Cum să decideți ce să mâncați

Fie că vă dați mânca la un restaurant sau intenționați să gătiți o masă la domiciliu, hotărând ce să mâncați poate fi dur. Din fericire, însă, există multe modalități de a decide ce să mănânci. Începeți prin utilizarea procesului de eliminare pentru a elimina opțiunile nedorite. Dacă sunteți parte dintr-un grup care se luptă să-și alinieze mintea colectivă, să folosească sistemul de 5: 3: 1 sau să numească un lider rotativ pentru a decide grupul. Sau, dacă doriți să încercați ceva nou, descărcați o aplicație utilă care arată restaurantele locale din zona dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Încercați noi alimente la domiciliu
  1. Imaginea intitulată Du-te pe o dietă când tu
1. Găsiți o rețetă pe care nu ați mai gătit-o înainte. Dacă nu sunteți sigur de ce să gătiți pentru o masă, încercați să găsiți un nou fel de mâncare sau o rețetă pe care o puteți pregăti. Este ușor să rămâi blocat într-o rutină de a mânca doar o mână de mese peste și peste. În mod deliberat căutând un fel de mâncare pe care nu ați mai avut-o niciodată nu poate ajuta la aducerea unor varietăți în mesele dvs. gătite la domiciliu.
  • Site-uri ca toate rețetele sau alimentele.com oferă o mare varietate de rețete. Introduceți diferite ingrediente și răsfoiți până când găsiți o rețetă bună pe care nu ați încercat-o niciodată înainte.
  • Dacă gătiți adesea paste și alte feluri de mâncare italiană, încercați să căutați o rețetă care nu include nici o paste și nici o carne. Ați putea descoperi, de exemplu, o salată vegetariană tofu pe care o bucurați.
  • Imaginea intitulată Du-te pe o dietă când tu
    2. Pregătiți un fel de mâncare de la un nou tip de bucătărie. Dacă sunteți plictisit de tipurile de mese pe care le pregătiți de obicei acasă, încercați ceva nou de la un alt tip de bucătărie regională sau mondială. Dacă aveți probleme cu retetele potrivite, verificați site-urile de site-uri precum BBC-urile "mancare buna." Puteți alege între multe rețete din bucătăria internațională, inclusiv indian, chineză, marocan și franceză.
  • În mod alternativ, dacă sunteți în starea de spirit să mâncați la un restaurant, alegeți un zâmbetă care servește un tip de bucătărie pe care nu ați încercat-o înainte.
  • Imaginea intitulată Du-te pe o dietă când tu
    3. Echilibrați alte mese pe care le-ați avut recent. Gândiți-vă la ceea ce ați mâncat pe tot parcursul zilei - sau chiar săptămâna. Dacă observați oricăror grupuri alimentare pe care le-ați neglijat, planificați o masă de casă care încorporează grupul de alimente.
  • De exemplu, dacă este timpul pentru cină și ați avut mese grele de proteine ​​până acum (e.G. Bacon pentru micul dejun și un burger pentru prânz), planificați să încorporați mai multe carbohidrați sau fructe și legume la cină.
  • În plus față de a ajuta la indecisivitate, echilibrarea dietei zilnice vă va ajuta, de asemenea, să mâncați un amestec mai sănătos de alimente.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind procesul de eliminare
    1. Imaginea intitulată are o mare conversație Pasul 5
    1. Decideți unde sau ce nu doriți să mâncați. Indiferent dacă decideți doar la o masă pentru dvs. sau dacă sunteți cu o altă persoană sau un grup de oameni, începeți să eliminați restaurante sau rețete care nu sună bine. Eliminarea opțiunilor nedorite vă va lăsa cu un număr mic de opțiuni alimentare mai bune și vă va lua decizia mult mai ușoară.
    • De exemplu, poate prietenul tău a mâncat pizza noaptea trecută și nu vrea să se repete, sau altfel nu sunteți în starea de spirit pentru mâncarea italiană de casă.
  • Imaginea intitulată are o mare conversație pasul 1
    2. Luați în considerare timpul și locația. Dacă sperați să mâncați relativ în curând, evitați orice restaurante care vor dura mai mult de 15 sau 20 de minute pentru a călători la. Cu excepția cazului în care sunteți pregătit să călătoriți pentru o masă delicioasă, tu și grupul dvs. puteți decide împreună să rămâneți la o zi de viață din apropiere. Dacă orice restaurant sunt pur și simplu prea mult dintr-un hassle, traversați-le de pe lista dvs.
  • De exemplu, dacă prima dvs. alegere de luat masa este situată într-un oraș și sunteți în masa de vârf sau în mijlocul orei de vârf, vă mulțumiți pentru ceva mai aproape de casă.
  • Imagine intitulată tratați cu pasul de testosteron scăzut 7
    3. Luați în considerare restricțiile, alergiile sau dietele alimentare. Dacă intenționați să ieșiți să mâncați cu un grup, asigurați-vă că ați ales o locație care va satisface nevoile tuturor. De exemplu, dacă un prieten are o alergie la fructe de mare, puteți exclude barul de stridii locale. Dacă vă culcați cu un vegetarian, evitați o steakhouse sau un restaurant specializat în hamburgeri.
  • Fiți atenți la partenerii dvs. de mese: restaurantul sau opțiunea de luat masa grupul dvs. ar trebui să ofere ceva pentru fiecare persoană pe care o veți mânca.
  • Imagine intitulată Lupta împotriva tulburărilor de alimentație Pasul 23
    4. Face alegerea ta. În cele din urmă, se reduce doar pentru a face o alegere. Dacă sunteți cu un grup care nu se poate hotărî, numiți o persoană pentru a lua o decizie executivă. Dacă sunteți pe cont propriu, alegeți o locație sau decideți pe o masă pentru a găti pentru tine acasă. Dacă ajungeți să regretați alegerea dvs., cel puțin veți ști să nu vă întoarceți la restaurant sau să re-faceți aceeași rețetă.
  • Dacă sunteți blocați decizia între două opțiuni alimentare diferite - restaurante, camioane alimentare etc.- o copie simplă de monedă ar putea decide pentru tine.
  • Metoda 3 din 4:
    Depășirea unui blocaj de grup
    1. Imagine intitulată Opriți bere Pasul 9
    1. Utilizați regula 5: 3: 1. Dacă mâncați (sau gătiți acasă) cu unul sau alte două persoane și nu puteți ajunge la un consens, utilizați regula 5: 3: 1:. Prima persoană sugerează cinci opțiuni de masă (fie restaurantele să se mute sau mese pentru a se pregăti acasă). A doua persoană taie două opțiuni, lăsând trei. A treia persoană face decizia finală și alege opțiunea de masă.
    • Dacă utilizați regula 5: 3: 1 cu doar două persoane, poate fi de până la prima persoană care să facă alegerea finală.
    • Această metodă nu va funcționa cu grupuri mai mari de trei, deoarece nu fiecare persoană va avea intrări.
  • Imagine intitulată umple tăcerile ciudate Pasul 10
    2. Alegeți un lider alternativ. O parte din dificultatea de a alege o opțiune de masă sau restaurant cu un grup este că toată lumea are propriile preferințe, care se pot dovedi provocatoare pentru a se potrivi. O modalitate în jurul valorii de aceasta este de a opta pentru o poziție de rotație "Leader": Permiteți unei persoane să aleagă la ce restaurant sau de la Eatery să meargă.Decizia lor ar trebui să fie definitivă.
  • Apoi, fiecare timp ulterior Grupul intenționează să mănânce, poziția de lider se poate roti, iar noul lider va putea alege preferința lor pentru Eatery
  • Acest lucru poate funcționa și cu o opțiune de mese: Permiteți unui lider rotativ sau unui membru al familiei să aleagă un fel de mâncare sau o rețetă pe care o puteți găti acasă.
  • Imagine intitulată Vorbește cu un tip de tip 1
    3. Împreună cu o activitate de masă cu o activitate. Veți avea un timp mai ușor de a decide ce restaurant sau de la Eaterry să ia în considerare dacă intenționați să vă însoțiți masa cu o activitate în oraș. De exemplu, dacă ați vrut să încercați un nou restaurant care este aproape de un cinematograf, intenționați să vedeți un film imediat după ce ați terminat masa.
  • Sau, ați putea planifica în sens invers: dacă știți că doriți să participați la o deschidere a galeriei de artă, căutați în jurul valorii de restaurante din apropierea galeriei și faceți-vă planurile de prânz sau cină acolo.
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 1
    4. Desenați un nume dintr-o pălărie pentru a alege un factor de decizie. În timp ce făcând planuri cu un grup, puneți toate numele de membru al grupului pe foi separate de hârtie, pliați hârtiile în sus și puneți-le într-o pălărie sau un castron. Desenați un nume și lăsați persoana respectivă să știe că sunt responsabili de a decide unde să mănânce de data asta.
  • Imagine intitulată Celebrează Ramadan Pasul 7
    5. Încercați să planificați mesele de grup bazate pe teme alimentare. Au cineva să aleagă tema pentru adunare, apoi ai o poet cu această temă. De exemplu, sub mare (creveți prăjiți, picioarele de crab, rulourile de homar, grituri, pește și chipsuri etc.) sau Fiesta mexicană (fasole, enchiladas, burritos, orez picant, etc.).
  • Metoda 4 din 4:
    Utilizarea site-urilor web și aplicații pentru a găsi un restaurant
    1. Imagine intitulată Colectați adresele de e-mail Pasul 7
    1. Răsfoiți restaurantele pe Zomato. Zomato listează și ranks restaurante în zona dvs. locală prin tipul de mâncare: mic dejun, prânz, cină, livrare, etc. Dacă vă simțiți indecisiv în cazul în care să mâncați, derulați printr-o listă de restaurante locale.
    • De asemenea, puteți filtra restaurantul dvs. după tipul de alimente / bucătărie sau locație.
  • Imaginea intitulată Decideți ce doriți pentru ziua dvs. de naștere Pasul 4
    2. Arunca o privire prin yelp. Yelp este o resursă teribilă pentru oricine caută o varietate de restaurante în zona lor locală. Site-ul sau aplicația corespunzătoare va oferi ratinguri jucătoare ale multor restaurante și vor lista de asemenea meniurile și prețurile restaurantelor. Dacă doriți să încercați un nou restaurant sau un nou tip de alimente cu totul (E.G. Indian, peruvian, brut, etc.) Verificați Yelp.
  • Rețineți că recenzele utilizatorilor Yelp sunt evident subiective. Un eater nefericit poate da un restaurant excelent de două stele pentru un motiv superficial. Deci, nu respinge un restaurant, un camion alimentar sau o cafenea pur și simplu din cauza uneia sau a două recenzii rele.
  • Yelp este accesibil în Statele Unite și Europa. Cu toate acestea, multe țări europene favorizează Foursquare peste Yelp pentru recenzii restaurante.
  • Imaginea intitulată Faceți bateria telefonului mobil să fie mai lungă la pasul 13
    3. Comandați-vă cu GrubHub sau EatStreet. Ambele aplicații smartphone funcționează în mod similar: vă permit să comandați de la orice număr de restaurante locale care livrează alimente. Aceste aplicații sunt o opțiune bună dacă doriți să mâncați, dar sunteți interesați să aveți alimente dintr-un restaurant local: fie un vechi favorit, fie un loc nou pe care l-ați dorit să le luați la câteva luni.
  • Oricare aplicație va oferi un meniu și prețuri complete și vă va informa costurile de livrare și sumele minime-comandate la fiecare restaurant.
  • GrubHub și EatStreet sunt concepute pentru utilizatorii din Statele Unite.
  • Aplicația Ubereats este, în principiu, la fel ca GrubHub. Ubereats lucrează în marile orașe internaționale precum Amsterdam, Tokyo, Singapore și Toronto.
  • sfaturi

    Dacă sunteți blocat între alegerea unui restaurant sau a unei înțepeni că ați mai fost de mai multe ori, sau ați optat pentru un loc nou, mergeți cu noua opțiune.
  • Dacă nu puteți decide ce să gătiți, dar aveți opțiuni, o alegere bună poate fi masa care este cea mai ușoară pregătirea și luați cel puțin timpul pentru a găti.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar