Cum se codifică un joc video

Crearea unui joc video este o întreprindere uriașă, dar rezultatul final poate fi cel mai interesant proiect de codificare pe care l-ați terminat vreodată. Veți învăța cel mai mult din instrumentele care se potrivesc cu nivelul dvs. de cunoștințe de programare, deci nu presupuneți că pornind de la zero este cea mai bună opțiune. Selectați un limbaj de programare, un mediu integrat de dezvoltare și / sau un software de joc pe care îl puteți începe să vă dați seama în termen de cincisprezece minute de a le deschide sau de a citi tutorialul.

Pași

Partea 1 din 2:
Alegerea unui motor
  1. Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 1
1. Aflați despre motoarele de joc. Cele mai multe jocuri video sunt realizate folosind un motor specializat care vă permite să "script" evenimente, caractere și așa mai departe, fără a fi nevoie să codificați fiecare de la zero. Crearea unui motor complet de joc de la zero poate dura ani, astfel încât cei mai independenți dezvoltatori folosesc un motor existent. Va trebui doar să urmați unul dintre următorii pași din această secțiune, în funcție de cât de confortabil sunteți cu programarea și cât timp doriți să cheltuiți pe detaliile mici.
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 2
    2. Luați în considerare software-ul simplu de joc. Aceste instrumente necesită foarte puține cunoștințe de programare, astfel încât acestea nu pot fi pentru dvs. dacă sunteți interesat de aspectele de codare ale jocului. Pe de altă parte, o abordare simplă de scufundare ar putea să vă învețe mult despre jocul dvs. și să vă lăsați să tweak conceptul de nivel superior înainte de a trece la un prototip mai mare. Iată câteva opțiuni gratuite:
  • Pentru jocuri mobile, încercați inventatorul aplicației MIT sau salata de joc
  • Pentru jocurile de browser, încercați zgâriet, sau versiunea mai serioasă! Destinat ca un instrument de programare introductiv
  • Pentru jocuri de aventură, utilizați Visionaire.
  • Dacă doriți un program Drag-and-Drop cu opțiunea de a vă delve în codare, încercați versiunea gratuită a Gamemaker
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 3
    3. Încercați mai multe interfețe de dezvoltare profesională. Aceasta este o opțiune excelentă pentru obținerea mâinilor murdare, obținând experiența de codare a jocului fără a fi nevoie să începeți complet de la zero. Mulți dezvoltatori independenți de jocuri independenți încep la acest nivel. Deși există numeroase motoare și medii de dezvoltare integrate (IDES) disponibile, următoarele sunt gratuite și relativ ușor de învățat:
  • Pentru jocuri mobile: Projectanarchy
  • Pentru jocurile 3D pe orice platformă: unitate
  • Pentru mai multe coduri avansate: LWJGL (cu sediul în Java), SFML (cu sediul în C ++)
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 4
    4. Alegeți un instrument pentru construirea propriului motor. Dacă aveți deja cunoștințe de programare și sunteți stabilit pentru a construi propriul motor, aici sunt câteva locuri pentru a începe. Dacă aceasta este prima dvs. încercare, probabil că veți avea nevoie de tutoriale
  • ActionScript vă va permite să faceți un motor bazat pe bliț. Acesta este un loc bun pentru a începe pentru programatori intermediari.
  • Java este relativ simplu de învățat. Veți avea nevoie de un kit de dezvoltare Java (JDK), plus eclipsa sau un alt mediu de dezvoltare integrat (IDE) pentru Java. Dacă nu sunteți sigur cum să începeți.
  • Dacă cunoașteți deja un limbaj de programare (mai ales o limbă C sau Python), căutați un IDE pentru această limbă. Ar trebui să includă un compilator și abilitatea de a lucra cu ușurință pe grafică, audio și alt cod în același proiect.
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 5
    5. Construiți propriul motor. Dacă sunteți la provocare și ați ales unul dintre instrumentele avansate în pasul anterior, va trebui cel mai probabil să găsiți un forum tutorial, un forum de ajutor sau un dezvoltator de joc experimentat pentru sfaturi specifice limbii dvs. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți sau ce să vă întrebați, aici sunt câteva componente de bază pe care le veți avea nevoie pentru a construi mai devreme pe:
  • Un server de client, care interpretează intrarea utilizatorului și procesează rezultatul. Asigurați-vă că sistemul de intrare răspunde corect înainte de a pune o muncă serioasă în grafică și gameplay. (Încercați să cercetați "Ascultători de acțiune" Dacă sunteți blocat.)
  • AI pentru alte caractere, astfel încât acestea să reacționeze la acțiunile utilizatorului. Pentru un proiect mai simplu, trebuie doar să mutați caracterele și să acționați într-o cale stabilită.
  • Abilitatea de a face grafică (puneți împreună și trimiteți instrucțiuni la placa grafică).
  • O buclă de joc care rulează constant în timp ce jocul este executat. Acest lucru ar trebui să ia intrările de utilizator, să-l proceseze, să proceseze alte logici de joc (cum ar fi mișcarea inamicului, animația de fundal și evenimentele declanșate), calculați ceea ce trebuie să fie desenat (afișat pe ecran) și trimiteți informațiile pe placa grafică. Rulați acest lucru de cel puțin 30 de ori pe secundă (30 fps) dacă sistemul dvs. se poate descurca.
  • Partea 2 din 2:
    Proiectarea jocului
    1. Imagine intitulată cod Un joc video Pasul 6
    1. Înregistrează-ți mai întâi conceptul. Petreceți o perioadă bună de timp în jos ceea ce jocul dvs este Înainte de a atinge o linie de cod. Ce gen este? Este 2D sau 3D? Jucătorul progresează în joc prin rezolvarea puzzle-urilor, urmând / creând povestea, lupta împotriva dușmanilor și / sau explorarea? Cu cât răspundeți mai multe întrebări și cu atât mai detaliat vă dați ideile, cu atât mai mult timp veți economisi pe termen lung. Dacă decideți să faceți o schimbare majoră după ce ați început deja codarea, schimbarea poate dura de mai multe ori mai mult pentru a implementa.
    • Pare acest lucru în jos la ceva mod, mai simplu decât ideea ta inițială. Un mic prototip care explorează modul în care funcționează jocul dvs. și oferă un cuplu nivele pentru a juca este un început excelent. Odată terminat, îl puteți folosi ca bază pentru a vă extinde într-un joc complet sau pentru a încorpora ceea ce ați învățat într-un nou proiect.
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 7
    2. Lucrați la pașii de mai jos în orice ordine. În acest moment, există săptămâni sau luni de muncă tare, dar plină de satisfacții înaintea dvs. În timp ce o echipă de oameni va împărți în general sarcinile de mai jos și va lucra simultan, un individ va trebui să decidă care sarcină este cea mai ușoară să înceapă cu sau cel mai important în fiecare etapă. Citiți prin toți pașii de mai jos și începeți cu privire la sarcina care vă apelează cel mai mult.
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 8
    3. Strângeți sau creați active de artă. Doar dacă nu faceți la jocul de bază, veți avea nevoie de imagini 2D și, eventual, modele 3D și texturi (modele pe care le aplicați la modele). Efecte muzicale și sonore pe care le puteți întârzia până la un pic mai târziu în acest proces, dar sunt foarte recomandate dacă intenționați să vă publicați jocul. Icoanele simple, interfața cu utilizatorul și fonturile sunt cele mai mici prioritate atunci când jocul dvs. este tânăr, dar un mic efort aici poate îmbunătăți foarte mult experiența jucătorului.
  • Există multe locuri pentru a găsi active gratuite sau ieftine de artă online. Încerca Această listă la Makechool.COM.
  • Angajarea unui artist va face o mare diferență. Dacă nu vă puteți permite, adunați-vă bunurile și afișați rezultatul prietenilor artistici sau postați-l la dezvoltarea jocului sau a forumurilor de artă online pentru sfaturi.
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 9
    4. Lucrați pe Poveste sau Progress Arc Design. O mare parte din acest lucru va fi scris ca documente de planificare în afara codului de joc, deși un joc bazat pe poveste poate fi necesar să includă copaci de dialog ramificat. Chiar și un joc fără o poveste tradițională ar trebui să aibă un sentiment de progresie pe care trebuie să o planificați. Un platformer ar putea implica o serie de upgrade-uri de mișcare și arme, în timp ce un joc de puzzle ar putea adăuga mai multe caracteristici în timp ce rampă complexitatea și dificultatea puzzle-urilor.
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 10
    5. Lucrați la designul nivelului. Începeți cu un nivel mic, simplu sau o zonă. Concentrați-vă pe construirea calea pe care playerul îl ia prin nivelul, apoi adăugați căi laterale (opțional), grafică mai detaliată și modificarea dificultății (cum ar fi ajustarea înălțimilor platformei sau în mișcare invers).
  • Utilizați sursele de lumină și picăturile de element pentru a ghida playerul la următorul loc din zonă. Folosiți umbrele pentru a descuraja jucătorii de la introducerea unor capete moarte sau ciudate și folosiți dușmani în ambele scopuri (în funcție de modul în care jocul vă învață să bypass inamicii). O zonă bine concepută face ca jucătorul să se simtă ca și cum își ia propriile decizii sau explorând, dar îl ghidează de-a lungul traseului cel mai simplu folosind indicii subtile.
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 11
    6. Tweak și optimizați grafica. Acest lucru nu este necesar dacă utilizați software simplu de joc. Dacă sunteți dispus să vă deplasați în capătul mai profund al sistemelor grafice, puteți începe prin crearea de efecte slabe și a particulelor, sau trecerea prin codul grafic și eliminarea sarcinilor care nu sunt necesare pentru jocul dvs. Deoarece grafica este aproape întotdeauna punctul de suflare care determină viteza de procesare, chiar și un joc 2D trece de obicei prin optimizarea semnificativă a optimizării și rescrierii pentru a minimiza povara pe placa grafică și procesor.
  • Imagine intitulată Cod Un joc video Pasul 12
    7. Obțineți feedback de la redaterii. Odată ce aveți un nivel simplu sau un prototip de gameplay, prietenii dvs. joacă jocul și oferă feedback. Aflați ce cred oamenii este distractiv și ceea ce le frustrează. Mai târziu, în acest proces, când jocul este mai lustruit, feedback de la străini sau cunoștințe poate fi o sursă excelentă de sfaturi cinstite, deoarece acestea sunt mai puțin investite în succesul dvs. sau vă încurajează.
  • Jucătorii nu sunt instruiți să ofere feedback din perspectiva unui dezvoltator. Dacă jucătorii nu-i place un aspect al jocului, de obicei există ceva despre el care ar putea fi îmbunătățit... Dar sugestiile specifice pe care le fac jucătorii nu sunt adesea utile. Întrebați-le întrebări foarte specifice pentru a descoperi caracteristicile exacte care le deranjează.
  • Comunitatea Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Când faceți jocuri video profesionale, creați jocul și desenele pe cont propriu?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Istoricul lui "Minecraft" și "Terraria" ambele arată exemple de dezvoltatori singuri sau dezvoltatori în grupuri mici care fac jocuri, apoi obține o echipă mai mare după jocul lor atras atenția. Simțiți-vă liber să codificați un joc pe cont propriu, dar amintiți-vă întotdeauna că există dezvoltatori de jocuri și coderi care ar fi bucuroși să vă ajute.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 15helpful 71
    • Întrebare
      Există sugestii pentru codarea unui joc video mobil?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Utilizați un motor de joc. Este, în general, mai greu să-l codați singur, deoarece jocurile mobile pur și simplu funcționează diferit decât jocurile pe calculator. În unele cazuri, ați putea instala pur și simplu o aplicație de realizare a jocului, dar unitatea, care necesită instalarea unui computer, ar putea fi utilizată probabil pentru unele telefoane mobile.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 14helpful 38
    • Întrebare
      Ce se întâmplă dacă schimb codul într-un joc video?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Depinde. Dacă nu aveți nicio idee despre ce faceți, probabil că va prăbuși jocul sau mai rău. Dacă pur și simplu schimbați câteva numere și știți ce faceți, jocul va fi modificat într-un fel. De exemplu, jucătorul ar putea avea mai mult HP sau să sară mai sus. Cu toate acestea, dacă nu aveți nici o experiență în codificare, ar trebui să schimbați numai variabilele, textul și șirurile, care este puțin probabil să vă încurcați jocul.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 20helpful 37
    Vedeți mai multe răspunsuri

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar