Cum să faci bine în școală

Indiferent cât de departe vă aflați în educația voastră, faceți bine în școală poate fi un obstacol. Puteți face tot ce este mai bun la școală prin promovarea obiceiurilor de studiu sănătoase și păstrarea timpului și a consumabilelor organizate. De asemenea, este esențial să aveți grijă de dvs., astfel încât să vă simțiți cel mai bine și să aveți toată energia de care aveți nevoie!

Pași

Metoda 1 din 4:
Fiind un participant activ
  1. Imaginea intitulată face bine în școală Pasul 1
1
Ia notite În timp ce ascultați sau citiți. Luarea de note vă ajută să vă amintiți ceea ce auziți sau citiți, dar vă ajută și creierul să rămână activ și să absoarbă informațiile în mod adecvat. Dacă profesorul dvs. vă permite să luați note în timp ce vorbesc în clasă, scrieți punctele cheie în text sau să notați întrebările pe care le aveți despre material în timp ce citiți.
  • Deși scrierea notelor dvs. poate fi mai rapidă și mai ușoară, scrierea notelor cu mâna vă poate ajuta să vă absorbiți și să vă amintiți mai bine materialul.

Știați? Doodling în timp ce luați note vă poate îmbunătăți concentrarea și vă poate ajuta să vă amintiți mai multe despre ceea ce auziți!

  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 2
    2
    Întreabă întrebări Dacă nu înțelegeți ceva. Este sarcina profesorului dvs. să vă ajute să învățați și să înțelegeți, așa că nu ezitați să le puneți întrebări! Solicitarea întrebărilor nu numai că vă va ajuta să învățați mai bine materialul, dar veți arăta și profesorii dvs. că sunteți angajați și interesați.
  • Dacă sunteți prea timid să vă ridicați mâna și să puneți întrebări în timpul clasei, încercați să vă apropiați de profesorul după clasă sau să le trimiteți un e-mail.
  • Dacă sunteți în colegiu sau universitate, instructorul dvs. poate avea ore de lucru când le puteți pune întrebări și discutați despre materialul cu ei unul la unu.
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 3
    3. Ține pasul cu misiunile dvs. de acasă. Acest lucru poate părea destul de evident, dar poate fi ușor să fii înmormântat și să pierzi urme de toată munca pe care ar trebui să o faci. Asigurați-vă că ați finalizat citirea dvs. atribuită și să rămâneți în partea de sus a oricărei lucrări de care aveți nevoie pentru a vă îndemna.
  • Nu numai că notele dvs. vor suferi dacă nu vă faceți misiunile, dar nu veți învăța la fel de mult!
  • Sfat de experți
    Jennifer Kaifesh

    Jennifer Kaifesh

    Fondator, mare așteptări Colegiul Prepjennifer Kaifesh este fondatorul de mare așteptare Prep, un serviciu de îndrumare și consiliere cu sediul în California de Sud. Jennifer are peste 15 ani de experiență care gestionează și facilitează îndrumarea academică și pregătirea standardizată, deoarece se referă la procesul de aplicare a colegiului. Ea este absolvent al Universității Northwestern.
    Jennifer Kaifesh
    Jennifer Kaifesh
    Fondator, mare așteptări prep

    Expert Avertisment: Nu pierdeți puncte ușoare pentru că nu ați reușit să vă întoarceți sau ați transformat-o târziu.

  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 4
    4. Menţine O bună participare. Veniți la clasă în fiecare zi dacă puteți. Chiar dacă participarea nu este obligatorie în clasele dvs., afișarea vă va asigura că aflați mai multe și nu pierdeți nimic important.
  • Dacă trebuie să pierdeți clasa, să ajungeți la profesorul dvs. sau la un coleg de clasă pentru a afla ce ați pierdut astfel încât să îl puteți revizui. Cineva ar putea fi dispus să-și împărtășească notele cu dvs.
  • Uneori este posibil să doriți să săriți la clasă, dar trebuie să rămâneți pentru că participarea dvs. contează ca parte a clasei dvs., lăsați-vă profesorul să știe dacă nu puteți fi acolo. Ei pot fi capabili să vă scuzați acea zi sau să oferiți o modalitate de ao face.
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 5
    5. Participați la activități extrașcolare. Luați în considerare înscrierea pentru cluburile școlare, echipele sportive sau comitetele studențești. Aceste activități pot fi distractive și îmbogățite și sunt, de asemenea, o modalitate bună pentru a vă cunoaște profesorii și colegii dvs. În plus, vor arăta bine la colegiu și aplicații de locuri de muncă!
  • Studiile arată că elevii care participă la activități extracurriculare au o participare mai bună, devenind grade mai mari și sunt mai susceptibile de a-și continua educația decât studenții care nu o fac.
  • Metoda 2 din 4:
    Dezvoltarea unor obiceiuri bune de studiu
    1. Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 6
    1. Testați-vă pe material. Quizzing-ul te poate ajuta să vă îmbunătățiți înțelegerea materialului pe care îl studiați. Acesta vă va ajuta, de asemenea, să identificați punctele slabe, astfel încât să știți unde să vă concentrați în timpul revizuirii. Încercați diferite metode de testare a cunoștințelor dvs., cum ar fi:
    • Făcând flashcards
    • Având un prieten vă pune întrebări și încercați să le răspundeți
    • Profitând de verificările și verificările de cunoștințe din manualele dvs
    • Luând teste de practică sau chestionare, dacă profesorul tău le oferă
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 7
    2. Găsiți un mediu de studiu liniștit și confortabil. Sa te ajut rămâi concentrat, Căutați un loc pentru a studia unde nu veți fi deranjați de zgomot sau întreruperi. Spațiul dvs. de studiu ar trebui, de asemenea, să fie ordonat, bine luminat și nu prea cald sau prea rece.
  • De exemplu, ați putea studia la un birou sau o masă din dormitorul dvs., găsiți un colț favorit la bibliotecă sau lucrați într-o cafenea liniștită.
  • Doar fii atent să nu te simți prea confortabil! Dacă studiați în pat sau pe o canapea confortabilă, ați putea fi tentați să adormiți.
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 8
    3. Puneți-vă telefonul sau alte distrageri. Distragerile pot fi o problemă uriașă atunci când încercați să studiați. În timp ce studiați, puneți telefonul departe undeva (cum ar fi sacul sau sertarul de birou) sau opriți-l. Opriți televizorul, radioul sau orice altceva care vă poate distrage atenția.
  • Dacă sunteți prea tentați să jucați cu telefonul dvs., încercați să instalați o aplicație de productivitate care să limiteze accesul în timpul timpului de studiu, cum ar fi Offitime sau moment.
  • Dacă studiați acasă, lăsați alți oameni din casa dvs. să știe că aveți nevoie de timp liniștit fără distragere în timp ce studiați sau faceți temele.
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 9
    4
    Luați pauze frecvente în timp ce studiați. Când lucrați sau studiați, încercați să luați o pauză de 15 până la 20 de minute în fiecare oră sau cam asa ceva. Acest lucru vă va ajuta să vă re-energizați și să vă întoarceți pe drumul cel bun dacă mintea începe să rătăcească.
  • În timpul pauzei dvs., puteți să vă ridicați și să vă plimbați, să aveți o gustare sănătoasă, să urmăriți un videoclip scurt sau chiar să vă puneți capul în jos pentru o scurtă Power Nap.
  • Mergând chiar și o scurtă plimbare, vă poate oferi creierului un impuls și îmbunătățiți abilitățile de rezolvare a problemelor și gândirea creativă!
  • Metoda 3 din 4:
    Stai organizat
    1. Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 10
    1
    Utilizați un planificator Pentru a urmări programul dvs. de clasă. Dacă luați o mulțime de clase, păstrarea unui planificator zilnic sau săptămânal vă poate ajuta să vă urmăriți pe toți. Stai jos la începutul termenului și scrieți programul dvs. pentru fiecare zi a săptămânii. Notă când, unde și cât timp este fiecare dintre clasele dvs.
    • Dacă aveți activități extrașcolare, cum ar fi cluburi sau sport, scrieți și ele.
    • Puteți utiliza fie un planificator de hârtie, fie o aplicație de planificare, ca orice.face sau planificator pro.
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 11
    2. Programați orele pentru temele, treburile și distracția. Odată ce ați blocat programul de clasă, ar trebui, de asemenea, să programați în momente pentru celelalte lucruri pe care trebuie să le faceți în fiecare zi. Acest lucru vă va ajuta să evitați petrecerea prea mult timp pe un singur lucru.
  • De exemplu, s-ar putea să programați în 2 ore pentru a studia după ultima clasa dvs. luni, urmată de o jumătate de oră pentru a curăța și 1 oră pentru a lucra la hobby-uri, joacă jocuri sau petrece timp cu prietenii.
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 12
    3. Scrieți datele și termenele importante. În plus față de urmărirea programului dvs. regulat, va trebui, de asemenea, să rămâneți în partea de sus a lucrurilor, cum ar fi testele viitoare sau datele datorate. Asigurați-vă că marcați cele din calendar sau planificator, astfel încât să nu pierdeți pista sau să uitați.
  • Puteți utiliza o aplicație cum ar fi Google Calendar pentru a seta memento-uri pentru dvs., astfel încât veți obține o alertă pe telefon sau pe computer atunci când o dată importantă sau un termen limită se apropie.
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 13
    4
    Prioritiza Misiunile dvs. și alte responsabilități. Când aveți multe lucruri pe farfurie, poate fi greu de știut de unde să înceapă. Pentru a evita să vă simțiți copleșiți sau blocați, creați o listă de sarcini și puneți cele mai dificile sau urgente alocări în partea de sus. Odată ce ați făcut-o cu aceștia, puteți trece la elemente mai mici și mai puțin urgente din listă.
  • De exemplu, dacă aveți un test de matematică mare de mâine, ați putea pune revizuirea pentru testul de matematică din partea de sus a listei dvs. Revizuirea cuvintelor de vocabular francez din această săptămână pot merge mai jos pe listă.
  • Bacsis: Când abordezi un proiect mare, încercați să o rupeți în pași mai ușor de gestionat. De exemplu, dacă trebuie să scrieți un eseu până la sfârșitul săptămânii, încercați să îl rupeți în pași, cum ar fi cercetarea, scrierea unui contur și redactarea eseului dvs.

  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 14
    5. Păstrați împreună consumabilele școlare. În plus față de organizarea timpului, este de asemenea important să vă organizați lucrurile. Păstrați manualele, notele, materialele, materialele școlare, planificatorii și orice altceva aveți nevoie împreună într-un singur loc, astfel încât să le puteți găsi ușor atunci când aveți nevoie de ele.
  • Pentru a urmări notele, materialele și atribuțiile dvs., încercați să utilizați un liant cu diferite secțiuni pentru fiecare clasă.
  • Creați un loc ordonat, desemnat pentru a face munca școlară, astfel încât cărțile și lucrările dvs. să nu se împrăștie în locuri diferite.
  • Metoda 4 din 4:
    Practicând îngrijirea de sine
    1. Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 15
    1. Obțineți o mulțime de lucruri Un somn de bună calitate. Nu veți face bine în școală dacă sunteți prea epuizat să vă concentrați. Planificați să mergeți la culcare destul de devreme în fiecare noapte, astfel încât să puteți obține 9-12 ore de somn dacă sunteți copil, 8-10 dacă sunteți un adolescent și 7-9 dacă sunteți adult.
    • Pentru a vă ajuta să dormiți mai bine, stabiliți o rutină relaxantă pentru culcare, cum ar fi lumina Yoga, meditatând, sau luând o baie caldă înainte de culcare. Încercați să mergeți la culcare și să vă treziți în același timp în fiecare zi.
    • Practicați o igienă bună de somn prin oprirea ecranelor luminoase cu cel puțin o jumătate de oră înainte de culcare, evitând cofeina și alte stimulente târziu în timpul zilei și păstrarea camerei dvs. liniștită, întunecată și confortabilă noaptea.

    Știați? În timp ce dormiți, creierul dvs. procesează informațiile pe care le-ați învățat în timpul zilei. Somnul este o parte importantă a absorbției și amintirii lucrurilor pe care le învățați în școală!

  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 16
    2. Mănâncă 3 mese sanatoase pe zi. Dacă nu ajungeți suficient pentru a mânca, vă veți simți obosit, nefocalizat și iritabil. Asigurați-vă că mâncați cel puțin 3 mese echilibrate în timpul zilei. Este deosebit de important să aveți un mic dejun nutritiv, astfel încât să vă începeți ziua energizată și gata să învățați. În fiecare masă, încercați să includeți:
  • Fructe proaspete sau legume
  • Cereale integrale
  • Proteine ​​slabe, cum ar fi pieptul de pui sau pește
  • Grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în pește, nuci și uleiuri vegetale
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 17
    3. Stau hidratat. Păstrați apă la îndemână pe tot parcursul zilei, astfel încât să puteți bea ori de câte ori începeți să vă simțiți însetat. Stați Hydrad vă va ajuta să vă concentrați și să vă păstrați energia. În timp ce apa de băut este cea mai bună modalitate de a fi hidratat, puteți obține, de asemenea, unele dintre fluidele de care aveți nevoie din sucuri, ceaiuri, supe sau fructe și legume suculente.
  • Cât de multă apă de care aveți nevoie depinde de vârsta dvs. De exemplu, dacă aveți 9-12 ani, încercați să beți 7 pahare de apă pe zi. Copiii mai mari și adulții ar trebui să încerce să bea 8 pahare pe zi.
  • Dacă este fierbinte sau faceți o mulțime de activități fizice, este posibil să aveți nevoie să beți mai mult. Ascultați întotdeauna corpul și beți dacă vă simțiți însetat.
  • Evitați să beți o mulțime de băuturi zaharoase și băuturi de cafeină, care vă pot oferi un impuls temporar de energie, dar în cele din urmă vă va lăsa să vă simțiți drenați și obosiți.
  • Imaginea numită face bine în școala Pasul 18
    4. Do Activități de ameliorare a stresului. Școala este stresantă, deci faceți timp să vă relaxați și să faceți lucruri pe care le bucurați. Veți face mult mai bine în școală dacă nu sunteți tensionați și nerăbdători tot timpul. Unele activități bune de ameliorare a stresului includ:
  • Face Yoga sau meditatând
  • Mergând pentru plimbări și petrecerea timpului în aer liber
  • Petrecând timp cu prietenii, familia și animalele de companie
  • Lucrul la hobby-uri și proiecte creative
  • Ascultând muzică
  • Vizionând filme sau cărți de lectură
  • Imaginea intitulată face bine în școală Pasul 19
    5. Recompensați-vă pentru realizările dvs. Când primiți ceva, luați timp pentru a sărbători! Aceasta va ajuta Motivați-vă să continuați să studiați și lucrează din greu. Amintiți-vă să vă recompensați pentru atingerile dvs. mici, precum și pentru cei mari.
  • De exemplu, după o oră de studiu, vă puteți recompensa cu o gustare preferată sau câteva minute de videoclipuri amuzante pe YouTube.
  • Dacă faci bine pe un test mare, ai putea sărbători ieșind pentru pizza cu prietenii tăi.
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 20
    6. Practică gandire pozitiva. Având o atitudine pozitivă față de școală nu numai că vă va face experiența mai puțin stresantă, dar vă va ajuta și mai bine în clasele dvs. Dacă vă aflați gândindu-vă negativ despre școală sau subiecții pe care îl studiați, încercați să înlocuiți gândurile negative cu cele mai pozitive.
  • De exemplu, în loc de gândire ", urăsc matematica! Nu voi fi niciodată bun la asta ", încercați să înlocuiți acest gând cu" Acest lucru este cu adevărat provocator, dar dacă muncesc din greu, voi continua să mă îmbunătățesc!"
  • Oamenii de știință au descoperit că menținerea unei atitudini pozitive poate ajuta de fapt centrul de memorie al creierului să funcționeze mai bine!
  • Imaginea intitulată face bine în școala Pasul 21
    7. Ajungeți la suport dacă aveți nevoie de ea. Dacă stresul școlii ajunge la tine, nu trebuie să te lupți singur. Discutați cu prietenii sau familia dvs. despre cum vă simțiți și spuneți-i dacă există modalități în care pot ajuta. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar sau nu aveți o rețea de sprijin puternic, aflați dacă școala dvs. are un consilier cu care puteți vorbi.
  • Uneori vorbind doar cu un prieten despre cum vă simțiți vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.
  • Nu vă fie frică să cereți nici un sprijin practic. De exemplu, ați putea spune: "Mamă, subliniez cu adevărat acest test. Poți să faci câteva minute și să mă ții cu câteva întrebări din foaia de revizuire?"
  • sfaturi

    Profitați de oportunități suplimentare de credit dacă sunt disponibile.
  • Dacă te lupți, lasă-ți profesorul să știe. Acestea vă pot ajuta să vă dați seama de modalități de îmbunătățire a obiceiurilor de studiu sau de a înțelege mai bine materialul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar