Cum se abordează un decalaj în muncă

Indiferent de industria în care lucrați, creând un CV care este observat este de multe ori o parte esențială a procesului de vânătoare de locuri de muncă. Una dintre problemele care ciumă mulți solicitanți de locuri de muncă este cum să abordăm un decalaj al ocupării forței de muncă. Indiferent dacă spațiul dintre roluri este de o lună sau câțiva ani, știind cum să vă explicați șomajul pe hârtie și în timpul interviului poate fi necesar pentru a vă maximiza șansele de a obține acest lucru următor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Abordarea lacunelor în timp ce șomerii
  1. Imaginea intitulată obține un pas 25
1. Luați o clasă legată de cariera dvs. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a demonstra că v-ați angajat să vă avansați profesional. Chiar dacă aveți o diplomă, nu vă fie frică să luați o clasă la un subiect pe care l-ați studiat anterior, ca curs de perfecționare. Colegii oferă adesea o mare varietate de resurse studenților care pot fi instrumente valoroase pentru găsirea unui loc de muncă.
  • Ia un seminar. Un seminar academic este un curs intens de studiu legat de un anumit domeniu. In business, "seminar" se referă adesea la un eveniment de formare comercială. Ambele pot fi utile în abordarea unui decalaj de ocupare a forței de muncă.
  • De exemplu, un profesor ar putea lua o clasă pe pedagogie.
  • De exemplu, un inginer de software ar putea lua o clasă pe un nou limbaj de programare.
  • Imagine intitulată Fii un bancher Pasul 8
    2. Consultați sau luați sarcini de contract. Mulți oameni aleg să lucreze ca antreprenor sau să lucreze ca consultant cu privire la proiecte, între locuri de muncă pe termen lung. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a dezvolta abilități legate de cariera dvs., precum și de a oferi unele venituri. Luați în considerare consultanță sau contractare.
  • Imaginea intitulată începe o bancă alimentară Pasul 6
    3. Voluntar în comunitatea dvs. sau pentru o organizație mare. Aceasta poate fi o modalitate de a arăta că, deși ați fost șomeri, încă lucrați într-un sens. Unii oameni sunt suficient de norocoși să se poată voluntari în mod regulat și acest lucru nu este probabil să se bazeze împotriva lor. În schimb, voluntariatul, mai ales dacă poate fi conectat la cariera dvs., probabil va arăta bine la CV-ul dvs.
  • Imaginea intitulată obține un doctorat. În Fizica Pasul 23
    4. Frecventați conferințe profesionale. Multe organizații dețin conferințe profesionale în întreaga țară în fiecare an. Aceste conferințe profesionale sunt adesea modalități excelente de a dezvolta profesional. Ele pot fi, de asemenea, un mod minunat de a relua cu oamenii din domeniul dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Abordarea șomajului în timpul aplicării
    1. Imaginea intitulată deveni un avocat sportiv Pasul 8
    1. Evaluați circumstanțele. Gândiți-vă cât timp ați fost șomeri. Merită să se adreseze în scrisoarea dvs. de intenție? În aceste zile, nu este neobișnuit ca Căutările privind ocuparea forței de muncă să dureze șase luni. Câțiva ani de șomaj vor ridica întrebări. Mulți angajatori se pot teme de acest decalaj este timpul de închisoare sau un loc de muncă pe care nu îl puteți lista pe CV din cauza neglijenței grave.
  • Imagine intitulată Începerea unui centru de îngrijire a zilei de acasă Pasul 7
    2. Decideți dacă aveți nevoie să o abordăm în scrisoarea de intenție sau în CV. Diferențele mai mici nu trebuie să fie abordate în această etapă. Dacă ați avut lacune mai lungi între ocuparea forței de muncă, vă recomandăm să le abordăm în scrisoarea dvs. de intenție sau să o afișați timpul de pe CV sau CV. Dacă simțiți că trebuie, atunci asigurați-vă că faceți acest lucru în scurt.
  • Imaginea intitulată Faceți un CV Pasul 4
    3. Schimbați stilul CV-ului dvs. Atunci când există lacune mari de șomaj sau chiar mai mult de un decalaj în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, este posibil să doriți să alegeți un alt format de reluare. Un CV funcțional enumeră experiența de lucru în categoriile de calificare / poziționare, spre deosebire de cronologic. În acest fel, evidențiați natura experienței dvs. de lucru.
  • Creați categorii cum ar fi "Experiența serviciului pentru clienți" și "Experiența managerială". Acest lucru va evita evidențierea oricăror lacune de timp.
  • Omite luni. Mai ales când ați lucrat locuri de muncă pentru mai mulți ani, acest lucru vă poate oferi un pic de cameră de wiggle în jurul începerii și sfârșitului ocupării forței de muncă.
  • Pozițiile de listă deținute pentru cea mai lungă perioadă de timp. Acest lucru vă va arăta angajamentul dvs. și capacitatea dvs. de a ține un loc de muncă în mod responsabil pentru perioade lungi de timp.
  • Metoda 3 din 4:
    Interviu cu decalajele de ocupare a forței de muncă în minte
    1. Imaginea intitulată deveni un avocat sportiv Pasul 12
    1. Spune adevarul. Este posibil să vi se pună întrebări cu privire la lacunele dvs. în muncă. Cel mai bine este să spui adevărul în aceste cazuri. Când faceți, asigurați-vă că jucați aspectele pozitive, dacă puteți.Nu folosiți acest lucru ca o oportunitate de a spune lucruri negative despre angajatorul dvs. anterior. Nu doriți să întâlniți ca un reclamant sau ca persoană cu o atitudine negativă sau toxică.
    • Dacă angajatorul dvs. vă cere timp în închisoare sau acuzații penale, în multe cazuri sunteți obligat să le spuneți adevărul prin lege. Verificările de fundal pot sau nu să fie utilizate, iar acestea vor dezvălui mai mult decât timpul de închisoare. Fiind cinstit și viitoare, vă stabiliți integritatea, vă indicați: "Puteți avea încredere în mine".
    • Fii vagi. Vorbește despre lucrare în general. Se referă la sarcina specifică pe care ați făcut-o, dar pentru industria generală. S-ar putea să spuneți că "a avut o înțelegere în industria de divertisment"
    • Omite. În acest caz, ați putea spune că ați fost șomeri. Unele locuri de muncă anterioare pot reflecta prost pe tine și, în astfel de cazuri, ar putea fi necesar să spunem că nu lucrați deloc. Acest lucru poate fi mai bun decât să vă distrugeți șansele la o slujbă de îndeplinire.
  • Imaginea intitulată deveni un avocat sportiv Pasul 7
    2. Exprimă că nu va interfera cu munca ta. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca angajatorul dvs. să credeți că veți fi bolnav din nou sau trebuie să mergeți în vacanță, în curând. Chiar dacă ați putea planifica o vacanță, nu doriți ca acest lucru să vă rănească șansele de angajare. Asigurați-vă că acestea simt că aceasta nu va fi o problemă în curs de desfășurare. Dacă ați fi într-o vacanță extinsă, discutați despre modul în care sunteți dornici să vă simțiți din nou productivi și carieră.
  • 3. Concentrați-vă pe abilitățile pe care le-ați achiziționat. Mulți oameni ignoră faptul că nu trebuie plătită toată munca. Există multe cazuri în care lacunele în muncă sunt conectate la momente în care o persoană dezvoltă noi competențe sau continuă să se îmbunătățească profesional. Voluntariatul, crescând copiii, iar Sababeticile pot reprezenta tot timpul dedicat îmbunătățirii. Evidențiați aceste aspecte atunci când discutați lacunele de angajare în timpul unui interviu.
  • Metoda 4 din 4:
    Abordarea lacunelor după ce ați fost angajat
    1. Imagine intitulată Oprirea procedurii de blocare Pasul 14
    1. Spuneți oamenilor pe bază de necesitate, dar fiți cinstiți. S-ar putea să nu simțiți că trebuie să vorbiți despre experiența dvs. de lucru anterioară. Dacă ați fi în afara forței de muncă de mult timp, s-ar putea să vină. În aceste situații, spuneți doar cât de mult vă simțiți confortabil spunând. Asigurați-vă că îl cad într-o lumină pozitivă.
    • Dacă simți că trebuie să vorbești despre asta, să faci un prieten că ai încredere.
    • Fiți cinstiți, dar rezervați când ați întrebat despre diferența dvs. de angajare dacă simțiți că este un subiect sensibil.
  • Imaginea intitulată Deveniți un producător de muzică profesionist Pasul 5
    2. Rămâneți consecvenți. Dacă ați încadrat perioada de șomaj într-un anumit mod, asigurați-vă că vă lipiți de povestea voastră. După un timp, poate fi posibil să se deschidă sau să dai mai multe detalii colegilor odată ce ați devenit prieteni, dar până atunci, asigurați-vă că povestea dvs. nu se schimbă tot timpul.
  • Imagine intitulată obține bunăstarea Pasul 1
    3. Uita de asta. Aveți acum un loc de muncă nou și, deși puteți simți un stres, vinovăție sau deficiență legată de decalajul dvs. în angajare, amintiți-vă că aveți un loc de muncă acum. Puteți renunța la lupta trecută pentru ocuparea forței de muncă. Lăsarea trecutului vă poate ajuta să vă ocupați de sentimentele pe care le aveți în legătură cu această perioadă.
  • Amintiți-vă că realizarea dvs. actuală înseamnă mai mult decât șomajul trecut.
  • Bucurați-vă de ceva frumos. Acest lucru vă poate ajuta să vă reamintiți că sunteți angajat cu fermitate și că meritați să renunțați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Odată ce ați adaptat CV-ul dvs. pentru a acoperi decalajele de angajare cât mai eficient, nu vă oferiți informații de voluntariat sau nu vă aduceți subiectul. Așteptați potențialii angajatori sau recrutorii să întrebe despre lapaje și numai atunci ar trebui să fiți gata cu informații.

    Avertizări

    Unii angajatori vor insista pe deplin în fiecare lună din viața dvs. din ziua în care părăsiți educația. Aceasta este identificarea oricăror perioade petrecute în închisoare. Este mai bine să fii în avans în tine, în orice caz, este îngrijorat de faptul că o perioadă de detenție vă poate afecta șansele de angajare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar