Cum să facem față cu a fi surd

Pierderea auzului dvs. poate fi devastatoare la început. Vă puteți lupta cu comunicarea de zi cu zi, aveți dificultăți în a vă îndeplini sarcina sau vă simțiți izolați de ceilalți. Este posibil să fiți obligați să adoptați multe noi comportamente în viața voastră. Este posibil să aveți nevoie să învățați limbajul semnelor, vorbire și să vă adaptați casa cu dispozitive de asistență. În timp ce este surd are provocările sale, este, de asemenea, ceva care poate fi gestionat cu abilități de comunicare, tehnologie și o atitudine pozitivă, pacient.

Pași

Metoda 1 din 3:
Comunicând cu ceilalți
  1. Imagine intitulată face față cu a fi surd pas 1
1. Învăța limbajul semnelor. Învățarea semne simple este, în general, destul de ușor pentru majoritatea oamenilor, deși limbajul semnelor are propriile reguli de gramatică (și chiar variază de la o țară la alta). Deși poate dura până la un an pentru a învăța semne de bază și pentru a vă simți confortabil comunicarea în limbajul semnelor, salariul de a putea comunica față în față cu alți oameni surzi va spori considerabil calitatea vieții.
  • Clasele de limbi străine sunt oferite în multe locuri diferite, inclusiv colegii comunitare, biserici și biblioteci. Dacă nu puteți participa la o clasă, puteți învăța câteva semne de bază online.
  • Aflați cum să degetepell (ortografind literele individuale pentru a forma cuvintele folosind mâinile), astfel încât să puteți scrie cuvinte până când veți afla toate semnele pentru ei.
  • Acest lucru poate fi, de asemenea, util atunci când întrebați cum să semnați un anumit cuvânt.
  • Signerii sunt, în general, răbdători cu cei noi pentru a semna limbajul și vor încetini semnele și le vor repeta. Nu vă faceți griji că sunteți lent la început. Este mai bine să fii lent și să comunici mesajul dvs. eficient prima dată, mai degrabă decât să crească frustrat de a vă repeta!
  • Multe limbi de semn au o versiune simplificată, care urmează limba engleză (sau orice limbă este rostită în țara dvs.). Ar putea fi mai ușor să începeți cu această versiune și când cunoașteți semnele, schimbați structura propoziției la modul preferat de comunitatea surdă.
  • De exemplu, semnul acceptat englez (SSE), utilizează aceleași semne ca limbajul semnelor britanice (BSL), dar fostul urmează aceeași structură ca și limba engleză, în timp ce acesta din urmă are gramatica proprie. SSE poate fi adecvată pentru începători, dar BSL este ceea ce se recomandă atunci când sunteți în stare.
  • Imaginea intitulată face față cu a fi surd pasul 2
    2. Aflați cum să citiți cu buze. În timp ce cunoscută în mod obișnuit ca citit pe buze, Este mai exactă pentru a apela această lectură de discurs tehnică deoarece include vizionarea obrajilor, a gâtului, a ochilor și a indicii nonverbale. Aceasta este o abilitate utilă dacă comunicați cu o persoană auditivă care nu semnează. Rețineți că este cel mai bine utilizat într-un mediu fără distracție, bine luminat, unde puteți vedea în mod clar fața vorbitorului.
  • Pentru că nu putem vedea cele mai multe sunete formate (multe se formează fără mișcare de la buze sau dinți), chiar și cititorii de vorbire experți primesc doar aproximativ 20-30% din ceea ce se spune. Prin urmare, este important să aveți un context cu privire la conversație înainte de a se întâmpla.
  • De exemplu, dacă vă bazați pe vorbirea pentru o întâlnire, ați putea obține agenda și notele înainte de timp. Dacă te-ai bazezi pe vorbire pentru o prelegere, puteai să-l întrebi pe profesor pentru notele lor de prelegere în prealabil.
  • Acordați o atenție deosebită vorbitorului. Urmăriți gesturi și expresii faciale. Căutați indicații vizuale (de exemplu, vorbitorul îndreptat spre un grafic de bare la o întâlnire). Lăsați alții să știe când aveți nevoie de o pauză, deoarece "ascultarea" cu ochii dvs. poate fi foarte drenoasă.
  • Nu trebuie să vă bazați exclusiv pe citirea buzelor. Lipul de lectură este o provocare și nu este un substitut pentru comunicarea prin limbajul semnelor sau limbajul scris. Este bine să fii asertiv și să informezi pe cineva că nu vrei să citești la buze, dar ar prefera să comunice un alt mod.
  • Imaginea intitulată face ca fiind surd pasul 3
    3. Explicați modul în care prietenii și familia pot fi mai buni comunică cu tine. Oamenii nu pot fi conștienți de modul în care vorbesc sau limba corpului lor și nu pot fi conștienți de modul în care fac mai greu să le înțelegeți. Fi politicos și direct, și spuneți-i cum vă pot ajuta. S-ar putea să doriți să le spuneți oamenilor la:
  • Obțineți atenția înainte de a vă vorbi, poate prin fluturând sau prin robinet pe umăr.
  • Păstrați un tampon de hârtie și stilou în apropiere pentru a scrie lucrurile în jos.
  • Utilizați pantomimă, expresii faciale și gesturi.
  • Difuzorul se confruntă direct și vorbește direct cu dvs., în loc de un interpret. Spuneți persoanei să mențină contactul vizual cu dvs. și să nu vorbească cu interpret. De exemplu, ați putea lăsa persoana să știe: "Nu-mi place când vorbești cu interpretul în loc de mine. Se simte ca și cum vorbești despre mine în loc de mine când spui: "Poți să-l lași pe Jim să știe că am spus ..?"
  • Dacă sunteți citirea buzelor, asigurați-vă că difuzorul nu are nimic în gura lor (cum ar fi mâncarea sau guma) sau acoperă gura când vorbește.
  • Utilizarea măștilor de față clară (se vedea) pot ajuta oamenii surzi să citească în timpul pandemiei COVID-19.
  • Metoda 2 din 3:
    Îmbunătățirea calității vieții
    1. Imagine intitulată face față cu a fi surd pasul 4
    1. Găsiți noi modalități de a face lucruri preferate. Pierderea dvs. auzul nu înseamnă că trebuie să renunțați la toate lucrurile preferate. Multe dintre activitățile dvs. preferate pot rămâne neschimbate sau pot fi doar modificate puțin pentru a ține cont de pierderea dvs. auditivă. Cu o gândire creativă, puteți găsi că puteți găsi în continuare împlinirea și bucuria de hobby-uri și distracții preferate.
    • De exemplu, multe cinematografe oferă filme subtitrare sau furnizează dispozitive portabile care pot fi poziționate în confortul dvs. pe cotiera locului tău. Pentru showtimes din filmele aflate în apropiere, mergeți la http: // captionfish.COM.
    • Este posibil să găsiți ligi locale de sport care să răspundă jucătorilor surzi prin districtul comunitar al parcului. De asemenea, puteți găsi că puteți continua să jucați în ligile dvs. obișnuite dacă solicitați unele modificări (arbitrul își execută brațele în loc să suflă, de exemplu, un fluier).
  • Imaginea intitulată face față cu a fi surd pasul 5
    2. Luați în considerare utilizarea dispozitivelor de asistență. Există multe produse de asistență diferite care au fost dezvoltate pentru a ajuta oamenii cu pierderea auzului să audă mai bine sau, pentru cei care sunt profund surzi, să comunice și să fie alertați. Există mai multe tipuri de tehnologie care este greu de auz sau surd pot folosi:
  • Dispozitive de ascultare a asistentului (ALD). Acestea sunt dispozitive care pot ajuta la amplificarea sau clarificarea sunetului pentru persoanele cu pierdere auz. Aceste lucrări în legătură cu aparatele auditive sau implanturile cohleare și utilizează electromagnetica, semnale radio FM sau lumină infraroșu pentru a transmite sunet și sunt adesea folosite în locurile publice.
  • Augmentative și dispozitive alternative de comunicare (AACS). Acestea sunt instrumente care ajută la comunicare și ajută o persoană să se exprime. Acestea pot fi la fel de simple ca o placă cu imagini pe ea (de exemplu, vă îndreptați spre o imagine a alimentelor atunci când vă este foame) sau la fel de complexă ca software-ul de recunoaștere vocală care convertește vorbirea în text (numit acces la comunicare în timp real, sau cărucior ).
  • Alerting dispozitive. Acestea sunt dispozitive care avertizează o persoană surdă sau greu de auz cu lumini, vibrații sau sunete puternice. Ei iau locul dispozitivelor care avertizează în mod obișnuit zgomot. De exemplu, s-ar putea să obțineți un detector de fum cu o lumină de strobule, o ușă de ușă cu o lumină intermitentă sau un monitor de copil care poate vibra când copilul strigă.
  • Luați în considerare obținerea unui câine auditiv. O slujbă a unui câine auditiv este de a alerta un surd sau greu de auz la un sunet pe care nu îl pot auzi. Câinele auditiv ajută persoana să câștige conștientizarea a ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător prin acordarea atenției la reacțiile câinelui.
  • Imaginea intitulată face față cu a fi surd pasul 6
    3. Obțineți sprijin la locul de muncă sau la școală. Dacă sunteți american, de exemplu, aveți dreptul să sprijiniți serviciile și / sau la cazare rezonabilă pentru dvs. să puteți efectua cu succes. Acest lucru este acoperit sub actul americanilor cu dizabilități. Țările diferite pot avea legi diferite pentru a oferi servicii pentru surzi.
  • De exemplu, o "cazare rezonabilă" pentru o persoană surdă la locul de muncă ar putea fi să aibă un interpret de limbi de semn pentru o întâlnire mare sau să comunice cu supraveghetorul dvs. în primul rând prin e-mail prin e-mail.
  • Studenții universitari pot primi ajutor de la biroul școlii de servicii de invaliditate sau de la Biroul de surzi / greu de auz. Cazare rezonabilă Școala dvs. poate fi în măsură să furnizeze pot include interpreți de limbi semne, servicii de transcriere și dispozitive de ascultare a asistentului.
  • Imaginea intitulată face față cu a fi surd pasul 7
    4. Descoperiți resursele și organizațiile disponibile pentru D / surd. Nu ești singur. Există multe resurse disponibile care vă pot ajuta calitatea vieții și vă pot oferi sprijin. Ați putea solicita altor persoane surzi pentru sugestii pentru serviciile locale sau ați putea lua în considerare alte opțiuni:
  • Consultați medicul sau spitalul local pentru sugestii despre resursele locale.
  • Cereți alți colegi de clasă sau un instructor într-o clasă de limbi de semn.
  • Conectați-vă cu departamentul local de sănătate comunitar sau cu Centrul de Resurse pentru a afla despre resursele surzi locale și ce servicii pot fi disponibile pentru dvs.
  • Universitatea Gallaudet oferă o listă cuprinzătoare de organizații care lucrează sau oferă informații persoanelor care sunt surd sau greu de auzit.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea suportului emoțional
    1. Imaginea intitulată face față faptului că este surd pasul 8
    1. Găsește pierderea auzului tău. Este în regulă și normal, să simțiți un sentiment de durere în jurul pierderii voastre auz. Pierdeți o modalitate de a interacționa cu lumea, și veți face, de asemenea, mai multe provocări decât ați făcut-o înainte.
    • Să înțeleagă că durerea este un proces care trebuie lucrat. Deși este tentant să vă amorți sentimentele de tristețe prin alcool, alimente sau droguri, nu veți atinge efecte de vindecare durabile. Cel mai bine este să lucrați prin sentimentele trist, furioase, chiar dacă au rănit.
    • Poate doriți să petreceți ceva timp scris despre pierderea dvs. auditivă sau contactați-vă cu un prieten apropiat și împărtășiți sentimentele dvs.
    • Puteți găsi util să discutați cu cineva despre cum vă simțiți. Dacă nu sunteți încă competentă în limbajul semnelor, vă recomandăm să căutați un consilier pentru a face o sesiune de consiliere online cu dvs.
  • Imaginea intitulată Rămâneți pozitiv atunci când vă cunoașteți viața Sucks Pasul 2
    2. Practicați auto-îngrijirea. Când oamenii se ocupă de stres sau întristați pierderea unui iubit, ei aud frecvent că trebuie să se asigure îngrijire auto este o parte importantă a planurilor lor de tratament. Grieling pierderea auzului dvs. nu este o excepție. Gândiți-vă la unele lucruri sănătoase pe care le puteți face pentru a vă îngriji de tine în acest timp. De exemplu, ați putea:
  • Fă o plimbare.
  • Medita.
  • Scrie într-un jurnal.
  • Bucurați-vă de hobby-urile preferate pe care nu trebuie să le modificați, cum ar fi citirea unei cărți, a puzzle-urilor încrucișate sau a coaserii.
  • Imaginea intitulată face față cu a fi surd pasul 10
    3. Faceți cunoștință cu alți oameni surzi. Comunitatea surdă este cunoscută pentru că a fost strâns-tricot, cu o cultură pe toată propriul său. Faceți prieteni surzi care vă pot sprijini și oferiți sugestii utile. Dacă sunteți nou pentru a semna limbajul, cereți personalului surd un alt mod despre alte moduri în care ați putea comunica unul cu celălalt.
  • Utilizarea surzilor (cu capitalizarea D) se referă la cultura care sa dezvoltat de la persoanele surde. Oamenii care sunt surzi pot sau nu pot face parte din cultura surdă.
  • Un rezumat bun al culturii surzi și cărți, filme și emisiuni TV care evidențiază stilul de viață surd pot fi găsite la https: // Start-American-Sign-Language.com / surd-culty_html.
  • Căutați un eveniment social surd în zona dvs. Încercați să căutați la întâlniri la https: // întâlniri.COM / Subiecte / ASL /. Cafeaua de chat surd oferă legături la întâlniri la cafenele pentru persoanele surde din jurul țării pentru a se întâlni și a vorbi. Verifică http: // fericit.DeadCoffee.COM /.
  • Imagine intitulată face față cu a fi surd pasul 11
    4. Găsiți o comunitate online. Există multe site-uri web dedicate suportului și socializării cu auz. Încercați să tastați "Suport online surd" sau "comunitate surdă online" într-un motor de căutare pentru a începe explorarea opțiunilor.
  • Aceste site-uri web nu sunt doar pentru a vorbi despre a fi surd. Puteți găsi discuții despre evenimente curente, dating site-uri web și comisioane de discuții pentru hobby-uri și interese.
  • Imagine intitulată face ca fiind surd pasul 12
    5
    Construiți-vă stima de sine. Dacă surdul de surzi a afectat stima de sine, apoi încercarea unor strategii pentru a vă îmbunătăți stima de sine vă poate ajuta. Acest lucru poate necesita timp și răbdare, dar rezultatul final ar putea îmbunătăți calitatea vieții.
  • Lucrul cu un terapeut este o modalitate buna de a lucra la stima de sine. Dacă vă place să vă construiți stima de sine pe cont propriu, încercați să găsiți un terapeut care vă poate ajuta.
  • Imaginea intitulată face față faptului că este surd pas 13
    6
    Calmează când ești supărat. Dacă aveți tendința de a vă frustrați cu ușurință, atunci lucrați la modalități de a vă liniști, puteți ajuta, de asemenea. Există o mulțime de moduri în care vă puteți liniști. Încercați câteva strategii diferite pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • De exemplu, puteți utiliza o tehnică de relaxare respirație adâncă sau meditaţie, sau puteți face doar ceva care este plăcut pentru dvs., cum ar fi ascultarea unor muzică liniștitoare sau a merge la o plimbare.
  • Imaginea intitulată face față faptului că este surd pas 14
    7
    Dezvoltați abilitățile de rezolvare a problemelor.Având abilități bune de rezolvare a problemelor vă poate ajuta, de asemenea, să vă ocupați de situații dificile pe care le-ați putea întâlni. Încercați să lucrați la dezvoltarea unei strategii pentru rezolvarea problemelor dvs. Unele lucruri pe care le puteți include includ:
  • Scrierea problemei în detaliu.
  • Efectuarea unei liste a soluțiilor disponibile pentru dvs.
  • Analizând fiecare soluție pentru a determina care este cea mai bună.
  • Alegerea unei opțiuni și realizarea planului dvs.
  • sfaturi

    Nu vă simțiți vinovați că cereți cazare, sunt un drept.
  • Nu sunteți incomplet fără auz. Nu vă faceți scopul vostru de viață să auziți, puteți trăi o viață fericită dacă sunteți surzi.
  • Să înțeleagă modelul social al dizabilității, care consideră că persoanele cu dizabilități sunt dezactivate numai datorită incapacității societății de a le găzdui.
  • De exemplu, mulți oameni surzi se simt ca atunci când sunt în jurul altor oameni surzi, ei nu sunt dezactivați deoarece sunt capabili să comunice între ei și să se adapteze nevoilor celuilalt.
  • Auzul auditiv și implanturile cohleare sunt opționale, în timp ce pot îmbunătăți calitatea vieții pentru unii, toată lumea este diferită și unii oameni preferă să nu le folosească.
  • Nu vedeți pierderea auzului ca "rău". În timp ce vine cu provocările sale, există, de asemenea, pozitive. Unele avantaje includ să nu fie distras de sunete, fiind capabili să doarmă prin furtuni, fiind capabile să se alăture comunității surd și să ia noi competențe, cum ar fi vorbirea și limbajul semnelor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar