Cum să creați un rol de joc pe hârtie

Jocurile de joc sunt o modalitate distractivă de a vă scufunda într-o lume a creației voastre. Proiectarea propriului dvs. joc este o provocare distractivă și o modalitate excelentă de a-ți exercita imaginația. Pur și simplu creați un cadru, caractere, obiective, reguli, o modalitate de a câștiga, și apoi să vă invitați prietenii să joace!

Pași

Partea 1 din 3:
Pregatind scenaSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 1
1. Scrieți povestea de fundal a jocului dvs. Acest lucru ajută la stabilirea scenei pentru joc și oferă baza pentru crearea de caractere, conflicte și remedii. Scrieți un rezumat al istoriei, mitologiei și culturii lumii în care este setat jocul dvs. de rol (RPG). Acest lucru adaugă adâncimea jocului și îi ajută să se simtă realistă.
  • De exemplu, jocul dvs. ar putea fi amplasat într-un oraș mare în anul 2600 imediat după un război sau în mijlocul unei revolte. Acest lucru ar oferi o bază bună pentru crearea conflictelor și a obiectivelor.
  • Citiți povestea de fundal a jocului cu voce tare tuturor jucătorilor înainte de a juca jocul. Dacă există informații specifice că jucătorii trebuie să știe pe tot parcursul jocului, să ia în considerare scrierea acestora pe foi separate de hârtie pe care jucătorii le pot utiliza pentru referință.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de rol pe hârtie Pasul 2
    2. Determinați conflictul principal din RPG. Conflictul ar putea fi o persoană, cum ar fi un ticălos sau un eveniment, cum ar fi un dezastru natural sau o boală virală. Conflictul va contribui la asigurarea obiectivului jocului. De exemplu, dacă conflictul este un tsunami, obiectivul ar putea fi să ajungă la un teren mai înalt.
  • Dacă aveți nevoie de inspirație, utilizați istoricul pentru a vă oferi idei. Războaie de cercetare, revolte, focare de boli și dezastre naturale.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 3
    3. Desenați o hartă a lumii în care este setat jocul. Acest lucru ajută jocul să se simtă mai realist. Faceți o notă pe harta orașelor cheie și a centrelor de resurse. Nu vă faceți griji dacă nu sunteți o prodigie Picasso, utilizați forme simple și adnotări pentru a crea harta.
  • Luați în considerare desenarea hărții pe o foaie de hârtie A3, astfel încât să fie suficient de mare pentru toți jucătorii să vadă cu ușurință.
  • Dacă vă simțiți creativi, luați în considerare desenarea mai multor hărți. De exemplu, prima hartă ar putea fi o imagine de ansamblu a țării sau a continentului, iar a doua hartă ar putea fi mărită în vederea orașului unde locuiesc jucătorii.
  • Dacă jocul are o arenă de luptă, trageți acest pe hartă.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 4
    4. Decideți ce monedă veți folosi în RPG. Majoritatea jocurilor RPG au o recompensă economică pentru câștigarea unui conflict sau a găsirii resurselor. Această monedă poate fi tranzacționată cu alte caractere sau cu magazinul de jocuri pentru articole, niveluri sau servicii sau servicii. Dacă vă simțiți creativi, creați monedă fizică care poate fi dată jucătorilor.
  • Aur, argint, diamante, monede și vieți sunt valute populare RPG.
  • Notați în cartea de reguli Cum va fi câștigată moneda și cum poate fi tranzacționată.
  • Partea 2 din 3:
    Crearea personajelorSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 5
    1. Determinați principalele trăsături și statistici ale fiecărui jucător. Acestea determină punctele forte ale fiecărui jucător și indicați modul în care vor acționa în joc. Forța, înălțimea, inteligența, carisma, sănătatea și viteza sunt statistici populare de caractere. Luați în considerare dacă fiecare jucător va începe cu aceleași statistici de bază sau dacă fiecare jucător va fi unic.
    • Dacă decideți că fiecare personaj va fi unic, atribuiți statisticile în avans sau permiteți fiecărui jucător să decidă statisticile utilizând un anumit număr de puncte. De exemplu, dacă fiecare jucător a avut 100 de puncte pe care să-l folosească, ar putea atribui 70 de forță, 20 la inteligență și 10 la Charisma.
    • Un jucător cu putere mare, dar viteza redusă ar fi bun la atac, dar ar fi lent la fugă de dușmani.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 6
    2. Alegeți accesoriile fiecărui caracter.Alegeți armele și accesoriile magice pe care fiecare jucător va începe jocul și va decide cât de multă putere trebuie să se vindece sau să rănească adversarii. De exemplu, determinați dacă o otravă poate face un jucător bolnav sau dacă este letal.
  • Arme, medicină, poțiuni magice și armuri sunt accesorii populare.
  • Gândiți-vă la stabilirea jocului pentru a vă ajuta să veniți cu idei. De exemplu, o sabie cu laser și un scut plasmatic ar fi mari arme sci-fi. Dacă jocul este setat în Wild West, ați putea da fiecărui jucător un armă de șase shooter și o armură cu plăci cu LED-uri.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 7
    3. Scrieți o foaie de caractere pentru fiecare jucător. Acest lucru permite fiecărui jucător să se referințe rapid statisticile, trăsăturile și accesoriile. Permiteți spațiului pe foaie pentru a-și actualiza statisticile și accesoriile pe măsură ce jocul continuă. Acest lucru facilitează urmărirea puterii fiecărui caracter și ajută la prevenirea înșelăciunii.
  • Dacă vă simțiți creativi, trageți o imagine a caracterului de pe foaie.
  • Pentru a face jocul să se simtă mai realist, scrie informații de fundal despre fiecare personaj, cum ar fi vârsta, educația, religia și interesele lor.
  • Partea 3 din 3:
    Decizia regulilorSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 8
    1. Determinați modul în care personajele se vor mișca în jurul mediul de joc. Multe jocuri RPG permit ca personajul să se miște în funcție de cantitatea de viteză sau de sănătate. De exemplu, dacă aveți 5 sănătate, ați putea să mutați 5 spații. O altă opțiune este de a rula un zaruri pentru a determina cât de departe se poate mișca un personaj. Dacă jocul nu necesită o mulțime de mișcări, luați în considerare oferirea unui jucător o distanță stabilită pe care o poate mișca fiecare.
    • Notați modul în care jucătorul se va deplasa pe foaia de caractere. Acest lucru ajută fiecărui jucător să-și amintească regulile.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 9
    2. Scrieți o listă a bolilor și rănilor care pot dăuna jucătorilor. În timpul jocului, jucătorii vor avea nevoie să se confrunte cu greutăți. Acestea pot veni sub formă de vătămare, boală sau vrăji magice. Afecțiunile populare includ orbire, gripă, otravă, leșin, inconștiență, paralizie și moarte. Decideți cum jucătorii vor intra în contact cu fiecare afecțiune.
  • Armele otrăvite și focarele de boli sunt un mod obișnuit pe care jucătorii îl îmbolnăvesc. Combaterea și o mulțime de mișcări tind să ducă la oboseală și rănire. Cardurile Magic Spell sunt un alt mod popular de a provoca răni.
  • Determinați cât timp va dura pagubele fiecărui efect. De exemplu, dacă un jucător contractează gripa, poate dura 2 întoarceri, în timp ce dacă au un picior rupt, ele pot fi în afara acțiunii pentru 3 rotații.
  • Ia în considerare rularea zarurilor pentru a determina puterea daunelor. De exemplu, rotiți un zaruri după ce beți otrăvire pentru a determina cât timp durează efectele. Dacă rotiți un 1, sunteți în afara jocului pentru 1 rândul său, dar dacă vă rotiți un 6, vă pierdeți 6 rotații.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 10
    3. Creați remedii pentru fiecare caracter dacă doriți să prelungiți jocul. Scrieți o listă a remedierilor disponibile pentru fiecare vătămare sau boală. Remediile populare includ ierburi, poțiuni magice, medicină și zone de odihnă. Remediile sunt adesea disponibile în magazine și pot fi cumpărate cu moneda jocului. Alternativ, faceți crearea unei părți de remediere a gameplay-ului.
  • De exemplu, dacă un jucător avea nevoie de o poțiune pentru a-și vindeca rana, ați putea decide că trebuie să adune ingredientele din 3 orașe diferite pentru a face poțiunea.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 11
    4. Determină mecanica de creștere pentru caractere. Cele mai multe RPG-uri permit personajelor să-și dezvolte statisticile prin atingerea unor obiective diferite sau vizitarea unor locații diferite. De exemplu, dacă vă luptați cu un adversar, puteți obține un punct de rezistență suplimentar sau dacă mergeți la bibliotecă, ați putea primi un punct de inteligență suplimentar.
  • Utilizați zaruri pentru a varia cât de mult crește fiecare personaj. De exemplu, dacă farmecul unui civil, rotiți un zaruri pentru a determina cât de multe puncte de carisma primiți.
  • Imaginea intitulată Creați un joc de joc pe hârtie Pasul 12
    5. Decideți cum câștigați jocul. Acest lucru trebuie să fie clar subliniat în reguli, astfel încât toți jucătorii să înțeleagă ce este obiectivul principal al jocului. Obiectivele de câștig populare includ atingerea unui anumit număr de puncte, atingând un obiectiv sau atingând un anumit punct pe hartă.
  • sfaturi

    Joacă alte jocuri de rol de rol pentru a obține idei.
  • Adaptați-vă jocul în timp. Cu cât jucați mai mult jocul, cu atât mai multe detalii și provocări pe care le puteți adăuga. Adresați-vă prietenilor pentru feedback pentru a vă ajuta să îmbunătățiți jocul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar