Cum să ai grijă de un design de henna

Doriți ca noul dvs. design Henna să se uite cât mai mult posibil. Cerneala de henna deține în mod obișnuit forma sa timp de 1-3 săptămâni înainte de a începe să se estompeze și să fie fulgi. În acel moment, păstrați-vă pielea hidratată astfel încât designul să dureze mai mult, evitați spălarea cu agenți de curățare abrazivă și încercați să păstrați de la frecare henna. Dacă vă pasă de designul dvs., va fi mai probabil să dureze câteva săptămâni - sau chiar mai mult!

Pași

Partea 1 din 3:
Permiterea setului de henna
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 1
1. Nu atingeți designul imediat după ce este aplicat. Pasta de henna este umedă când este aplicată. După aplicare, trebuie să păstrați acea parte a corpului departe de orice obstrucție-îmbrăcăminte, păr, factori de mediu - astfel încât să nu strică designul. Pasta se usucă, de obicei, în 5-10 minute, dar err pe partea de prudență. Va dura aproximativ o jumătate de oră înainte ca pasta de henna să fie suficient de uscată încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mângâierea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design Henna Pasul 2
    2. Lăsați pasta de henna pe piele cât mai mult posibil. Cu cât pasta mai lungă rămâne pe piele, cu atât mai întunecată va fi pata. Lăsați pasta să se usuce pe piele timp de cel puțin 6 ore și să ia în considerare lăsarea pe over noapte. Nu-l spălați - nu-l rupeți - nu o periați accidental împotriva nimic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design Henna Pasul 3
    3. Utilizați zahăr și suc de lămâie. Odată ce pasta de henna începe să se usuce, acoperiți-o cu un amestec de zahăr și suc de lămâie. Lăsați-l să se înmoaie pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Acest lucru va păstra pasta umed pentru mai mult timp, făcând pata rezultată chiar mai întunecată. Umpleți un castron mic cu suc de lămâie, apoi amestecați cu zahăr până când soluția este lipicioasă și siropoasă. Utilizați o minge de bumbac pentru a șterge sucul de lămâie de zahăr pe henna uscată.
  • Zahărul de lamaie ajută hidratarea henna. De asemenea, servește pentru a sigila henna și a proteja designul. Aciditatea lămâului poate contribui, de asemenea, la evidențierea culorii hennei.
  • Aveți grijă să nu depășiți henna - vreți doar foarte ușor umedă. Dacă utilizați prea multă umiditate, colorantul poate froti și picura - mai ales la început.
  • Dacă lăsați soluția de suc de zahăr și de lămâie pe piele peste noapte, este important să vă înfășurați sau să vă protejați în alt mod pielea de la frecare și să vătăgiți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 4
    4. Încercați să vă păstrați pielea caldă și umedă. Încălzirea temperaturii corpului, cu atât mai repede henna va pata. Dacă sunteți rece, încercați să beți ceva fierbinte înainte de a începe. Îndepărtarea ușoară a zonei acoperite cu pastă ajută, de asemenea, să conferați căldură și umiditate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 5
    5. Înfășurați designul. Pasta de henna va fi flacără și se va prăbuși așa cum se usucă, așa că luați în considerare acoperirea zonei rotite pentru a păstra prăjiturile de la vărsare peste tot. Împachetarea ajută, de asemenea, să facă pete mai întunecate prin conservarea căldurii și a umidității. Puteți înfășura zona cu un bandaj elastic, bandă medicală de hârtie sau hârtie igienică. Încercați să acoperiți înfășurarea cu o șosete pentru ao face mai sigură.
  • Încercați să așezați o bucată de hârtie igienică peste design, apoi înfășurarea zonei cu un bandaj elastic. Dacă doriți să utilizați folie de plastic, asigurați-vă că ați înfășurat cu hârtie igienică mai întâi pentru a absorbi orice transpirație și pentru a preveni murdărirea.
  • Știți că Henna pete textile, cum ar fi îmbrăcăminte, foi și prosoape. Dacă părăsiți pasta peste noapte, ambalajul vă poate proteja foile.
  • Unii susțin că înfășurarea este singura modalitate de a avea grijă de un design de henna, dar alții spun că trebuie doar să vă înfășurați cerneala dacă ați făcut o muncă extinsă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 6
    6. Spălați fulgi de henna uscată. Utilizați apa la temperatura camerei și săpunul ușor. Dab pete cu o cârpă blândă. Dacă frecați designul în acest stadiu incipient, ar putea începe să se estompeze mai repede.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea pastă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 7
    1. Răsturnați pasta de henna uscată după 6-24 ore. Utilizați orice instrument de răzuire curat, plictisitor: o scobitoare, un unghi, un fișier sau o parte blondă a unui cuțit. Clătiți pielea cu apă temperatura camerei odată ce ați eliminat cea mai mare parte a pastă de henna. Evitați să utilizați săpunul pe henna proaspătă.
    • Când pielea ta este curată, pat-l uscat. Apoi, hidratați ușor designul cu ulei sau loțiune.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 8
    2. Păstrați zona Henna departe de săpun și apă timp de 24 de ore. Încercați să nu obțineți zona umedă timp de cel puțin 6-12 ore după îndepărtarea pastă, deși efectul va fi chiar mai puternic dacă așteptați un completă 24 de ore. Apa poate întrerupe procesele de oxidare și întunecare ale pata de henna.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 9
    3. Urmăriți culoarea aprofundată. Odată ce ți-ai expus pielea și ți-ai curățat pasta de henna uscată, vei putea viziona cerneala matură în cea mai mare formă. Designul dvs. ar trebui să înceapă într-o nuanță de portocaliu variind de la neon luminos la culoarea unui dovleac. În următoarele 48 de ore, pata se va adânci într-o culoare bogată și maro roșie. Marcajele se vor sfârși undeva între portocaliu-maro, maro și ciocolată maro. Designul dvs. va fi la cel mai întunecat într-o zi sau două din cererea sa.
  • Culoarea finală se ocupă de tipul de piele și chimia corpului. Cerneala arată de obicei mai întunecată pe mâini și picioare.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea proiectului
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 10
    1. Așteptați-vă proiectul de la Henna să dureze 1-3 săptămâni. Durata depinde foarte mult de cât de bine vă interesează pielea. Dacă păstrați pata hidratată și păstrați-o de la frecare asupra lucrurilor, poate dura trei săptămâni sau chiar mai mult. Dacă nu-ți pasă de la Henna, poate începe să se estompeze sau să se coacă în prima săptămână.
    • Longevitatea pata de henna depinde, de asemenea, de modul în care designul este situat pe corpul tău. Cerneala tinde să apară mai întunecată pe mâini și picioare, dar acele zone au tendința de a schimba, de asemenea, cea mai mare frecare pe măsură ce interacționați cu mediul dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design Henna Pasul 11
    2. Hidratează. Aplicați un strat de ulei natural, unt sau loțiune după scoaterea pastă. În timp ce Henna se află pe piele, hidratează în mod regulat pentru a proteja designul și pentru a preveni exfolierea. Mulți hidratanți cumpărați de magazin conțin substanțe chimice care pot ușura prematur pata, deci este mai bine să folosiți ceva natural.
  • Nu utilizați hidratanți care conțin agenți de albire și / sau acizi fructați (alfa-hidroxi acid). Aceste substanțe chimice tind să vă îndepărteze pielea de umiditate și substanțe nutritive și pot face ca henna să se estompeze prematur.
  • Răspândiți un strat de uleiuri esențiale asupra designului. Uleiurile vă vor menține pielea umedă, ceea ce poate împiedica henna de la estompare sau degustare prematură. Încercați să utilizați balsam de buze de ceară, ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline. Căutați uleiuri specializate de henna.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 12
    3. Încercați să nu rupeți designul. Exfolierea poate dispărea henna. Spălarea și frecare de la haine pot duce, de asemenea, pete pentru a dispărea mai repede. Cu atât mai puțin atingeți zona, cu atât mai bine. Dacă aveți un design Henna pe mâna dvs., luați în considerare purtarea mănușilor atunci când spălați mâncărurile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un design de henna Pasul 13
    4. Curățați pielea cu un săpun blând. Aplicați cu mâna sau un prosop moale. Dacă este posibil, frecați săpun în jurul marginii designului henna, dar nu în pata în sine. Evitați utilizarea acetonă (găsită în removerterul unghiilor) și sanitare de mână. Aceste substanțe chimice relativ puternice îi îndepărtează pielea și fac petele de henna să se estompeze mai repede.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Folosind vaseline sau orice cu petrolul în ea va face ca henna să se estompeze mai repede. Utilizați uleiuri naturale în schimb.
  • Aplicați Chapstick impermeabil pentru a face ca Henna să dureze mai mult.
  • Un bun hidratant de utilizat este st. Unt Shea Shea și loțiune de ovăz. (Totul este natural.).
  • În noaptea în care obțineți henna, frecați desenele cu ulei de măsline și suc de lămâie, apoi înfășurați pielea în saci de plastic. Lăsați pungile când dormiți și designul dvs. ar trebui să fie mult mai întunecat dimineața.
  • Avertizări

    Dacă designul dvs. a fost orice culoare, dar dovleac sau roșu atunci când ați primit-o mai întâi, păstrați un ceas foarte aproape în zonă. Există oameni care aplică tot felul de substanțe chimice periculoase în piele și îl numesc Henna. Vizitați un medic dacă dezvoltați simptome asemănătoare gripei sau o ițeie, erupție cutanată. Spuneți medicului că ați obținut o substanță chimică pe piele. Ignorarea acestor simptome se poate deteriora permanent pielea.
  • Henna pete haine. Aveți grijă când îl utilizați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar