fi "Thunderstone" sau "Coloniștii Catanului," provocați jucătorii să construiască punți de carduri puternice sau puncte de scor pentru a câștiga.
    • Pentru un joc cu o temă "Paperboy", jucătorii se pot rostogoli pentru a-și finaliza traseul ziarului înainte de clopotul școlar, întâmpinând obstacole, cum ar fi sprinklerele de gazon și câinii neprietenoși pe tabla de joc.
    • Păstrați-le extrem de fundamental la început. Puțin câte puțin, puteți face sistemul de regulă mai complicat prin adăugarea de obiective secundare, evenimente aleatorii sau penalități pentru luarea deciziilor slabe.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 6
    2. Determinați câți jucători va avea jocul. Diferitele tipuri de jocuri vor funcționa mai bine cu un număr diferit de jucători. Cele mai multe jocuri de bord sunt proiectate pentru 2-4 jucători, dar ar putea fi posibil ca 6 persoane să participe dacă regulile sunt simple și există suficiente cărți sau piese pentru a merge în jur.
  • Rețineți că cu cât mai mulți oameni pe care îi jucați, cu atât mai dificil va fi să faceți munca mecanicii jocului.
  • Un joc de strategie cap-la-cap ar putea fi jucat de către 2-3 persoane, în timp ce unul care implică identificarea unui criminal de la o gamă de suspecți ar beneficia de mai mulți jucători pentru a face ca jocul să facă mai multă provocare.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 7
    3. Decideți ce tip de obiecte va folosi jocul. Jocul dvs. poate apela pentru piese individuale, cărți, jetoane sau orice număr de alte componente, în funcție de tema și de mecanica specifică. Alegerea tipului de element va fi folosit pentru a efectua diferitele acțiuni este în cele din urmă până la dvs. Cu toate acestea, va fi cel mai bine să mergeți cu accesorii care sunt cele mai practice pentru realizarea obiectivului jocului.
  • Stick la 1 sau 2 componente pentru a păstra gameplay de la a fi complicat. Jucătorii care sunt forțați să jongleze cărți, monede, zaruri, iar un sistem de scoruri de scoruri de stil și hârtie se vor găsi rapid copleșit.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 8
    4. Proiectați aspectul plăcii. Acum că aveți o idee despre modul în care jocul dvs. va juca, imaginați formularul exact pe care îl va lua. Desemnați punctele de pornire și încheiere, trageți spații și marcați unde vor fi jucate piese importante. Asigurați-vă că etichetați ceea ce fiecare element este și descrieți modul în care jucătorii vor interacționa cu ei. Când ați terminat, veți avea un plan de lucru pentru jocul dvs.
  • Cele mai simple panouri de joc sunt acolo pentru a direcționa mișcările jucătorilor. Alții ar putea servi ca o platformă pentru a stabili cărți și pentru a-și citi rezultatele sau pentru a oferi indicii pentru rezolvarea puzzle-urilor.
  • Să comită o versiune brută a plăcii dvs. de joc la hârtie de îndată ce o idee te lovește. Acest lucru vă va face mai ușor să lucrați la orice zgârieturi rămase fără a pierde firul jocului.
  • Partea 3 din 4:
    Finalizarea jocului dvs. de bord
    1. Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 9
    1. Dă-ți jocul un nume. Titlul jocului dvs. ar trebui să lege în tema sa centrală. De exemplu, un joc despre privirile străine care încearcă să înlocuiască omenirea ar putea fi numit "preluare."Încercați idei diferite și vedeți care se potrivește cel mai bine. Titlul ideal trebuie să conțină mai puțin de aproximativ 5 cuvinte și să fie ceva inventiv suficient pentru a rămâne în mintea jucătorului.
    • Dacă vă aflați stumped, poate ajuta la micșorarea imaginilor cheie din joc. Care este cel mai dorit obiect din joc sau cea mai importantă parte a "Povestea"?
    • Luați-vă timpul gândindu-vă la numele perfect. Aceasta poate fi una dintre cele mai grele părți (și adesea finale) ale procesului creativ.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 10
    2. Creați un prototip dur. Utilizați carton de resturi pentru a modela placa de joc și a transforma obiectele improvizate în bucăți de joc. Dacă jocul dvs. implică carduri, trageți-le pe hârtie sau pe card. Prototipul pentru jocul de bord nu trebuie să fie fantezist - tot ce aveți nevoie este un Mockup rapid care vă va permite să o faceți o fotografie și să vedeți cum funcționează.
  • Nu vă faceți griji prea multe despre cum arată prototipul dvs. Singurul lucru care contează în această etapă este dacă joacă așa cum ar trebui să se presupună.
  • Dacă sunteți serios despre a face jocul dvs. o realitate, trimiteți-vă materialele la o companie de imprimare personalizată pentru a le imprima profesional. Prețul va varia în funcție de diferitele componente necesare, dar de obicei vă așteptați să plătiți aproximativ 10-20 USD pe joc pentru o comandă cu ridicata.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 11
    3. Joacă-te testați-vă jocul. Odată ce aveți un prototip funcțional, invitați câțiva prieteni de încredere pentru noaptea de joc. După fiecare rundă, opriți să discutați ce a funcționat și ce nu le-a încurajat să-i împărtășească gândurile cu privire la modul în care jocul ar putea fi îmbunătățit. Luați note detaliate despre feedbackul pe care îl primiți. Va fi util atunci când vine vorba de elaborarea următoarei iterație.
  • Asigurați-vă că jucătorii dvs. sunt oameni în care aveți încredere în a da o opinie imparțială. În acest fel, puteți fi siguri că trag direct cu tine.
  • Mai degrabă decât să vă dați testerele dvs. de joc o spielă în profunzime despre cum să jucați, să scrieți regulile și să vedeți dacă le pot da seama de ei înșiși. În acest fel, veți ști dacă instrucțiunile dvs. au sens sau nu.
  • Pentru a extrage critici mai utile, cereți întrebări specifice, cum ar fi ", au avut regulile de bază?"" A fost ceva care te-a confundat despre mecanică?", Sau" ce ar fi făcut acest joc mai distractiv?"
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 12
    4. Faceți îmbunătățiri pentru următoarea ediție. Luați criticile pe care le-ați primit de la testarea jocului, împreună cu propriile dvs. observații ca Creator și le folosiți ca ghid pentru a continua să vă modelați jocul. Cu fiecare revizie, jocul dvs. va fi mai bun și mai bun.
  • După ce ați făcut câteva tweaks, obțineți grupul de testare-dvs. de joc înapoi și vedeți ce se gândesc la noua versiune.
  • Proiectarea unui joc unic, inovator de bord este un proces lent. Este posibil să trebuiască să treceți prin mai multe versiuni înainte de a ajunge cu un joc care este aproape de ceea ce ați imaginat inițial.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 13
    5. Puneți-vă jocul de bord la o companie de jocuri. Rafinați descrierea brută pe care ați scris-o la dezvoltarea conceptului pentru jocul dvs. într-un pas profesionist de 1 pagină. Asigurați-vă că evidențiați cele mai importante teme și mecanici de gameplay și includeți o notă care menționează ceea ce face jocul dvs. diferit de nenumărații alții ca acesta. Apoi, trimiteți-vă pitch-ul la Departamentul de Dezvoltare al companiei, împreună cu un prototip lustruit, jucabil. Dacă este suficient de inovator, se pot întoarce la dvs. cu o ofertă.
  • Magazinul dvs. în jurul diferitelor companii pentru a găsi unul pe care îl considerați că ar fi un meci bun. Parkers Brothers, de exemplu, este specializată în jocuri de familie, în timp ce companiile cum ar fi atelierul de jocuri și minunile Arcane au tendința de a scoate titluri cu mai multă accent pe strategia complexă și personalizarea.
  • Dezvoltatorii de jocuri nu au timp să se uite la fiecare depunere în profunzime, deci este important să le trimiteți un prototip care este pe deplin funcțional. ușor de înțeles și suficient de diferit de restul catalogului lor pentru a justifica publicarea.
  • Partea 4 din 4:
    Efectuarea unui joc de bord funcțional
    1. Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 14
    1. Tăiați o placă de joc durabilă. Complați dimensiunile specifice pe care doriți să le aibă bordul dvs., apoi tăiați materialul de suport utilizând un cuțit utilitar și o margine dreaptă. Apoi puteți să trageți sau să pictați pe desenele legate de tema jocului. Dacă doriți ca bordul dvs. să se închidă cu un trimestru profesionist, utilizați un cuțit de utilitate și un conducător pentru a tăia o fantă din centru direct la marginea exterioară și pliați placa în 4 pătrate distincte în jurul punctului central.
    • Cartonul rigid sau placa compozită va fi suficient de rezistentă pentru a ține în câteva ore de joc. O foaie de susținere a vinilului (cunoscută și ca "Publica de contact") este o altă alegere bună.
    • Dacă aveți o anumită experiență de design grafică, utilizați un program Illustrator pentru a crea un design pentru placa dvs. de joc. Imprimați designul pe hârtie de autocolant, apoi transferați-l la placă pentru un aspect mai curat și mai profesionist.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 15
    2. Scrieți o foaie de regulă. Oferiți jucătorilor instrucțiuni detaliate despre cum să vă jucați jocul.Plasați-le prin procesul pas cu pas, de la prima rolă de zaruri până la ultima carte. Explicați toate piesele majore, tipurile de carduri și zonele de bord, precum și orice circumstanțe speciale în care regulile s-ar putea schimba.
  • Este important să utilizați limbaj clar, ușor de înțeles atunci când tastați foaia de regulă, mai ales dacă jocul dvs. are o structură complicată.
  • Aceasta este o șansă bună să vedeți mecanica jocului stabilit în fața dvs. și să revizuiți pentru inconsecvențe înainte de a vă juca mai întâi.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 16
    3. Moda jocuri de la obiecte obișnuite. Când vă puneți primul prototip, puteți folosi aproape orice pentru a sta în bucăți de player și alte componente, de la butoanele de îmbrăcăminte la jucăriile la alte diverse KnickKNacks. Desenați multe obiecte diferite pentru a servi diferitele funcții necesare pentru a vă juca jocul. Odată ce aveți un sortiment larg, organizați diferitele piese pe material, astfel încât acestea vor exista o anumită consistență.
  • Asigurați-vă că accesoriile dvs. sunt doar dimensiunea potrivită pentru placa de joc. Dacă sunt prea mari, pot arăta disproporționate. Dacă sunt prea mici, vor fi greu să țină pasul și pot fi ușor de pierdut.
  • Încercați să cumpărați și să pictați figurine mici pentru a crea piese de joc detaliate, unice.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 17
    4. Desenați cărțile de joc cu mâna. Tăiați foi de stocuri de carduri grele în pătrate și urmăriți desenele pe ambele fețe. Alternativ, puteți obține un pachet de carduri de dimensiuni mici și puteți face doodling-ul pe fața spatelui neinterât. Utilizați cerneluri permanente, astfel încât lucrările dvs. de artă să nu funcționeze sau să se rătăcească cu ușurință.
  • Includeți orice alte informații relevante pe care le poate avea nevoie de jucătorul în timpul gameplay-ului, cum ar fi categoria, valoarea punctului și instrucțiunile pentru modul în care ar trebui urmate anumite acțiuni.
  • Unul pe care ți-ai luat cărțile în căutarea așa cum le vrei, să le conduci printr-o mașină de laminare. Acest lucru vă va ajuta să le protejați de lacrimi, deversări și alte accidente în timp ce le împrumutați un finisaj elegant.
  • Imagine intitulată Design Un joc de bord Pasul 18
    5. Pachet prototipul dvs. Urmăriți o cutie de îmbrăcăminte de dimensiuni similare și stați materialele dvs. de machetare în interior. În acest fel, veți putea păstra totul împreună și protejați atunci când îl transportați de la loc în loc. Afișați titlul jocului cu mândrie pe cutie. Câteva ilustrații originale vor adăuga, de asemenea, un pic de fler DIY, dacă sunteți tipul artistic.
  • Presupunând că nu sunteți la fel de preocupat de aparențe, ați putea investi și într-un caz de transport compartimental pentru a păstra tabloul de joc, cărțile, piesele de jucător și alte accesorii organizate cu atenție.
  • sfaturi

    Joacă cât mai multe jocuri de bord cum poți. Nu numai că vor fi o mare sursă de inspirație, vă vor oferi o imagine de ansamblu a diferitelor tipuri de jocuri acolo, ceea ce vă va ajuta să creați ceva cu adevărat original.
  • Nu disperați dacă jocul dvs. nu funcționează așa-este - poate că trebuie doar să fie adaptat la un format ușor diferit.
  • Fiți dispuși să vă abateți de la conceptul dvs. original dacă înseamnă să faceți mai puternic jocul final.
  • Avertizări

    Evitați copierea altor jocuri direct. Aceasta este considerată furtul de proprietate intelectuală din lumea jocurilor de noroc.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Stilou și hârtie
    • Resturi de carton
    • Carte de indexare
    • Carton
    • Marcatori și creioane colorate
    • Alte jocuri de bord (pentru referință)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar